במסגרת הפסטיבל יבשלו שני שפים מובילים מצרפת במסעדות בנמל ובעיר התחתית בחיפה
פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, יתקיים זו השנה השנייה ביוזמת שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת.
הפסטיבל תחת הכותרת "SO FRENCHY SO TASTY" ייערך השנה לראשונה בשש ערים ברחבי הארץ - תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, מצפה רמון ונצרת, בתאריכים 12-9 בפברואר 2014.
לפסטיבל תגיע נבחרת של 19 שפים מובילים מצרפת, שביחד עם שפים ישראליים מ-19 מסעדות מקומיות, ירכיבו תפריטים מיוחדים ויבשלו מנות מגוונות שיציעו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי המשובח.
בנוסף, יקיימו השפים כיתות שף וסדנאות לקהל הרחב, מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר, ארוחות גאלה וסיורים קולינריים בהם יבקרו ויערכו היכרות עם יצרני שמן זית, יין, ירקות, פירות וגבינות מרחבי הארץ.
השלוחה החיפאית של הפסטיבל תכלול את האירועים הבאים:
שף סבסטיין אנז'ו - ממסעדת "לה רלה דה מואן" בדרום צרפת, כוכב מישלן, יבשל עם השף רן ראש במסעדה הנמל 24 בחיפה.
שף דידייה אדון- ממסעדת "לה דומיין דה הוט רוש" בטורן, כוכב מישלן מאז 1990, הוא יתארח במטבחו של האמן והשף שחר סיוון בביסטרו וניה החדש בעיר התחתית בחיפה.
שף סבסטיין אנז'ו (צילום: יח"צ)
לתכנייה המלאה של הפסטיבל -להרשמה לסדנאות ולהזמנת מקומות במסעדות