אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הוכרזו הזוכים בפסטיבל דוקאביב 2016
 

 
 
"מוות בבאר שבע" הוא הזוכה הגדול בפסטיבל, לצד "קרא לי מריאנה" ואחרים שהוקרנו בו לראשונה


בטקס שהתקיים ביום רביעי, 25 במאי 2016, ב"טוקהאוס" שבנמל תל אביב, הוכרזו הסרטים הזוכים בפסטיבל דוקאביב 2016, הפסטיבל הבינלאומי ה-18 לקולנוע דוקומנטרי, שהסתיים בשבת, 28 במאי 2016.   

התחרות הישראלית:

בתחרות הישראלית שפטו: עלמה הראל - במאית סרטי קולנוע ווידאו-קליפים. בין סרטיה, "חוף בומבי" עטור הפרסים; אדריק ואן ניואנהאוזן - ראש מחלקת תעשיית הקולנוע ב IDFA (פסטיבל הקולנוע התיעודי באמסטרדם), ממונה על פורום הקופרודוקציות ועל שוק המכירות Docs for Sale; מייגן מונסור - מנהלת התכנית של פסטיבל אמבולנטה במקסיקו; דרור מורה - מיוצרי הקולנוע המובילים והמנוסים בישראל בין סרטיו "שומרי הסף" עטור הפרסים; דוד עדיקא - ראש המגמה לאמנות פלסטית בביה״ס לאמנויות בתל אביב. 
 
פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר

פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר, על סך 70 אלף ש"ח, הוענק לסרט "מוות בבאר שבע". בימוי: טלי שמש, אסף סודרי. הפרס באדיבות שרה ופרופ' מיכאל סלע וחבריהם, בנק דיסקונט פרסים נוספים באדיבות רות דיסקין סרטים, אולפני זינקו וגליקסון.

נימוקי חבר השופטים: פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר מוענק לטלי שמש ואסף סודרי על סרטם הווירטואוזי ושובר הלב "מוות בבאר שבע". הפרס ניתן על הדרך הנשגבת בה הסרט משתמש בצילומי אבטחה אפאתיים כדי לייצר מראה קולנועית חדה של החברה הישראלית המוצפת במסרים של הסתה וגזענות בימים של פחד. אנו מקוות/ים שהסרט ישלח קריאת בכי מפכחת, אשר תעזור להנציח את הלינץ' של אבטום זרהום בזיכרון הקולקטיבי הישראלי.

מוות-בבאר-שבע.jpg
מוות בבאר שבע (יח"צ)

ציון   לשבח

הפרס, על סך 20 אלף ש"ח מוענק לסרט "אמא ילדה", בימוי: יעל קיפר, רונן זרצקי. הפרס באדיבות משרד התרבות והספורט והראל השקעות בביטוח ושירותים פיננסים.

נימוקי חבר השופטים: הסרט "אמא ילדה" חושף ברגישות ובעדינות אין קץ את סיפורן הקשה מנשוא של נשים אשר בהתאם למסורת נמסרו בילדותן ושועבדו לגברים מבוגרים מהן בשנים רבות. יעל קיפר ורונן זרצקי מצליחים לספר - דרך שכבות רבות של הסתרה, הכחשה ובושה - סיפור מורכב וחשוב ביותר, שמהדהד ומתקיים מאז ועד ימינו אנו.
 
פרס ראש עיריית תל אביב-יפו לסרט ביכורים 
 
הפרס, על סך 30 אלף ש"ח, מוענק לסרט "החולמים מבבילון", בימוי: רומן שומונוב.
 
נימוקי חבר השופטים:רומן שומנוב מביא אל המסך אנרגיות של חתרנות וזעם - תוך שהוא משרטט ברגישות - את דיוקנאותיהם של חברי להקת ברייקדנס מאשדוד. הסרט מתמיר את קשיי היום בתקווה ובאפשרות החתרנית של תרבויות שוליים.

פרס הצילום

הפרס, על סך 4,000 ש"ח, מוענק לסרט "אמא ילדה", צילום: רונן זרצקי. באדיבות משרד התרבות והספורט – המועצה הישראלית לקולנוע

נימוקי חבר השופטים: פרס הצילום ניתן, בין היתר, על יכולת מופתית של שימוש באור יום רך וקיים לטובת הנכחה רבת עוצמה של הדמויות בסרט, באופן שתורם להתפתחות העלילה - הן רגשית והן סיפורית.
 
פרס העריכה

הפרס, על סך 4,000 ש"ח, מוענק לסרט "עיר בעין הסערה", עריכה: נועה קידן, ג'ואל אלכסיס, בועז ליאון. באדיבות משרד התרבות והספורט – המועצה הישראלית לקולנוע.  
 
נימוקי חבר השופטים: עם חומרים שצולמו מעל לארבע שנים, מביאה מלאכת העריכה בסרט סיפור משכנע ועשיר המונע על ידי דמויות, ומאפשרת מבט מרתק אל תוך המורכבויות של עיר מלאת קונפליקטים. 
 
פרס התחקיר

הפרס, על סך 4,000 ש"ח, מוענק לסרט "הפטריארך", תחקיר: דנאי אילון, באדיבות משרד התרבות והספורט – המועצה הישראלית לקולנוע.

נימוקי חבר השופטים: התחקיר בסרט "הפטריארך" פותח דלתות המובילות אל עולם לא-נודע של כוח דתי ואינטריגה פוליטית, תוך שהוא שופך אור על ההשפעות מרחיקות הלכת של הממשל הישראלי. 

פרס המוזיקה המקורית 
 
הפרס, על סך 5,000 ש"ח, מוענק לסרט "מוות בבאר שבע", מוזיקה: תומר יוסף, תום דרום. באדיבות אקו"ם.

נימוקי חבר השופטים: פרס המוזיקה המקורית מוענק לתומר יוסף ותום דרום "מוות בבאר שבע", עבור האופן שבו המוזיקה המעודנת שלהם מגבירה את התגובה הרגשית בצפייה בצילומי האבטחה ומעוררת אפקט מטריד ובלתי נשכח.

פרס הבמאי מטעם פדאורה 
 
הפרס, על סך 5,000 ש"ח, מוענק לסרט "מוות בבאר שבע", בימוי: טלי שמש, אסף סודרי. באדיבות משרד התרבות והספורט – המועצה הישראלית לקולנוע.
 
נימוקי חבר השופטים: השימוש יוצא הדופן שמפגין הסרט בכיסוי תקשורתי, מצלמות מעקב ותיעוד של עדי ראיה, מספק עדות לאירועים נוראים שמתרחשים בחברה בת זמננו, המתמודדת מול גילויים של אלימות גוברת וגזענות המופנים כלפי פליטים.
 
ציון לשבח מטעם חבר השופטים של פדאורה

התואר מוענק לסרט "הפטריארך", במאית: דנאי אילון.

נימוקי חבר השופטים: מותחן דוקומנטרי זה ראוי לשבח בזכות בדרך בה הבמאית, דנאי אילון, מפרקת גבולות מגדריים, פוליטיים ודתיים, על מנת לחשוף את האינטרסים הסמויים בפעילותה המסתורית של הפטריארכיה האורתודכסית-יוונית בירושלים. 
 
התחרות הבינלאומית:

בתחרות הבינלאומית שפטו: גארי קם - מפיק ובמאי של סרטים דוקומנטריים, בהם "כוכב השבלול" עטור הפרסים; נילוטפל מג'ומדר - מורה ומנטור לדורות של סטודנטים. מייסד ומנהל דוקאדג' כלכותה, הפורום לקולנוע דוקומנטרי אסיאתי; טל רבינר - עורכת סדרות וסרטים דוקומנטריים; אלינור קוברסקי - יוצרת ומפיקה של סרטים דוקומנטריים עטורי פרסים; ברק הימן - במאי ומפיק של סרטים דוקומנטריים מצליחים ועטורי פרסים.
  
פרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר

הפרס, על סך 20 אלף ש"ח, ניתן לסרט "קרא לי מריאנה", בימוי: קרולינה ביאלבסקה (פולין), באדיבות משרד התרבות  הספורט – המועצה הישראלית לקולנוע.
  
נימוקי חבר השופטים: פורטרט עדין ונוגע ללב על אישה שמסכנת את כל היקר לה בעבור האמת שלה ומשלמת עליה מחיר כבד. הסרט עשוי ביד אמן של במאית מוכשרת שארגה בעדינות וחכמה סיפור אנושי שרווי בכאב אהבה וחמלה. 
 
קרא-לי-מריאנה.jpg
קרא לי מריאנה (קליידוסקופ)

ציון לשבח

הפרס מוענק לסרט "דון ז'ואן", בימוי: ג'רזי סלאדקובסקי (שוודיה, פינלנד).

נימוקי חבר השופטים: הסרט מצליח לקרב אותנו אל עולם שבדרך כלל נותר מרוחק ולא נגיש. באופן מטריד ומעורר מחשבה, נכנס הצופה אל תוך נפשו של אולג, סטודנט אוטיסט בן 22 ומתוודע לניסיון שלו לפרוץ את מעגלי הבדידות והפחד. 

פרס הבימוי מטעם פדאורה

הפרס מוענק לסרט "תחת השמש: שנה בצפון קוריאה", בימוי: ויטלי מנסקי (רוסיה, צ'כיה, לטביה, קוריאה הצפונית, גרמניה).

נימוקיחברהשופטים: הסרט משתמש באירוניה מעודנת וסמויה על מנת להעניק מבט אל תוככי חברה סגורה בצורה קיצונית. בה בעת, הוא נדרש לדיון בהיבטים האתיים הכרוכים ביצירת סרט תחת שלטון טוטליטרי.

ציון לשבח מטעם פדאורה

הפרס מוענק לסרט "קרא לי מריאנה", בימוי: קרולינה ביילווסקה.

נימוקי חבר השופטים:
סיפורה של מריאנה ראוי לציון בזכות העיסוק הנבון והישיר בטרנספורמציה של גוף וזהות, המשולב בפרספקטיבה מרוחקת ותיאטרלית.

פרסים נוספים בפסטיבל:

תחרות עומק שדה – בשיתוף עם פורום מבקרי הקולנוע

 
בתחרות עומק שדה שפטו: נטע אלכסנדר - מבקרת קולנוע וכתבת תרבות, דוקטורנטית לקולנוע באוניברסיטת ניו יורק; אורון שמיר - מבקר קולנוע, מנהל-מייסד ועורך ראשי בבלוג הקולנוע "סריטה"; אוהד לנדסמן - מרצה וחוקר קולנוע תיעודי.
 
פרס החזון האמנותי, על סך 10,000 ש"ח, מוענק לסרט "ארצם של הנאורים", בימוי: פייטר-יאן דה פיו (בלגיה), באדיבות: משרד התרבות והספורט - המועצה הישראלית לקולנוע.
 
נימוקי חבר השופטים: דרך עירוב רעיוני של חומרי תעודה, העמדות מבוימות ונופך של אגדה, משכיל הבמאי פיטר-יאן דה פיו להטמיע את הצופה בעולם זר, אכזר, ברוטאלי ומרהיב ביופיו כדרכו של הטבע. איתני הטבע ונופי אפגניסטן עומדים בו ככוח נגד לניצים, ושמים בפרופורציה את הנוכחות הצבאית של ארה״ב מחד ושל צבא ילדים-לוחמים מאידך. הסרט מציג את שני הצדדים של הלחימה והחלימה באופן ייחודי, מבטא אינטימיות שנוצרה בין היוצר ומושאי התיעוד שלו, ונע באופן מעגלי בין שני קטבים - הקונקרטי והמיתי. נעשו סרטים רבים על המלחמה באפגניסטן, אבל סרטו של דה פיו מצטיין בעשייה קולנועית מקורית, נועזת ובמבע קולנועי עז ומופשט.?
 
ציון לשבח מוענק לסרט "קייט מגלמת את כריסטין", בימוי: רוברט גרין (ארה"ב).
 
נימוקי חבר השופטים: סרטו של הבמאי רוברט גרין דן באופן חכם ומעמיק בסוגיית הפרפורמנס בקולנוע תיעודי. בעזרת שימוש מקורי בטכניקת ההמחזה, דרך שרטוט מסע ההכנה של שחקנית לגילום התפקיד, הסרט מקים לתחייה את מושא התיעוד שלו ואף מבצע תיקון אפשרי לחייה ולאופן ייצוגה במדיה. ״קייט מגלמת את כריסטין״ שובר את הקיר הרביעי ומצליח לאתגר את עמדתו של הצופה ביחס לנראה על המסך, ועושה זאת בצורה רפלקסיבית, פרובוקטיבית ומתריסה. זוהי יצירה המבקשת לקחת את הזעם של מגישת טלוויזיה מנוחה והשחקנית שמגלמת אותה כאחד, ולתעל אותו לתוך טיפול מורכב בהיבטים שונים של מחלות נפשיות, דיכאון והתאבדות.
 
הסרטים הזוכים בתחרות סרטי הסטודנטים ע"ש ולזכרה של רותי גוטסמן
 
בתחרות הסטודנטים שפטו: סשה לארה בלוילר - המנהלת האמנותית של פסטיבל הסרטים לזכויות אדם בציריך; רובי אלמליח - מרצה לקולנוע, בימאי עטור פרסים ומפיק; טטיאנה ברנדרופ - מרצה, בימאית ותסריטאית לקולנוע עלילתי ותיעודי.
 
פרס ראשון, על סך 10,000 ש"ח, באדיבות יואב גוטסמן. פרסים נוספים הוענקו בתמיכת אולפני זינקו וגליקסון. הפרס הוענק לסרט "בית האילמת", בימוי: תמר קיי, בית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה

נימוקי חבר השופטים: אם חירשת ובנה הגידם מצליחים להתמודד עם מצב בלתי אפשרי, מבלי לאבד את התשוקה לחיים. יוצרת הסרט משתמשת בבחירות קולנועיות מרשימות, במבנה דרמטי מורכב ובשילוב רגיש של אינטימיות ומבט ממרחק, על מנת לגעת בלבנו כשהיא מציגה מאבקי ההישרדות היומיומיים של גיבוריה רבי העוצמה.


בית-האילמית-צבי-לנזמן1.jpg
בית האילמית (צילום: צבי לנזמן)
 
פרס שני על סך 6,000 ₪ באדיבות יואב גוטסמן, הוענק לסרט "סאשקה", בימוי: יאנה לרנר, מכללת ספיר.

נימוקי חבר השופטים: התבוננות עדינה בילד מתבגר ואמו, בעיצומו של תהליך ההיפרדות הכואב הכרוך בעצמאותו של הילד. היוצרת מאפשרת לנו להזדהות עמוקות עם גיבורה הצעיר, הגיבור האמתי המתמודד עם אתגר ההתבגרות בעולם מבלבל.
 
פרס שלישי על סך 4,000 ש"ח באדיבות יואב גוטסמן, מוענק לסרט "שובר שמירה", בימוי: אלעד דוידוביץ' שיקוביץ', מכללת תל חי

נימוקי חבר השופטים: יוצר הסרט, אלעד דוידוביץ' שיקוביץ', שהוא גם גיבור הסרט - מזמין אותנו באומץ להתחבט ביחד אתו, התחבטות רגשית שהיא גם התחבטות מוסרית - האם לעזוב את שירות המילואים שלו. הסרט מצליח להציג מציאות החיים המורכבת בארץ ואת ההתמודדות המורכבת של תושביה.  
 
פיצ'ינג סטודנטים דוקאביב
 
חבר השופטיםזיו נווה - מנכ"לית קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, גיא לביא - מנהל ערוץ yes  דוקו, פיני שץ - אחראי מסלול סטודנטים קרן רבינוביץ - פרויקט קולנוע, אפרת שלום דנון - יוצרת קולנוע, דני רוזנברג - יוצר קולנוע וטלוויזיה.
 
מענק הסרט הטוב של קרן גשר לקולנוע רב תרבותי ו"יס" דוקו בסך 21,000 ש"ח הוענק ל"זיכרון מבוים", שחר מלחי, מכללת ספיר
 
מענק הפקה של קרן רבינוביץ פרויקט קולנוע בסך 15,000 ש"ח הוענק ל"שיר לשירי", מיכל כהן, מכללה מעלה.
 
מענק חדר און ליין של אופוס הפקות הוענק לסרט "חיים של אמא", ליהי סבג, מכללת מעלה.
 
מענק עריכת פסקול של אולפני ג'אנגל סאונד הוענק לסרט "המופע של תימור", תמרה ממון, בית הספר סם שפיגל.

ציון לשבח הוענק לסרט "אני נגד היונים", דניאל ריב, מנשר לאמנות.
 
פיצ' מצטיין הוענק לסרט "מחסום", עביר אבו זהיא, סמינר הקיבוצים.



29/05/2016   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע