אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל הסרטים בחיפה 2013 – הזוכים
 

 
 
בפרס הראשון זכה הסרט "בית לחם" בבימוי יובל אדלר, שלפת את השופטים מהסצינה הראשונה


בפרס הראשון בתחרות הקולנוע הישראלי העלילתי בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 בחיפה זכה הסרט "בית לחם".

הסרט, בבימויו של יובל אדלר, זכה בפרס קרן תרבות חיפה לסרט העלילתי בסך 100 אלף שקל. את הסרט הפיקו טליה קלינהנדלר, אסנת הנדלסמן-קרן, דיאנה אלבאום, סבסטיאן דלואה וסטיב הדסון.

בחבר השופטים ישבו גילה אלמגור (ישראל), יו"ר, שחקנית; ויוויאן אוסטרובסקי, אמנית ויוצרת קולנוע נסיוני; חורחה גורביץ (ישראל), במאי, מפיק, צלם ומורה לקולנוע; חיים מקלברג (ישראל), מפיק סרטים; ועזיזה טאן (טורקיה), מנהלת פסטיבל הסרטים באיסטנבול.

הסרט מספק הצצה לעולם האפל, המותח והמרתק של המודיעין האנושי, שבו הדרך הטובה ביותר להפעיל מקור היא להיות האדם הכי קרוב אליו. במרכז הסרט מערכת היחסים הפתלתלה וארוכת השנים בין רזי (צחי הלוי), רכז נפת בית לחם בשב"כ, לסנפור (שאדי מרעי), אחיו הצעיר של מפקד גדודי חללי אל-אקצא בעיר.

מנימוקי השופטים: "הסרט לפת אותנו מהסצינה הראשונה ולא הניח לנו גם לאחר סיומו. הסרט אמיץ, מטלטל, עוצמתי, מרגש ומציב בפני הצופה דילמות של נאמנויות חצויות. למרות שזה סרט ביכורים, מפגין הבמאי שליטה מוחלטת במדיום הקולנועי ויוצר סרט סוחף ומרתק. חשוב לציין כי הסרט, מעבר להיותו קולנוע נפלא, הוא גם ובעיקר רלבנטי לחיינו כאן, במקום הזה".

פרס ביכורים: "אחרי הים"

פרס לסרט ביכורים עלילתי על-שם רוזליה כץ ז"ל בסך 50 אלף שקל נוענק לסרט "אחרי הים", בבימויו של יוסי אבירם. את הסרט הפיקו איילת קייט, אמיר הראל, יעל פוגל ולטיסיה גונזלס.

בבוקר ערפילי מוטל גבר חסר הכרה על חוף שומם במערב צרפת. זהותו אינה ידועה, איש אינו מחפש אותו והוא שותק. ראובן ורדי, ישראלי לשעבר, חוקר משטרה בגמלאות, מגיע מפריז כדי לפענח את התעלומה.

מנימוקי השופטים: "הפרס מוענק על עבודה ראשונה, בוגרת ומרתקת הן בפיצוח הקולנועי והן בעבודה עם השחקנים. הסרט ניחן בעדינות רבה ובחוש אסתטי משובח. הצפייה בסרט ביכורים זה מותירה אותנו בסקרנות גדולה ובציפייה להמשך יצירתו של הבמאי".

יוסי-אבירם-ואיילת-קייט.jpg
יוסי אבירם ואיילת קייט (צילום: גוסטבו הוכמן)

פרס התסריט: "אנה ערבייה"

פרס לתסריט, בסך 10,000 שקל, בשיתוף איגוד התסריטאים, מוענק לתסריטאים עמוס גיתאי ומארי ג'וזה-סנסלם על התסריט לסרטו של גיתאי, "אנה ערבייה".

מנימוקי השופטים: "פרס לתסריט מוענק על תסריט מקורי השופך אור על הוויה ישראלית הרחוקה מן העין, ובונה פסיפס מרתק של סיפורים ודמויות. באמצעים מינימליסטיים מצליח התסריט להעביר לצופה מרקם של חיים שלמים".


עמוס-גיתאי-גוסטבו-הוכמן.jpg
עמוס גיתאי וגילה אלמגור (צילום: גוסטבו הוכמן)


פרס השחקנית: הילה וידור

פרס השחקנית בסרט עלילתי בשיתוף Nu Image LA, בסך 10,000 שקל, מוענק לשחקנית הילה וידור על משחקה בסרט "לוויה בצהריים". את הסרט ביים אדם סנדרסון והפיקו אילון רצ'קובסקי, יוסי עוזרד, גיא יקואל ויוחנן קרדו.

מנימוקי השופטים: "הפרס מוענק לשחקנית צעירה וכובשת. כל פריים בסרט מלא בנוכחותה, ביופייה ובמכלול רב ההבעה של פניה – שאותו היא מצליחה להעביר כמעט ללא מלים".

פרס השחקן: צחי הלוי

פרס השחקן בסרט עלילתי בשיתוף Nu Image LA, בסך 10,000 שקל, מוענק לשחקן צחי הלוי על משחקו בסרט "בית לחם" שביים יובל אדלר.

מנימוקי השופטים: "הפרס מוענק על ביצוע עוצמתי, משכנע, מפתיע, עשיר ומרגש, ובה בעת מאופק מאוד".

צחי-הלוי-גוסטבו-הוכמן.jpg
צחי הלוי וגילה אלמגור (צילום: גוסטבו הוכמן)


פרס הצילום: גיורא ביח וניר בר

פרס ג'ק ניילור לצילום בסרט עלילתי, בסך 10,000 שקל, מוענק לצלמים גיורא ביח וניר בר על עבודתם בסרטו של עמוס גיתאי "אנה ערבייה".

מנימוקי השופטים: "פרס הצילום מוענק לצמד צלמים וירטואוזיים שהצליחו להגשים את חזונו הקולנועי הייחודי של במאי הסרט, על עבודת מצלמה, תאורה ושליטה מוחלטת בעשייה של סרט שהציב בפניהם אתגר עצום של צילום סרט שלם בשוט אחד".

פרס הסרט התיעודי: "היה שלום, פטר שווארץ"

פרס לסרט תיעודי בשיתוף הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו בסך 40 אלף שקל מוענק לסרט "היה שלום, פטר שווארץ" בבימויה של יעל ראובני.

בעקבות פגישה שהוחמצה בנסיבות מסתוריות ב-1945 יוצא הסרט למסע קולנועי-משפחתי דרך שלושה דורות ומבשיל לתובנה מורכבת על עוצמתם של סיפורים ועל הצורך שלנו לספר אותם גם 70 שנה אחרי סוף המלחמה ההיא.

בחבר השופטים ישבו היינץ אמיגהולץ (גרמניה), במאי, אמן כותב ומפיק; נטעלי בראון (ישראל), במאית, משוררת ומנהלת אמנותית של הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים; ותמר ירום (ישראל), במאית ותסריטאית.

מנימוקי השופטים: "מסע של שלושה דורות בישראל ובגרמניה בונה בהדרגה מתוך סיפורים משפחתיים מנוגדים נארטיב מלא חיים. תעלומת ניתוק חידתי שיצרה השואה בין אח לאחות נמסרת באמצעות שפה קולנועית ותסריטאית מגובשת ובוגרת".

צוות-הסרט-היה-שלום-פטר-שוורץ.jpg
צוות הסרט "היה שלום פטר שוורץ" (צילום: גוסטבו הוכמן)


ציון לשבח: "משמרת לילה"

ציון לשבח מוענק לסרט "משמרת לילה" של הבמאי איתמר חן. הסרט מספר את סיפורה של שכונת קריית משה ברחובות באמצעות משמרת לילה אחת של השוטר השכונתי, רפי מלס, שוטר קהילתי ממוצא אתיופי.

מנימוקי השופטים: "הסרט בונה דיוקן צנוע ונטול סנטימנטליות ובו בזמן חם ומלא הומור של שוטר ממוצא אתיופי, שחש מחויב לתפקידו ולקהילה, ומוצא עצמו משמש עובד סוציאלי, טכנאי תיקונים ויועץ נישואים".

הסרט הקצר הטוב ביותר: "איפה שנגמרים השמים"

מענק קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה, על-שם שרון עמרני, לסרט הקצר הטוב ביותר, בסך 12 אלף שקל, מוענק לסרט "איפה שנגמרים השמים", בבימוי גלעד כהן וג'קי ברמן. הפקה: פריסקופ הפקות בע"מ.

הסרט עוסק בחלומותיהם של חולי נפש המאושפזים בבית-החולים אברבנאל. האם אבנר יצליח לעבור את שער בית-החולים? האם ליאון יצליח לחזור לגלוש? והאם איגור יצליח לעבור את אודישן הראפרים?

בחבר השופטים ישבו יובל נתן (ישראל), במאי ואנימטור; סוהא עראף (ישראל), תסריטאית; ולאון פרודובסקי (ישראל), תסריטאי ובמאי. מנימוקי השופטים: "בחיפוש מקורי אחר אמת, תוך טשטוש הגבול שבין מציאות להזיה, יוצר הסרט פסיפס אנושי, מרגש, אמין ונוגע ללב החושף את האדם שמאחורי הסטיגמה".

מענק קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה:"בכורה"

מענק קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה על-שם שרון עמרני לסרט קצר, בסך 8,000 שקל, מוענק לסרט "בכורה", בבימויה של לאה טוניק מבית-הספר לקולנוע וטלוויזיה סם שפיגל.

בוקר אחד מפתיעה את שרי בת ה-21 שיחת טלפון שמפגישה אותה עם אחותה הצעירה ועם בקשה שמעמתת אותה מחדש עם עברה. מנימוקי השופטים: "סרט סיטואציה פשוט ורגיש, קאסט מדויק ומשחק משובח".

פרס לסרט אנימציה: "ליילה"

פרס אלי גלפנד לסרט אנימציה, בסך 5,000 שקל, מוענק לסרט "ליילה", שביימה לונה מטר מהמכללה האקדמית ספיר.

לשיער של ליילה נמאס מהשקט והדיכוי שבהם היא כלואה. הוא נכנס בין חוטי הנול ומתחיל לצייר מולה תמונות מחייה, שדרכן היא מגיעה למודעות שהיא אסירה בחברה. מנימוקי השופטים: "באמצעות שימוש בחומרים מסורתיים מתעלה היוצרת על גבולות חברתיים, ורוקמת יצירה כואבת ומרגשת".

פרסים נוספים: "קפה בבל", "סיפור פעוט"ועוד

ציון לשבח מוענק לסרט האנימציה "קפה בבל", בבימוי מיכל רבינוביץ' ודפנה בן-עמי מהיחידה לאנימציה בבצלאל. במרכז הסרט יום בבית-הקפה בבל, שאליו נכנס מישֶ, אדם עם מוגבלות ייחודית – הוא אינו שומע, רואה או מבין שפה; הוא ה"אחר" האולטימטיבי של העולם.

ציון לשבח נוסף מוענק לסרט האנימציה "סיפור פעוט" בבימוי מזמור ויצמן מהמכללה האקדמית ספיר. הסרט מתרחש בחצר הקטנה שבה משחקת ללי, המתמודדת עם מות סבתה.

פרס עוגן הזהב לקולנוע ים-תיכוני מוענק ל"ויווה לה-ליברטה", סרטו של רוברטו אנדו. בחבר השופטים ישבו קסביה קולר (שווייץ), במאי; ששון גבאי (ישראל), שחקן; לינה צ'פלין (ישראל), במאית. מנימוקי השופטים: "סאטירה פוליטית סוחפת, מקסימה ומלאת משמעות. בשחקן טוני סרווילו הוא מצא את הליהוק המושלם לתפקיד הכפול של התאומים, האחד פוליטיקאי והשני פרופסור. באמצעות המשחק בין שני התפקידים יוצר אנדו קומדיה אנושית מהנה ושלמה".

ציונים לשבח ניתנו לשחקנית עמנואל דבוס על משחקה בסרטים "רגע בחיים" ו"ויולט", וכן לבמאית ולריה גולינו על סרטה "דבש".
 
בפרס תחרות "הבמאים של המחר" בחסות פדאורה, איגוד המבקרים באירופה ובמזרח התיכון, זכה הסרט ההולנדי "בורגמן" של הבמאי אלכס ואן-ורמרדם. בחבר השופטים ישבו גידי אורשר (ישראל), מבקר קולנוע, גלי-צה"ל; יהודה סתיו (ישראל), מבקר קולנוע, "ידיעות אחרונות"; ואוסקר פיירו (ספרד), מבקר קולנוע. מנימוקי השופטים: "הסרט הוא משל זדוני ואפל על החיים והמוות, על האמונה וניצולה, על הרוע והפחד בתיאור יומיומי מקפיא העשוי בשפה של קולנוע מודרני וסוחף המתכתב עם היסודות הקמאיים של הקולנוע ונפש האדם".

ציון לשבח ניתן לסרט "המחברת הגדולה" של הבמאי ההונגרי יאנוש סאס. פרס על הישג אמנותי בקולנוע הישראלי ניתן לסרטו של יוסף פיצ'חדזה "סוכריות". בסיפור אליגורי על סוכריות דוחס פיצ'חדזה את הסכסוך הישראלי-ערבי, השואה, המעורבות האירופית, היריבות הגרמנו-צרפתית, יחסי הון-שלטון, העולם התחתון ועוד. מנימוקי השופטים: "רגעים מצמררים לצד רגעים משעשעים המתחלפים על המסך בסרט ארוך שאינו מאבד עניין לרגע".


יוסף-פיצחדזה-גוסטבו-הוכמן.jpg
יוסף פיצ'חזדה פנינה בלייר וגידי אורשר (צילום: גוסטבו הוכמן)


מענק פוסט-רפבליק לשירותי מעבדה דיגיטליים על סך של 20 אלף יורו מוענק לסרטה של סוהא עראף "שלוש אחיות". הפרס ניתן על שפתו הקולנועית הנוגעת ללב של הסרט, המאפשרת הצצה לעולם מאופק מאחורי דלתות סגורות.


פסטיבל הסרטים בחיפה יסתיים במוצאי שבת, 29 בספטמבר 2013.


29/09/2013   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע