אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הרצאות פברואר 2019 במדיטק חולון
 

 
 
אירועי "תרבות ודעת" מציעים מופעים, קורסים ומפגשים של מרצים ואמנים מוערכים מכל התחומים


מדיטק חולון ממשיך גם בעונת 2018 במפגשי קורסים, ובמופעי תרבות במדיטק, תחת הכותרת - "תרבות ודעת".

המדיטק הינו מתחם התרבות הרב תחומי המפעיל ספרייה, תיאטרון, סינמטק, מוזיאון קומיקס וקריקטורה ומוזיאון עיצוב בינלאומי, מציע בתוכנית הקורסים מרצים חשובים ומובילים בתחומי תרבות מרכזיים כמו: מוזיקה, ספרות, עיצוב, תיאטרון וקולנוע. 

אירועי פברואר:

אינת עומרי סימפוני- נסרין קדרי וגיל שוחט

מזרח ומערב- טירוף החושים: מופע בסדרה המוזיקלית שיאים של התרגשות. מנהל מוזיקלי, עורך, מנחה, מנגן ומנצח: גיל שוחט. נסרין קדרי, מגה-כוכבת של הפופ המזרחי-ישראלי ונסיכת הזמר הערבי, במופע מרגש בו ישולבו שיריה של קדרי עם מיטב הקלאסיקה המצרית, ועם ביצועים תזמורתיים ועיבודים מודרניים לקונצ'רטי מאת ויואלדי ובאך, למנדולינה ופסנתר ותזמורת, וכן והאדג׳יו המרגש מאת אלבינוני. משתתפים: נסרין קדרי – שירה, שמואל אלבז – מנדולינה, נתי כהן – תופים, תזמורת סימפונט רעננה, גיל שוחט –פסנתר וניצוח.
שבת, 2 בפברואר בשעה 18:30, אולם התיאטרון. מחיר: 130 ₪.  אינת עומרי סימפוני

×?×?ל-ש×?×?×?-1א×?לן-×?ש×?ר.jpg
גיל שוחט (צילום: אילן בשור)

מנקודת מבטה של זמרת-יוצרת 

אורחת: דניאלה ספקטור, זמרת ויוצרת. מפגש בסדרה סיפורו של יוצר - מנחה: פרופ' נסים קלדרון. סדרת מפגשים עם אמנים מתחומים שונים בהם יציג האמן את עולמו, את דרך עבודתו, ואת המיוחד בעיניו באמנותו. בנוסף יציג האמן את עיקרי הביוגרפיה שלו, ואת הדרך שהוא עשה אל הבחירה במעשה האמנות שלו: השפעות שקלט, חלומות שקיבלו צורה, נטיות לב שהפכו לבחירה אסתטית, לבסוף נבקש מן האמן לתאר את עבודותיו מן הזמן האחרון, ואת התכניות שלו לעתיד.
חמישי, 7 בפברואר בשעה 11:00, תיאטרון הקופסא. מחיר כרטיס: 70 ₪. מנקודת מבטה של זמרת-יוצרת  
  
נס×?ם קל×?ר×?ן צ×?ל×?ם ×?×?×?ם ×?לא×?ן.jpg
פרופ' ניסים קלדרון, צילום: יותם גלאון

היסטוריה, טבע ומציאות בעולמו של הרמב"ם

האם האלוהים מתערב במהלכו של העולם, בפיזיקה ובמדע? מרצה: ד"ר עודד ציון. מפגש בסדרה: אמונתו של הרמב"ם.  רבי משה בן מימון, אחת הדמויות הכבירות בתולדות ההגות והיצירה ביהדות, חי במאה ה־12 בין ספרד למצרים, ממנהיגי המחנה הפילוסופי-רציונליסטי בעולם היהודי. תפיסת עולמו היא אבן דרך בכל האמור במאבק על דמותה של היהדות גם בימינו. בסדרה זו ננתח את מרכיבי תפיסותיו של הרמב"ם - תוך קריאת טקסטים מיצירותיו והשוואה עם הוגי דעות אחרים ועם תנועות רעיוניות נוספות ביהדות, בנצרות ובאסלאם.
סדרה ראשונה: שלישי, 12 בפברואר בשעה 17:00; סדרה שניה: שלישי, 12 בפברואר בשעה 19:00, תיאטרון הקופסא. מחיר: 65 ₪. בעולמו של הרמב"ם
    


ד"ר עודד ציון, צילום: עמרי ציון

ללקק ת'אצבעות: על גרגרנות באמנות

מרצה: תמר סופר. מה בין הגרגרן לבין היצירה האמנותית? נסקור את היחס המשתנה לאוכל ולשתייה, לאכילה כפייתית ולדימוי הגוף, ובעיקר לתוצאות ההרסניות של חוסר השליטה העצמית שבאות לידי ביטוי באמנות. מפגש בקורס שבעת החטאים בראי האמנות - סדרת מפגשים מרתקת בה נדון לעומק בייצוג האמנותי של אחד החטאים הקרדינליים- גאווה, תשוקה, גרגרנות, תאוות בצע, קנאה, עצלות וזעם, החל מהעת העתיקה ועד לאמנות המודרנית והעכשווית. נבחן את היחס האמנותי המשתנה אליו בתקופות השונות, את הסיבות לשינוי זה, את חשיבותו של החטא, ואת העונשים השונים (ולעיתים המשונים) שקבעו לו האמנים לאורך הדורות ובאחרית הימים.
דרך האמנות יתחוור לנו כי החטאים אינם רק מעשים אסורים – הם בעיקר תשוקות אסורות: הרשימה היא נוצרית אבל המאוויים - אנושיים.

רביעי, 13 בפברואר בשעה 18:30, תיאטרון הקופסא. מחיר: 65 ₪. על גרגרנות באמנות

"האחרות", אתוס האימהות + המיתוס היהודי

מופע ספרות בסדרה תן למילים לעשות בך - מותחן פסיכולוגי אפל ומושחז מאת שהרה בלאו. אנחנו נלהבות, אנחנו אחרות, אנחנו הכי אחרות שיכולות להיות ... הנשים של 'האחרות' בחרו בחירה מסוכנת. הן לא יהיו אמהות. אז איזה נשים הן בוחרות להיות? בהשתתפות: שהרה בלאו, אמונה אלון, ערן צור, קרן טננבאום, מוריה קור, שמכון אדף, אסף רוט, דניאל סלומון, יהלי סובול, אלמה דישי. ניהול מוזיקלי: ערן צור.
שישי, 15 בפברואר בשעה 12:00, אולם התיאטרון. מחיר: 92 ₪. האחרות

???©??????¨???-??????œ??????.jpg
שהרה בלאו, צילום: איריס נשר

אבות ישורון – "בתל אביב אהבתי בתים"

מרצה: ד"ר רוחמה אלבג. משורר הגעגועים, פרשת המכתבים, ועל שירה ייחודית במינה בנוף השירה הישראלי "הוי ארצי" – השירה והחיים, מבחר מהשירה העברית - סדרת הרצאות על שירה ומשוררים, על תולדות השירה העברית שהחלה אי-שם. מסע בין המלים בעקבות פרקי החיים, המקומות, הנופים וסוגיית המקום הישן והבית החדש בארץ-ישראל. כל ההרצאות בליווי מצגת צילומים, ציורים וסרטונים.
ראשון, 17 בפברואר בשעה 10:00, תיאטרון הקופסא. מחיר: 70 ₪. אבות ישורון     

לאוס - פרחי נזירים על גדות המקונג

לאוס- פרחי נזירים על גדות המקונג ושרידים ממלחמת וייטנאם מרצה: איילת אידלברג. מסע בלאוס מגדות נהר המקונג אל שבטי ההרים. נבקר בפסטיבלים, בבירה עתיקה ובמקדשים בודהיסטים וגם: מהו המחיר ששילמה לאוס על תמיכתה בצבא צפון וייטנאם במהלך המלחמה ההיא? "ממזרח למערב" – אנתרופולוגיה ממבט אחר. חווית מולטימדיה מהפנטת בסדרת הרצאות על עמים, פולחנים, דתות ותרבויות בעולם הולך ונעלם.
שני, 18 בפברואר בשעה 11:00, אולם התיאטרון. מחיר: 65 ₪.
לאוס - פרחי נזירים

הרצאה וסרט: קין והבל בסגנון אחר

קין והבל בסגנון אחר-על קנאת אחים, נאמנות ועקשנות באיסלנד הקרה. מרצה: רחל אסתרקין. לאחר ההרצאה יוקרן הסרט: "איילים" של הבמאי גרימור הקונרסון (איסלנד 2015). עונה נוספת לסדרה המוצלחת מועדון הסרט הטוב, ובה מפגשי בוקר עשירים של חוויה מהנה ומרחיבת אופקים, נבדוק מה המיוחד בסרטים, מה הם מלמדים אותנו על התרבות בה נוצרו, מה הופך אותם לאוניברסאליים וכמו תמיד מהו סוד הקסם הקולנועי. ההרצאה מלווה בקטעי סרטים, הפסקת קפה וצפייה בסרט איכות באורך מלא.
שלישי, 19 בפברואר בשעה 9:30, אולם התיאטרון. מחיר: 65 ₪. קין והבל בסגנון אחר  

האם יש מוסר מוחלט?

מרצה: אירי ריקין. האם ישנם ערכי מוסר נצחיים ואוניברסליים, או שגם ערכינו הקדושים ביותר תלויי זמן, מקום והקשר. מהם מקורותיו של המוסר האנושי? האם יש בעולמנו טוב ורע מוחלטים? האם הדבר שאנו מכנים מצפון, אינו אלא קול קטן שאומר לנו שאנו עלולים להיתפס.
חידות קיומיות שהאנושות עדיין לא פתרה - סדרת מפגשים חדשה. אנחנו יכולים לשחק עם חוקי הבריאה, אך בשאלות הגדולות באמת אנחנו עדיין מחפשים תשובה: החל בשאלה למה בכלל יש משהו במקום לא כלום, וכלה בשאלה למה אף פעם לא באמת נצליח לדעת את כל התשובות.            
רביעי, 20 בפברואר בשעה 18:30, תיאטרון הקופסא. מחיר: 65 ₪. האם יש מוסר מוחלט?

הון ושלטון ומה שביניהם

עבירות צווארון לבן ושחיתות שלטונית מרצה: ברוך קרא. קווים לשחיתות השלטונית בישראל ולהתנהגות לא מוסרית של מנהיגים. היכן נופלים הפוליטיקאים? מהם נתיבי הכסף? התירוצים וההצדקות שהם נותנים לעצמם? כולל דוגמאות מפרשות: אולמרט, ליברמן, ועוד. שישי אקטואלי - בואו לגלות את ישראל מנקודות מבט שונות, מעיניהם החוקרות והיודעות של מיטב כתבנו בשטח ובאולפן. עיתונאים, כתבים, תחקירנים וחוזה עתידות אחד, בסדרה בת 8 מפגשים שתקיף את נושאי האקטואליה, הכלכלה, הפוליטיקה, החקירה העיתונאית והצבא במדינתנו הדינמית. כולם מרצים ומדברים על חיינו, על הסכנות, על העבר שיצר את ההווה ועל העתיד שיכול להיות מאיים, אך גם בהחלט אופטימי.
שישי, 22 בפברואר בשעה 10:00, אולם התיאטרון. מחיר: 72 ₪. הון ושלטון ומה שביניהם  

מונמרטר, טולוז-לוטרק וחיי הלילה של פריז

מרצה: ד"ר אפי זיו. ביקור בפריז ללא חיי הלילה אינו שלם. באמצעות יצירותיו של טולוז-לוטרק נסייר באזורי הבילוי, בכנסיית סקרה-קר וניזכר בכמה מהצגות השעשועים של העיר.
מפגש בקורס, אוצרות האמנות של פריז סיור וירטואלי בעיר האורות שהיא גם עיר של אמנות מרתקת. בסדרת הרצאות מלווה בצילומים נדירים נתוודע למבנים ההיסטוריים, לכנסיות, למוזיאונים ולגלריות, לרחובות ולאמנים שחיו ופעלו בעיר הנוצצת. בסדרה תוצג פריז, באופן וירטואלי, על שלל שכיות החמדה הרבות שלה. לכל מי שהיה ורוצה לדעת יותר, ולכל מי שמתעתד להגיע ולראות במו עיניו.
ראשון, 24 בפברואר בשעה 18:30, אולם התיאטרון. מחיר: 65 ₪. מונמרטר

הסיפור של הלוח – מאחורי הקלעים של לוח השנה העברי

מרצה: דב אלבוים. הפוליטיקה התיאולוגיה והספרות שמאחורי ההחלטות ששינו את לוח השנה העברי. מסעות שבין ספק לאמונה, מסעו האישי, הרוחני והמחקרי של דב אלבוים לאורך השנים במקורות היהדות מאפשר לו גישה רעננה וחדשנית לתרבות היהודית על גווניה השונים. בסדרת המפגשים יוצגו מקורות רעננים ובלתי מוכרים, יחד עם כיווני מחשבה ורגש מקוריים על השאלות הגדולות ביותר של הזהות היהודית והישראלית. הסדרה תעסוק בסוגיות ממקורות המחשבה והמיסטיקה של היהדות שיש בהן עניין רב לכל אדם בחברה הישראלית, דתיים וחילונים כאחד. נושאים כגון: "בריאה", "חטא", "זוגיות", "מיניות", "אמונה" ועוד, ייבחנו מחדש לאור מסורות לא מוכרות בתרבות היהודית ויזכו לניתוח מעמיק וחדשני.
שני, 25 בפברואר בשעה 18:30, אולם התיאטרון. מחיר: 70 ₪. הסיפור של הלוח


דב אלבוים, צילום: ששון תירם 

גלגולו של הפורים שפיל

מרצה: ד"ר יניב גולדברג. נלמד על ההיסטוריה העתיקה של הפורים שפיל מימי הביניים ועד ימינו. כיצד התפתחה המסורת וכיצד השתמשו הסופרים המודרניסטים בסיפור המגילה על מנת להעביר את ביקורתם על העולם היהודי. ביידיש זה נשמע יותר טוב, סדרת מפגשים אודות הספרות, התיאטרון, והפולקלור היידי. ההרצאות מלוות בקטעי ווידאו בעברית וביידיש עם כתוביות בעברית.
חמישי, 28 בפברואר בשעה 17:00, אולם התיאטרון. מחיר: 67 ₪. גלגולו של הפורים שפיל  

קורסים במדיטק בפברואר 2019. לפרטים נוספים והרשמה: 1-800-20-29-30



30/01/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע