|
|
|
ידיעה |
|
|
|
|
|
מאת: מערכת הבמה
|
רומן קולינרי במתחם התחנה |
|
|
סדרה חדשה במתחם הירושלמי: 3 מפגשים עם גיל חובב והשף ניר צוק בעקבות תבשילים וספרים מתחם התחנה הראשונה בירושלים, הבזאר הקולינרי ובית אבי חי בשיתוף פעולה ראשון מסוגו: "רומן קולינרי".
הסדרה תכלול שלושה מפגשים שבכל אחד מהם יחקרו ויכינו העיתונאי גיל חובב והשף ניר צוק מאכלים מתוך ספרים של יוצרים עבריים מוכרים, ביניהם מאיר שלו וחיים נחמן ביאליק.
המפגשים יתקיימו אחת לשבועיים ויעסקו באוכל הישראלי כפי שהוא מוצג בפרוזה הישראלית החדשה, כמו גם באוכל היהודי, שמילא תפקיד חשוב בספרות הגולה לפני קום המדינה וממלא כיום תפקיד חשוב בספרות היהודית בכלל.
את הסדרה ינחו גיל חובב, מגיש טלוויזיה, עיתונאי, מבקר מסעדות ומחבר ספרי בישול, וניר צוק, מהשפים המובילים בישראל, מחבר ספרי בישול ומנחה תוכניות בישול בטלוויזיה.
כל מפגש יחל בסיור בבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה ולאחריו תתחיל הסדנה, שתימשך כשעתיים שבמהלכן יוצגו ויודגמו מאכלים על בסיס המתכונים המופיעים בספרים, וכן יוגשו טעימות.
המפגש הראשון בסדרה יהיה בנושא "סנדביץ' סתתים וזביונה", שיעסוק באוכל ביצירותיו של הסופר מאיר שלו. המפגש השני יעסוק ב"צפיחיות בדבש ואספוגים מתוקים", על האוכל ביצירתו של ביאליק. המפגש השלישי יהיה בנושא "קובנה ובורקס", על האוכל בספרות הירושלמית.
ניר צוק (צילום: גלעד קוולרצ'יק)
לכל מפגש תתלווה חוברת עם הטקסטים והמתכונים הנלמדים.
מתחם התחנה הראשונה בירושלים נפתח לפעילות במאי 2013, ומציע חוויה ססגונית של קולינריה, תרבות, ספורט, בילוי ופנאי.
במתחם מרכז מבקרים המפעיל סיורי הליכה, אופניים וסגווי לאזורים הסמוכים וכן מרכז מידע, גלריה, ירידי אופנה, עיצוב, אוכל, משחקים ופעילויות (מתחלפות וקבועות) במשך כל השבוע.
המפגשים יתקיימו בימירביעי, 5 במרץ, 26 במרץ ו-23 באפריל2014, ב-18:30, במתחם התחנה בירושלים.מחיר למפגש אחד: 80 שקל. שלושה מפגשים: 200 שקל. סטודנטים: 50 שקל למפגש.לפרטים והזמנות: 02-621590.
23/02/2014
:תאריך יצירה
|
|
|