אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה סר גאלווי בקאמרטה הישראלית י-ם
 

 
 

החלילן האירי סר ג'יימס גאלווי יגיע לסדרת הופעות ברחבי ישראל במסגרת חגיגות יום הולדתו ה-70



במסגרת חגיגות יום הולדתו ה-70 יגיע החלילן האירי סר ג'יימס גאלווי לסדרת קונצרטים ברחבי הארץ ("חלילו של קוסם") עם הקאמרטה הישראלית ירושלים, בניצוחו של אבנר בירון. סר גאלווי וליידי ג'יני יופיעו גם בערב גאלה לגיוס כספים למען חינוך מוזיקלי לילדים באזורי פיתוח.
 
סר ג'יימס, המחזיק גם בתואר "אורח כבוד" של הקאמרטה, נאלץ לקטוע את סיבוב ההופעות העולמי שלו בשל תאונה בביתו, בסוף דצמבר 2009, שבה שבר את ידו, והוא חידש את הופעותיו רק בתחילת חודש אפריל 2010.
 
בהופעתו בארץ ינגן גאלווי את הקונצ'רטו לחליל מס' 2 של מרקדנטה וכן את "פנטזיית ריגולטו" של האחים פרנץ וקרל דופלר (בעיבוד קלאודיו שימונה), יחד עם רעייתו , ליידי ג'יני גאלווי. עוד תנגן התזמורת בקונצרט בבכורה עולמית את יצירתו של המלחין הישראלי קרל וולניאנסקי – "סרנדה לקאמרטה" ואת הסימפוניה מס' 4 של בטהובן.
 
בנוסף לארבעת הקונצרטים עם התזמורת יופיע הזוג גאלווי, ביחד עם הפסנתרן יוני פרחי, ברסיטל שיתקיים ב-29 באפריל בבית הנשיא ויצמן שבמכון ויצמן ברחובות. כל ההכנסות מערב זה יוקדשו לפעולות חינוך מוזיקלי שתערוך הקאמרטה לילדים באזורי פיתוח. ההופעה תלווה בקבלת פנים וארוחת ערב.
 
סר ג'יימס גאלווי, חליל

נולד בבפלסט ולמד בלונדון ובפריז. בהמשך זכה במשרת נגן סולן בתזמורת הפילהרמונית של ברלין, תחת שרביטו של הרברט פון קאריאן. ב-1975 החל בקריירה כסולן ומאז הוא מופיע עם התזמורות המובילות בעולם. השתתף בהרכבים קאמריים, באירועי מוזיקה פופולרית, והדריך כיתות אמן רבות. הוא גם מבצע יצירות בנות זמננו, וביניהן יצירות שהוזמנו עבורו ומטעמו.
 
סר ג'יימס ניגן בפני מלכים, רוזנים ונשיאים, חלק את הבמה עם מגוון אנשי המוזיקה הקלה, הופיע בקונצרט הנודע על חומת ברלין וניגן בטקס חלוקת פרס הנובל לשלום בנורווגיה.

בצד עיסוקיו כמבצע, הוא מקיים כיתות אמן מדי שנה, מזמין יצירות חדשות לחליל ומפרסם מאמרים, ספרים ומחקרים. בנוסף הוא מקדיש מזמנו לתמיכה בארגוני צדקה כ-FARA, SOS, קרן קארון קיטינג ויוניצף.
 
סר ג'יימס הוא אחד האמנים הקלאסיים המוקלטים והמצולמים בעולם. הוא מכר למעלה מ-30 מיליון אלבומים, והקלטותיו זכו לפרסים בינלאומיים רבים. מלכת אנגליה אליזבת השנייה העניקה לו את תואר האימפריה הבריטית ב-1979, וב-2001 זכה ממנה לתואר אבירות, עבור שירותיו למוזיקה.
 
לכבוד יום הולדתו ה-70 גאלווי שיתף פעולה עם חברת קון-זלמר בפיתוחו ובייצורו של חליל סטודנטים חדש ואיכותי, שייקרא "הרוח של גאלווי". גם חברת נגהארה הוציאה לאחרונה חליל זהב ייחודי לכבוד יום הולדתו. כן יוצאים השנה לאור דיסקים, די.וי.די וספרים המוקדשים לו.
 
כן מתקיימת סדרה של סיורים בינלאומיים וערבי גאלות ברחבי העולם, כולל הופעה חיה ביחד עם להקת הצ'יפטנז, במסגרת הקונצרטים החיים של ה-BBC פרומס. ארגון החליל הלאומי מעניק לסר ג'יימס פרס על מפעל חיים. 
  
ליידי ג'יני גאלווי, חליל
 
מטובות החלילניות של העשור. מקיימת בקביעות סיורים בערים הגדולות בארצות הברית כסולנית, ומופיעה עם תזמורות בשיקגו, פילדלפיה, פיטסבורג, סיאטל, דנוור והתזמורת הסימפונית הלאומית. היא גם מרבה להופיע במרכזי התרבות הגדולים בעולם, לבד ועם בעלה, סר ג'יימס גאלווי.
 
במקביל לקריירת הסולו המצליחה שלה, ליידי גאלווי נודעת גם בנגינתה הקאמרית, ובעיקר עם השלישייה הקבועה שלה, טריו זפיר (יחד עם הפסנתרן ג'ונתן פלדמן והצ'לן דארט אדקינס).
 
היא קיימה קונצרטים בנוכחות דוכסית יפן, הבישוף והרוזנת מווסקס, הדוכס והדוכסית מקנט, מלכת נורווגיה, מלכת ספרד ומנהיגי עולם רבים אחרים. לאחרונה קיימה הופעה פרטית בפני נשיא מדינת ישראל, שמעון פרס.
 
בעונת הקונצרטים הנוכחית חוברת ליידי ג'יני גאלווי לסר ג'יימס בסדרה של סיורים וערבי גאלה ברחבי העולם. 
 
הזוג-גלאווי-ענקית.jpg
הזוג גאלווי. צילום: יח"צ

על היצירות
 
בטהובן - סימפוניה מס. 4 בסי במול מז'ור, אופ. 60: הסימפוניה הרביעית ניצבת בתווך בין שתי יצירות דרמטיות, המגלמות מאבק נפשי אדיר. הנימה הכללית של הסימפוניה האמצעית הזו שונה לחלוטין: היא נינוחה ומבודחת מעט. בטהובן רותם ביצירה זו את הניסיון הסימפוני שצבר ומעניק חוויית שטף מוזיקלי המתנהל כמעט מאליו. זוהי יצירה מתוזמרת לעילא, והרעיונות המוזיקליים המובעים בה מבוטאים בשקיפות ובטבעיות.
 
עם זאת, נדמה לא פעם כי מעבר לפינה נפרשת תהום, וסערת היצרים נמצאת בטווח-יד. קיימים קשרים תימטיים ורגשיים בין הסימפוניה הזו לבין הסימפוניה החמישית בדו מינור, שנכתבה למעשה קודם לכן, אך נזנחה לטובת הסימפוניה הרביעית, כיוון שזו האחרונה הוזמנה במיוחד על ידי הרוזן אופרסדורף.
 
ג'וזפה סאווריו מרקדנטה - קונצ'רטו מס. 2 במי מינור לחליל ולתזמורת כלי קשת, אופ. 57: המלחין האיטלקי סאווריו מרקדנטה נודע בעיקר כמלחין אופרות. בזמנו היה
מפורסם לא פחות מרוסיני או מדוניצטי, וסגנונו המלודי והתזמורי השפיע רבות על ורדי, שהשתית את האסתטיקה הדרמטית שלו על היסודות שהניח מרקדנטה. הוא למד בקונסרבטוריון בנאפולי, ושם הפך למנצח תזמורת המוסד. בתקופה זו כתב סימפוניות וקונצ'רטי לכלים שונים, וביניהם הקונצ'רטו לחליל.
 
הוא הוזמן על-ידי רוסיני לפריז, ושם הושפע רבות מסגנון הכתיבה הצרפתי ומהגרנד-אופרות של מיירבר והלוי. סגנונו האופראי המאוחר הנו, לפיכך, תמהיל של הכתיבה האיטלקית הקולחת לקול האנושי ותשומת הלב הצרפתית לתפקיד התזמורת ולפיתוח המבנה הסימפוני באופרה. את שבע שנות חייו האחרונות כילה בעיוורון מוחלט, ולאחר מותו נשכח כמעט לחלוטין. לאחרונה החלו לחשוף את יצירותיו האופראיות והכליות, ולבצען מחדש.
 
הקונצ'רטו במי מינור הוא המפורסם מבין ששת הקונצ'רטי לחליל. הוא נכתב ב-1814 ועדיין חב רבות למסורת הכתיבה האופראית האיטלקית של ראשית המאה ה-19, המכונה "בל קנטו". הכתיבה המלודית לחליל הסולן עשירה ורבת הבעה, אך גם מאפשרת לחלילן לבטא את שליטתו הטכנית.
 
קרל וולניאנסקי - סרנדה לקאמרטה (בכורה עולמית): נולד בסנט-פטרבורג, רוסיה, ועלה ארצה עם משפחתו ב-1979. המשיך את לימודי המוזיקה בתיכון שליד האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. הנו בוגר האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים בקלרנית אצל פרופ' אילן שול, ובקומפוזיציה אצל פרופ' מרק קופיטמן. בוגר הקונסרבטוריון ע''ש רימסקי-קורסקוב בסנט-פטרבורג, בקומפוזיציה ובחינוך מוזיקלי - אצל פרופ' סרגיי סלונימסקי.
 
המלחין על יצירתו: "היצירה 'סרנדה לקאמרטה' משלבת אופי לירי ודרמטי. היא מתייחסת למסורת וגם מתאפיינת בקווים פוסט-מודרניים תוך שימוש משולב באלמנטים מגוונים. 
   
אלברט פרנץ דופלר וקרל דופלר - פנטזיה לשני חלילים ולתזמורת על נושאים מתוך "ריגולטו", אופ. 38: האחים דופלר נולדו בלמברג ולמדו אצל אביהם, יוזף דופלר, שהיה אבובן וחלילן. מגיל צעיר ערך צמד האחים סיורים ברחבי אירופה וזכה להצלחה מסחררת.
 
שניהם ניגנו בבתי האופרה החשובים של בודפשט ולאחר זמן הקימו את התזמורת הפילהרמונית ההונגרית. שנים אחדות לאחר מכן עקר פרנץ לווינה, ושם כיהן במשרת פרופסור בקונסרבטוריון למוזיקה. שני האחים אף חיברו מוזיקה.
 
פרנץ חיבר מוזיקה סימפונית, מוזיקה לחליל, אופרות ובלטים, ואילו קרל הצעיר יותר חיבר בעיקר שירים ומוזיקה לתיאטרון. לעתים שיתפו פעולה כמלחינים וכתבו יצירות על מנת להציג לראווה את יכולתם הווירטואוזית.
 
האופרה, ובפרט זו הצרפתית והאיטלקית, עמדה במרכז העשייה המוזיקלית במאה ה-19. הצלחות אופראיות זכו לפופולריות רבה והניבו עיבודים ומחרוזות של נעימות הלקוחות מתוך האופרה. "ריגולטו" מאת ורדי התחבבה מיידית על הקהל וזכתה לעיבודים רבים. הפנטזיה של האחים דופלר מצטטת נעימות מוכרות מתוך האופרה, ואף עושה שימוש ראוי בתזמור המקורי של ורדי לאריה של הסופרן "שם יקר", שבה מלווים שני חלילים את שירת הסופרן.
 
הקונצרטים יתקיימו בין התאריכים 26 באפריל ו-2 במאי בירושלים, תל-אביב, הרצליה וחיפה. כרטיס: 300-220 ₪. לפרטים ולכרטיסים: 1-700-55-2000, 04-8363804.


למועדי מופעים >

07/04/2010   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע