אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה סולנים מנגנים באך בסערה
 

 
 

דואו סילבר גרבורג, ביאטריס ברוט, קיילב הדסון ועוד בקונצרט "סולנים בסערה" במוזיאון תל אביב



הקונצרט השלישי בסדרת "סולנים בסערה" יארח את סולנים בינלאומיים  גיל גרבורג, סיון סילבר, ביאטריס ברוט, טל-חיים סמנון – פסנתר, קיילב הדסון – חצוצרה, דודו כרמל – אבוב, נעמה נוימן – חליל.
 
הסולנים יבצעו מבחר יצירות מאת יוהאן סבסטיאן באך: קונצ׳רטו לארבע מקלדות בלה מינור, רי"ב 1065, קונצ׳רטו לשתי מקלדות בדו מז׳ור, רי"ב 1061, קונצ׳רטו לשלוש מקלדות ברה מינור, רי"ב 1063, קונצ'רטו ברנדנבורגי מס' 2 לחצוצרה, חלילית, אבוב, כינור, כלי קשת ובסו קונטינואו בפה מז'ור רי"ב 1047 
  
על האמנים:
 
סיוון סילבר וגיל גרבורג 
 
הזוג סיוון סילבר וגיל גרבורג  נהנה מקריירה בין לאומית משגשגת בלמעלה מחמישים מדינות בחמש יבשות שונות. הופעותיהם שודרו בתחנות רדיו רבות, לרבות WQXR בניו יורק, ARD בגרמניה ובקול המוזיקה בישראל.

הדואו מופיע בכ-70 קונצרטים מדי שנה ברסיטלים ועם תזמורות רבות בעולם ובישראל, לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית. חלק מקונצרטים שבו לקחו חלק נערכו במקומות יוקרתיים כמו אגודת הידידים של וינה, הקרנגי הול, לינקולן סנטר, התזמורת הפילהרמונית של ברלין והקונצרט האוס ובית האופרה של סידני.

סילבר וגרבורג לימדו בכיתות אמן בקונסרבטוריון צ'ייקובסקי במוסקבה, באקדמיה ע"ש סיבליוס בהלסינקי, הקונסרבטוריון הראשי למוזיקה בבייג'ינג ובכיתות האמן הבינלאומיות לפסנתר בתל חי ,ישראל. מ-2001 הם מחזיקים במשרת הוראה בביה"ס הגבוה לתאטרון ומוזיקה בהאנובר, גרמניה.
 
ביאטריס ברוט
 
הפסנתרנית ביאטריס ברוט, ילידת הקנטון השווייצרי ואלה, החלה את לימודיה בלוזן ובציריך והשלימה אותם בבית הספר הגבוה למוזיקה ע"ש הנס איישלר, ברלין. כיום לומדת לקראת תעודת אמן באקדמיה האירית המלכותית למוזיקה, דבלין.
 
ברוט ניגנה באולמות החשובים ביותר באירופה ובארצות הברית וזכתה בפרסים חשובים שבעקבותיהם הופיעה עם תזמורות באיטליה, בגרמניה, בקרואטיה ובארצות הברית.
 
ברוט מרבה להופיע בטלוויזיה ומושמעת ברדיו השווייצרי, הגרמני, האמריקני, בצרפתי הבלגי והקנדי. ב־2011 יצאה אלבומה האחרון שזכה לשבחי הביקורת. בנגינתה עם הרכבים קאמריים הופיעה ברוט, בין השאר, בפסטיבלים בשווייץ, בארגנטינה ובארצות הברית. ב־2010 וב־2011 הוזמנה בתור מוזיקאית אורחת לפסטיבל רוויניה, שיקגו. ברוט היא חברת שלישיית סנט אכזופרי.


ביאטריס-ברוט1-אלינה-פורניר.jpg
ביאטריס ברוט (צילום: אלינה פורניר)

 
טל-חיים סמנון
 
הפסנתרן טל-חיים סמנון (יליד 1986, תל אביב) הופיע בקונצרטים רבים בישראל, בגרמניה, באוסטריה, בצרפת, בהולנד, בשווייץ ובפורטוגל כבר כשהיה בן שבע. נגינתו (אם בשידור חי ואם בהקלטה) הושמעה ב"קול המוזיקה" וברדיו ההולנדי.
 
סמנון זכה במלגות מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל (מאז 1998), קרן רונן וקרן בוכמן-היימן. הוא זכה בתחרויות חשובות בארץ, ניגן עם כמה מתזמורות ישראל והשתתף בכיתות אמן עם מוזיקאים נודעים.
 
קיילב הדסון
 
החצוצרן קיילב הדסון (יליד לקסינגטון, קנטקי המתגורר כיום בברוקלין, ניו יורק) הוא הזוכה בפרס ג'וליארד ומוזיאון תל אביב לאמנות ע"ש אירווינג ומולי סאנדרס לשנת 2014. הופעת הבכורה הסולנית שלו הייתה עם הרכב של אגודת המוזיקה הקאמרית של מרכז לינקולן.

בנגינה סולנית הופיע בפסטיבל המוזיקה של אספן עם הפסנתרן ולדימיר פלטסמן וכן ברחבי ארצות הברית. הרסיטל האחרון שלו במרכז לאמנויות הבמה של אוניברסיטת ג'ורג'יה שודר בתכנית הרדיו האינטרנטית Performance Today והועבר לתחנות רדיו בכל ארצות הברית.
 
הדסון זכה פעמים רבות בפרס ראשון בתחרות הלאומית לחצוצרה ומנגן דרך קבע בהרכבים קאמריים ועם תזמורות בניו יורק. הוא בוגר אנסמבל ACJW, תכנית לקידום אמנים צעירים מייסודם של הקרנגי הול, בית הספר ג'וליארד, מכון וייל למוזיקה ועיריית ניו יורק.
 
הדסון הוא בארוקיסט נלהב ומרבה להופיע עם הרכבים שזה תחום התמחותם, כגון פילהרמוניה בארוק וסולני באך האמריקנים.
 
דודו כרמל 
 
האבובן הראשי של התזמורת הפילהרמונית הישראלית. תלמידם של סמדר שזר ז"ל ואליהו טורנר. בעל תואר אמן מבצע מביה"ס הגבוה למוזיקה בקרלסרוהה, גרמניה כתלמידו של תומס אינדרמולה.  זכה בתחרות הבינלאומית לאבוב בטולון בשנת 1996 ובפרס פרנסואה שפירא בשנת 1990 והופיע כסולן עם מרבית התזמורות בארץ, לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית תחת שרביטו של זובין מהטה.

כרמל הגיש רסיטלים באולמות קונצרטים חשובים, ביניהם האולם הקאמרי של התזמורת הפילהרמונית של ברלין, והשתתף בפסטיבלי מוזיקה קאמרית ברחבי העולם. בשנים 1992-96 היה אבובן ראשי בתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון. הוא מלמד באקדמיה למוזיקה ע"ש רובין בירושלים ומרבה להופיע כאבובן אורח עם תזמורת פסטיבל בודפשט. מר כרמל מלמד בקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל-אביב ומשנת 1998 נמנה על סגל המורים באקדמיה למוזיקה ומחול ע"ש רובין בירושלים.
 
נעמה נוימן
 
חלילנית בעלת תואר בוגר במוזיקה מהאקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ולמדה לתואר מוסמך ובכיתת הסולנים בבית הספר הגבוה למוזיקה בשטוטגרט, גרמניה. היא זכתה במלגות מקרן התרבות אמריקה־ישראל.
 
נוימן שימשה בתפקיד המנהלת המוזיקלית של עמותת "פוליפוני לחינוך" המקדמת את החינוך למוזיקה הקלאסית בחברה הערבית בישראל. כמו כן שימשה עוזרת למנהל המוזיקלי של תחרות החליל הבין־לאומית חיפה, 2013.
 
נוימן הייתה החלילנית הראשונה באופרה הקומית בברלין, בתזמורת הסימפונית של וופרטל, גרמניה, וחליל שני בתזמורת הפילהרמונית הישראלית.
 
נוימן היא זוכת הפרס השני בתחרות הבין־לאומית לחליל בחיפה, 2002, ובתחרות לסולנים ולנגני נשיפה מעץ של האקדמיה בירושלים. היא בין המורים הצעירים הבולטים לחליל בישראל וב־2014 העבירה כיתת אומן ורסיטל בסיאול, דרום קוריאה. נוימן מרבה להקליט לרדיו בארץ ומחוץ לה. 
  
עמרי אברהם על היצירות:
 
יוהאן סבסטיאן באך: קונצ׳רטו לארבע מקלדות בלה מינור, רי"ב ; 1065 קונצ׳רטו לשתי מקלדות בדו מז׳ור, רי"ב ; 1061קונצ׳רטו לשלוש מקלדות ברה מינור, רי"ב 1063
 
סביב נסיבות כתיבת הקונצ'רטי לכמה צ'מבלי, aמהם ינוגנו בקונצרט שלושה (על פסנתרים), נשתמר מידע מועט מאוד; עם זאת אנו יודעים בודאות יחסית כי כולם נכתבו בשנות ה- 30 למאה ה- 18, וכי סביר כי בוצעו לראשונה במסגרת הקולגיום מוזיקום. סביר גם, כי קונצ'רטי אלו בוצעו על ידי באך עצמו וכמה מבניו או תלמידיו ליד המקלדות.
 
מנהג נפוץ בקרב מלחיני הבארוק המאוחר, ובאך אינו יוצא דופן מבחינה זו, היה עיבוד מחדש של יצירות מוקדמות יותר או אף יצירות של מלחינים אחרים על מנת לספק מוזיקה להקשרים חדשים ומשתנים. דוגמא אחת מני רבות היא אחדות מן הקנטטות החילוניות אשר הומרו אל קנטטות כנסייתיות (או להיפך) על ידי החלפת הטקסט ותיקונים מוזיקליים אחדים.
 
קונצ'רטו ברנדנבורגי מס' 2 לחצוצרה, חלילית, אבוב, כינור, כלי קשת ובסו קונטינואו בפה מז'ור
רי"ב 1047

 
הקונצ'רטי, אשר שמם המקורי הוא בפשטות "קונצ'רטי עם מספר כלים", זכו לכינוי "הברנדנבורגים" בשל הקדשתם על ידי באך לרוזן כריסטיאן לודוויג מברנדנבורג, בן למשפחת המלוכה מברלין אותו פגש זמן מה קודם לכן; למעשה, ששת הקונצ'רטי מהווים כנראה אסופה של כמה יצירות אשר נכתבו לאורך כשנתיים
(1721-1719) ויועדו לביצוע בחצר בקתן: אין כל תיעוד לביצועם בחצרו של הרוזן מברנדנבורג, אשר גם לא העסיק את הנגנים הדרושים. 
  
  
 
הקונצרט יתקיים ביום שלישי, 3 בפברואר 2015 ב-20:30 באודיטוריום רקאנטי במוזיאון תל אביב לאמנות. לפרטים בטל': 03-6077020.  


למועדי מופעים >

21/01/2015   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע