אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל אפוס בתיאטרון ירושלים
 

 
 
הפסטיבל הבינלאומי לסרטי תרבות ואמנות "אפוס 7" יתארח השנה בתיאטרון ירושלים


אפוס - הפסטיבל הבינלאומי לסרטי תרבות ואמנות יתארח השנה בתיאטרון ירושלים

במסגרת הפסטיבל יוקרנו בתיאטרון סרטים חדשים מכל רחבי העולם, רובם בהקרנות בכורה בישראל. 
  
פסטיבל אפוס, בניהולה האמנותי של מיקי לרון, הוא פסטיבל הסרטים היחיד בישראל המוקדש כולו לתחומי התרבות השונים. הפסטיבל מהווה הזדמנות להיחשף למיטב הסרטים החדשים והמרתקים העוסקים בנושאי מוזיקה, מחול, תיאטרון, קולנוע, ספרות ושירה, אמנות פלסטית, אופנה, אדריכלות ועוד.

פירוט הסרטים:

"שחקנית" (פולין, 2015)

בימוי:קינגה דבסקה, מריה קונביצקה, הפקה: זביגנייב דומגאלסקי, יאנוש סקאלקובסקי, צילום: רדוסלב לדצ'וק, עריכה: ברטוש קרצ'ינסקי.

אלזבייטה צ'יזבסקה הייתה כוכבת קולנוע בפולין. היא הייתה כוכבת כמו שמרילין מונרו הייתה כוכבת באמריקה - סופר סטאר נערצת, גדולה מהחיים, עם איכויות שאיש לא יכול להצביע עליהם במדויק אבל כולם אומרים שהיו שם: כריזמה, יופי, אינטליגנציה ומסתורין. בפולין, בשנות ה-60, הכירה את העיתונאי האמריקאי דייויד הלברשטם, השניים התחתנו, ובעקבות מאמר ביקורתי מאוד שכתב על ממשלת פולין, הוא גורש לנצח מפולין. אלזבייטה נסעה בעקבותיו, ובכך נגדעה קריירה מפוארת. היא הייתה לוחמת ולא ויתרה, ובמהלך השנים באמריקה השיגה תפקידים בתיאטרון ובקולנוע, אבל מעולם לא שבה להיות הכוכבת הגדולה שהייתה בצעירותה בפולין.
בסרט המרגש מספרים את סיפורה חברים וקולגות, אוהבים, מעריצים וגם מבקרים, שראו מקרוב את המאבק שלה לא לוותר על הדבר האחד שהגדיר אותה יותר מכל - היותה שחקנית.
פולנית ואנגלית, תרגום לעברית. 72 דקות שחקנית

"השיר על הארץ" (ארה"ב, 2105)

במאי-מפיק: ג'יסון סטאר, צילום: רוג'ר גריינג', משתתפים: תזמורת סוויס-רומאנד בניצוח נמה ירווי, פטר פרנקלין,סטיבן הפלינג, קתרין קלר, הנרי-לואיס דה לה גראנג', מרינה מאהלר, מורטן סולויק.

לפני הקרנת הסרט תתקיים הרצאה של פרופ' מיכאל וולפה

בקיץ 1907, אחרי מחלה קצרה וקטלנית, בתו בת החמש של גוסטב מאהלר נפטרה. באותו זמן אובחן המלחין כסובל מבעיית לב אקוטית. העמידה הזו מול המוות - זה המוחשי עד אימה של בתו, וזה המתקרב שלו עצמו - הביאה אותו לכתוב את אחת מיצירותיו הגדולות ביותר: "השיר על הארץ", מחזור שירים סימפוני המבוסס על שירי משוררים סיניים. את עומקה של היצירה הפילוסופית והמרגשת חושף הסרט תוך כדי ראיונות עם מבצעים ויוצרים. בתוך כך מתגלית היכולת המופלאה של מאהלר, ההופך את הטרגדיה האישית שלו לחוויה עמוקה שנוגעת באדם, בטבע ובקשר ביניהם.
אנגלית וגרמנית, תרגום לעברית 62 דקות השיר על הארץ



השיר על הארץ (תמונת יחסי ציבור)


"ציפורים נדירות" (נורבגיה 2014) 

בימוי, הפקה וצילום: ט.מ. ריווס, בהשתתפות הלהקה של בית האופרה והבלט הלאומי, נורבגיה

תיעוד של ההכנות לקראת ההפקה עוצרת הנשימה של "אגם הברבורים", לפי חזונו של הבמאי-כוריאוגרף אלכסנדר הקמן, בבית האופרה של. הסרט מראה איך עובדת יצירה במקומות יצירתיים. כל בית האופרה הענק מגויס לפרויקט הזה, הכולל תפאורות ותלבושות, מבנים שונים ורעיונות יצירתיים להפליא, שבשיאם ריקוד שכולו מתרחש על מים, ודורש מהרקדנים להבין איך להזיז את הגוף על משטח חלקלק. כל העוסקים במלאכה מתמסרים לה, ואנחנו הצופים מקבלים הצצה אל ההנאה האדירה שביצירה משותפת.
נורבגית, תרגום לעברית. 52 דקות ציפורים נדירות


"טוני מוריסון נזכרת" (בריטניה, 2015)

במאית-מפיקה: ג'יל ניקולס, צילום: דניאל מאיירס, עריכה: אלן צ'רלטון, חברת הפקה: BBC ,Imagine, משתתפים: אלן ינטוב (מגיש)

"גיבורה לא קלה לעיכול של אומה שעדיין נאבקת", כך מגדירים יוצרי הסרט הזה את טוני מוריסון, כלת פרס נובל לספרות ואחת הדמויות המרתקות הפועלות בעולם הספרות האמריקאי היום. היא נולדה ב-1931 למשפחה ממעמד הפועלים. את הישגיה הספרותיים - "שיר השירים לסלומון", "חמדת" ועוד - השיגה בזכות כשרונה העצום ויכולתה לתת קול למורכבות העצומה של החוויה האפרו-אמריקאית. כבר בספרה הראשון, "העין הכי כחולה", סובלת הנערה שעומדת במרכז הסיפור לא רק מהאוכלוסייה הלבנה, אלא גם מאביה המתעלל. גם כשטענו נגדה שהיא מציגה את החברה שממנה באה באור שלילי, דבקה בעמדתה להביא את האמת השלמה כפי שראתה אותה, ודווקא בגלל זה הפכה לקול משמעותי וחשוב כל כך. הסרט מביא דיוקן של אישה חכמה, חמה, מצחיקה וכריזמטית בצורה יוצאת דופן.
אנגלית, תרגום לעברית. 70 דקות טוני מוריסון נזכרת



טוני מוריסון נזכרת (תמונת יחסי ציבור)



"פוליטיקה זו עוד הצגה" (אסטוניה, 2013)

במאי: טיט אויאסו, הפקה:פירט טיבו-האדג'ינס, ריין קוטוב, תסריט: טיט אויאסו, אנה-ליס סמפר צילום: ריין קוטוב, עריכה: ריין קוטוב, אנה-ליס סמפר

תיעוד של פרויקט תיאטרוני ייחודי ואמביציוזי, ששואל שאלות גדולות על מהות הפוליטיקה האנושית, על טיבם של המוסדות השולטים בנו, על מידת היכולת שלנו להשפיע ועל האפשרות להתפרץ אל המועדון הסגור של הפוליטיקאים ולכבוש לנו חלקה קטנה. תיאטרון NO99 באסטוניה מחליט להפיק אירוע בחירות ענק של מפלגת "אסטוניה המאוחדת". לא, אין מפלגה כזאת, אבל לקראת המופע - אירוע הבחירות הוא מופע לכל דבר - אנשי התיאטרון מכריזים על עצמם כמפלגה, על כל סמליה, ססמאותיה והפוליטיקאים המאכלסים אותה. הסרט מתעד את המאמץ הקדחתני לקראת יום הכינוס, לו שותפים כל אנשי התיאטרון, שמצליחים לטשטש לחלוטין את הגבולות בין פוליטיקה לאמנות, בין אידיאולוגיה לסיסמאות ריקות ובין צורה לתוכן.
אסטונית, תרגום לעברית. 98 דקות פוליטיקה זו עוד הצגה



פוליטיקה זו עוד הצגה (תמונת יחסי ציבור)





"ג'ף קונס" (בריטניה, 2015)


בימוי והפקה: ג'יל ניקולס, צילום: מרק מולסוורת, עריכה: אלן צ'רלטון, משתתפים: אלן ינטוב (מגיש), חברת הפקה: Imagine, BBC

סוחר ממולח, גאון חדשן, מלך הפופולריות והבנליות, פורץ גבולות בכל אשר יפנה. נדמה שג'ף קונס זכה לכל הכינויים. למרות הצלחתו הפנומנאלית, הוא עדיין אחד האמנים הכי שנויים במחלוקת הפועלים היום בעולם. חלק אומרים שמדובר בקשקשן שמאוהב באמנות בורגנית, כזו שמייצגת את הפרבר בפנסילבניה שבו גדל, ואחרים רואים בעבודותיו העזה וניתוץ אינסופי של פרות קדושות. הצופה מיטלטל בין התחושה שהאיש הדברן שמולו, שיודע להסביר את עבודותיו במונחים בומבסטיים, הוא אשף הפרסום והשיווק; ברגעים אחרים נדמה שמדובר באמן עם מגע של קסם ויכולת ליצור פסלים וחללים שמשאירים את הצופה נפעם.
אנגלית, תרבות לעברית. 75 דקות  ג'ף קונס


אפוס-גף-קונס.jpg
ג'ף קונס (תמונת יחסי ציבור)


"שרות ללא גבול" (גרמניה / צרפת, 2014)

במאי: איאט נג'אפי, צילום: קויאר קלארי, שרה בלום, הפקה: אן גריינג', רובן רך, גונטר האנפגארן, תרזה רן, מוזיקה: שרה נג'אפי, פרבין נמאזי, מרים טג'הדה, עריכה: ג'וליה וידוולד, שוקופה קמיז

לפני הקרנת הסרט תתקיים שיחה עם הגב' אורלי נוי, מתרגמת ספרות פרסית. הסרט יוקרן בנוכחות במאי הסרט איאט נג'אפי ובתום הסרט יערך מפגש עימו.

מאז מהפכת 1979, לנשים באיראן אסור לשיר סולו. שירת סולו, מסביר איש הדת שהמלחינה שרה נג'אפי הולכת לדבר איתו, אסור שתעורר מינית את הגבר השומע. משום מה, דווקא שירת סולו מעוררת, או כך לפחות טוענים אנשי הדת שקובעים את החוקים באיראן. גיבורת הסרט, כועסת. במהלך שנתיים וחצי עוקב אחריה אחיה, במאי הסרט, בעוד היא מנסה להרים קונצרט על טהרת הקול הנשי, כולל סולואים כמובן. לצורך כך היא נוסעת לפריז לגייס כמה זמרות צרפתיות. היא עוברת ממשרד ממשלתי אחד למשנהו, דופקת שוב ושוב על דלתות, ולא מוותרת, גם כשמסביבה הרבה מהשותפים למאבק הופכים סקפטיים יותר ויותר. האומץ, הנחישות, הזעם ובערת היצירה - כל אלה הופכים אותה לגיבורה של ממש, ובהחלט גם למקור השראה.
פרסית, תרגום לעברית. 91 דקות שרות ללא גבול


אפוס-שרות-ללא-גבול.jpg
שרות ללא גבול (תמונת יחסי ציבור)



"אסטריד" (שבדיה, 2014)

במאית: קריסטינה לינדסטרום, צילום: סוון לינדאל, עריכה: שרלוט לנדליוס, הפקה: הטלוויזיה השבדית

היא נחשבת לאחד מעשרת הסופרים המצליחים ביותר בעולם, מכרה כ-150 מיליון עותקים של ספריה והמציאה את אחת הדמויות האיקוניות של המאה העשרים: בילבי, הג'ינג'ית, ילדה עם צמות מזדקרות, כוחות-על ונפש מורדת. אבל כשרואים את החזות החמורה משהו של אסטריד לינדגרן, והאיפוק הסקנדינבי, כמעט קשה להאמין לזה. סיפור חייה של לינדגרן לא תואם את הדמות הנשקפת מהמסך, והחתרנות שבו מאפילה על צדדיו האפלים: היא גדלה בבית דתי, אך נחשבה לנערה מורדת, שבגיל 18 נכנסה להריון מגבר מבוגר שהיה הבוס שלה בעיתון המקומי. היא גידלה את הילד והסתירה מהעולם את היותו לא חוקי. היא נבגדה שוב ושוב, ולבסוף מצאה את השחרור בספרים שכתבה על ילדים בעלי נשמה יתרה ונפש חופשייה. 
שוודית, תרגום לעברית. 90 דקות אסטריד



אסטריד (תמונת יחסי ציבור)




"טנגו אחרון ודי" (ארגנטינה / גרמניה, 2015)

במאי: ג'רמן קראל, הפקה: וים ונדרס, ג'יקוב אברהמסון, חברת הפקה: Kral Filmproduktion, Lailaps Pictures

לפני הקרנת הסרט יתקיים מפגש אמן עם היוצרת גלית ליס על תנועה וריקוד בגיל השלישי.

דרכם של מריה נייבס רגו וחואן קרלוס קופס הצטלבה לראשונה כשהיא הייתה בת 14 והוא בן 17. הם נפגשו במועדון ריקודים, ובמובנים רבים לא יצאו משם כל חייהם. ההתאמה המופלאה שלהם כרקדני טנגו הפכה למקור אמנותם ופרנסתם, חמישים שנה רקדו על במות יחד ונחשבו לזוג המלכותי של הטנגו. במקביל, חיו חיים סוערים מאוד, כאלה שהטנגו הדרמתי משקף בדיוק רב: חיי אהבה ושנאה, תלות ודחייה. חיים ביחד ולחוד. עכשיו הם כבר חצו את גיל השמונים, ותוך כדי חשבון נפש נוקב, הם עומדים באומץ מול המצלמה ומשחזרים את ההצלחות וגם את האכזבות. את סיפורם רווי היצר הם מספרים לקבוצה של רקדנים וכוריאוגרפים, שמתרגמים סצנות מהחיים לריקודים יפהפיים.
ספרדית, תרגום לעברית. 85 דקות טנגו אחרון ודי



טנגו אחרון ודי (תמונת יחסי ציבור)


"מי מפחד משייקספיר" (בריטניה, 2013)


בימוי והפקה: דן פול, גיילס טררה, עריכה: ג'רמי שאו, בן סטרק, צילום: דן פול, הפקה: ריצ'רד ברדלי, לואי דילן, לוסי רוסדסקי, משתתפים: איאן מק'קלן, ג'ודי דנץ', בן קינגסלי, ראלף פינס, זואי וואנמייקר, דרק ג'קובי

שני חברים, שחקנים צעירים, החליטו לברר למה וכמה שייקספיר מפחיד. הם עצמם היו נערים-נרתעי-שייקספיר, עד שפגשו את "רומיאו ויוליה" בגרסה הקולנועית של באז לורמן והבינו את הגאונות הטמונה במחזאי. מנקודת ראותם כשחקנים, הטקסט השייקספירי הוא האתגר הגדול ביותר לשחקן, והם רוצים לדבר עם כל אלה שהתגברו. מאיאן מק'קלן ועד ג'ודי דנץ', מג'וד לאו ועד מארק ריילאנס. וגולת הכותרת - פגישה עם באז לורמן. התוצאה היא סרט מסע, מלא חן וחדוות נעורים, במהלכו הם פוגשים כמה מגדולי השחקנים של ימינו, שמתארים את מפגשם הראשון עם שייקספיר, את האימה וההשראה, ובתוך כך מגלים לנו, עד כמה שייקספיר זורם בדמם.
אנגלית, תרגום לעברית. 73 דקות מי מפחד משייקספיר



מי מפחד משייקספיר (תמונת יחסי ציבור)




"קונצ'רטו - מסע אל בטהובן" (בריטניה, 2015)

במאי: פיל גרבסקי, הפקה: אמנדה ווילקי, עריכה: ריק אפלין, חברת הפקה: Seventh Art Productions, בהשתתפות: ליף אובה אנדסנס, התזמורת הקאמרית-מאהלר, גוסטאבו דודמל והתזמורת הפילהרמונית של לוס-אנג'לס.

חמשת הקונצ'רטי לפסנתר של בטהובן עומדים במרכז הסרט, העוקב אחר ארבע שנים בחייו של הפסנתרן ליף אובה אנדסנס, שהחליט שיתרכז בביצוען של יצירות אלה ורק אלה; שלוש שנים יעסוק בהקלטתן ובשנה הרביעית ינגן אותן, בכל העולם. וכך עשה. ובדרך, חקר וחקר וירד לעומקו של היוצר המורכב שמאחוריהן. הסרט, שמוביל קולו של אנדסנס עצמו, מאפשר הצצה אל הווייתם של מלחין ענק ושל מוסיקאי מבצע יוצא-דופן, על יכולתו להעמיק ולהבין את המוסיקה שנכתבה, למרות מאות השנים שחלפו מאז. דיסק חמשת הקונצ'רטי בנגינתו של אנדסנס היה האלבום הקלאסי הנמכר ביותר באנגליה בשנה האחרונה.
אנגלית, תרגום לעברית. 92 דקות קונצ'רטו - מסע אל בטהובן



קונצ'רטו - מסע אל בטהובן (תמונת יחסי ציבור)




"עסק משפחתי" (יוון, 2014)

במאית: אנג'ליקי אריסטומנופולו, הפקה: ריאה אפוסטולידס, מוזיקה: פרספוני מיליאו, צילום:סטיילוס אפוסטולופולוס, מיכאליס אריסטומנופולוס, עריכה: יורי אברוף, חברת הפקה: Greek Film Center

ג'ורג' קסילוריס הוא בן למשפחת מוזיקאים, הבאים מהאי כרתים. זוהי משפחה שהמוסיקה העממית מהאזור זורמת בדמה והיא נחשבת למייצגת הטובה ביותר של המסורת המקומית. אביו של ג'ורג' נקרא "מלך הלירה" (הכלי שבו התמחה) אבל ג'ורג' הוא דווקא אלוף הלאוטה. לג'ורג' שלושה ילדים, שלושתם מוזיקאים. אבל, זהו סיפור יותר מורכב מסתם סיפור על משפחה מוסיקלית ומוכשרת, כיוון שרצה הגורל וג'ורג' התאהב דווקא בבחורה אוסטרלית. הילדים גדלו בכרתים ועכשיו, כשהם בסוף תיכון, הם עוברים אחד אחרי השני לאוסטרליה. ג'ורג' ואביו הישיש, מגיעים לאוסטרליה למסע הופעות בו משתתפים גם הילדים, שמרגישים חלק בלתי נפרד מהמסורת אך גם רוצים את האפשרויות שאוסטרליה מספקת להם.
יוונית ואנגלית, תרגום לעברית. 87 דקות עסק משפחתי


עסק משפחתי (תמונת יחסי ציבור)



הפסטיבל יתקיים בימים חמישי-שבת, 19-17 במרץ, בתיאטרון ירושלים, אולמות רבקה קראון ובתיאטרון הקטן. לפרטים נוספים: 02-5605755 או דרך אתר התיאטרון



16/03/2016   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע