אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל מסרחיד 2018 יוצא לדרך
 

 
 
גם השנה יתקיים הפסטיבל במרכז לתיאטרון עכו ויארח הצגות בנושאים אקטואליים חברתיים-פוליטיים


תיאטרון של דו קיום

המרכז לתיאטרון עכו בו יוצרים יהודים וערבים משתפים פעולה יקיים זו השנה ה-17 את פסטיבל מסרחיד - הפסטיבל הראשון והגדול להצגות בשפה הערבית המהווה גשר לשיח והיכרות בין שני העמים. פעילות זו משקפת קיום משותף בעיר שחרתה זאת על דגלה.

פסטיבל מסרחיד 2018 המופק על ידי המרכז לתיאטרון עכו המנוהל על ידי מוני יוסף וניהולם האמנותי של סמדר יערון וחאלד אבו עלי יתקיים בין התאריכים 9-6 באוקטובר 2018 באולמות המרכז לתיאטרון עכו. מחירי כרטיס: 30 ₪.

השופט פארס פלאח נשיא הפסטיבל, ג'רייס טאנוס המשמש כיו"ר הנהלת הפסטיבל, והמנהלים האמנותיים של הפסטיבל השחקן, המחזאי והבמאי  אוסמה מסרי וחאלד אבו עלי יזמו לפני 17 שנה את הקמת הפסטיבל. מנהל הפסטיבל חאלד אבו עלי, המנהלים האמנותיים חאלד אבו עלי ואוסאמה מסרי והוועדה האמנותית המונה את חאלד אבו עלי, מייסרה מסרי, אוסמה מסרי וסמדר יערון בחרו שישה מחזות במסגרת התחרות מתוך 30 שהוגשו. מלבד הצגות התחרות תתקיים במה פתוחה, במה להצגות ילדים בכל ימי הפסטיבל, שתי תערוכות והצגה אורחת.

הפסטיבל כתמיד עוסק גם השנה בתכנים שמעסיקים את החברה הערבית בישראל החיה בתוך ישראל המושפעת מהמצב הפוליטי בארץ ובעולם כמו מקומה של האישה בחברה המודרנית במאה ה-21, געגוע למציאות שלא קיימת בימינו ומצב הפליטים מסוריה. הסאטירה, העוקץ והאמירה החברתית באים השנה לידי ביטוי בעיקר באמצעים של הומור, קריצה ושנינות.

הפסטיבל המשמש חממה ליוצרים בתחילת דרכם ומאפשר התהוות של יצירות חדשות של אמנים ותיקים, משקף מידי שנה את הלכי הרוח של תושביה הערבים של מדינת ישראל ומטפל בשלל תכנים, חברתיים, פוליטיים, אוניברסליים ואישיים. פסטיבל זה חושף את היצירה המקורית בשפה הערבית בפני קהל שאינו דובר ערבית ומהווה גשר להידברות ולהכרות בין תרבויות, בין יהודים וערבים ובעצם מגשים את המחויבות של המרכז לתיאטרון עכו לאורך 30 שנה לקיומו. הצגות התחרות הינן יצירות מקור שנכתבו בעת האחרונה רובן ככולן על ידי יוצרים פלסטינים ישראלים.

בעבר הסתמך הפסטיבל על חומרים מתורגמים בחלקם ועם השנים ישנה מגמה ברורה של יותר יצירות מקור וטקסטים עדכניים. מסרחיד מציע פלטפורמה קבועה פעם בשנה לאורך זמן ומייצר שיגרת יצירה לאמנים ערבים. כמו כן הפניות של המנהלים האמנותיים אל האמנים ליצור ולכתוב במיוחד לפסטיבל מעודדות מגמה מבורכת זו. שפת העבודה באירועים האמנותיים  מושפעת בחלקה מהמרכז לתאטרון עכו באשר לתכני העבודות שהולכות מהאישי לקולקטיבי וגם לשפת העבודה, שבירת הקיר הרביעי ואינטראקציה עם הקהל.

תקציב הפסטיבל הינו 350,000 ₪ מתוכם 200,000 ₪ מימון משרד התרבות,
110,000 ₪ הינם מימון עיריית עכו אשר תומכת לאורך כל השנים בפסטיבל חשוב זה,
40,000 ₪ מימון של המרכז לתיאטרון עכו. 

מופע פתיחה - סידאר זיתון


את מופע הפתיחה תפתח הזמרת סידאר זיתון המגישה מגוון שירים שירי עם, שירים מסורתיים ושירה מודרנית בעשר שפות. 

6 באוקטובר 2018 בשעה 21:00 בגני הפסטיבל. מופע פתיחה

הצגות התחרות


נשיקת הגאולה – מקלט לפליטים סורים

בהג'את ויסמין צעירים סורים, פליטים באיטליה, אליה הגיעו דרך הים. הם הכירו אחד את השני באיטליה בדרכם לשוודיה  אשר מעניקה מקלט לפליטים סורים. לאורך הגבול האירופאי מסתובבים   סיורי משטרת הגבולות אשר מקשים את המעבר  מאיטליה לשבדיה והופכים אותו לכמעט בלתי אפשרי. על מנת לעקוף את הקשיים  ולעבור את הגבול מארגנים השניים חתונה פיקטיבית שתאפשר להם לגנוב את הגבול. המחזה מתחיל כאשר בהגאת ויסמין מגיעים אל פסגת ההר, ממנו הם יתחילו את דרכם אל שוודיה, דרך המפגש אנו מתוודעים אל  הטרגדיה הנוראית המתרחשת בארצם. כתיבה ובימוי: ג'אבר אבו ג'בל, משחק: בסייל אבו ג'בל, רונאק פרחאת, דיאלוג: ג'אבר אבו ג'בל, ג'וזיף אמין, מוזיקה: לובנא מדאח, הילאנה ח'אט.

7 באוקטובר ב-18:00, 8 באוקטובר ב-21:00, 9 באוקטובר ב-18:00, באולם הלבן. נשיקת הגאולה

בית קפה זעתרה

סאטירה חברתית המביאה בהומור ובחדות תמונה חברתית קיומית - בית הקפה בעולם הערבי  הינו בעל תפקיד פוליטי , חברתי ותרבותי במאבק המעמדות באמצעותו ניתן לקבל תמונה של חברה על כל גווניה ובעיותיה. בית קפה זעתרה מייצג תופעה פלסטינית ירושלמית  מיוחדת בעלת תפקיד חברתי ,כלכלי ופוליטי ייחודי בשנות ה-60 וה-70. הקליינטים שלו הם פוליטיקאים,  אקדמאים, אנשי דת מכובדים וראשי שבטים ומוכתרים. סאלח הוא הדינמו של בית הקפה ודרכו ודרך בית קפה אנו מתוודעים לעצמנו וכיצד הפכנו להיות מה שאנחנו. רעיון ,כתיבה ומשחק: חוסאם אבו עישה, בימוי ודרמטורגיה: כאמל אלבאשא, הפקה: תיאטרון אלבסמה, מזרח ירושלים.

9-7 באוקטובר ב-19:15, באולם האדום. בית קפה זעתרה


                             קפה וזעתרה צילום: אחמד נטשה

שומר בית הקברות

געגוע למציאות מהעבר - זהו סיפורו של אבו אל סעוד, שומר בית הקברות. ערב יציאתו לגמלאות הוא מעביר את תורת המקצוע לבחור צעיר. לפני עזיבתו, אבו אל סעוד נפרד מהמתים שאיתם בילה את רוב זמנו. בדרכו המיוחדת הוא מציג לנו תמונות וטקסים מהחיים בעיר העתיקה בירושלים  בעבר. הוא מלא געגועים לימים היפים שהיו ובוכה על המציאות הנוראה של היום , על תרבות במצוקה בעיר שהיתה המרכז התרבותי והסמל  לחיים טובים. כתיבה ובימוי: טארק אל סייד, משחק: אחמד אבו סלעום, תפאורה ותאורה: נידאל אבו אחמד, מוזיקה: וואל אבו סלעום, הפקה: תיאטרון "סנאבל" ירושלים, אנסמבל אל חודוד.

7 באוקטובר ב-21:00, 8 באוקטובר ב-18:00, 9 באוקטובר ב-21:00, באולם הלבן. שומר בית הקברות


שומר בית הקברות תמונת יחסי ציבור

המופע האחרון

דיכוי תחת משטרים קפיטליסטיים - יצירה דרמטית יוצאת דופן, הקהל הוא משתתף פעיל ומעורב ברצף האירועים. ההצגה מבוססת על מספר תמונות המבוססות על אירועי חיים קרובים למציאות. המופע מסתמך על טכניקת הקומדיה שחורה וקומדיות מצבים. הטקסט של ההצגה הינו מתוך אוסף סיפורים מאת הסופר התורכי עזיז ניסין "מולייר הספרות הטורקית". המופע מתרחש בשמונה תמונות שונות הנושא המשותף שלה הוא הדיכוי העכשווי המורכב שחווה הפרט תחת מבנים קפיטליסטיים, ההתרחשויות מתקיימות ברחוב, משרדו של פסיכיאטר, מקום העבודה, בית הקפה ותחנת המשטרה. הזמנה לציבור להשתתף בשעת משחק. עיבוד ובימוי: מוחמד עיד, משחק: סהל אלדבסאן, עבדאללה אבו עלאן, קאיד אבו לטיף. הפקה: תיאטרון אלמהבאש 2018.

9-7 באוקטובר ב-19:30, בסטודיו. המופע האחרון


המופע האחרון צילום: מוחמד עיד

מזל טוב ליולדת

מקומה של האשה בחברה המודרנית - פאטן, אשה אשר חוותה דכאון אחרי לידה נחלצת לעזרתה של חברתה טובה החווה  משבר דומה. במונולוג אמיץ וחושפני היא קוראת תגר על מקומה של האשה בחברה המודרנית גם במאה ה21. היא ממחישה את המתח בין הורות להגשמה עצמית, ואת הפער בין תפיסות חברתיות והמשפחתיות לבין הצרכים האישיים, הדוחף נשים רבות  אל מחוזות הדיכאון והמשבר. סיפורה של פאטן הוא סיפורן של אלפי נשים. היחלצותה מהמשבר והשינוי בחייה מעצים מעודד ומעורר תקווה. מבוסס על סיפורה האמיתי של תמר קלר.
כתיבה ובימוי: אלון מרגלית, תרגום: ביאן ענטיר, חמזה רנאים, משחק: מייס נאטור, ליווי אמנותי: ווסים ח'יר.

7 באוקטובר ב-18:15, 8 באוקטובר ב-20:45, 9 באוקטובר ב-18:15, באולם דיואן. מזל טוב ליולדת



מזל טוב ליולדת צילום: איריס מסרי

יומנו של מורה

שנים רבות המורה יוסף משרת בחינוך, היה צריך להיות מנהל בית ספר תיכון, ולא הצליח, בגלל שהוא לא מהתומכים  של ראש המועצה המקומית. המחזה מתחיל ביום האחרון שלו בבית הספר, בכיתה י"א, במהלך ראיון עם תלמידים, יוסף נסחף לעולמו  הדמיוני, שם הוא מחקה את עולמו המריר המודחק חברתית, למרות שהוא רואה חשיבות רבה  במקצועו שמשפיע בעקיפין על כל המקצועות. מאת: וסים חיר, בימוי: מחמוד מוררא, משחק: ניהאד רדה. הופק על ידי: מרכז אלקלעה לאומנות.

7 באוקטובר ב-20:45, 8 באוקטובר ב-18:15, 9 באוקטובר ב-20:45, באולם דיואן. יומנו של מורה
 


יומנו של מורה צילום: מוחמד מורא

במסגרת במה פתוחה


אבראהים סקאלה במופע סטנד אפ ואלביר מרעב בשירה
7 באוקטובר ב-22:00 – גני הפסטיבל

"התגעגענו" מופע נשי, פולקלור מקורי של מרכז תמיכה קהילתי-עכו
8 באוקטובר ב-21:30– גני הפסטיבל

להקת "הילא" לשירה בליווי האמן זיוואר בהלול ובבימויו של מייסרה מסרי

9 באוקטובר ב-22:00– גני הפסטיבל

במת ילדים

עבד רמאל ולהקתו "זינגו ורינגו", הליצן "פופו" פואאד עאיד, ראמי זידאן, פולה ופלפול (תיאטרון בית הגפן חיפה) - תיאטרון בית הגפן חיפה, 7 באוקטובר ב-17:00

שושו וקונן – תיאטרון אלחנין נצרת, 8 באוקטובר ב-17:00

פהמאן – תיאטרון אלסראג' שפרעם, 8 באוקטובר ב-17:00

תערוכות

"אדמה ופרחים" – הווידה זיתון

האמנית הווידה זיתון ילידת כנא בגליל, בוגרת המכון לאמנות, מנהלת סטודיו ללימוד אמנות פסטל בכפר כנא. עובדת כמדריכה במוזיאון עין חרוד והשתתפה בתערוכות ברחבי העולם. שני ספריה "חלונות" ו"אדמה ופרחים" ייצאו בקרוב לאור.

תערוכתו של יקיר פסטיבל מסרחיד 2018 עבדו מתא

עבדו מתא תרם רבות למוזיקה הערבית העכואית ומשלב אמנות עם תיירות. היה ממייסדי הדיוואן בתיאטרון עכו.

הצגה אורחת

תעלולי סקפן

אנסמבל שחקנים מופרע, מזמין את הקהל לקומדיה "תעלולי סקפן" על פי מחזה מאת מולייר
בהיעדרם של אבותיהם, ארגנט וז'רונט, אוקטב נושא בחשאי את היאסינט וליאנדר מתאהב בחשאי בזרבינט. אולם האבות שבים מטיול עם תכניות נישואים לבניהם. סקפינו, המשרת הנוכל, שמטבעו נוהג להערים על אנשים, שומע מהבנים תחינות רבות לפתרון בעייתם ונעתר לכך. בעזרתה של סילביה, המשרתת המפולפלת, סקפינו מצליח לתמרן את הדמויות השונות ולהפעיל אותן כדי להשיג את מטרתו העיקרית - לעזור לזוגות הצעירים. נוסח ערבי: מייסרה מסרי, בימוי: ברק בן-דוד, תלבושות ואביזרים: טל קילשון, מוזיקה: עידן שרון. שחקנים:מייסרה מסרי, ענת חדיד, סובחי חוסרי, מלנה נג'אר, איהב חסקיה.


16 באוקטובר ב-20:00, המרכז לתיאטרון עכו, גני הפסטיבל, עכו העתיקה. תעלולי סקפן

פסטיבל מסרחיד ה-17 יתקיים בין התאריכים 9-6 באוקטובר 2018 באולמות המרכז לתיאטרון עכו. מחירי כרטיס: 30 ₪. לרכישת כרטיסים: 03-9400333  או 073-2100945. לאתר המרכז לתיאטרון עכו 



27/09/2018   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע