סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה עונת 2017-18 בסימפונט רעננה
 

 
 
קלאסיקה לצד חדשנות, מסורות מוזיקליות יהודיות ושילובים מפתיעים בעונה החדשה של הסימפונט


בעונה החדשה, תזמורת סימפונט רעננה גאה לשוב ולארח על במתה את הזמרות הילה בג'יו ואנה סקיבינסקי, את המנצח והמנדולינאי שמואל אלבז, את המלחין והמנצח גיל שוחט, המנצח והחצוצרן ערן ראמי, המנצח קרלו גולדשטיין ואורחים רבים נוספים. 
  
המנהל המוזיקלי של תזמורת סימפונט רעננה עומר מ. ולבר, המבוקש תדיר על הבמות החשובות של אירופה, מחלק את זמנו בין מרכזי המוזיקה שבהם הוא פעיל לעבודתו בתזמורת. תכניותיו מייצגות דיאלוג תרבותי, שהוא עצמו חי אותו כל ימות השנה.
 
בעונת הקונצרטים ה-26 של התזמורת מדגיש ולבר וביתר שאת את מחויבותה הכפולה: נאמנות למסורת המוזיקלית הקלאסית לדורותיה ובמקביל נאמנות למסורות מוזיקליות יהודיות עשירות והצגתן לקהל. בתוך שתי מסגרות מוזיקליות אלה פורשת סימפונט רעננה יריעה רחבה, היצע מוזיקלי שיש בו מן המוכר, החביב, החדש ולא פעם המפתיע. 

סימפונט-רעננה-דניאל-שריף.jpg
סימפונט רעננה (צילום: דניאל שריף)
  
קונצרט פתיחת העונה 

השלישית והשלישי- העונה נפתחת בנגינת הסימפוניה השלישית "ארואיקה" של בטהובן. משאל בינלאומי של הבי.בי.סי. הכתירה את  "הארואיקה " כסימפוניה החשובה ביותר בתולדות המוזיקה. הקונצ'רטו השלישי של רחמנינוב הוא לדעת רבים  המסעיר ביצירות לפסנתר ולתזמורת. שתי היצירות יבוצעו בקונצרט שעליו מנצח עומר ולבר, המנהל המוזיקלי של הסימפונט. סולן: בוריס גילטבורג (פסנתר).  

בוריס-גילטבורג.jpg
בוריס גילטבורג (יח"צ)

א'לה רוסיני

מהי זיקנה? תלוי את מי שואלים. ג'ואקינו רוסיני התחיל להיות זקן כשהיה בן 37. לאחר האופרה האחרונה שחיבר, "וילהלם טל", חי בנחת עוד 39 שנים ובהם לכאורה הפסיק לחבר מוזיקה. אלא שרוסיני חיבר עוד כ-180 יצירות שונות, בעיקר קטנות, ולכולן הוא קרא "חטאי הזיקנה." מבחר מתוך האוצר המבריק הזה יושר וינוגן בסדרה הזאת שעליה מופקדים ה"רוסיני" של הסימפונט, דוד זבה, האיש ששולף יצירות ועיבודי  בקלילות מדהימה ואיתו סולניות הסופרן דניאלה סקורקה וגוני גנעני.

דניאלה-סקורקה---צילום---Philippe-Delval.jpg
דניאלה סקורקה (צילום: פיליפ דלבל)

  
המוזה והמשורר

את המוזה מצא שוברט ברחובות וינה ובבתי הקפה של העיר. סן סאנס מצא מקור השראה בשירתו של אלפרד דה מיסה; חברי גולסא הלכו לנשות תימן ומצאו שם את מקור ההשראה. שלושה סגנונות בקונצרט אחד שעליו מופקדת קרן קגרליצקי - פסנתרנית, מלחינה, מעבדת, מנצחת על גופי מוזיקה שונים בישראל – לראשונה על במת הסימפונט. הרכב גולסא: יגאל מזרחי, יאן איילון ובן איילון

צלילים מהבלקן

סימפונט רעננה גאה להציג על במתה לראשונה בישראל את תאודוסי ספאסוב, נגן הקוואל הבולגרי, ביצירה משלו בקונצרט שעומד ברובו בסימן ה-crossover חציית הקווים, ברטוק וקודאי רעננו את אולמות אירופה במקצבים חדשים ושונים. ירון גוטפריד, המנצח והמלחין המובהק של שילוב הסגנונות מוביל את סדרת הקונצרטים. 
  
רוקדים בסוף השנה

את סוף השנה נחגוג אתכם ועם שתי להקת  "סומסום " מישראל ו "דיקָנדָה" מפולין. מוזיקה שמחה וכיפית שעליה מנצח מנהל החגיגות המזסיקליות הטוב בישראל, המנצח, המלחין, המעבד, הפסנתרן והזמר דוד זבה. הוא ילביש מחולות עממיים בלבוש סימפוני. המאזינים משוחררים מן הלבוש אבל מוזמנים לשמוח עם הסימפונט והאורחים. 

דוד זבה צילום יוסי צבקר ע.jpg
דוד זבה (צילום: יוסי צבקר)    
  
באהבה מירוואן

גרפיטי מוזיקלי - מוזיקה קאמרית ממקומות אמנותיים שמושפעת מחיי היום יום במעבר בין מדינות מסביב לעולם. סולנים: קרן קגרליצקי - מנצחת ופסנתר, איל סלע - כלי נשיפה, עפרי ברין (ברלין) שירה, עדן הולן - שירה, אלה דניאל - שירה, ג'קופו גיק (איטליה) - גרפיטי.  

ברנשטיין – 100

עומר ולבר ינצח על קונצרט שמוקדש ללנארד ברנשטיין, אחד מאנשי המוזיקה החשובים והבולטים של המחצית השניה של המאה שעברה. העולם כולו מציין את יום הולדתו המאה של האיש שהיה בן בית במוזיקה האמנותית, בג'אז, במחזמר, ומי שהיה מחובר היטב לישראל מערש לידתה. בתכנית סרנדה בעקבות הסימפוזיון של אפלטון, מחזור השירים "אני שונא מוזיקה" שהלחין ברנשטיין לידידה מימי נעוריו. הרבה חן וקלילות שזורים ביצירה הקצרה הזאת. ולאחר מכן סימפוניה - דווקא לא שלו -  שאהב לנצח עליה פעם אחר פעם, בייחוד בסדרת הקונצרטים המוסברים שהיו כתת אמן לכל מי שעסק בהסברת מוזיקה מאז.   

 עומר-ולבר-פליקס-ברוידה.jpg
עומר ולבר (צילום: פליקס ברוידה)
  
קודש הקודשים

לשם לוקח אותנו המנצח והמלחין גיל שוחט ביצירה הדרמטית שחיבר לטקסט הדרמטי של אורי צבי גרינברג. שוחט מחבר לתוך המדיום הסימפוני יסודות דרמטיים אופראיים מובהקים או בלשונו  "פואמה שהכתיבה לא רק את מבנה המוסיקה אלא גם את אופייה – קודש הקודשים". הדרמה אינה קטנה ביצירה הנוספת באותו קונצרט, החמישית של בטהובן סימפוניה עתירת סמלים והקשרים. סולנים: יעל לויטה (סופרן), מירב ברנע (סופרן), עודד רייך (בריטון) ואנסמבל מקהלתי.

מירב-ברנע-ענק.jpg
מירב ברנע, תמונת יח"צ


כוכבי העתיד

ישי שטקלר, שאמון על עבודה עם צעירים, ינצח על שניים מזוכי תחרות "תל חי כתות אמן בינלאומיות לפסנתר" ועל הרקוויאם של פורה. הרקוויאם של פורה הוא קרוב לוודאי השקט והמעודן ברקוויאמים המוכרים. בביצועו תיקח חלק מקהלה צעירה מקהלת בית הספר התיכון לאמנויות ע"ש תלמה ילין.
 
בקפה של מתתיה

המנצח ונגן המנדולינה שמואל אלבז בתכנית שנעה בין מזרח למערב ויושבת בצומת הדרכים. שתי יצירות יבוצעו קונצרט: בראשונה מוצרט מייצר אפקטים תורכיים במוזיקה שלו, בשניה סן סאנס מדמה את גוני המזרח התיכון במוזיקה לבלט המתארת הילולה פלשתית. בתוך המזרח מצויה יצירתו של התורכי בקטגיר למנדולינה ולתזמורת ודרומה משם בשדרות בבית הקפה של מתתיה שומעת יעל אבן חיים את שיריו של חיים אוליאל איש להקת שפתיים ומלבישה אותם בבגד סימפוני. סיומו של הקונצרט מחזיר אותנו למחוזות המערב - פריז של אמצע המאה ה-19 כשהפסנתרן דן זוילי מנגן את הקונצ'רטו השני של שופן

שמואל-אלבז-נתן-יעקובוביץ1.jpg
שמואל אלבז (צילום: נתן יעקובוביץ)
  
דואו חצוצרה וסופרן

סוער, מרגש ותחרותי, הקונצרט ה-11 בתכנית השנתית, שבו המנצח והחצוצרן ערן ראמי מפיק צלילי בארוק מבריקים מול זמרת  סופרן הילה בג'יו שתעפיל אל הצלילים הגבוהים עם החצוצרה ובלעדיה. תחרות בין הקול האנושי לקול החצוצרה  במבחר יצירות שמעליהן מרחפת רוח האופרה האיטלקית.

הילה-בגיו-צבקר.jpg
הילה בג'יו (צילום: יוסי צבקר)
 
קונצרט סוף עונה

האופרה נפגשת עם עולם הג'אז ועל השילוב מנצח קרלו גולדשטיין, אורח שכבר שבה את ליבם של מאזיניו בישראל. קונצרט של פסגות - פסגת האופרה האיטלקית, פסגת היצירה האמריקנית ובין הרכסים פסגה מרתקת של מלחין רוסי. הקלרינט (אנטון דרסלר) יזמר את "לה טרוויאטה" ללא מילים, וללא מילים היא גם יצירתו של גלייר שחיבר קונצ'רטו לזמרת סופרן (אנה סקיבינסקי) ולתזמורת. ארטי שו האמריקני, גבר של נשים רבות, הוא גם גבר של כלי אחד -הקלרינט. יצירתו הסוחפת תפתח את החלק האמריקני ואחריו שיר של גרשווין ולהיט של ברנשטיין מתוך האופרטה שלו "קנדיד".


קרלו-גולדשטיין.jpg
קרלו גולדשטיין (צילום: יח"צ)
  
חברותא קלאסית 
 
נסו להגדיר מוזיקה יהודית - פרקי חזנות? נעימות חסידיות? או יצירות שחיברו מלחינים שהם גם יהודים? שלושת "הקונצרטים היהודיים" של סימפונט רעננה חושפים את ייחודו של הניגון היהודי, כמו ששרים אותו בחצרות חב"ד למיניהן, או על במת בית הכנסת שם החזן נערץ לא פחות מזמר אופרה, וגם כמובן טרובדורי השירה היהודית ר' שלמה קרליבך שרבים נהו אחריו ואחרי ניגוניו ולצדו ליאונרד כהן שבכוח מלותיו ולחניו יכול היה לסחוף קהל כשם שהמחלל מהמלין סחף אחריו עכברים וילדים. מוזיקה שהיא מרפא ללב ולנשמה. 
  
תכנית עונת 2017-18 בתזמורת סימפונט רעננה. לפרטים על קונצרטי העונה ולרכישת מנוי בטלפון: 09-7457773 או באתר התזמורת



06/06/2017   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע