אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הרקוויאם של דבוז'ק בסימפונית ראשל"צ
 

 
 
הקונצרט בניצוחו של אנדרס מוסטונן יבוצע על ידי זמרים מקומיים ובינלאומיים ושתי מקהלות


התזמורת הסימפונית ראשון לציון בביצוע מיוחד לרקוויאם אופ' 89 של דבוז'ק, שהינו מסמך מוזיקלי מרגש. בניצוחו של אנדרס מוסטונן ובהשתתפות מקהלות וסולנים מן הארץ ומן העולם: זמרת הסופרן הישראלית אלה וסילביצקי, זמרת המצו סופרן האסטונית מוניקה אוולין ליב, הטנור האסטוני אוליבר קוסיק וזמר הבס פרית וולמר, גם הוא מאסטוניה.

הרקוויאם, שכולל הרכב מקהלה גדול במיוחד, יבוצע על ידי שתי מקהלות - המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים והמקהלה הקאמרית עמק חפר.

הקונצרטים יתקיימו בראשון לציון, ברחובות ובתל אביב.
 
אנדרס מוסטונן, מנצח

את הופעותיו של מוסטונן ניתן לאפיין כהופעות אישיות במיוחד. את רוב עשייתו כמנצח הוא מקדיש ליצירות קוליות ולסימפוניות דרמטיות. מוסטונן מאד פעיל בביצוע יצירות של מלחינים בני דורו וחש שותף בתהליכי היצירה. לצד עבודת הניצוח ממשיך מוסטונן לעמוד בראש "הורטוס מוזיקוס" (הגן המוזיקלי), קבוצת הנגנים שהקים כסטודנט בשנות ה-70 של המאה שעברה. עוד מרבה מוסטונן לנגן עם חברים מוזיקה קאמרית ולבצע עם רביעיית "ארט ג'אז" עיבודים ליצירות מופת. 
 



אנדרס מוסטונן (צילום: Vytautas Petrikas)



אלה וסילביצקי, סופרן

אלה וסילביצקי, בוגרת מיתר אופרה סטודיו וסולנית באופרה הישראלית, נולדה ברוסיה. היא עלתה לארץ בשנת 2008 והשתתפה בסדנת האופרה של המכון הישראלי לאמנויות הזמרה. היא זכתה בשני פרסים בתחרות "בלוודר" לזמרים צעירים באוסטריה. בישראל זכתה במלגות בסר, המועדון המסחרי תעשייתי, אלי ליאון וגרבוב. אלה וסילביצקי מופיעה בקונצרטים רבים של האופרה הישראלית ועם רוב התזמורות בארץ ובחו"ל. 
 


אלה וסילביצקי, צילום: מריה רוזנבלט


מוניקה אוולין ליב, מצו סופרן

את השכלתה המוזיקלית רכשה מוניקה אוולין ליב באקדמיות למוזיקה באסטוניה ובליטא וכן בתכנית פארקר לאמנים צעירים של האופרה המלכותית בלונדון. תפקידה הראשון באופרה המלכותית היה פלורה בלה טרוויאטה (ורדי) לצדם של אנה נטרבקו, יונאס קאופמן ודמיטרי חוורוסטובסקי בתפקידים הראשיים. מאז הופיעה באותו בית אופרה וכן בבתי האופרה של אסטוניה, ישראל ופינלנד. מוניקה אוולין ליב זכתה בפרס קרן התרבות של אסטוניה ופעמיים בפרס התיאטרון האסטוני לביצוע המצטיין. היא הופיעה על במות הקונצרטים בצרפת, קנדה, פינלנד, ישראל, ליטא, סרי לנקה, קוסטה ריקה וארצות הברית תחת שרביטיהם של אנטוניו פפאנו, דניאל אורן, מארק אלדר, קרלו ריצי, קרי-לין וילסון, אנדרס מוסטונן ועוד.    
 


מוניקה אוולין ליב, צילום: רוב מור


אוליבר קוסיק, טנור

אוליבר קוסיק הוא בעל תואר שני מבית הספר למוזיקה ולדרמה בלונדון. משנת 2008 הוא הטנור הראשי של האופרה האסטונית הלאומית. קוסיק מופיע גם על בימות הקונצרטים בעשרות מופעים. עוד הופיע כסולן באסטוניה, באירופה ובצפון אמריקה.



אוליבר קוסיק, צילום: סוון טופיטס



פרית וולמר, בס

פרית וולמר הוא בוגר בית הספר היינו אלר למוזיקה בטארטו, אסטוניה והאקדמיה האסטונית למוזיקה. בשנת 2003 זכה בפרס הראשון לביצוע המוצלח ליצירות המלחין האסטוני מארט סאאר. וולמר נמנה עם צוותי הזמרים בתיאטרון ואנמוינה בעיר טארטו, תחנותיו הבאות היו בית האופרה האסטוני בטאלין ובית האופרה בון בגרמניה עוד הוא משתתף כאמן אורח בהפקות אופרה, בהפקות אופרטות ומחזות מוזיקליים וכזמר על במת הקונצרטים. על במת הקונצרטים שר תחת שרביטיהם של ארי קלאס, ריסטו יוסט, טונו קליוסטה ואנדרס מוסטונן. הוא זכה בשבעה פרסי ביצוע ובמלגה מטעם אגודת וגנר האסטונית.




פרית וולמר, צילום: טילו בוי



המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים

במקהלה הקאמרית הירושלמית, זוכת הפרס הראשון בתחרות המקהלות הארצית לשנת 2008, שלושים ושניים חברים, רובם סטודנטים או בוגרי האקדמיה למוזיקה בירושלים. את המקהלה יסד אבנר איתי ב- 1969. מראשית דרכה הוכרה כאחת המקהלות הטובות בארץ והופיעה עם הפילהרמונית הישראלית, הסימפונית ירושלים והקאמרית הישראלית. המקהלה הופיעה בין היתר תחת שרביטם של המנצחים ליאונרד ברנשטיין, זובין מהטה, גארי ברתיני, קורט מזור ודניאל ברנבוים. מאז שנת 1973 סטנלי ספרבר הוא מנהלה האמנותי של המקהלה.




המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, צילום: יונתן דרור


המקהלה הקאמרית עמק חפר

את המקהלה הקים בשנת 1965 הנרי קלאוזנר שגם היה ראשון המנצחים ואחריו ניצחו עליה מיה שביט, נעמי פארן, רונית אייזנברג, ורדה זליג ויעל קיין. משנת 2000 שמעון לב טוב הוא המנצח והמנהל המוזיקלי של המקהלה, המונה 50 חברים בעיקר מיישובי עמק חפר והסביבה. 
 
אנטונין דבוז'ק - רקוויאם אופ' 89

את הרקוויאם שלו כתב דבוז'ק ברוסיה, באנגליה, בגרמניה ובביתו בוויסוקה, מדרום לפראג. הטיוטה הראשונה הייתה מוכנה ב-18 ביולי. את תזמור היצירה סיים דבוז'ק באוקטובר. "נובלו" דאג למהדורה מודפסת בתחילת 1891, וב-9 באוקטובר 1891 ניצח דבוז'ק על היצירה בברמינגהם שבאנגליה. כשדבוז'ק ניגש לחבר את הרקוויאם , חרגה כבר צורה מוזיקלית זו מגבולות הפולחן הדתי אל ההיכל החילוני; מן הכנסייה אל אולמי הקונצרטים. דבוז'ק החל בעבודה על הרקוויאם כשהוא בעל ניסיון דרמטי לא מבוטל.

בכל זאת, מאחר שהוא היה קתולי מאמין, שהעריך וכיבד טקסי פולחן ודת, הרקוויאם שלו מאופק, יכולותיו המלודיות המוכרות מן הסימפוניות נשארות ברקוויאם בגדר רמזים. דבוז'ק הצניע לכת בטפלו בטקסטים ליטורגיים, ונראה שהוא בחר לעצמו כמופת רקוויאם שלישי שביצועו רווח באירופה, הרקוויאם  של לואיג'י כרוביני משנת 1816. מקורות ההשראה של דבוז'ק בחיבור הרקוויאם כוללים מגוון סגנונות, טכניקות הלחנה שונות הנוגעות באלפיים שנות אמונה נוצרית. 
  
הקונצרט יתקיים ב-12 באפריל 2018 ב-20:00 וב-14 באפריל ב-21:00 בהיכל התרבות ראשון לציון, ב-15 באפריל ב-20:00 בבית העם ברחובות וב-16 באפריל ב-20:00 בשמכן לאמנויות הבמה - בית האופרה הישראלית בתל אביב. מחיר כרטיס: 230-110 ₪.להזמנת כרטיסים: 03-9484840 או באתר התזמורת. 

לרכישת כרטיסים
 


למועדי מופעים >

25/03/2018   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע