סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה מיקל אורטגה מנצח על הקאמרטה
 

 
 
המנצח הספרדי וסולנים יתארחו בקונצרט השני בסדרת "סולנים בסערה" של מוזיאון תל אביב


על הקונצרט השני בסדרה"סולנים בסערה" של מוזיאון תל אביב לאמנות, בניהולו המוזיקלי של אילן רכטמן, בשיתוף עם הקאמרטה הישראלית ירושלים ינצח הספרדי מיקל אורטגה וישתתפו בו הוויולנית הישראלית שירה מיוני, הכנר הישראלי יהונתן בריק והצ'לן האמריקני גארי הופמן.
 
בתכנית: טלמן - קונצ'רטו לוויולה בסול מז'ור, פגניני - קונצ'רטו לכינור מס' 2 בסי מינור בעיבוד מרדכי רכטמן, שומאן - קונצ'רטו לצ'לו בלה מינור בעיבוד מרדכי רכטמן.

על האמנים
 

מיקל אורטגה, מנצח

יליד ברצלונה. בתשע שנות עבודתו הראשונות שימש עוזר מנצח ב"תֵאָטְרֶה דֶל לִיסֵאוּ" בברצלונה, ובשלוש השנים שאחר כך כיהן כמנהל המוזיקלי של "תֵאָטְרוֹ דֶה לָה סַרְסוּאֶלָה" במדריד. בין השנים 1995-1993 היה המנהל המוזיקלי של תזמורת סָרָסָטֶה בפַּמְפְּלוֹנָה. מאסטרו אורטגה ניצח על רוב תזמורות ספרד, על כל בימות הקונצרטים בעלות המוניטין במדינה במופעי אופרה ובקונצרטים. כמו כן הופיע כמנצח אורח עם הפילהרמונית של סנט פטרבורג, הפילהרמוניות של פראג ושל רומא, הפילהרמונית הישראלית, הקאמרטה הישראלית ירושלים, הסימפונית הישראלית ירושלים רשות השידור, הסימפונית של קייב, הסימפוניות של אדלייד ושל קווינסלנד שבאוסטרליה, הקאמרית הסקוטית ותזמורות האופרה של בודפשט ושל וושינגטון הבירה.
 

שירה מיוני, ויולה


נולדה באיטליה. בשנת 2013 זכתה בפרס לויולה ע"ש רחל ודב גוטסמן ובפרס לביצוע מצטיין של יצירה ישראלית כלית, בתחרויות האביב של קרן התרבות אמריקה-ישראל. הופיעה ברסיטלים במגוון אולמות חשובים בארץ ובחו״ל. בשנת 2008 הצטרפה לתזמורת "דיוואן מזרח-מערב", איתה סיירה ברחבי העולם תחת שרביטו של דניאל ברנבוים. שירתה בצבא כמוזיקאית מצטיינת ונגנה ברביעייה צבאית, השתתפה בפסטיבלים בגליל העליון ובירושלים ושיתפה פעולה עם אמנים כגון גיא בראונשטיין, ברונו ג׳ורנה, רביעיית בורומאו ונובוקו אימאי. בעלת תואר ראשון מבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה וכעת לומדת לתואר שני בניו אינגלנד קונסרבטורי בבוסטון. החל מ-2007 זכתה במלגות מקרן התרבות אמריקה-ישראל וכן מקרן בארנבוים-סעיד. 



שרה מיוני, צילום: גלעד שבני



יהונתן בריק, כינור


החל את לימודיו המוזיקליים בגיל שש. כאשר סיים תיכון בגיל 16, נרשם לאקדמיה למוזיקה באוניברסיטת תל אביב וסיים את לימודיו בהצטיינות יתרה ובאמצעות מלגת לימודים מלאה במכללה למוזיקה של אוניברסיטת סינסינטי. בריק ניגן, בין היתר, תחת שרביטם של יואב תלמי, מנדי רודן, קייס באקל וקית לוקהארט, עם התזמורות של קוויבק, ויניפג, וינדזור, גרנד ג'נקשן, ירושלים ועוד. הוא הציג רסיטלים רבים ושיתף פעולה בהופעות של מוזיקה קאמרית יחד עם נגנים חשובים רבים. הוא השתתף בפסטיבלים כגון מרלבורו, רביניה, סיאטל וונקובר. בריק מנהל באגודה המתחדשת למוזיקה קאמרית בקוויבק. לפני שמונה לתפקיד מרצה בכיר לכינור באוניברסיטת מישיגן, יהונתן בריק שימש בפקולטות של אוניברסיטת מקגיל ובית הספר למוזיקה, איסטמן. בריק, זוכה פרס נאומברג לשנת 1993 ופרס אופוס לשנת 1996-1997, זכה גם במספר פרסי קלירמונט וקיבל מלגה שנתית מאת קרן התרבות אמריקה-ישראל. 



יהונתן בריק, צילום: פיטר סמית


גארי הופמן, צ'לו

יליד ונקובר, קנדה, התפרסם בזכות היותו הצפון אמריקני הראשון שזכה בתחרות הצ'לו הבינלאומית ע"ש רוסטרופוביץ' בפריז, 1986. הופמן מרבה להופיע בנגינה סולנית עם תזמורות בארצות הברית, בקנדה, באנגליה, ברוסיה, בצרפת, בשווייץ ובהולנד בניצוחם של מנצחים ידועי שם. כמו כן הוא מופיע בפסטיבלים יוקרתיים ברחבי העולם. הופמן הוא חבר באגודה למוזיקה קאמרית של מרכז לינקולן, ניו יורק. הוא מקדיש את עצמו להוראה והיה הצעיר בחברי הסגל האקדמי של בית הספר למוסיקה של אוניברסיטת אינדיאנה, שם לימד שמונה שנים. הופמן מרבה לקיים כיתות אמן ברחבי העולם ולהקליט בחברות התקליטים BMG (RCA), Sonny, EMI ו־Le Chant du Monde.



גארי-הופמן-1-יחצ.gif
הצ'לן גארי הופמן צילום: ז'ראר פרוסט


על היצירות
 
טלמן - קונצ'רטו לוויולה בסול מז'ור

קורפוס היצירות של טלמן אדיר, ולא רק בזכות אריכות ימיו, אלא גם בזכות פוריותו – הוא מילא אחר הזמנותיהן של חצרות אצילים, כנסיות וערים. גם במלאכת השיווק הצטיין. הוא קשר קשרים עם אינספור מרכזי מוזיקה באירופה, ובשהותו בפרנקפורט אף החל לשמש כמוציא לאור של יצירותיו. הקונצ'רטו המפורסם של טלמן לויולה, הראשון וכנראה היחיד שכתב לכלי זה, הינו חלק מ-200 יצירות שהלחין טלמן בעת שכיהן כמנהלה המוזיקלי של העיר פרנקפורט בין השנים 1712-1721. הקונצ'רטו בנוי, כמקובל בתקופת הבארוק, מארבעה פרקים בצורת סונטה כנסייתית. ייתכן שאחת הסיבות להיותו כה פופולרי היא הדרך שבה הצליח טלמן לגשר בין הסגנון הבארוקי הגבוה לבין סגנון הגלאנט הקליל שפרץ לתודעה בעולם המוזיקה לקראת סוף חייו של טלמן.
 
פגניני - קונצ'רטו לכינור מס' 2 בסי מינור

פגניני כתב את הקונצ'רטו השני שלו לכינור כשמונה שנים לאחר כתיבת הקונצ'רטו הראשון, כאשר שמו כסולן וירטואוז הלך לפניו. ייתכן כי מסיבה זו קונצ'רטו זה, המכונה גם "הפעמון", מתרכז יותר בתוכן מלודי טהור ובפיתוח נושאי מאשר בהצגה לראווה. ביצירה זו, אולי יותר מבכל יצירה אחרת, בולטות תכונותיו של פגניני כמלחין. מובן מאליו שקיימים מצגים טכניים, אך עיקר הפוקוס הוא על אחדות הקונצ'רטו והשפעתו כיצירה מוזיקלית דרמטית, ואף אופראית. חיבתו של פגניני לאופרה האיטלקית, במיוחד למוזיקה של רוסיני, באה לידי ביטוי בקונצ'רטו השני לכינור בפרק הראשון. ניתן למצוא אזכורים מתוך הקונצ'רטו מס' 2 לכינור של פגניני בקונצ'רטי רבים מאוחרים יותר בעידן הרומנטי.
 
שומאן - קונצ'רטו לצ'לו בלה מינור

כתיבת הקונצ'רטו לצ'לו בלה מינור הושלמה באוקטובר 1850 תוך שבועיים, מיד לאחר ששומאן מונה למשרת המנהל המוזיקלי בדיסלדורף. הקונצ'רטו לא בוצע בחייו והופעת הבכורה שלו התקיימה באולדנבורג ב-1860, ארבע שנים לאחר מותו. לקונצ'רטו אמנם שלושה פרקים כמקובל, אך הוא נחשב לאחת מהחידות הגדולות ביצירותיו של שומאן בגלל מבנהו הפנימי השונה. שומאן עצמו כתב על הפרטיטורה החתומה שלו את הכותרת "יצירה קונצרטית" ולא "קונצ'רטו", מה שמרמז על כוונתו מלכתחילה להפליג הרחק מהקונבנציות המקובלות בזמנו. שומאן, שתיעב את מחיאות הכפיים של הקהל בין הפרקים, בנה את הקונצ'רטו כך שכל פרק עוקב אחר קודמו ללא הפסקה. כשרונו המופלא בכתיבת שני מעברים בין שלושת הפרקים הינו אחד ממאפייניו המרשימים של קונצ'רטו זה. למרות ששנים רבות נשכח קונצ'רטו זה בתהום הנשייה, הוא מבוצע כיום כדרך קבע ויש מי שאף יכתירו אותו, לצד הקונצ'רטי לצ'לו של דבוז'אק  ואלגר, כאחת משלוש היצירות הרומנטיות החשובות ביותר לצ'לו.

הקונצרט יתקיים ביום חמישי, 21 בדצמבר 2017 ב-20:30 במרכז וייל בכפר שמריהו (כרטיסים במרכז: 8234*); סיום שישי, 22 בדצמבר ב-13:00 במרכז אלמא בזכרון יעקב (כרטיסים באלמא: 04-6300123); ובמוצאי שבת, 23 בדצמבר ב-20:30 במוזיאון תל אביב. (להזמנת כרטיסים: 03-6077020) או באתר הקאמרטה 


למועדי מופעים >

03/12/2017   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע