שלושה ימים של ג'אז ישראלי משובח
מועדון הג'אז בישוב הדרומי להבים, הפועל בתמיכת מועצת להבים ומתנ"ס להבים, יארח לראשונה פסטיבל ג'אז ישראלי, זאת אחרי שהביא לדרום עשרות מוזיקאי ג'אז ישראלים ובינלאומיים והביא לצמיחתה של קהילה דרומית גדולה של חובבי ג'אז.
פסטיבל ג'אז ישראלי חדש נולד- "פסטיבל הג'אז בלהבים". הפסטיבל יתקיים בלהבים בסוף השבוע שבין ה – 8-10 למאי ויתמקד בהרכבי ג'אז ישראליים. הפסטיבל ירכז מגוון הופעות חיות של כמה מההרכבים המובילים בישראל, שיציגו פרשנות משלהם ליצירות ג'אז "מסורתיות" בעיבודים חדשים, לצד מוזיקה מקורית.
את הפקת הפסטיבל וניהולו האמנותי מובילה אורלי שטרן, תושבת להבים, שיזמה והקימה בהתנדבות את "מועדון הג'אז בלהבים" בתמיכת מועצת להבים והמתנ"ס. לאורך ארבע שנות פעילותו, הביא המועדון לישוב עשרות מוזיקאי ג'אז ישראלים, ובשיתוף פעולה עם "קהילת הג'אז הישראלית" - גם מוזיקאי ג'אז בינלאומיים. אט אט צמחה לה קהילה דרומית של חובבי ג'אז שמגיעים מכל רחבי הדרום.
שלישיית יוגב שטרית, צילום: פיטר ויט
זרקור על קהילת אמני הג'אז הישראלית
הפסטיבל החדש בישוב להבים, הוא המשך לפעילותו של "מועדון הג'אז בלהבים" והוא מסמן אבן דרך חשובה לעשייה מוזיקלית פורה ומשמעותית של הנגשת הג'אז לקהל הדרומי. בין היתר יופיעו בפסטיבל: שלישיית יוגב שטרית, אנסמבל אלון פרבר והחגיגה, כיתת אמן עם שי זלמן, ג'ס קורן - Affinity Trio המארחים את חואניטה כהן סמית', חמישיית מתן קליין ושי זלמן, שישיית גיא לוי, קובי סלומון והביצרון סטומפרס ועוד.
הפסטיבל נותן במה להרכבים צעירים שינגנו בין ההופעות, ובסוף ההופעות ביום חמישי יתקיים ג'אם אל תוך הלילה בהשתתפות נגני הפסטיבל ונגנים מהקהל. מתוך רצון לשתף פעולה עם עסקים דרומיים, יוגשו ב"פסטיבל הג'אז בלהבים" בירות בוטיק מהנגב המערבי, יין משובח מרמת הנגב ומטעמים דרומיים נוספים. המגיעים מרחוק יוכלו ליהנות מאירוח בהנחה לבאי הפסטיבל, במלון "הנגב" מבית דומוס בבאר שבע, ובמהלך כל סוף השבוע יוכלו להשתתף בפעילויות חינמיות רבות במסגרת פרויקט "הליכות ג'יין".
המנהלת האומנותית ומפיקת הפסטיבל, אורלי שטרן: "הפסטיבל שלנו שם זרקור על קהילת אמני הג'אז הישראלית הנפלאה, במטרה לבנות עבורם בית חם בדרום. חשוב לי לציין, שהמיזם שלי לא היה הופך למציאות ללא התמיכה המרגשת והמתמשכת של מועצת להבים ומתנ"ס להבים".
ראש מועצת להבים, אלעד ארזי: "מועדון הג'אז בלהבים פועל כמוקד ייחודי בדרום למפגש של מוזיקאי ג'אז עם קהל מאזינים חם, ולהופעות באווירה קהילתית ייחודית. אין ספק שפסטיבל הג'אז החדש בלהבים הוא תחילתה של מסורת".

שלישיית ג'ס קורן, תמונה באדיבות פסטיבל הג'אז בלהבים
חמישי עד מוצ"ש: 8-10 במאי 2025, דרך שבעת המינים 1, להבים. לכרטיסים