סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה אוכלים בירושלים
 

 
 
מוזיאון מגדל דוד יקיים 3 סופי שבוע של מפגשים וסיורים עם שפים וחוקרים בתחום הקולינריה


מוזיאון מגדל דוד יקיים במסגרת חמשושלים שלושה סופי שבוע של מפגשים עם שפים וחוקרים בתחום הקולינריה בשילוב סיורי שוק.
 
המפגשים יעסקו באוכל ובישול בירושלים מתקופת המקרא ועד המטבח הירושלמי העכשווי ולצדם סיורים בעקבות שווקים לאורך ההיסטוריה בירושלים ועד שוק העיר העתיקה של ימינו, עם בכירי המדריכים של מוזיאון מגדל דוד.
 
יום שישי  2.12
 
שמיל הולנד - המטבח הירושלמי כמטבח של מהגרים
 
שמיל הולנד, שף וחוקר אוכל, יספר את סיפורו של המטבח הירושלמי כשילוב בין המטבח המסורתי למטבח של מהגרים, על התוצאות המעניינות והטעמים המענגים.
 
סיור "עושים שוק בירושלים" 


השוק – ראי מהימן של התרבות המקומית – הוא ססגוני, מלא חיים ומושך. הסיור מציע מפגש מיוחד עם שוקי העיר העתיקה של ירושלים למן התקופה הרומית ועד לצבעים והריחות של השוק בימינו. הסיור נפתח בעלייה לתצפית מרהיבה לכוון מזרח ומערב במצודה. מכאן ממשיכים לסיור מתובל ניחוחות וסיפורים ברחוב דוד –  בזאר העיר העתיקה – ונסיים בקרדו הרומי-ביזאנטי – רחוב החנויות של ירושלים מלפני אלפיים שנה.
 
משה בסון-  מחוביזה עד מרשמלו

משה בסון, שף מסעדת אקליפטוס, יתבל את המפגש באנקדוטות וסיפורים פיקנטיים על אוכל ירושלמי מתקופת התנ"ך וחז"ל ועד ימינו. בסון יספר על השפעות האוכל הירושלמי על מטבחים ברחבי העולם ומה בין האוכל במשנה לעפרה חזה?
 
יום שישי 9.12
 
שי זלצר - גבן וגיבנות טעמים וסיפורים
 
שי זלצר, גבן, יספר על הקשר שבין המקום והטעם ובין הגבינות המופיעות במקרא לחדשנות המאפיינת את הגבינות העכשוויות בישראל. על המסורות הערביות והגבנים הישראלים ועל האקו-סיסטמה של הרי יהודה. 
 
אוכלים-בירושלים-1-יחצ.jpg
"אוכלים בירושלים" (תמונת יח"צ)

סיור "עושים שוק בירושלים"

 
סיור בסמטאות העיר העתיקה עם מדריכי מגדל דוד.
 
טובה דיקשטיין - סיפורים ומתכונים מהתלמוד הירושלמי
 
טובה דיקשטיין היא מומחית לאוכל ארץ ישראלי קדום, שתיקח אותנו לתוך הקדרות של הנשים שבישלו בבית ובחצר. היא תספר על המאכלים של האוכל הקדום, את אלה שאכלו בארוחה יומיומית פשוטה ואת אלה שבארוחה החגיגית. דיקשטיין תתבל את המפגש בסיפורים ו"רכילות" מהווי החיים של הנשים בחצר המשותפת ועל אמונות תפלות שעזרו להצלחת התבשילים.
 
יום שישי, 16.12
 
עזרא קדם - ההשפעות הירושלמיות על המטבח הישראלי העכשווי
 
סיפור מסעו האישי והתפתחות מטבח הגורמה של השף עזרא קדם יעמדו המרכז המפגש, יחד עם סיפור השפעות המטבח היהודי, הערבי והירושלמי עליו. זהו מסע של התעקשות על חומרים מקומיים והפיכת הירקות והתבלינים לכוכבי המטבח. 
 
אוכלים-בירושלים-2-יחצ.jpg
"אוכלים בירושלים" (תמונת יח"צ)

סיור "עושים שוק בירושלים"

 
סיור בסמטאות העיר העתיקה עם מדריכי מגדל דוד.
 
אלינוער רבין- ירושלים הסיפור הקולינרי
 
 אלינוער רבין מחברת ספרי בישול רבים והספר "ירושלים הסיפור הקולינרי", תשתף את הקהל בחוויות גסטרונומיות בעיר ותספר על המפגש עם הדמויות, הבשלניות והטעמים שחוותה.
 
 
המפגשים ייערכו בימי שישי 2, 9 ו-16 בדצמבר  2011 בשעות 10:00 ו13:00. הסיורים יתקיימו בימי שישי בשעה 11:15.מחירי השתתפות מיוחדים לחמשושלים: מחיר מפגש: 45-40 ₪ מחיר למפגש + סיור 65-55 ₪. כל המידע באתר מוזיאון מגדל דוד. פרטים והזמנת מקומות בטל: 6265333- 02 וגם 2884* הזמנת קבוצות בטל' 02-6265327.


למועדי מופעים >

20/11/2011   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע