סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה המיסה בסי מינור של באך בקאמרית הישראלית
 

 
 


הפקת הדגל של התזמורת הקאמרית הישראלית לעונת 06- 2005 היא העלאת המיסה בסי מינור, רי"ב 232 מאת יוהן סבסטיאן באך. התזמורת תבצע את היצירה עם מקהלת האקדמיה מבודפשט וסולנים בינלאומיים אורחים.

היצירה, הנחשבת לפסגת יצירתו של באך, תבוצע בשישה קונצרטים במוזיאון תל אביב לאמנות, בפתח תקווה, בכרמיאל ובזכרון יעקב. על הקונצרט ינצח ג`ון נלסון וישתתפו בו זמרת הסופרן נעמי קיס, זמרת האלט עדנה פרוחניק, זמר הטנור טימותי בנטש, זמר הבס כריסטיאן אימלר ומקהלת האקדמיה מבודפשט, מונה 50 זמרים וזמרות בניהולו המוזיקלי של גאבור הולרונג.

בקונצרט שיתקיים ב-17 במרץ 2006 תציין התזמורת את צאתו לדרך של מרכז האמנויות החדש בזכרון יעקב. בחודש ינואר השנה רכשה הגב` לילי אלשטיין את בית מבטחים בזכרון יעקב, בכדי לשמרו ולהפכו למרכז תרבות ואמנות. בקונצרט צהריים מיוחד, תקרא השחקנית חנה מרון סונטה, במבנה שזיכה את בעלה המנוח, האדריכל יעקב רכטר, בפרס ישראל. לפני הקונצרט תתקיים קבלת פנים בשעה 12:00 בצהריים.

הרצאה על המיסה מאת גיל שוחט, מנהלה האמנותי של התזמורת, תתקיים במוזיאון תל אביב לאמנות ב- 15 במרץ בשעה 18:30, ערב הקונצרט הראשון.

על היצירה: מיסה בסי מינור

המיסה בסי מינור, אחת מיצירות המופת שהעניק באך לעולם, היא מהמורכבות והעשירות ביותר בכתיבה למקהלה ולסולנים. באך מגיע ביצירה זו לשיא מיצוי הפוטנציאל הרב-קולי – האלמנט הבולט ביצירותיו – וכן הפוטנציאל ההרמוני והתזמורי שלו. רבים רואים ביצירה זו כיצירה החשובה ביותר בעולם המוזיקה הקלאסית.
תחילתה של היצירה בהכרה בעיקרי האמונה, המשכה בתחינה למחילה וסופה בתפילה לשלום. 24 הפרקים המרכיבים את היצירה כוללים קטעי מקהלה ותפקידי סולו נשגבים. היצירה כנראה לא בוצעה בשלמותה בחייו של באך.

ג`ון נלסון

מנצח אמריקני המתגורר כיום בפריז. נחשב לאוטוריטה בתחום ביצוע מוזיקה אורטורית, ובמיוחד זו של באך. הוא נולד בקוסטה ריקה ולמד בבית הספר הגבוה למוזיקה "ג`וליארד" בניו יורק, שם הוענק לו פרס ברלין לניצוח. כיהן כמנהל מוזיקלי של התזמורת הסימפונית של אינדיאנפוליס ושל בית האופרה בסיינט לואיס, ניהל את פסטיבל קאראמור בניו יורק, היה מנצח אורח ראשי בתזמורת הלאומית של ליון ויועץ אמנותי לתזמורות של של נשוויל ולואיסוויל. כיום נלסון הוא מנהלו של L’Ensemble Orchestral de Paris.
ניצח על התזמורות החשובות בערים הגדולות בעולם. כמנצח אופרה הופיע עם המטרופוליטן אופרה בניו יורק ועם בתי האופרה של רומא, ז`נבה, ליון, שיקגו, האופרה של הבסטיליה, האופרה ההולנדית והאופרה הוולשית הלאומית. הקלטותיו זיכו אותו בפרס "גראמי" ובפרס "קולן הזהב". לאחרונה הוציא לאור DVD שצולם בורסאי, עם כל הקונצ`רטים לפסנתר מאת בטהובן .

המקהלה האקדמית של בודפשט

המקהלה האקדמית של בודפשט נוסדה בשנת 1957, כמקהלת סטודנטים של אוניברסיטת קיס, בניצוחו של לסלו נוגראדי. בשנת 1980 עברה לניהולו של גאבור הולרונג וב-1990 התמסדה כמקהלה מקצועית תחת שמה הנוכחי.

מאז השתתפה בכל התחרויות הבינלאומיות החשובות באירופה, וזכתה בפרס ראשון בתחרויות שפיטל (אוסטריה), גוריציה (איטליה), פסקרה (איטליה) וטולסה (ספרד). הישגה הגדול של המקהלה הוא הפרס הראשון בתחרות ברטוק הבינלאומית בדברצן, הונגריה, והתואר `מקהלת העולם`, שהוענק לה בתחרות לאנגולן בווילס.

המקהלה הופיעה כמעט בכל ארצות אירופה, באוסטרליה ובארצות הברית, ושרה באולמות חשובים, כגון "אלט אופר"בפרנקפורט, הקוצרטחבאו באמסטרדם, ובית האופרה בסידני. המקהלה האקדמית של בודפסט הקליטה עבור רשתות הרדיו של הונגריה, איטליה וספרד, וכן הוציאה תקליטורים בחברת "טלדק".

נעמי קיס

נולדה בהונגריה ולמדה באקדמיה למוזיקה בבודפסט ובבית ספר "גילדהול" למוזיקה ולדרמה בלונדון. באנגליה למדה בהדרכת ננסי ארג`נטה, אמה קירקבי וג`סיקה קש. הרפרטואר המקיף שלה כולל שירי רנסנס, מוזיקת בארוק ומוזיקה בת זמננו. שרה ב"אציו" וב"משיח" מאת הנדל, במתאוס פסיון של באך וכן ב"סוב אולה פצ`יס" מאת זלנקה בביצוע היסטורי במבצר פראג, שהקלטתו זכתה בפרס `מידם`. היא השתתפה בהקלטות רבות של מוזיקה עתיקה. לאחרונה הקליטה מוזיקה מאת פרגולזי עם מקהלת `ניו קולג" והאקדמיה למוזיקה עתיקה בניצוחו של היגינבטם, תקליטור שזכה בפרסי `גרמופון` ו`גראמי`. באלבומה האחרון מבצעת קיש מוזיקה עכשווית - הרקוויאם של קלייברג, עם מקהלות הקתדרלה של וושינגטון בניצוחו של מייקל מקארתי.
עדנה פרוחניק

ילידת הארץ, סיימה בהצטיינות את האקדמיה למוזיקה על שם רובין בתל אביב בכיתתה של תמר רחום. לאחר מכן השלימה את לימודיה לתואר אמן בבית הספר הגבוה לאמנויות הבמה בוינה, בהדרכתו של ואלטר ברי. פרוחניק גילמה את אמנריס ב"אאידה"` (ורדי), סנטוצה ב"קנאת בן הכפר" (מסקאני) ואת האישה הראשונה ב"מסע אל תום האלף" (ברדנשווילי). הופיעה עם גופים אמנותיים רבים ושרה תחת שרביטם של מנדי רודן, אשר פיש, רוברטו פטרנוסטרו, ארנו הרטמן, דוד שטרן ואחרים.

טימותי בנטש

בוגר בית הספר הגבוה למוזיקה "קרטיס" בפילדלפיה, שר בקביעות באופרה הלאומית ההונגרית. בנטש גילם תפקידים רבים על בימת האופרה. על תפקידו כטאמינו ב"חליל הקסם" (מוצרט) זכה בפרס הזמר המצטיין מטעם האופרה ההונגרית הלאומית בסגד. טימותי בנטש הופיע בקונצרטים רבים ברחבי הונגריה. מחוץ לארצו שר עם התזמורות הפילהרמוניות של שטרסבורג, סנט פטרבורג, וארשה וסופיה, ועם בית האופרה בריימס. בין התקליטורים שהקליט נמנים `משיח` מאת הנדל, מיסה בסי מינור ומגניפיקט מאת באך, הסימפוניה השמינית של מאהלר ומוזיקה הונגרית בת זמננו. בנטש זכה בפרס הוקרה מיוחד על תרומתו למוזיקה ההונגרית החדשה.

כריסטיאן אימלר
כריסטיאן אימלר למד אצל רודולף פירניי בבית הספר `גילדהול` בלונדון, בו זכה בפרס שוברט לשנת 1998. הוא הופיע כסולן עם תזמורות רבות, בהן התזמורת הסימפונית הסקוטית של ה-BBC, תזמורת פריס, הסימפונית של המבורג, נגני מוצרט הלונדוניים, התזמורת הקאמרית הישראלית, הקאמרטה של מנצ`סטר, התזמורת הסימפונית של פראג, מקהלת הסולנים של ליון ותזמורת פסטיבל הנדל בלונדון. אימלר שר בבתי האופרה של לידס, נוטינגהם וב`אופרה קומיק` בפריס והגיש רסיטלים בלונדון ב`ויגמור הול`, ב`רויאל פסטיבל הול`, וב`פרסל רום` (במסגרת פסטיבל וינה-ברלין-לונדון), וכן בבית האופרה המלכותית בלינבורי, אנגליה, באופרה של ליל, וב`פריק קולקשן` בניו יורק.


כרטיסים:
כרטיסי הכניסה לכל הקונצרטים כוללים גם כניסה להרצאה, בהרשמה מראש בלבד במשרדי התזמורת, טל` 03-5188845 שלוחות 5, 6.

מוזיאון תל אביב לאמנות, טל` 03-5188845 שלוחות 5, 6. מחירי כרטיסים: 155-78 ₪;
זכרון יעקב: מרכז האמנויות החדש, (לשעבר "מבטחים") טל` "גרבר" 04-8388012. מחיר: 70 ₪
פתח תקווה: היכל התרבות, טל` 9125222 – 03, מחירים: 70-50 ₪
כרמיאל: היכל התרבות, טל` 04-9881111. מחירים: 130-75 ₪


לפרטים על הקונצרטים בתאריכים 16-15 במרץ במוזיאון תל-אביב לאמנויות: כאן. לפרטים על מועדי קונצרטים נוספים



03/03/2006   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע