אירוע העוסק בכשרות במרחב הציבורי, "אוכלים סיפור השגחה", יתקיים בבית אבי חי בירושלים
בשנים האחרונות סוגיית מתן הכשרות חוצה את השיח הדתי וקונה לה אחיזה גם בציבורים מסורתיים וחילונים. כך למשל, התרחבה בירושלים התופעה שבה מסעדות ובתי קפה מקפידים על מטבחים כשרים, ומכריזים על עצמם ככשרים, אך לא מחזיקים בתעודת כשרות מהרבנות או מכל ארגון אחר.
תפיסות חברתיות עיצבו את עולם ההלכה מאז ימי הבית השני ועד היום. מהן המשמעויות החברתיות של חותמת ההשגחה על האוכל שאנחנו אוכלים כיום?
בערב "אוכלים. סיפור השגחה" שיעסוק בכשרות במרחב הציבורי, ויתקיים בבית אבי חי בירושלים, יתכנסו חברי כנסת, ואנשים המייצגים רעיונות שונים ביחס לכשרות, במטרה לשוחח על מערך ההשגחה בישראל ולקיים דיון בחלופות אפשריות עבורו. בתוך כך ייבדקו גישות הלכתיות קדומות היכולות לשמש מקור השראה לחשיבה מחודשת ועל שינוי המדיניות והחקיקה הפרלמנטרית בנושא זה.
לבירור הסוגיה הזו יתקיים דיון בהשתתפות סגן שר הביטחון הרב וח"כ אלי בן דהן, יונתן ודעי ("הקרוסלה"), ח"כ אלעזר שטרן ("יש עתיד"), ד"ר יאיר פורסטנברג, מחבר הספר "טהרה וקהילה בעת העתיקה", ובהנחיית תהילה פרידמן נחלון ("נאמני תורה ועבודה").
אוכלים סיפור השגחה (תמונת יח"צ)
"אוכלים סיפור השגחה" יתקיים ביום שני, 12 בספטמבר 2016, בשעה 20:00 בבית אבי חי, ירושלים. מחיר: 20 ₪, על בסיס מקום פנוי. להזמנת כרטיסים: 02-6203455.