אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הזוכה בפסטיבל חיפה: לא רואים עליך
 

 
 
סרטה של מיכל אביעד בהשתתפות יבגניה דודינה זכה בפסטיבל הבינ"ל ה-27 בחיפה


הסרט "לא רואים עליך" זכה בפרס קרן תרבות חיפה, הפרס הראשון בתחרות הקולנוע הישראלי העלילתי בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה–27 חיפה שהסתיים אתמול, מוצ"ש, 22 אוקטובר 2011.
 
להלן רשימת הזוכים המלאה:
 
סרטים עלילתיים ודרמות 
  
 
"לא רואים עליך" זכה בפרס קרן תרבות חיפה לסרט העלילתי בסך 100,000 ש"ח. הפרס נחלק בין במאית הסרט, מיכל אביעד, וחברת ההפקה פלן בי הפקות בע"מ, תל אביב.  הסרט מתאר מפגש אקראי המחבר בין שתי נשים הנרדפות על ידי אותו סיוט. רגע חולף אחד מאחד ביניהן ועכשיו עליהן לחסום את הכאב מחדש או להתעמת עם הסדקים בחייהן.
 
נימוקי השופטים: "בהענקת הפרס השנה בחנו לא רק את איכותו הכללית של הסרט, התסריט וההפקה, אלא הרגשנו חובה לבחור סרט העוסק בסיפור חשוב הנוגע לקהל מקומי ובינלאומי כאחד. מדובר בסיפור אישי ביותר הרלוונטי היום כפי שהיה לפני 30 שנה".
 
"לא רואים עליך" זיכה גם את יבגניה דודינה בפרס השחקנית בסרט עלילתי בסך 15,000 ₪. נימוקי השופטים: "לעיתים קרובות, משחק המבוסס על אירועים אמיתיים הוא קשה ומתגמל, בו זמנית. השופטים החליטו, כי על אף ששתי השחקניות הראשיות בסרט הציגו משחק עדין ומדויק, השחקנית זוכת הפרס היתה זו שהדגימה את החשיבות של ביסוס מקום השחקן בסרט והפיכת הדמות לשלו.
 
פרס השחקן בסרט עלילתי בסך 15,000 ש"ח יוענק לשחקן רותם קינן על תפקידו בסרט "ההתחלפות" בבימויו של ערן קולירין. הפקה: יולי אוגוסט הפקות, תל אביב/פנדורה פילם, גרמניה.

ההתחלפות-ענק.jpg
"ההתחלפות" (יח"צ)
 
נימוקי השופטים: "זוכה הפרס השנה הדגים יכולת מדהימה ללכוד את תשומת לבו של הקהל, במשחק השם דגש על איפוק וניואנסים, על אף שלעתים קרובות ההתרחשות על המסך היתה מועטה. ב"הרפתקאת הבנים" של גיל המעבר, עטף עצמו השחקן בדמות אותה הוא גילם מה שיצר הופעה טעונה בסאבטקסט ובסיפור הרקע".
 
פרס ג'ק ניילור לצילום בסרט עלילתי בסך 20,000 ש"ח הוענק לצלם דויד עדיקא על הצילום בסרט "עדות".
נימוקי השופטים: "בקטגוריה זו התחרות היתה עזה, בין סרטים רבים בעלי הבנה ייחודית ובנויה היטב של יכולת הצגת סיפור. הזוכה הדגים אלגנטיות ובטחון אשר תרמו להצגת הנרטיב, מבלי להסיח את תשומת הלב מביצועו. בסרט שימוש מדהים במקורות של אור רך, קומפוזיציות חדות כתער ותעוזה, כשאיפשר לשחקן לתפוס את מלוא הפריים ונתן למשחק להוביל". 

עדות-ענק.jpg
"עדות" (יח"צ)


פרס ע"ש שרון עמרני לדרמת טלויזיה, בסיוע קרן מקור לקולנוע וטלויזיה בסך 20,000 ש"ח הוענק לדרמת הטלויזיה "לאן שאת נוסעת" בבימויה של רוני ששון-אנג'ל. הפקה: Green Production, רמת גן
הדרמה מתארת את מסעה של זוהרה שחזרה בשאלה והתנתקה ממשפחתה, לחתונה של אחותה הצעירה. בדרכה היא פוגשת בנרימאן, צעירה בדואית הנמלטת מחתונה שנכפתה עליה. מבלי להתכוון מוצאת זוהרה את עצמה שותפה למסע הבריחה של נרימאן.
 
נימוקי השופטים: "דרמה הדוקה ומבוצעת היטב.  סיפורה המרתק של אשה יהודיה האוספת טרמפיסטית ערביה הבורחת מנישואים כפויים. הסרט מציג הופעות חזקות של הילה וידור ומייסא עבד אלהאדי. רוני ששון-אנג'ל מנצחת ביד מלאת כשרון על הקצב והמתח במסען המשותף של השתיים".
 
פרס מענק ההפצה של מרכז הקולנוע הישראלי בניו יורק הוענק לסרט "עד סוף הקיץ" בבימויה של נעה אהרוני ובהפקתו של חיים שריר. זהו סרט התבגרות של ילדה, של אמא, של משפחה ובמידה מסוימת גם של מדינה. נימוקי השופטים: "זוכי הפרס יקבלו תמיכה וסיוע לצורך הפצה בצפון אמריקה. על כן בחרנו סרט בו אנו מאמינים כי יבדר ויעניין קהל בינלאומי. הסיפור על חיי הפרברים  ומשפחתיות בצל מלחמה נפרש על רקע שנות ה – 70 המאוחרות בישראל.  סרט מקסים ושנון זה היה להיט אמיתי בקרב השופטים".
 
חבר השופטים: גארת אנווין (בריטניה), יו"ר, מפיק סרטים. יעל פוגל (צרפת), מפיקת קולנוע, גדעון בכמן (גרמניה), מנהל מכון הקולנוע האירופי, גיא נתיב (ישראל), במאי ותסריטאי. יואב קוש (ישראל), צלם, מרצה ויוצר קולנוע.
 
פרס תסריטאי מצטיין בשיתוף איגוד התסריטאים בישראל בסך 20,000 ש"ח הוענק לתסריטאי אסי דיין על "דר פומרנץ".  נימוקי השופטים: "בפנינו קומדיה שחורה, מצחיקה, עצובה ופילוסופית המעלה שאלות קיומיות בדרכו השנונה והייחודית של אסי. אסי הוא מגיבורי התרבות המסעירים ביותר שלנו.  כדרכם של גיבורים הוא מפתיע, מרתק, פגיע ומקומם ובעיקר מכריח אותנו לחשוב על עצמנו במסעו הקשה חזרה הביתה. ועדת הפרס כללה את נציגי הנהלת הפסטיבל: פנינה בלייר, רות לב ארי ואלון גרבוז.

דר-פומרנץ-ענק.jpg
"ד"ר פומרנץ" (יח"צ)
 

פרס "לתרומה אמנותית מיוחדת במסגרת הקולנוע הישראלי העלילתי" מוענק לצלם שי גולדמן על עבודותיו בסרטים "אנחנו לא לבד", "ההתחלפות" ו"ברקיע החמישי", שלושה סרטים שהוקרנו במסגרת התחרות השנה ומצביעים על כשרון גדול, מרחב יצירתי מרתק בסגנונות שונים של עשייה ומקצועיות רבה וייחודית שתורמת לאיכות הפילמאית של הסרטים.
 
סרטים תיעודיים
 
פרס לסרט תיעודי בסיוע הרשות השניה לטלויזיה ורדיו בסך 40,000 ש"ח הוענק השנה לסרט "לא רחוק מהעץ" בבימויו של אלון אלשייך. הסרט מספר על הקמת יקב משפחתי ועל מסעו של ערן "הבן הממשיך" העוסק בחינוך בפנימייה לנוער עברייני, בחזרה אל חיק השושלת המשפחתית.
 
חבר השופטים:  לינה צ'פלין (ישראל), במאית קולנוע וטלוויזיה, ד"ר יעל מונק (ישראל),  חוקרת קולנוע ותרבות,  איתן חריס (ישראל), דוקומנטריסט, צלם ובמאי.
 
נימוקי השופטים: "זהו סרט קולח, שופע הומור ואנושיות, המציג נרטיב סגור בו דמויות סטריאוטיפיות לכאורה, ההופכות לנגד עינינו, לדמויות עמוקות ומעוררות כבוד. 'לא רחוק מהעץ' הוא סרט חביב להפליא, שיוצרו, מתוך אמפטיה וחוסר התנשאות כלפי גיבוריו מצליח להעלות על פני הצופה חיוך רחב שאינו מש גם לאחר שהסרט מסתיים".
 
פרס פסטיבל Other Israel  לסרט ישראלי תיעודי מוענק לסרט "תלויים באוויר", בימוי והפקה:  רם א. כץ.
הסרט מתאר את עולמו המושלם של אבשלום, אלוף פארקור המתחיל להיסדק לקראת שובו הקרוב של אביו מהכלא. הסרט מלווה את הקונפליקטים הפנימיים והחיצוניים עמם מתמודדים אבשלום ואמו ריקי.
 
נימוקי השופטים: "ראשוני בעשייתו הקולנועית, אך בוגר, אחראי ומלא אמפטיה כלפי הדמויות בהן הוא עוסק: אם לששה ילדים בעיר פרובינציאלית, הנלחמת באומץ ובחוכמה על שימור משפחתה, למרות האלימות הקשה כלפיה מצד בעלה המכה, ובנה הבכור העומד לצידה".   
 
סרטים בינלאומיים

פרס עוגן הזהב לקולנוע ים תיכוני הוענק לסרט "היו זמנים באנטוליה" סרטו של נורי בילג' סיילן. נימוקי השופטים: "הבמאי יליד טורקיה מקבל את הפרס עבור הישגו הקולנועי היוצא מן הכלל.  ביד אומן הוא הופך סיפור פשע משעמם ואיטי, לדרמה אנושית בלתי נשכחת ושואל את הצופים שאלות אתיות עבורן הוא אינו מספק תשובות פשוטות".
 
פרס הפצה מוענק לסרט "חוף מבטחים" של הבמאי אקי קאוריסמקי, בהפצת בתי קולנוע לב. הסרט מספר סיפור עצוב על קשיהם של מהגרים בלתי חוקיים באופן מאוד יוצא דופן. חוש ההומור והאירוניה של הבימאי מסייעים לו להפוך את הסיפור למעשייה, בעוד הוא מכריז על אהבתו לקולנוע הצרפתי של שנות ה-30 באופן פוסט מודרני.

חוף-מבטחים-ענק.jpg
"חוף מבטחים" (יח"צ)
 
אזכור מיוחד מוענק לסרט "סופו של השקט" מאת הבימאי רולאן אדזאר, עבור תיאור משכנע של הבדידות והמחסור בחמלה במשפחה מודרנית, אשר מובילים לסכסוך לא רק בין אנשים אלא גם בינם לבין הטבע הסובב אותם.
 
חבר השופטים: ראיסה פומינה (רוסיה), מנכ"לית ומקימת חברת "אינטרסינימה",  פרופ' מיכל פרידמן (ישראל), חוקרת ומרצה לקולנוע, עירית שמגר (ישראל), תסריטאית ובמאית.
 
פרס פדאורה, איגוד המבקרים של אירופה והים התיכון מוענק השנה לשני סרטים: לסרט "מיכאל"  של הבמאי מרכוס שלינזר, (אוסטריה) ולסרט "ילנה" של הבמאי אנדריי זוויאגינצב    (רוסיה) על ידי חבר השופטים:  גידי אורשר (ישראל),יו"ר, מבקר קולנוע, גלי צה"ל, סגן נשיא "פדאורה",   שמוליק דובדבני (ישראל), מבקר קולנועY-net , סרגיי לברנטייב (רוסיה), חוקר ומבקר קולנוע.
 
הסרט "מיכאל"  עוקב אחר חמישה חודשים בחייו של פדופיל בשנות ה – 30 שלו, שמחזיק ילד בן 10 נעול במרתף. נימוקי השופטים: "הפרס מוענק על שרטוט מקפיא ומדוייק, עשוי ביד אמונה של התנהגות בלתי אנושית באופן המרתק ביותר המציע אמירה קשה ומהפנטת על הבנאליות של הרשע והטמעתו בחיי היום יום שלנו".
 
הסרט ילנה מספר על זוג מבוגר שמצא זה את זו בשלב מאוחר בחיים והם ביחד למרות כל ההבדלים.  האיזון מופר כאשר ולדימיר עובר התקף לב. נימוקי השופטים: "הפרס מוענק על סרט נפלא המניח בפנינו מסמך אנושי ייחודי, עשוי בשפה קולנועית פשוטה, כמעט תיעודית, אך מרתקת, ומציע סיפור מוסר על טבע האדם, גחמת אנוש ועל הציניות של הדרמה האנושית".
 
סרטים קצרים וסרטי אנימציה
 
פרס אלי גלפנד לסרט הקצר בסך 20,000 ש"ח נחלק בין סרט קצר וסרט אנימציה בסך 10,000 ש"ח לכל סרט. בקטיגורית הסרט הקצר מוענק הפרס לסרט "שמונה שמונה" של הבמאי יואב גרשון. נימוקי השופטים:  "הסרט הזוכה מתרחש במרחב מצומצם ונקודתי: מחסום אחד באזור שבין ישראל והרשות הפלסטינאית. על אף שבמחסום עצמו ההתרחשות דלילה, בעולמו הפנימי של הגיבור ההתרחשויות טורדניות ומלוות אותו שנים רבות. הדילמות והסיטואציות המורכבות משורטטות בשפה קולנועית משופעת בהתבוננות רגישה, בהומור וביכולת לגבש סיפור אותנטי המסופר בלשון המעטה והחורג מן האישי אל האוניברסלי".
 
חבר השופטים ציין לשבח סרט אחד ושני שחקנים: הסרט "סטנד אפ" בבימויו של אסי צובל. השחקן ולאד דובינסקי על משחקו עוצר הנשימה בסרט "אף אחד חוץ מאיתנו" בבימויו של רומן שומנוב השחקנית אסי לוי על משחקה הרגיש, המדויק, העדין והמרגש בסרט "שלום" בבימויה של לי גילת.
 
בקטיגורית סרט אנימציה  הוענק הפרס לסרט "יקטרינה הגדולה" של אנה קוצמן, מכון טכנולוגי חולון, "על הדרך בה מטפל הסרט בבעיית הסחר בנשים בישראל, תוך שימוש מקורי בניגודיות הקיצונית בין הסגנון האמנותי העדין, נאיבי והפולקלוריסטי ובין המסר המצמרר והנוקב של הסרט".
 
ציון לשבח ניתן לסרט Howel של היוצרים נטלי בטלהיים ושרון מיכאלי, בצלאל, על מקוריות התסריט, הבימוי והעיצוב של סרט עמוק ומרגש המבטא את המציאות, החששות והחרדות בהתמודדות עם האימהות בשלביה הראשונים.
 
חבר השופטים: דניאל מלוי (אנגליה), יוצר סרטים ואמן ויז'ואל, ד"ר גילה שחר (ישראל), מרצה לקולנוע, עוסקת בהוראה, כתיבה ופיתוח ויישום של תכניות חינוכיות,  רוני אורן (ישראל), מבכירי האנימטורים בארץ. 
   
מענקי פיתוח
 
מענק עידוד פיתוח תסריט  - קרן הקולנוע הישראלי בסך 10,000 ש"ח הוענק לתסריטאי גיא מאירסון, הבמאי איתן ענר והמפיק גל גרינשפן לסרטם "הנה באה השמש".
 
מענק עידוד פיתוח תסריט – קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה בסך 10,000 ש"ח הוענק לתסריטאית ובמאית רוני קדר, המפיק מוש דנון על סרטם "5.5 ימים בברלין".
 
מיזם חיפה ארה"ב – מענק קידום הסרט הישראלי בארה"ב לסרט בשלב הפרה-פרודקשין בחסות סטיבן גרינוולד בסך עד 25,000 $ מוענק לסרט "אפס בהתנהגות".  תסריט ובימוי: טליה לביא, מפיקים:  אילון רצ'קובסקי, יוחנן קרדו, יולי אוגוסט הפקות.
 
חבר השופטים: דייויד גיל (ארה"ב), אלי כהן (ישראל) וירון זליג (ישראל) נימקו: "בסרט באים לידי ביטוי המאפיינים הדרושים להצלחה בשוק הבינלאומי. חיי הצבא כפי שבאים לידי ביטוי בסרט, נעים בין קומדיה אבסורדית לבין דרמה וחוקרים את הנושא מפרספקטיבה חדשה, של החיילות עצמן".
 
סינמרקט חיפה השני – מענק גייר סינהפוסטפרודקשן ברלין לסרט בתהליך עבודה בסך 25,000 אירו מוענק לסרט "מנתק המים".  תסריט ובימוי: עידן הובל, הפקה: איתן מנצורי, סינימה גרופ.
 
חבר השופטים: פיליפ אבריל (צרפת), סטפן קרל מגרס (גרמניה), ירון שמיר (ישראל) נימק את הבחירה:
"אנו רוצים להדגיש את איכות הכשרון והגיוון של הפרוייקטים שהוצגו בפנינו העוסקים בחברה הישראלית ובנושאים אוניברסליים. אנו מוצאים איכות ייחודית בכל הסרטים שנבחרו להקרנה בפנינו ומצפים ששלושה מהם לפחות יצליחו בפסטיבלים מובילים בעולם. הסרט בו בחרנו 'מנתק המים', משלב שפה קולנועית מרגשת ודרמה מאופקת המאפשרת לשחקן הראשי להצטיין. מצאנו שמענק סינהפוסטפרודקשן יואיל להשלמת סרט זה במיוחד.
 
פרינג'ידר
 
מסגרת פרינג'ידר שהתקיימה לראשונה במועדון הביט והקרינה את מיטב הקולנוע העצמאי שהופק השנה בישראל, העניקה את הפרס המרכזי לסרט "ריח פועלים" בבימויים של גודיס שניידר, שונית אהרוני, רוני אורון ואיילת ורשל. הפרס מתנת סטודיו יש! ויהודית שץ, הוענק לזוכה על ידי הבמאי גור בנטביץ', שקיבל במסגרת האירוע את התואר אביר הפרינג'ידר הראשון.
 
 
 
 



23/10/2011   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע