אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה תרבות ודעת 2019-20 במדיטק חולון
 

 
 
העונה הקרובה צופנת סדרות חדשות של קורסים והרצאות בכל התחומים עם מרצים מוערכים


ממוזיקה עד אנתרופולוגיה

גם בעונה זו של תרבות ודעת לשנת 2019-2018 במדיטק חולון תתקיים פעילות נרחבת במגוון תחומים המאפשרים לקהל חשיפה למגוון קורסים וסדנאות.

במהלך העונה יתקיימו סדרות חדשות עם מיטב המרצים בנושאים: מוזיקה, אמנות, קולנוע, ספרות, פילוסופיה, אקטואליה, תרבות ושפה, היסטוריה, אופרה, אנתרופולוגיה ועוד אשר יאפשרו לכל המעוניינים בכך לנצל את שעות הפנאי לשם הרחבת ידע והעשרה אישית, כמו גם למפגש חברתי ולבילוי איכותי.

התכנית הרב תחומית מאפשרת מפגש בין עולמות תוכן שונים, בהם צפייה מודרכת, מופעים מוזיקליים, סדנאות מונחות לכתיבה ולמספרי סיפורים עם מיטב הסופרים והמנחים ועוד. 

 
תכנית העונה:

שיאים של התרגשות - הסדרה המוזיקלית הגדולה

מנהל מוזיקלי, עורך, מנחה, מנגן ומנצח: גיל שוחט - עונה חדשה לסדרת המופעים המצליחה עם מיטב האמנים והיוצרים בישראל. קונצרטים המפגישים את עולם המוזיקה הקלאסית עם ז'אנרים מוזיקליים כג'אז, פופ ומוזיקת עולם. מיטב המוזיקאים בישראל נפגשים על במה אחת תחת ניצוחו והנחייתו של גיל שוחט. המופעים מתקיימים אחת לחודש. בין המופעים: "איזה עולם" "בין האצבעות" "הלילה הוא שירים" ועוד. בהשתתפות האמנים: קובי אוז, רותי נבון, חנן יובל, יזהר כהן, אביהו מדינה ועוד.
שישה מופעים אחת לחודש במוצאי שבת, בשעה 18:30. המופע ראשון בסדרה: 30 בנובמבר 2019. שיאים של התרגשות  


גיל שוחט, צילום: דני מילר


שישי אקטואלי

מרצים: מרדכי גילת, רביב דרוקר, קרן מרציאנו, רוני קובן, אוהד חמו, אורלי וילנאי, דורון הרמן, גל גבאי - עונה חדשה ומרתקת לסדרה המצליחה עם עיתונאים, כתבים ותחקירנים בסדרה שתקיף את נושאי האקטואליה, הכלכלה, הפוליטיקה, הצבא והחקירה העיתונאית במדינתנו הדינמית. כולם מרצים ומדברים על חיינו, על הסכנות, על העבר שיצר את ההווה ועל העתיד שיכול להיות מאיים, אך גם בהחלט אופטימי. בואו לגלות את ישראל מנקודות מבט שונות, מעיניהם החוקרות והיודעות של מיטב כתבנו בשטח ובאולפן. בין נושאי ההרצאות: שחיתות שלטונית כסכנה קיומית למדינה, ממחאת האוהלים למחיר למשתכן, כתב ישראלי בשטחים, שיימינג ב-60 שניות מאחורי הקלעים של התקשורת הפוליטית והישראלית ועוד.
שמונה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי שישי בין השעות 11:30-10:00. מפגש ראשון: 8 בנובמבר 2019. שישי אקטואלי

רוני-קובן-עמית-ברלוביץ.jpg
רוני קובן, צילום: עמית ברלוביץ

פענוח הצופן הנוצרי באמנות

מרצה: ד"ר אפי זיו - לאמנות הנוצרית שפת סימנים ייחודית לה. תפקידה, להעביר מסר דתי ומוסרי לקהל שצופה ביצירות האמנות. ננסה לפענח את ה"צופן הנוצרי" באמנות על ידי הצגת מאות רבות של יצירות מכל התקופות תוך כדי הסבר ה"אטריבוטים" ולימוד הכללים העשויים לפענח לנו את היצירות. נרחיב ונעמיק את הידע הבסיסי המוכר לרבים בצורה יוצאת דופן ומרתקת. בין נושאי ההרצאות: אדריכלות הכנסייה, היצירות האירוטיות המתארות את מריה מגדלנה, ניסים ונפלאות – חייו של ישו כמקור בלתי נדלה של יצירות אמנות, הצליבה של רפאל ו"הפייטה" של מיכלאנג'לו ועוד.
תשעה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי ראשון בין השעות 20:00-18:30. מפגש ראשון: 3 בנובמבר 2019. פענוח הצופן הנוצרי באמנות


ד"ר אפיו זיו, צילום: תמי גריני, מקור: אתר ויקיפדיה



מועדון הסרט הטוב

מרצה: רחל אסתרקין - מסע צבעוני מגוון וייחודי עם יצירות קולנוע מסביב לעולם. על הקשר בין חברה לקולנוע, על התרבות שממנה צומחות היצירות ועל הסוגיות האוניברסליות המאפשרות לנו להזדהות עם הגיבורים במרחבי הגלובוס. ההרצאה מלווה בקטעי סרטים, הפסקת קפה וצפייה בסרט איכות באורך מלא. בין הסרטים שיוקרנו: "אני דניאל בלייק", "משום מקום", "שלושה קופים", "אהבה בדרכים" "אחרי החתונה" ועוד.
עשרה מפגשים אשר יתקיימו בימי שלישי בין השעות 13:00-9:30 - שעת סיום המפגש בהתאם לאורך הסרט. מפגש ראשון: 29 באוקטובר 2019. מועדון הסרט הטוב 
 
המורים הגדולים של המיסטיקה היהודית

מרצה: דב אלבוים - הסדרה תתרכז בסיפורם ובהגותם של המורים הגדולים של המיסטיקה היהודית באלף השנים האחרונות וההשפעה האדירה שהייתה להם על הדת והתרבות היהודית. בכל הרצאה נתאר את הרקע ההיסטורי בו צמחו ואת עיקרי משנתם, על ידי קריאה בקטעים מתוך ספריהם ויצירתם. באמצעות סדרה זו נלמד להכיר את ההיסטוריה וההתפתחות של תורת הקבלה והחסידות ביהדות עד למאה ועשרים. בין המורים שנדון בהם: הרמב"ן – רבי משה בן מימון, האר"י מצפת, שבתאי צבי, רבי נחמן מברסלב, הראי"ה קוק ועוד.
שמונה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי שני בין השעות 20:00-18:30. מפגש ראשון: 28 באוקטובר 2019. המורים הגדולים של המיסטיקה היהודית 



דב אלבוים, צילום: דני פורגס



אפלטון ופו הדב נכנסו לבר

מרצה: אירי ריקין - התרבות האנושית ידעה דמויות שהטביעו את חותמן על הנצח. פילוסופים, סופרים ואנשי רוח שהראו לנו מי אנחנו באמת, מה אנחנו יכולים לדעת, ומה אנחנו מסוגלים לרצות. במהלך הקורס נפגוש שבעה גיבורי תרבות אנושיים ודב פרוותי, שמכל אחד מהם למדנו משהו, על החיים, המוות וכל מה שביניהם. בין הדמויות שנדון בהם: קהלת, אפלטון, איין ראנד, פו הדב, מישל וולבק ועוד.
שמונה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי רביעי בין השעות 20:00-18:30. מפגש ראשון: 13 בנובמבר 2019. אפלטון ופו הדב נכנסו לבר 

ישעיהו ליבוביץ' – זהות יהודית וישראלית במבחן

מרצה: ד"ר עודד ציון - ישעיהו ליבוביץ' הפך לאחד מבעלי הדעה המובילים בישראל של המאה ה-20, עם השנים מעמדו המחקרי והרעיוני רק הולך ומתעצם. במהלך השנים ניהל שיח רעיוני מרתק עם עולם המחשבה היהודי והפילוסופי של ימי הביניים ושל העת המודרנית, דעותיו המקוריות עוררו הד גדול, ואתגרו את תפיסת העולם של המחשבה היהודית והישראלית העכשווית. בין נושאי הקורס: תפיסת האל אצל ליבוביץ', על האדם ומשמעות החיים בעולמו של ליבוביץ', בין דת ומדינה – חזון ומציאות, דת ומוסר ביהדות על פי ליבוביץ' ועוד.
שתי סדרות של שמונה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי שלישי. סדרה ראשונה בשעה: 18:30-17:00. סדרה שניה בשעה: 20:30-19:00. מפגש ראשון: 5 בנובמבר 2019. ישעיהו ליבוביץ' – זהות יהודית וישראלית במבחן



ד"ר עודד ציון, צילום: עמרי ציון




מהגלגל אל הכוכבים – ההמצאות והתגליות החשובות בהיסטוריה

מרצה: ד"ר עודד ציון - בעולמנו כיום, דברים רבים מובנים מאליהם: קריאה בספר, צפייה בטלוויזיה, הדלקת אור, שיחה בטלפון, תשלום באשראי ועוד אלפי דברים שהם חלק בלתי נפרד מחיינו. כולם פרי המצאות ותגליות של בני אדם. מה ההבדל בין תגלית לבין המצאה לבין תיאוריה מדעית? האם ההבדל חשוב? כל ההרצאות מלוות במצגות ובקטעי סרטים. בין נושאי הקורס: ההתחלה הרחוקה, ההמצאה החשובה בהיסטוריה – הדפוס, העדשות המגדילות, תן לי כח – עולם המנועים והחשמל, נהיה בקשר – מהטלגרף אל הסמארטפון ועוד.
שמונה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי ראשון בין השעות 20:00-18:30 . מפגש ראשון: 24 בנובמבר 2019. מהגלגל אל הכוכבים 
 
טרום בכורה בקולנוע

הרצאה מקצועית והקרנת סרט בטרום בכורה. מרצים: רחל אסתרקין / אלברט גבאי ועוד
 - עונה רביעית לסדרה המוצלחת, טרום בכורה ארצית לסרטי איכות חדשים המוקרנים טרם יציאתם לבתי הקולנוע. מדי חודש יבחר על-ידי צוות סינמטק חולון, סרט חדש בעל ערך ועניין לצפייה מודרכת ויוקרן בלוויית הרצאה מקדימה של מומחה לקולנוע או מומחה בתחום עיסוק הסרט. מספר ימים לפני ההקרנה יפורסם מידע על הסרט הנבחר. באתר המדיטק, ובשירות הלקוחות. בכל מפגש נקיים: הרצאת מומחה, הפסקת קפה והקרנת סרט בטרום בכורה.
שמונה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי שישי בין השעות 13:00-10:00 - שעת סיום המפגש בהתאם לאורך הסרט. מפגש ראשון: 29 בנובמבר 2019. טרום בכורה בקולנוע

ביקור בית – שירה וסיפורת על אנשים, געגועים ובתים

מרצה: ד"ר רוחמה אלבג - הסדרה תעסוק ביוצרים נבחרים בספרות העברית, אשר הביעו ביצירותיהם את געגועיהם ואהבתם למקום בו חוו פרקי חיים משמעותיים, מילדותם, דרך תחנות וצמתים שונים בחייהם, והדגישו את זיקתם העמוקה והמרגשת לסביבת מגוריהם ולקשרים בין האדם למושג הבית..בין היוצרים שיידונו: ש"י עגנון, אהרון אפלפלד, זלדה, עמוס עוז, ס' יזהר, אגי משעול ועוד. כל ההרצאות בליווי מצגת צילומים, ציורים וסרטונים.
עשרה מפגשים אשר יתקיימו בימי ראשון בין השעות 11:30-10:00 מפגש ראשון: 27 באוקטובר 2019. ביקור בית – שירה וסיפורת

אמנות עכשיו! – נושאים נבחרים באמנות העכשווית

מרצות: תמר סופר / טל לניר - סדרה ייחודית ורעננה השופכת אור על מגמות בולטות באמנות העכשווית. הרוח הנושבת בשדה היצירה הנוכחית: הנזילות בין מה שהוגדר בעבר כשולי, כנלווה או כנמוך, וכיום נתפס יותר כחלק משפת האמנות השלטת. החל מהקשר שבין אמנות ומוסיקה, אמנות ופרסום ועוד, דרך שדות שנחשבו עד לאחרונה כ"נמוכים" כמו אמנות רחוב, רישום ועוד, וכלה בסגנונות תצוגה כיום. ננסה לפלס את דרכינו בתוך המרחב האמנותי ולרדת לעומקן של הגישות המשתנות בעולם כיום. כל ההרצאות משולבות צילומים מרהיבים וקטעי וידאו ומוזיקה.
בין  נושאי ההרצאות: אמנות בדלת האחורית: מוואן גוך ועד לסימפסונים, אמנות דיגיטלית היום, דייויד שריגלי והאיור היום, מטביעים חותם: מציפים את הגלריה באמנות עכשווית,  דייויד שריגלי והאיור היום ועוד.
שמונה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי רביעי בין השעות 20:00-18:30 . מפגש ראשון: 6 בנובמבר 2019. אמנות עכשיו!

סיפורו של יוצר

מרצה: פרופ' נסים קלדרון - סדרת מפגשים עם אמנים מתחומים שונים בהם יציג האמן את עולמו את דרך עבודתו, ואת המיוחד בעיניו באמנותו. בנוסף יציג האמן את עיקרי הביוגרפיה שלו, ואת הדרך שהוא עשה אל הבחירה במעשה האמנות שלו: השפעות שקלט, חלומות שקיבלו צורה, נטיות לב שהפכו לבחירה אסתטית ותכניות לעתיד. בין האורחים: יאיר ניצני, אלמה דישי, אסתי זקהיים, דני קרוון, אפרים סידון, ועוד.  
שמונה מפגשים אשר יתקיימו בימי חמישי בין השעות 12:30-11:00 מפגש ראשון: 7 בנובמבר 2019. סיפורו של יוצר


נסים קלדרון צילום יותם גלאון.jpg
נסים קלדרון (צילום: יותם גלאון)


מחווה לכוכבים הגדולים של הבמה היידית

די שטערן פון דער יידישער בינע. מרצה: ד"ר יניב גולדברג - "כשהקהל בוכה – הקופה צוחקת..." התיאטרון היידי היה הרבה יותר מסתם תיאטרון הוא היה מקום מפלט. מקום אליו מגיעים היהודים כדי לשכוח מהצרות, לשיר, לשמוח וגם לבכות. גדולי השחקנים שיחקו על הבמה היידית והפכו להיות הסטארים הגדולים של העולם היהודי. במהלך הקורס נלמד על גדולי כוכבי הבמה ביידיש, שהטביעו את חותמם גם על התרבות הישראלית. כל ההרצאות מלוות בקטעי וידאו נדירים ביידיש של כוכבי הבמה היידית. הסדרה תיפתח עם המופע: צוזאמען - מופע שירי יידיש שר ומנחה: יוני אילת, ליד הפסנתר: גלעד שפירא - שירים וקטעים ביידיש ועל יידיש, (לא רק לדוברי השפה, ההנחיה בעברית!) משירי: איציק מאנגער, מרדכי געבירטיג, חוה אלברשטיין ועוד. במפגשים הבאים נסקור את דרכם של האמנים: ליא קניג, יעקב בודו, דז'יגן ושומאכר, מייק בורשטיין ועוד.
שבעה מפגשים אשר יתקיימו בימי חמישי בין השעות 18:30-17:00 מפגש ראשון: 7 בנובמבר 2019. מחווה לכוכבי היידיש
  
  
 
ממזרח למערב - אנתרופולוגיה במבט אחר

מרצים: איילת אידלברג / דני ינאי - חוויית מולטימדיה מהפנטת בסדרת הרצאות חדשה ומרתקת על עמים, פולחנים, דתות ותרבויות בעולם הולך ונעלם. כל המפגשים מלווים בתמונות מרהיבות. בין נושאי המפגשים: הסודות של באלי, סין – מהפכה תרבותית ואנרכיה, בהוטן- ממלכת הדרקון הלא מעשן, סקוטלנד – כבשים שיכורות מוויסקי ועוד.
שמונה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי שני בין השעות 12:30-11:00. מפגש ראשון: 11 בנובמבר 2019. ממזרח למערב

מסך לאופרה – קול ורגש בין במת האופרה למסך הקולנוע

מרצה: ניצה יולביץ - מסע מרגש לנפש האדם בדרמות אנושיות חזקות. נעסוק במאפיינים ובהיבטים החשובים של האופרה, ונציג את עולמן הרגשי והמיוחד של דמויותיה. קטעים מהאופרות, בהפקות קולנועיות מרהיבות, יוקרנו על המסך בתרגום לאנגלית. כל האופרות, למעטשני הפוסקרי, תוצגנה בעונת 2020-2019 באופרה הישראלית תל אביב.
בין האופרות שידונו: מנון מאת מסנה, אידומנאו מאת מוצרט, הספר מסביליה מאת רוסיני ועוד.
שתי סדרות בנות שבעה מפגשים אשר יתקיימו אחת לחודש בימי שני. סדרה ראשונה שעה: 18:00-16:00. סדרה שניה שעה: 20:30-18:30. מפגש ראשון: 4 בנובמבר 2019. מסך לאופרה
 
סדנאות כתיבה- פרוזה למתחילים ולמתקדמים

מנחים: שהרה בלאו, אופיר טושה גפלה - כל יצירה מתחילה במשהו, בדחף לא מוסבר, בניצוץ, ברגע של הבנה שרק כך ניתן להביע את הדברים. אולם כל הדברים המהווים את נקודת המוצא זקוקים למלאכה של הבירור, של הבנייה, של הליטוש והעידון כדי שיוכלו להפוך ליצירה מוגמרת. הסדנאות מיועדות לכל מי שמבקש ללמוד אותה, להתנסות או להשתפר, על ידי העמקת ההיכרות עם כלים חשובים של הכתיבה, תוך התנסות בתרגילי כתיבה וחשיפה לטכניקות שונות.
קבוצות קטנות. יסודות הכתיבה למתחילים: סדנת בוקר מנחה – שהרה בלאו, 28 מפגשים יום שני שעה: 11:30-10:00 מפגש ראשון: 28 באוקטובר 2019, סדנת ערב מנחה – אופיר טושה גפלה, 21 מפגשים יום חמישי שעה: 21:00-19:00 מפגש ראשון: 31 באוקטובר 2019; כתיבה למתקדמים: סדנת ערב מנחה – אופיר טושה גפלה, 21 מפגשים יום שלישי שעה: 20:30-18:30 מפגש ראשון: 29 באוקטובר 2019. סדנאות כתיבה



שהרה בלאו, צילום ינאי יחיאל


תרבות ודעת במדיטק חולון עונה 2019-20. להרשמה ולפרטים נוספים: 1800-20-29-30 
ובאתר מדיטק חולון  
  
 



22/07/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע