סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה אקולנוע 2004 - סרטים אקולוגיים בסינמטק תל-אביב
 

 
 


פרויקט אקולנוע 2004 הוא ניסיון ראשון בישראל להציג דרך הקולנוע את השינויים הסביבתיים והחברתיים העמוקים המתחוללים בארץ ובעולם.

הקולנוע הישראלי נמצא אמנם בתקופת פריחה, אך בעשייה הקולנועית העשירה בארץ נדיר עדיין לראות סרטים הנוגעים בבעיות ונושאים סביבתיים.

בשנים האחרונות גוברת והולכת המודעות לקשר האמיץ בין בעיות ומפגעי סביבה לבין מצוקות חברתיות. ארגוני סביבה וחברה בארץ ובעולם כולו מזהים גם את הקשר הישיר בין הגורמים הכלכליים הפוגעים בטבע לבין גורמי כוח ושלטון הפוגעים בזכויות חברתיות. אנו נמצאים בעיצומו של תהליך גלובלי שבו המידה בה מנוצלים משאבי כדור הארץ, בעיקר לצורכי רווח כספי של מעטים, מאיימת על עצם קיומו וקיום החיים עליו.

הדרמה של יחסי האהבה והניצול שבין האדם לטבע זוכה גם לייצוג קולנועי. בעולם קיימים פסטיבלים סביבתיים-חברתיים לא מעטים. אקולנוע 2004 נועד לשים את הקולנוע על מפת התנועה הסביבתית בישראל, ולשים על מפת הקולנוע את הסביבה. הפרויקט נועד לעודד את היצירה הקולנועית של יוצרים וסטודנטים ישראלים בנושא איכות הסביבה, סרטים שיוכלו להיות מוצגים בשנה הבאה באקולנוע.

את אקולנוע 2004 יזמו יחדיו ארגונים סביבתיים בישראל: חיים וסביבה - ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל, מגמה ירוקה- סטודנטים למען איכות הסביבה, ידידי כדור הארץ -המזרח התיכון, החברה להגנת הטבע ועמותת צלול. בשיתוף פעולה מלא עם סינמטק תל-אביב החליטו הארגונים שהגיע הזמן להתחיל את המסורת של פסטיבל סרטי סביבה גם כאן.

במהלך יומיים, 10-9 בדצמבר 2004 יוקרן מבחר של סרטים בנושאי סביבה וחברה שהוצגו בקולנוע המסחרי ובפסטיבלים סביבתיים בעולם. המבחר כולל סרטים תיעודיים, סרטי עלילה וסרטי אנימציה.

רשימת הסרטים שיוקרנו :

קרוב אבל רחוק (ישראל 2003)

סרטה של איילת ברגור. 40 שנה היו צריכים בני- ישראל ללכת במדבר עד שהם הגיעו לארץ המובטחת, אנשי קריית -גת לא צריכים ללכת ובטח לא צריכים לחכות 40 שנה, "הארץ המובטחת" של המאה ה- 21 וכל מה שהיא מסמלת הגיע לעיר בשנת 1995, בדמות מפעל אינטל, ענק ההיי-טק העולמי. הסרט הוא על דור המדבר , תושבי קריית - גת . על אלה שמנסים להיכנס ולא מצליחים לעבור את החומה , על אלה שלא מנסים ועל אלה שכמעט הצליחו אך בסופו של דבר נשארו מאחור. דור המדבר של המאה ה- 21 הם אנשי הכלכלה הישנה בעלי כישורים של הפעלת מכונות, ידיים טובות, ואריזה מהירה מיומנויות שאין להם יותר דורש ואין מי שמנסה לעזור להם לצאת מן המדבר. הסרט מציג היטב כיצד נראית הגלובליזציה כשהיא מגיעה לישראל ומה השפעתה על קהילה קטנה, פגיעה וחסרת אלטרנטיבות. (50 דקות, עברית).
ההקרנה בנוכחות הבמאית.

14 הערות על הר זבל (ישראל 2000)

סרטו של רם לוי. מעקב אחר עבודתם של 20 אמנים, שהוזמנו לתת צורה ומשמעות להר הזבל באתר חירייה, וניסיון ללמוד משהו על הקשר בין האשפה לבין התרבות שבה אנו חיים. (60 דקות,עברית, תרגום לאנגלית)
בחסות איגוד ערים דן לאיכות הסביבה. בתום ההקרנה יתקיים – " נס בחיריה- הר הזבל שהוליד פארק"

קדימה (קנדה 2003)

סרטו של רון מאן (״עלה ירוק״) מלווה את וודי הארלסון (״רוצחים מלידה״), במסע למען איכות הסביבה לאורך החוף המערבי. על אוטובוס צבעוני (המונע בשמן קנאביס), עם לא מעט מלווים שעסוקים כמוהו בהתחברות אל הטבע, מוביל אותנו הארלסון למפגשים בקמפוסים, ביקורים בחוות חקלאיות ועימותים עם מתנגדים. רוח הסיקטיז מתגברת כשאת הפסקול צובעים בוב וויר מה"גרייטפול-דד", נטלי מרצ`נט מ-"10,000 מניאקים" ואנטוני קידיס מ"רד-הוט-צ`ילי-פפרז". (80 דקות, אנגלית תרגום לעברית) .

צימאון (קנדה 2003)

סרטם של אלן סניטו ודבורה קאופמן. האם הזכות למים היא הזכות הבסיסית של כל בני האדם? או אולי זהו מוצר שניתן לסחור בו בשוק הבינלאומי? "צמאון" שצולם בהודו, בוליביה וארה"ב, מציג לפנינו קהילות אשר מתמודדות עם שאלות אלה, בעוד המים הופכים לאחד מאוצרות הטבע היקרים ביותר בתבל. הסרט מראה איך הניסיון של תאגידים להשתלט על המים בעולם, מניב הקמת תנועות אנטי-הגלובליזציה חדשות. (62 דקות, אנגלית תרגום לעברית.(

מצילי עולם מצוירים

מקבץ אנימציה בעריכת דודו שליטא שיכלול:

1. לקט סרטוני אנימציה קצרים מהעולם שעניינם שימור הסביבה, היערות, המים והאדמה
2. שני סרטים של היוצר הקנדי פרידריק באק. "הכל או לא כלום" - על העולם המושלם שברא אלוהים ועל האדם המחבל ביצירה זאת, סרט אמנותי הנותן ביטוי חדש לסיפור הבריאה, ויחסי אדם וטבע. "האיש שנטע עצים" - גדול סרטי האנימציה בנושאי אדם ונוף. על פי ספרו הכאילו-דוקומנטרי של הצרפתי ז`אן ג`יונו. הסרט זכה באוסקר, והוא מלווה בקריינות של כריסטופר פלאמר (ובתרגום לעברית).
3. קטע מהסרט "הלוראקס" על פי סיפורו של ד"ר סוס- לכאורה סיפור לילדים אך למעשה סאטירה חריפה ושנונה על יזמי התעשייה - שממציאים צרכים מדומים להמונים האדישים, מקימים לשם כך תעשיות ענקיות, והורסים בדרך את העצים, האוויר והמים. (סה"כ כ-90 דקות).

התאגיד (קנדה 2003)

סרטם של מארק אכבר וג`ניפר אבוט. סקירה מקיפה של הישויות הכלכליות שמנהלות למעשה את חיינו. יש כאן שלל עדויות, מסמכים, ראשים מדברים ודוגמאות מן העבר וההווה, שחושפים בהדרגה את כוחה של ״המפלצת שכל מעייניה בעשיית רווחים״. העובדה כי מבחינה משפטית מדובר בישות הזוכה למעמד של בני-אדם (כלומר, בזכויות של אדם) אך אין לה אחריות מוסרית מעלה כמובן שאלות וכיוונים שונים: החל מניסיון לבחון את צעדיו של התאגיד בכלים פסיכולוגיים ועד לתפקידם הטיראני של העומדים בראשי ״היצורים שהתמחותם בנצלנות״. (145 דקות, אנגלית ללא תרגום)

היום שאחרי מחר )ארה"ב 2004)

סרטו של רולנד אמריך. ההתחממות העולמית מובילה ליצירת תנאי מזג אוויר קיצוניים ברחבי העולם. בתוך המהומה הזו נקרעת משפחה אמריקאית בין מוקדים שונים של הקטסטרופה. אבי המשפחה הוא מדען שמנסה להתריע על הסכנה בפני הקברניטים בוושינגטון. בנו, תלמיד המוצא עצמו בניו יורק, שלאחר ונשטפה בגלים עצומים עומדת בפני עידן קרח חדש. אמו, שנפרדה מבעלה, היא רופאת ילדים מסורה, שגם בתנאים הקיצוניים הללו, לא תיטוש את מטופליה. כסרט אסונות אקולוגי, "היום שאחרי מחר" הוא מוצר מבדר ומוצלח בהחלט. משחק: דניס קוויד, ג`ייק גילנהאל, סילה וורד. (124 דקות. אנגלית, תרגום לעברית)

לאכול בגדול (ארה"ב 2004)

סרטו של מורגן ספורלוק. שילוב בין הדוקו-אקטיביזם מבית היוצר של מייקל מור עם הריאליטי-פופ שצמח פרא בכל ערוגה טלוויזיונית מוליד את אחת ההצלחות של הקולנוע התיעודי בשנה האחרונה ובכלל. אחרי שלמד כי
שתי נערות עומדות לתבוע את מקדונלדס על השמנת יתר, החליט ספורלוק לבדוק על גופו את השפעת המזון שמוכרים רונלד-מקדולנד וחבריו. כשהוא נכנס לניסוי שלושה רופאים משבחים אותו על בריאותו אך לאחר חודש עם כל פריטי המזון בתפריט של הרשת הוא מוזהר שהוא עלול לגרום נזק בלתי הפיך לגופו. הנוסחה הפשוטה הזו היא השלד העלילתי ועליה תולה ספורלוק משאלי רחוב, נתונים תזונתיים, מספרים ועובדות שעתידים לשכנע אתכם שאכילת מזון מהיר והשמנת יתר היא הסכנה הגדולה ביותר שממתינה למין האנושי. (96 דקות. אנגלית, תרגום לעברית (

פאוואקאטסי (ארה"ב 1988)

בעקבות הצלחת סרטו "הנבואה" יצר גודפרי רג`יו את הפרק השני. כמו בפרק הראשון, גם כאן אין סיפור, אין דיאלוגים, הסרט כולו נישא על כתפי המוזיקה המהפנטת של פיליפ גאס והתמונות המרהיבות מפתחות קצב משל עצמן. אם בסרט הראשון ההתיחסות היתה רק לנופים אמריקניים ולסכנה האקולוגית הגלומה בתיעוש מופרז, הרי כאן יש הרחבה לעולם כולו. חמישה חודשי תחקיר, שישה חודשי צילום ב- 12 מדינות אסיה, צפון אפריקה ודרום אמריקה וחומר גלם המשתרע על פני 87 שעות. אלה העובדות היבשות מאחורי פנורמה מסחררת זו. זהו מסמך נדיר על תרבויות, על אנשים ועל התנסויותיהם הרוחניות ובה בעת חשיפה קולנועית של הסכנות המאיימות עליהם עקב הניצול המערבי. (99 דקות, מוזיקה).

לפירוט מועדי ההקרנות




07/12/2004   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע