אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל העוד בצוותא ת"א חוגג עשור
 

 
 
בין המופיעים: הפסנתרן האגדי מוריס אל-מדיוני, ליאת יצחקי, לאה שבת, מארק אליהו ועוד


פסטיבל העוּד, הנערך בניהול והפקת צוותא תל-אביב, חוגג עשר שנים לקיומו, עם מיטב נגני העוד, הרכבים מוזיקליים, זמרים, שחקנים ואמנים יוצרים.

הפסטיבל, יוזמה וניהול אמנותי של אלי גרינפלד, יכלול השנה הפקות ייחודיות מתרבויות שונות סביב הים התיכון ועד אסיה: משיריה האהובים של אום-כלתום ועד שירי ילדותנו בעיבודים אתניים, לצד מוזיקת עולם מהים התיכון ודרך המשי.
 
"פסטיבלי העוד שיזמתי יצרו מהפך במוזיקה ובתרבות הישראלית", אומר גרינפלד. "במרוצת שנות קיום הפסטיבל תפס העוּד מקום של כבוד בתעשיית המוזיקה בארץ והפך למקובל ואהוב על אמנים ויוצרים, ולחלק בלתי נפרד מחיי המוזיקה בארץ. העוּד מחדש ימיו כ'מלך כלי הנגינה', כפי שכונה בימי קדם. הפסטיבל משמש גשר בין תרבויות העולם ובין מוזיקה מסורתית למקורית ועכשווית".
 
בשבעת ימי הפסטיבל בצוותא יועלו 11 הפקות מקור עם 11 נגני עוּד מובילים.

ליאת יצחקי מארחת את לאה שבת וג'קי לוי

הפסטיבל ייפתח במופע אישי חגיגי של הזמרת והיוצרת ליאת יצחקי, לרגל צאת אלבום הבכורה שלה. יצחקי תארח את לאה שבת וג'קי לוי.

יצחקי, ילידת בית-שאן, אם לארבעה ילדים, דתייה, בשנות ה-30 לחייה, מלחינה וכותבת את שיריה בסגנון אמיץ ונוקב. יצחקי, בעלת תואר שני במשפטים, מושפעת מהעולמות השונים המרכיבים את זהותה: היהדות, המסורת, הכתובים והניגונים של בית אבא. שירי אלבומה זכו בפרס אקו"ם לעידוד היצירה (2010).

עיבודים, הפקה מוזיקלית, פסנתר ואקורדיון: נדב ביטון. עוד, מנדול וכלי הקשה אתניים: ויקטור ויצמן. קונטרבס: נעמן טל. כלי הקשה: נועה וקס. גיטרות: אסף צרויה

ליאת-יצחקי-עדי-אורני-ענק.jpg
ליאת יצחקי, צילום: עדי אורני

תזמורת נצרת חוגגת 100 שנה להולדת איסמהאן


תזמורת נצרת מופיעה בקונצרט חגיגי, לציון 100 שנים להולדת איסמהאן, כוכבת הקולנוע והזמרת המצרייה. במופע מיטב השירים האהובים של איסמהאן, לצד שיריהן של שתי כוכבות-העל במוזיקה הערבית, אום-כלתום ולילה מורד.

השירים בביצוע זמרת הבית של התזמורת, היבה בטחיש, שגם השתתפה ב"כוכב נולד", ואיתה התגלית החדשה, רולה עזאר. מנצח: ד"ר ניזאר רדואן. רקדנית אורחת בריקוד מזרחי: תמר בר-גיל.
 
אסמהאן (1918–1944), ששמה האמיתי היה אמאל אל-אטרש, היתה זמרת ושחקנית דרוזית ממוצא סורי שעשתה קריירה גדולה בקהיר. אחותו של הזמר האגדי פריד אל-אטרש, שהפך לשם נרדף לזמרה הערבית. שניהם זכו להצלחה גדולה על במות הקונצרטים והקולנוע, אך איסמהאן גם סיפקה חומר רב לטורי הרכילות הפוליטית ולספרות הריגול של מצרים בשנות ה-30 וה-40.

אסמהאן נהרגה בתאונת דרכים מסתורית בשנת 1944, בהיותה בת 26. השמועות הרווחות אז היו שחוסלה על-ידי עושי דברה או מעריציה של הזמרת אום-כלתום. שמועות אחרות טענו שהיתה זו אזהרה/נקמה של בית המלוכה המצרי באחיה פריד אל-אטרש. המוות אירע במהלך צילומי סרט בכיכובה. יוצרי הסרט שילבו בו את מותה של הדמות ששיחקה, כחלק מן העלילה. 
 
טריו סול-לה-מי מארחים את גרשון וייסרפירר

טריו סול-לה-מי, שלישיית קשתנים, יעלו את המופע "מיתרים ללא סריגים", שבו יארחו את המוזיקאי המופלא והוורסטילי גרשון וייסרפירר, שינגן על עוד, בריטון וקלימבה.


כינור: קרן טננבאום. צ'לו: הילה אפשטיין. קונטרבס: גלעד אפרת, מקים הטריו. 

 
  

 
"בייבי אוריינטל", שירי ילדים בעיבוד אוריינטלי

המופע לילדים ולכל המשפחה "בייבי אוריינטל" מארח את שלמה בר, דני שטג, שרונה אלימלך ומתופפי-המדבר.

המופע נוצר בעקבות הדיסק "בייבי אוריינטל", ובו הקלאסיקות הגדולות של שירי הילדים שכתבו עוזי חיטמן, יוני רכטר, נורית הירש, מרים ילן-שטקליס, נחום ורדי ולאה גולדברג.

בין השירים: "לאבא שלי יש סולם", "פרפר נחמד", "אלוהים שלי", "לכובע שלי שלוש פינות", "אמא יקרה לי", "הילדה הכי יפה בגן", "יהונתן הקטן", "בובה זהבה", "ילדים זה שמחה" ועוד.

ניהול מוזיקלי, עוד וכלי מיתר אתניים: אילן בן עמי. כינור: ניר סרוסי. סנטור: מנשה ששון. אקורדיון: ויטלי פודולסקי. גיטרה חשמלית: הראל בן-עמי. תופים ודרבוקה: מתופפי-המדבר. 

  

 
אנסמבל מארק אליהו מארח את אילנה אליה

המופע "חולות" של אנסמבל מארק אליהו עם פרץ אליהו מארח את הזמרת אילנה אליה.

פרץ ומארק אליהו, אב ובן, מתרגמים תורה מוזיקלית עתיקה, העוברת מדור לדור בערבות ובהרים של פרס, מרכז אסיה, כורדיסטן והקווקז, ליצירה חדשה עם סאונד וגרוב מקוריים ואוניברסאליים, בשילוב כלי נגינה אותנטיים וכלים מערביים.

במופע תבוצע גם מוזיקה מקורית שכתב מארק אליהו לסרטו של בני תורתי "בלדה לאביב הבוכה", שזכה בפרס המוזיקה בפסטיבל הסרטים בירושלים 2012.
 
אילנה אליה ממזגת מסורת ישראלית ומסורת עתיקה מהרי כורדיסטן. זהותה המורכבת, הקשר העמוק למסורת שנשמרה על-ידי אביה החזן, יליד כורדיסטן, והקשר העמוק לא פחות ללשון העברית ולשירה העברית החדשה יצרו בנוכחותה הקולית-מוזיקלית עוצמת הבעה נדירה.

קמנצ׳ה, בגלמה והפקה מוזיקלית: מארק אליהו. טאר: פרץ אליהו. גיטרה ועוד: אלון אמנו-קמפינו. עוד ובגלמה: ירדן ארז. בס: רני לורנץ. כלי הקשה: ארז מונק. 

מארק-ופרץ-אליהו-רבקה-אליהו.jpg
מארק ופרץ אליהו, צילום: רבקה אליהו 

מוריס אל-מדיוני


הפסנתרן האלג'יראי האגדי מוריס אל-מדיוני, מהאמנים החשובים בסצינת מוזיקת עולם, מארח את להקת דיאלנא במופע של מוזיקת נשמה יהודית-ערבית-אנדלוסית מקורית, השואבת את השראתה מהתרבות הצפון-אפריקאית, במקצב אנדלוסי, רומבה, בוגי-ווגי ופלמנקו.

אל-מדיוני, בן 84, הוא חלוץ סגנון ה-Rai, רב-אמן בפסנתר, יוצר ה-PianOriental ומפיק שילובים מיוחדים של בוגי-ווגי, רומבה-ראי ומוזיקה יהודית אנדלוסית.

עד כה הפיק חמישה אלבומים משלו ועבד עם אמנים רבים בישראל (אתי אנקרי, עמיר בניון, דיוויד ברוזה, יאיר דלאל, קובי אוז, שלמה גרוניך, ליאור אלמליך, התזמורת האנדלוסית הישראלית, שמי אלמרליבי ועוד) ובעולם (לין מונטי, לילי בוניש, סמי אלמגרבי, רנט לורנז, רוברטו רודריגז, ווטשה קלן ועוד).

ב-2007 זכה אל-מדיוני בפרס ה-BBC למוזיקת עולם. לפני כשנה החליט אל-מדיוני לעלות לישראל ולהתיישב בה, והצטרף אל ילדיו ואל נכדיו המתגוררים בארץ

פסנתר ושירה: מוריס אל-מדיוני. כינור: אלעד לוי. עוד: חנן קדוש. קונטרבס: חגי ביליצקי.
כלי הקשה: הלל אסלם. דרבוקה: נתנאי בן-שטרית. 

מוריס-עליזה-חיון.jpg
מוריס אל מדיוני, צילום: עליזה חיון
 
נועה וקס מארחת את אמא וסבתא
 

המופע "סבתא ממי", של היוצרת ונגנית כלי ההקשה נועה וקס, משלב מוזיקה, שירה, סיפורים ווידיאו-ארט.

על הבמה שלושה דורות, אמה מזית וקס וסבתה מרים ממי, היוצר פרופיל של משפחה אחת שמקורה באיסטנבול. אורחת מיוחדת: מספרת הסיפורים מטילדה כהן-סראנו.

"סבתי ממי נולדה באיסטנבול ועלתה לארץ בסוף שנות ה-40", מספרת נועה וקס. "עד היום היא ואמא שלי מדברות ביניהן ספניולית. למרות זאת בילדותי לא גדלתי על מוזיקת הלדינו, ורק כשהתחלתי לנגן את הסגנון הרגשתי שזה כל-כך טבעי לי, הסולמות, המשקלים הא-סימטריים והאווירה שהמוזיקה הזו משרה עלי ועל המאזינים.

"בשנה שעברה התחלנו אני ואיסטיקלל טריו, הרכב מוזיקלי שאני חברה בו כחמש שנים, לעבוד על אלבום הבכורה, וחיפשתי קטע מוזיקלי שישלב בין העולם שלי, המודרני, שמבוסס רובו על כלי הקשה, לבין המקורות הטורקיים שלי. נפגשתי עם סבתי מימי וביקשתי ממנה שתשיר לי את כל השירים שהיא זוכרת מהילדות. המפגש הזה הניב אוצר עצום של שירים וקטעי וידיאו, שהוליד את הרעיון למופע".

כלי הקשה, שירה והפקה: נועה וקס. חליל מזרחי: נירי שדה. עוד: עידן טולדנו. וידיאו-ארט: בוריס מרינין. שירה: מרים ממי ומזית וקס.
  
אנסמבל נע'ם עם מירה עוואד ועופר כלף

המופע של אנסמבל נע'ם עם מירה עוואד ועופר כלף מביא מוזיקה ושירים של כותש הקפה הבדואי, הקלרינט היהודי והעוד הערבי, מבאך עד אל-כוויתי ושירים מקוריים.

אורח מיוחד: אבינדב בגין, מחבר הספר "סיום הסכסוך" (הוצאת אחוזת-בית).

במופע תבצע עוואד גם משיריה, בעיבוד מיוחד. כלף יבצע קלאסיקות ערביות.
 
עוד: נור עכאווי. גיטרה: אדוה שוובל. קלרינט: מתי בובק. בס: נעם ברטוב. תופים וכלי הקשה: דניאל טג'ר.

מירה-עווד-ענק-חדש-רובן-מרטין.jpg
מירה עווד, צילום: רובן מרטין
 
גולן אזולאי מארח את דוד ד'אור

"רוקד בין שני עולמות" הוא מופע שבו גולן אזולאי מארח את דוד ד'אור, משתתפי "קרליבך חי" ואחרים: בין שלמה אבן-גבירול לרב שלמה קרליבך,  מופע מוזיקלי קומי-אישי, המציג את עולמו של האמן היהודי הנע במורכבות בין שני עולמות, קודש וחול, ספרד ואשכנז, בשילוב מוזיקה שורשית וקטעי סטנד-אפ יהודי.
 
שירה: דוד ד'אור. צוות ההצגה "קרליבך חי" עם החזן ישראל רנד, דוד קריבושה, שלומי גולדברג, אילן לייבוביץ, גיל קפטן. פייטן ונגן חליל נאי: חכם דוד מנחם. כתיבה, שירה, עוד וגיטרה: גולן אזולאי. הפקה מוזיקלית, גיטרה, בוזוקי: גיא בוקאטי. בס: נמרוד לכיש. כלי הקשה: ירום איטה
 
גיא ורועי זו-ארץ

השחקן ומגיש הטלוויזיה גיא זו-ארץ ("הישרדות", "רוקדים עם כוכבים"), מגשים חלום במופע מפתיע שבו הוא שר ומגיש שירי לאדינו שלמד מסבתו הסלוניקאית ותפילות מבית-הכנסת הספרדי-טריפוליטאי שלמד מסבו.

המופע כולל שירים מ"בוסתן ספרדי", ההצגה שבה משתתף גיא זו-ארץ בתיאטרון הבימה, לצד הפיוטים המסורתיים המוכרים לכל.

עיבוד מוזיקלי ופסנתר: רועי זו-ארץ. קלרינט: בוריס חיימוב. בס: זיו הרפז. כלי הקשה: יקי לוי. אורח מיוחד, נגן העוד אילן בן-עמי. הפקה: אלי גרינפלד
 
גיא-ורועי-זו-ארץ-צלם-עזרא-מ.jpg
האחים זו-ארץ, צילום: עזרא מנצור

אנסמבל יאמאן מארח את גילה בשארי ועמוס הופמן

אנסמבל יאמאן, קבוצת מוזיקאים צעירה, עורכת דיאלוג פתוח ועכשווי עם המוזיקה התימנית השורשית (שירת קודש, שירת נשים ומוזיקה מקורית). במהלך ארבע השנים האחרונות מופיע האנסמבל ברחבי הארץ ופסטיבלים באירופה.
 
גילה בשארי, ילידת שכונת בן-ציון בנתניה, מעורה מאז ילדותה בעולם הסגור של ה"דיוואן", שירת הגברים, כמו גם בשירת הנשים. התגלתה לראשונה בפסטיבלי "דרור למנצח שיר מזמור", והופיעה במהלך הקריירה שלה גם עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של זובין מהטה ובקונצרטים ברחבי העולם.
 
שירה: יגאל מזרחי. שירה, כלי הקשה, פח, ג'מבה, קלבש וחליל אפריקאי: אריאל נחום. גיטרות: אמיר זאבי. חצוצרה: רועי חרמון. תופים: דור קלמן. הפקה מוזיקלית ובס: תומר סגל.

 
הפסטיבל יתקיים בימים ראשון עד שבת, 19–25 באוגוסט 2012, באולמות צוותא תל-אביב. כרטיסים: 65–80 שקל. לפרטים: 7 / 03-6950156.


01/08/2012   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע