אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה לאלו, סן-סאנס והיידן סוערים בקאמרטה
 

 
 
על הקונצרט השלישי בסדרת "סולנים בסערה" ינצח יהונתן שפנדורף, וישתתפו בו הפסנתרן אילן רכטמן והאחיות בלאנאס מלטביה


על הקונצרט השלישי בסדרה "סולנים בסערה" של מוזיאון תל אביב לאמנות, בשיתוף עם תזמורת הקאמרטה הישראלית ירושלים, ינצח הישראלי יהונתן שפנדורף.

בקונצרט ישתתפו כסולנים הפסנתרן הישראלי אילן רכטמן, והאחיות קריסטינה בלאנאס (כינור) ומרגריטה בלאנאס (צ'לו) מלטביה.
 
בתכנית: היידן - קונצ'רטו לפסנתר ברה מז'ור, סן-סנס - קונצ'רטו לצ'לו מס' 1 בעיבוד מרדכי רכטמן, לאלו - סימפוניה ספרדית בעיבוד מרדכי רכטמן. 

האמנים  
 
יהונתן שפנדורף, מנצח 

יליד ישראל ומכהן כיום כמנהל המוזיקלי של התזמורת הקאמרית לינקולן סנטר מייסודה של אוניברסיטת פורדהאם. הוא ניצח על התזמורת הסימפונית חיפה, תזמורת מנדי רודן של האקדמיה למוזיקה ירושלים, אנסמבל טאנוס-גרינברג ותזמורת המעבדה של ג'וליארד. הוא ניצח על תזמורת הצעירים "מאסטרו", תכנית שמטרתה קירוב מוזיקאים צעירים מדרום הארץ למוזיקה קלאסית תזמורתית. את לימודי הניצוח השלים באקדמיה למוזיקה ירושלים בהוראת פרופ' אבנר בירון, דורון סלומון, פרופ' איתן גלוברזון ופרופ' מיכאל וולפה.

במסגרת תחרויות אביב 2011 זכה בפרס הניצוח ע"ש יורי אהרונוביץ. לאחרונה סיים תואר שני בבית הספר הגבוה למוזיקה ג'וליארד בהדרכתו של מאסטרו אלאן גילברט, המנהל המוזיקלי של הפילהרמונית של ניו-יורק. הוא גם מלמד פיתוח שמיעה בבית הספר התיכון של ג'וליארד. זוכה מלגות מקרן ע"ש ברונו וולטר ומקרן התרבות אמריקה-ישראל. 


יהונתן שפנדורף, צילום: ניר אבניאון


 
אילן רכטמן, פסנתרן ומלחין

הופיע לראשונה עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית בגיל 11 כאשר ניגן את הקונצ'רטו לפסנתר מס' 20 של מוצרט. מאז הופיע כסולן עם מרבית התזמורות בארץ ועם תזמורות רבות בעולם וביניהן הסימפוניות של לונדון, ניו-זילנד, פיטסבורג, בנגקוק, בוסטון-פופס, התזמורת המלכותית הדנית ועוד רבות. כנגן רסיטלים ומוזיקה קאמרית הופיע בכ-35 מדינות וב-80 ערים בארה"ב בכל האולמות החשובים. הוא הופיע עם אמנים כאליסה ולרסטיין, מאט חיימוביץ וגארי הופמן. עם יו-יו מה הופיע בסיבוב הופעות שכלל את טקס הפתיחה לאליפות העולם בכדורגל בטוקיו 2002.

כמלחין החל לכתוב מוזיקה בגיל תשע, כתב מעל 150 יצירות להרכבים שונים וביניהן יצירות שהוזמנו על ידי זובין מהטה ולורין מאזל. יצירותיו התזמורתיות בוצעו על ידי התזמורת הסימפונית בוסטון-פופס, הסימפונית של פיטסבורג, תזמורת העולם החדש ועוד. יצירתו "ואריאציות על עיניים כהות" שימשה את המתעמלת נטשה ליוקין בזכייתה במדליה במשחקים האולימפיים 2008 בתרגיל הקרקע שלה, וגם הושמעה בעונת ה-20 של רוקדים עם כוכבים בארה"ב. הוא כתב יצירות לסרטים ומוזיקה לטלנובלה "אספרנטה" שהגיעה לכחצי מיליארד צופים ברחבי העולם. היה המייסד והמנהל המוזיקלי של מספר הרכבים וסדרות קונצרטים בניו-יורק. ב-2008 התמנה אילן רכטמן למנהל מחלקת המוזיקה של מוזיאון תל-אביב ובין היתר הוא מנהל את סדרת "סולנים בסערה". 


אילן רכטמן, צילום: גלעד שבני


 
קריסטינה בלאנאס, כינור

חוקרת רפרטואר של מוזיקה חדשה, ומביאה טמפרמנט סוער למוזיקה הקלאסית. הופיעה עם תזמורות כגון התזמורת הקאמרית של פריז, איתה גם תבצע בקרוב את הקונצ'רטו של מנדלסון כסולנית וכמנצחת, עם הפילהרמונית של לונדון, הסימפונית סנדאיי, תזמורת דבלין, התזמורת הקאמרית הפולנית, סינפונייטה ריגה, התזמורת הלטבית הלאומית, וגולת הכותרת - הופעתה במרכז בארביקן בלונדון עם סולני מוסקבה בניצוח יורי בשמט.

היא למדה עם ליאונידס קוואקוס, ואדים גלוזמן, שלמה מינץ וקוליה בלאכר. רדיו ה-BBC שידר קונצרטים בהם הופיעה כסולנית מאולם הקונצרטים הלאומי בדבלין, מרכז בארביקן ואולם פרסל בלונדון. ב-2015 הופיעה קריסטינה באנגליה בביצוע בכורה של קונצ'רטו לכינור מאת מיצ'סלב ויינברג. קריסטינה מנגנת על כינור Antonio Gragnani  מ-1787. 
 
מרגריטה בלאנאס, צ'לו

החלה את הקריירה הבינלאומית שלה ברסיטל באולם ויגמור בלונדון בגיל 17, ומאז הופיעה במרבית אולמות הקונצרטים המרכזיים באנגליה ובאירופה. לאחרונה ניגנה רסיטל ברויאל פסטיבל הול בלונדון, הופיעה בפסטיבל הצ'לו פיאטיגורסקי 2016 בלוס-אנג'לס, ביצעה את "ואריאציות רוקוקו" מאת צ'ייקובסקי בפורטוגל והשתתפה בסיור רסיטלים באוסטרליה שבמסגרתו גם חלקה רסיטל עם לין הארל.

היא השתתפה בכיתות אמן של ראלף קירשבאום, סטיבן איסרליש, נטליה גוטמן, מישה מאייסקי ועוד. היא מרבה להופיע בהרכבים קאמריים שונים ומופיעה בקביעות עם אחותה הכנרת קריסטינה בלאנאס. היא זכתה בפרסים בתחרויות בינלאומיות בקרואטיה, אוסטריה, סלובקיה, פורטוגל ולונדון. מרגריטה מנגנת על צ'לו Nicolaus Gagliano.


מרגריטה בלאנאס, צילום: SMIsserlis

היצירות

יוסף היידן – קונצ'רטו לפסנתר ברה מז'ור

היידן, מסיבות כלשהן, לא ניצל את הפוטנציאל של פסנתר הפטישים כמו מוצרט, ובכתיבתו לכלי מקלדת כתב בעיקר קונצ'רטי לצ'מבלו ולעוגב. הקונצ'רטו ברה מז'ור, אשר נכתב ב-1780, הוא הקונצ'רטו היחיד שהיידן כתב לפסנתר ולתזמורת. היצירה קרובה בסגנון כתיבתה לקונצ'רטי המוקדמים של מוצרט לפסנתר, ושופעת נושאים ומוטיבים השובים את האוזן. הפרק הראשון כתוב בצורת סונטה, הפרק השני איטי, שירתי ויפהפה, והפרק השלישי, הכתוב בצורת רונדו בעל מוטיב בסגנון הונגרי - ז'אנר שהיה שגור בתקופתו של היידן - אהוב במיוחד על ידי מאזינים ומבצעים כאחד.
 
קאמיל סן סנס - קונצרטו לצ'לו

סן-סנס הלחין את הקונצ'רטו בשנת 1872 בגיל 37, לצ'לן, נגן הויולה-דה-גמבה ובונה הכלים אוגוסט טולבק, שהיה בן למשפחת מוזיקאים מכובדת. ביצוע הבכורה התקיים ב-19 לינואר 1873 באולם הקונסרבטוריון למוזיקה בפריז, והיווה ציון דרך בקבלתו של סן-סנס לממסד המוזיקלי הצרפתי. בניגוד למבנה המקובל של קונצ'רטו בן שלושה פרקים, קונצ'רטו זה כתוב כפרק אחד, אך ניתן להבחין בו שלושה מקטעים: בחלקו הראשון, במקום פתיחה תזמורתית, הצ'לו מתחיל לאחר אקורד קצר של התזמורת בנושא הראשון, ובהמשך מתקיים דיאלוג ביניהם. הקטע האמצעי הוא מינואט קצר ומקורי המכיל גם קדנצה לצ'לו, ואילו הפינאלה הוירטואוזי סוער ומהיר.
 
אדוארד לאלו - סימפוניה ספרדית

היצירה נכתבה ב-1874 וביצוע הבכורה נערך בפריז בפברואר 1875. סימפוניה ספרדית היא למעשה קונצ'רטו לכינור המורכב מ-5 פרקים: אלגרו נון-טרופו, סקרצנדו: אלגרו מולטו, אינטרמצו: אלגרו נון-טרופו, אנדנטה ורונדו. לאורך היצירה משולבים מוטיבים ספרדיים, כל פרק מציג השפעה ספרדית שונה. לאלו הלחין את היצירה לכנר הספרדי פבלו סאראסטה, אשר כתב בעצמו יצירות רבות המציגות סגנונות מוזיקליים מארץ מוצאו. כיום הסימפוניה הספרדית, על המלודיות היפות ומלאות החיים שבה, היא אחת מפסגות ספרות המוזיקה לכינור.


קריסטינה בלאנאס, צילום: Aiga Ozo


 הקונצרט יתקיים ב-24 בינואר 2018 ב-20:00 בהיכל התרבות אשקלון (להזמנות: 08-6718777), 25 בינואר ב-20:00 באולם ויקס, רחובות (להזמנות: 1-700-55-2000), 27 בינואר ב-20:30 במוזיאון תל אביב (להזמנות: 03-6077020), 28 בינואר ב-20:30 במרכז וייל, כפר שמריהו (להזמנות: 8234*, 09-9569430). לפרטים נוספים והזמנת כרטיסים: אתר מוזיאון תל אביב


למועדי מופעים >

08/01/2018   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע