אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הרקוויאם של ורדי בסימפונית ראשל"צ
 

 
 
הסימפונית ראשון לציון תבצע בקונצרט הבא שלה את אחת היצירות הווקאליות הנודעות והאהובות


התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון תבצע בקונצרט השלישי שלה בעונה את הרקוויאם של ורדי בתל אביב, רחובות וראשון לציון. 

על הקונצרט ינצח האסטוני אנדרס מוסטונן. ארבעה סולנים ישתתפו בביצוע היצירה: אסטה קרישיונייטה (סופרן), מוניקה ליב (אלט), אלחנדרו אסקובר (טנור) וגנאדי בזובנקוב (בס). בנוסף, יתארחו שתי מקהלות: המקהלה הלאומית של לטביה ומקהלת עמק חפר.

קול המוזיקה תשדר בשידור ישיר את הקונצרט בתל אביב.
 
"הרקוויאם של ורדי נוגן לראשונה, לפני כ-140 שנה, בכנסיית סן מרקו בוונציה." אומר אריאל כהן, מנכ"ל התזמורת. "עם השנים, הוא הפך ליצירה המקהלתית המבוצעת ביותר באולמות הקונצרטים, יחד עם הרקוויאם של מוצרט. אפילו האסירים במחנה הריכוז טרזיינשטט ביצעו את הרקוויאם 16 פעמים בין השנים 1943-1944, למרות התנאים האיומים. הרקוויאם של ורדי סוער, מיוסר, מפחיד, תיאטרלי ומרהיב. יש הטוענים שזוהי אולי "האופרה" הגדולה ביותר שכתב ורדי אי פעם."

אנדרס מוסטונן, מנצח

בחמש עונות הקונצרטים האחרונות היה המוזיקאי האסטוני אנדרס מוסטונן פעיל מאד בסצנת המוסיקה הישראלית. עם התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון הופיע לראשונה בעונת תשע"ה. שיתוף הפעולה עם התזמורת כלל הופעות בסדרות המנויים והופעה של התזמורת ב"מוסטונן-פסט טאלין – תל-אביב" שהוא הפיק בישראל. שיתוף הפעולה כלל הבאת אמנים מאסטוניה והכללת יצירות מארצו בתכניות התזמורת. את הופעותיו של מוסטונן ניתן לאפיין כאישיות במיוחד.

את נקודת המבט המקורית שלו ואת תפיסתו המוזיקלית הוא חייב לסימפוניות של מאהלר, ליצירות שוסטקוביץ' או לקלסיקונים הווינאיים. את רוב עשייתו כמנצח הוא מקדיש ליצירות קוליות ולסימפוניות דרמטיות. הוא מאד פעיל בביצוע יצירות של מלחינים בני דורו וחש שותף בתהליכי היצירה. בסתיו הנוכחי הוא פעיל במיוחד באירועי יום ההולדת ה-85 של המלחינה סופיה גוּבַּאידוּלינה, באוקטובר ניצח על ביצעו הבכורה לאורטוריה שלה "על אהבה ושנאה" שהוקדשה לו ועל הקונצ'רטו לכינור שלה "אופרטוריום" (מנחה) עם ואדים רפין בהלסינקי. מוסטונן מקווה להביא יצירות אלה ואחרות לביצוע גם בישראל.

לצד עבודת הניצוח ממשיך מוסטונן לעמוד בראש "הורטוס מוסיקוס" (הגן המוזיקלי) , קבוצת הנגנים שהקים כסטודנט בשנות השבעים של המאה שעברה. הקבוצה מבצעת יצירות מתקופות מוקדמות שהחלה בביצוע מוזיקה נוצרית מוקדמת, עוסקת כיום גם במוזיקה מסורתית הודית, יהודית וערבית וביצירות חדישות. עוד מרבה מוסטונן לנגן עם חברים מוזיקה קאמרית ולבצע עם רביעיית "ארט ג'אז" עיבודים ליצירות מופת כמו וריאציות גולדברג והקונצ'רטים הברנדנבורגיים. הופעות רביעיית הג'אז שלו התקבלו בחום  בישראל.



אנדרס מוסטונן (תמונת יחסי ציבור)


אסטה קרישיונייטה, סופרן


זמרת הסופרן הליטאית אסטה קרישיונייטה, נחשבת מזה שני עשורים לאחד האמנים הבכירים בארצה. לאחר שסיימה את לימודיה באקדמיה הליטאית למוזיקה ולדרמה התקבלה לצוות תיאטרון המוזיקה קלייפדה ואת המשך לימודיה עשתה בארה"ב, שם גם זכתה בתעודה בתחרות הזמרה הבינלאומית על שם פאוורוטי בפילדלפיה. היא שרה יותר מ-80 תפקידים אופראיים ויותר משלוש מאות יצירות על במת הקונצרטים. היא שרה תחת שרביטיהם של מנוחין, רסטרופוביץ',  סידלין, פנדרצקי, קויבולה ומוסטונן באולמות חשובים  בהם תיאטרון שאנז אליזה בפריז, הפילהרמונית בוורשה, ארמון לוקסמבורג, אולם היהלום השחור בקופנהגן, הפילהרמוני אסן בגרמניה, קונסרבטוריון צ'ייקובסקי במוסקבה, אולם גלינקה בסנט פטרבורג ועוד.

היא מרבה לקחת חלק בפסטיבלי מוזיקה פסטיבל ורדי באסטוניה, פסטיבלי מוזיקה סקרה בנירנברג, פסטיבל ריינגאו, סן-סוסי בפוטסדם כולם בגרמניה, פסטיבל לובלינאנה, הופגרטן באוסטריה, טרי-ארטה בהולנד, מילוש בקרקוב, פול. היא מלמדת בארצה באורח קבע ומשמשת כראש המחלקה לאמנויות הווקאליות באקדמיה הליטאית למוזיקה ולדרמה, ומלמדת בכיתות אמן בארצות שונות. כמו כן זכתה בפרסים ובאותות הכרה ביניהם מסדר הכוכב הלבן על תרומתה לעידוד תרבות אסטונית; תקליטור הזהב שניתן לה על ידי איגוד המוזיקאים הליטאים, אות ההצטיינות של שר התרבות הפולני על תרומתה לתרבות פולין וכן זכתה בפרס ליטא לתרבות, הפרס החשוב ביותר בתחום המוענק בארצה. 
 


אסטה קרישיונייטה (תמונת יחסי ציבור)



מוניקה אוולין-ליב,
מצו סופרן

זמרת המצו סופרן האסטונית  מוניקה-אוולין ליב רכשה את נסיונה המקצועי הראשון בתכנית יטה-פארקר לזמרים צעירים ובעקבותיה השתתפה בהפקות חוץ שונות של בית האופרה המלכותי בהן גם רסיטלים בלונדון בערים אחרות באנגליה ובצרפת. היא למדה באקדמיה למוזיקה באסטוניה בהדרכת מאטי פאלם ובאקדמיה של ליטא בהדרכת סיגוטה סטוניטה ובכיתות אמן בהדרכת אירינה גברילוביץ', מריה אקדה, לרסיה גרגייבה, הרטמוט הל, ולדימיר אטלנטוב וג'פרי גולדברג.

היא זכתה בפרס שני בתחרות סטודיו בל קנטו ובפרס שלישי בתחרות מארט סאר. שרה תחת שרביטיהם של מארק אלדר, קרלו ריצי, אנטוניו פפאנו, קרי-לין וילסון, דניאל אורן, יאן לאתם-קניג, ארי קלאס, אנדרס מוסטונן, קרלוס שפייר ומיקו פרנק. בין תפקידיה, התפקידים הראשיים באופרות "רינלדו" ו"יוליוס קיסר" של הנדל, סוזוקי (מדאם בטרפליי), אמנריס (אאידה), כרובינו (נישואי פיגארו), אולגה (יבגני אונגין) פולינה (מלכת עלה התלתן). בשנת 2013 זכתה בפרס התיאטרון של אסטוניה בפרס קרן התרבות של אסטוניה בשנת 2015.  
 



מוניקה אוולין (צילום: רוברט מור)




אלחנדרו אסקובר, טנור

את תחילת המוניטין הבינלאומיים שלו רכש הזמר הקולומביאני אלחנדרו אסקובר כאשר זכה בעשור הקודם בפרסים במספר תחרויות בינלאומיות, תחרות הלאומית-טוקיו בטורטונה (2000),תחרות בונצ'י בצסנה (2001) שתיהן באיטליה ותחרויות נוספות בהן הגיע לשלב הגמר בברצלונה (ספרד), בטיראנה (אלבניה) ובלאטינה (איטליה). הוא עבד בהנחייתם של רוברט קטלסון, רוקוול בלייק, קלאדיו דזדרי ובעיקר עם זמרת הסופרן צ'ציליה נונז אלבנזה. השתתפותו בתחרות "טוטי דל מונטה" הביאה להופעתו הראשונה בבית האופרה בטרוויזו באיטליה ושם החלה הקריירה הבינלאומית שלו והוא שר בארצות אמריקה הלטינית, ברבות ממדינות אירופה, ביפן, בסין ובישראל.

הוא מתמחה באופרות "בל קנטו": "הספר מסוויליה", "לה צ'נרנטולה", "האיטלקיה באלג'יר", כולן של רוסיני; באופרות של ורדי "לה טרוויאטה", "ריגולטו", "אותלו" ו"פלסטף" וכן באופרות  של בליני, מוצרט, דוניצטי ומאסנה. עיקר הופעותיו באולמות הקונצרטים התקיימו עם תזמורות סימפוניות באיטליה, ברזיל וקולומביה כשהוא השתתף בין היתר בביצוע  ביצירות מוצרט "רקוויאם", "מיסת ההכתרה" וב"הבריאה" ו"סטבאט מאטר" של היידן; הסימפוניה מס' 9 של בטהובן, "כרמינה בורנה" של אורף ו"רקוויאם" של ורדי. הקליט בין היתר את האופרה "ריטה" של דוניצטי ובאלבומי אוסף של אריות לטנור בהוצאת "ריקורדי".

גנאדי בזובנקוב, בס

זמר הבס הרוסי גנאדי בזובנקוב הוא אחד המעוטרים ביותר בצוות זמרי בית האופרה מארינסקי בסנט  פטרבורג. הוא בוגר הקונסרבטוריון על שם רימסקי-קורסקוב בעיר (1979) ועשר שנים אחר כך היה לזמר בית האופרה הנודע. משנת 1997 זכה בפרס הביצוע הטוב על ביצוע גורמנץ באופרה פרסיפל של וגנר. בהמשך זכה בפרסי "קסטה דיווה", "בלטיקה" בפרס המדינה הרוסית ובתארים "אמן כבוד" ו"אמן העם". גילם עשרות תפקידים באופרות שונות ושר בין היתר לצדם של לוצ'יאנו פאוורוטי, פלסידו דומינגו, אולגה בורודינה, דמיטרי חוורוסטובסקי, דבורה וויט ותחת שרביטיהם של גרגייב, טמירקנוב, יאנסונס וסבטלנוב. יחד עם עמיתיו לבית האופרה הופיע בבית האופרה החשובים באירופה, (קובנט גארדן) באמריקה (מטרופולין ניו יורק ולוס אנג'לס) ובישראל; ובפסטיבלים של אדינבורו וסאוונלינה. הרפרטואר הסימפוני שלו כולל את הרקוויאמים של ורדי ושל מוצרט, את "הבריאה" של היידן, סימפוניה מס' 9 של בטהובן יצירות של סטרווינסקי, פנדרצקי, גובאידולינה, סווירידוב וקרטניקוב.

המקהלה הלאומית של לטביה

המקהלה שתציין בשנה הקרובה מלאת לה 75 היתה לאחת המבוקשות ביותר באירופה. היא מונה 50 זמרים ונחשבת למקהלה המקצועית הגדולה במדינות הבלטיות. הרפרטואר של המקהלה הלטבית שכלל עד היום את מגוון היצירות הווקאליות מעידן הרנסנס ועד ימינו תוך התבססות ביצירות המאות התשע-עשרה והעשרים התרחב בשנים האחרונות לסוגות שונות של מוזיקה לרבות, מוזיקה עכשווית, מוזיקה קלה ומוזיקה לסרטים. מנהלה המוזיקלי ומנצחה של המקהלה מאז שנת 1997 הוא מאריס סירמאיס.

על המקהלה ניצחו בין היתר בסדרות הופעות ובפסטיבלי מוזיקה בולטים, מאריס ינסונס, זובין מהטה, ולרי גרגייב, נמה ירווי, אנדריס נלסונס, פאוו ירווי, דיוויד זינמן, ולדימיר פדוסייב, סיימון יאנג ואנדרס מוסטונן עם תזמורות ידועות ובהן הקונצרטחבאו אמסטרדם, הפילהרמונית הישראלית,  תזמורת רדיו בוואריה ואחרות. המקהלה זכתה שמונה פעמים  בפרס המוזיקה הגדול של לטביה וכן בפרס ממשלת הרפובליקה הלטבית. עוד זכתה בפרס הראשון בתחרות הלאומית להקלטות מוזיקה קלאסית בארצה. המקהלה השתתפה לצד הפילהרמונית הברלינאית בהקלטת המוזיקה לסרט "הבושם", פס קול שיצא לאור בחברת EMI בשנת 2006.  עוד הקליטה המקהלה בחברות "אונדין", "הרמוניה מונדי" ו"Warner Bros" ובהקלטות רבות בחברות לטביות, גרמניות ובלגיות.



המקהלה הלאומית של לטביה (תמונת יחסי ציבור)


מקהלת עמק חפר

את מקהלת עמק חפר יסד המנצח הנרי קלאוזנר בשנת 1965 כמקהלה אזורית. מאז  שרה  המקהלה תחת שרביטיהם של הנרי קלאוזנר, מיה שביט, נעמי פארן, רונית אייזנברג , ורדה זליג ויעל קיין. משנת 2000 משמש שמעון לבטוב כמנצח הקמהלה וכמנהלה המוזיקלי. במקהלה זמרים ותיקים, זמרים צעירים, תלמידים וסטודנטים. המקהלה שרה בין היתר את "מגניפיקט" (באך), "משיח" (הנדל), רקוויאם ומיסה גדולה (מוצרט), מיסה נלסון (היידן), "סטבאט מאטר"  ומיסה חגיגית קטנה (רוסיני), "מיסה דה גלוריה"  (פוצ'יני),  רקוויאמים (ברהמס, ורדי), יצירות בנות זמננו, שירי עמים ומוזיקה ישראלית. המקהלה הופיעה עם התזמורות הסימפוניות של ירושלים, חיפה ואשדוד, סימפונט רעננה ונתניה- הקיבוצית. המקהלה הופיעה בחגיגות 300 שנה לעיר סנט-פטרסבורג שברוסיה ובאירועי שנת היובל לישראל בזיגן, גרמניה.  מקהלת עמק חפר בניצוחו של שמעון לבטוב הופיעה בכנסיות דורמיציון; בפסטיבלים באבו גוש, בעכו, בלנגולן שבווילס, בסנט פטרבורג ובפסטיבל קודאי בהונגריה שם ניצח שמעון לבטוב על "מיסה ברוויס" בביצוע משותף של מקהלות מיפן, הונגריה וישראל.
 
 
התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון

נוסדה בשנת 1988 על-ידי עיריית ראשון לציון. בתוך זמן קצר התמקמה בקצה העליון של הפירמידה האמנותית, כגוף מוזיקלי מוביל ומחדש בישראל. משנת 1989 משמשת התזמורת בהצלחה רבה כתזמורת הבית של האופרה הישראלית. התזמורת מציעה לקהלה מגוון רחב של יצירות מכל התקופות בתכניותיה הכוללות סדרות קונצרטים למנויים, קונצרטים רבים לכל המשפחה, מופעים מוסיקליים לקהל צעיר וקונצרטים מיוחדים לגיל הזהב.

התזמורת יצאה לסיורים באירופה כתזמורת האופרה וכן כתזמורת סימפונית לכל דבר. בשלהי שנת 2014 קיימה התזמורת סיור קונצרטים בסין בניצוחו של מנהלה המוזיקלי החדש, ג'יימס ג'אד. אולמות הקונצרטים בצ'ינדאו, בבייג'ינג ובשנחאי (שם השתתפה התזמורת בפסטיבל שנחאי וניגנה קונצרט שהוגדר כאירוע מרכזי של הפסטיבל) היו גדושים בקהל שקיבל את התזמורת בתשואות רמות ונלהבות. בקיץ 2008 בפתח עונת העשרים החגיגית יצאה התזמורת למסע הופעות מוצלח במיוחד בארגנטינה ובברזיל.

החל בשנת 2010 לוקחת התזמורת חלק חשוב ומרכזי בהפקות האופרה במצדה בשיתוף האופרה הישראלית. עד כה עלו האופרות "נבוקו" (בשנת 2010), "אאידה" (בשנת 2011), "כרמן" (בשנת 2012), "לה טראויאטה (בשנת 2014), "טוסקה" (בשנת 2015) בניצוחו של דניאל אורן והפקה בימתית של "כרמינה בורנה" בניצוחו של ג'יימס ג'אד. התזמורת זכתה לשבחי הביקורת. 50,000 איש מהארץ ומחו"ל שמעו את התזמורת בהפקות הענק לרגלי המצדה. החל בעונת הקונצרטים  2014-2015 מונה ג'יימס ג'אד למנהל המוזיקלי החדש של התזמורת והחליף את דן אטינגר אשר כיהן בתפקיד שבע שנים . אטינגר מכהן עתה כמנצח אורח ראשי. ג'יימס ג'אד מונה לאחרונה גם כמנהל מוזיקלי וכמנצח ראשי של התזמורת הפילהרמונית של סלובקיה.



הסימפונית ראשון לציון (תמונת יחסי ציבור)




הקונצרט יתקיים ב-14 בנובמבר 2016 בשעה 20:00 במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, ב-15 בנובמבר ב-20:30 בבית העם ברחובות, ב-16 ו-19 בנובמבר ב-20:30 בהיכל התרבות ראשון לציון. להזמנת כרטיסים: 03-9484840 או דרך אתר התזמורת

לרכישת כרטיסים


למועדי מופעים >

03/11/2016   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע