סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל מחול ארנבת מרץ 2020
 

 
 
יוצרים, רקדנים וכוריאוגרפים בינלאומיים יציגו יצירות מחול בבכורה במרכז כלים בבת ים


חיבור בין יוצרים ליצירה

פסטיבל המחול "ארנבת מרץ 2020" במרכז "כלים" בבת ים  יוצא לדרך. כוריאוגרפים בינלאומיים, יוצרי מחול, רקדנים מקצועיים לצד אנשים בעלי מוגבלויות ובני נוער, כולם יעלו על במה אחת ויציגו מופעי מחול ואמנות עם ערך מוסף. הפסטיבל יוצר חיבורים בין יוצרים, יצירה, קהל וקהילה, ומביא אל קדמת הבמה את השיח האישי, האנושי והפוליטי המתגלם בגוף.          

החיבורים המרתקים אשר יוצגו השנה במסגרת הפסטיבל מביעים את חשיבות המחול ככלי לביטוי, לחיבור בין אנשים וככלי ליצירת קהילה: רקדנים בעלי לקויות ראיה במופע מונגש לקהל עיוורים לראשונה בישראל, פרויקטים שונים עם בני נוער מבת ים ועם בעלי מוגבלויות שונות. במהלך הפסטיבל הקהל לוקח חלק פעיל, משתתף בסדנאות תנועה וחימום עם יוצרים מובילים והאומנים המציגים, ובאמצעות התנועה המשותפת הקהל הופך להיות חלק מהחוויה.

בפסטיבל תוצג תערוכת הצילומים הייחודית של הצלם יאיר מיוחס "עוצר לרגע" באוצרות רונית רייק.
 
ענת דניאלי ויאיר ורדי, המנהלים האמנותיים של הפסטיבל: "בפסטיבל השנה בחרנו לעסוק בשאלה כיצד המחול והעבודה עם הגוף מאפשרת לנו לפתוח מרחבים חדשים, לעיתים לא מילוליים, והאם אפשר להשתמש ביצירה אמנותית ובכוריאוגרפיה בפרט ככלי שימושי?  לצד הבכורות והעבודות של היוצרים המקומיים והבינלאומיים, הפסטיבל מרחיב את המעשה האמנותי דרך חיבור גופים של יוצרים ורקדנים מיומנים עם גופים בעלי איתגורים שונים ועם הגוף הנוכח של הצופה. על הבמה יתקיימו חיבורים של קהילות אשר לרוב לא נמצאות בקדמת במה ודרך עבודה משותפת מאפשרות לנו להרחיב את מנעד התפיסות שלנו על הגוף והיופי. אנו מזמינים את הקהל לבוא, לנוע ולהשתתף איתנו במפגשי מחול מרתקים".
 
מרכז "כלים" הוא מרכז מחול בינלאומי ובית למחול עכשווי הפועל בבת ים. "כלים" מהווה מרכז ייחודי בנוף מחול הישראלי. הוא משמש כמרחב המצמיח יוצרים ויצירה ובמקביל משלב ומחבר בין אומני מחול, בין פרקטיקה כוריאוגרפית לתיאוריה, ומטפח את תחום המחול בקרב הקהילה דרך  עבודה עם תלמידים ותלמידות, בני ובנות נוער, קשישים וקשישות, תושבי העיר בת ים, בעלי ובעלות מוגבלויות ועוד. 

בין היוצרים בפסטיבל: אופיר יודלביץ', סתיו מרין, מרב דגן, אורי שפיר, מעיין מרציאנו, עדי שילדן, מיכל סממה, הגר טננבויים, שירי סבח טייכר, אורלי אלמי, ניר וידן ועוד רבים אחרים.

תכנית המופעים, האירועים והפעילויות:
 
יום שלישי, 24 במרץ   
 
19:00: תלמד אותי סלטה - אופיר יודלביץ'

זו שנתו השניה של הפרויקט  "תלמד אותי סלטה", פרויקט אמנותי וחינוכי בהנחיית אופיר יודלביץ' ובהשתתפות תלמידים מבית הספר יעד בבת ים. לאורך שלושת החודשים האחרונים התלמידים הגיעו לכלים למפגשים ששילבו למידה טכנית של תנועות כמו עמידת ידיים, גלגולים וסלטות לצד מחקרים אמנותיים קצרים ופתוחים. המפגשים אתגרו לא רק את התלמידים, שלא רגילים לתקשר אחד עם השני בצורה גופנית לא-אלימה אלא גם את הסבלנות של אופיר, שלא רגיל לצעוק שעה וחצי על נערים. למרות הקשיים הצלחנו לעסוק בתכנים של תמיכה ושחרור גופניים. נפלנו ובטחנו בחברים שלנו לתפוס אותנו. אילתרנו בלי לדעת מה בדיוק אנחנו עושים. 
   
20:30: צאינה וראינה - מירב דגן וסתיו מרין

בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". התכנסנו כאן יחד כדי להפוך לגוף שהוא אינו התחלה ואינו סוף. באנו לכאן לפעום, לברוא גוף הווה מהגופים שלא למדנו מעולם ומאלה שלא העזנו לדמיין.  אנחנו מרכיבות ומפרקות חומרי יסוד וחומרי חיים- נעות  דרך הפיות העבריים שלנו וההיסטוריה של הגופים הרוקדים הנשיים שלנו. זה חיפוש של המשך, של שותפות ותשוקה לשחרר את מה שלימדו אותנו . לנוע בין זהויות הספוגות בגוף הפרטי והייצוגי שאנו נושאות.
ובסוף הכל פעמה, שהולמת בינינו, בתוכנו, שהיתה ונשארת ואולי דרכה נצליח לרקוד עתיד. 
 
 
21:30: שתי עבודות בערב אחד 
 
הוראות הרכבה: עבודה בתהליך - ניר וידן - בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". ביקשתי מהגוף שלי להיפרד מהמילים, מהאיסורים, משכבות התרבות המצטברות העושות בו כבשלהן. ביקשתי ממנו להמיר את הכוחות המארגנים בחשקים פורעי סדר במרחב ובזמן. בין הבשרי למופשט, דרך מחזורים של פירוק והרכבה מחדש, ביקשתי למצוא בתוכי מישורים חדשים. העבודה "הוראות הרכבה" היא נתיב מילוט של רקדן יחיד מגופו התרבותי-פוליטי, אל עבר החירות שבלא-מאורגן. 
  

הוראות הרכבה, תמונת יחסי ציבור

 
שני גפרורים ברוח - זרה פרוץ׳ (בלגיה) והדס תובל - בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". זרה פורץ׳ והדס תובל חוקרות ביחד את היחסים בין תנועה, התבוננות ותפיסה. הן מבקשות להשהות את כל הציפיות כדי להיכנס לעולם בו תנועה ושפה מייצרות תפיסה חדשה של המציאות. הגוף שלהן הופך למארג שדרך שכבותיו ותחושותיו נרקם לריקוד. ריקוד השואל ללא הרף "עם כמה מעצמנו אנחנו רואות?" במשך הזמן נדמה ששתי בנות האדם הופכות לאחת, כשהן מתמזגות לתזוזות של אותה הסביבה. האם אנחנו באמת יכולות את האוויר המשותף לכולנו הסובב אותנו?
 
 
יום רביעי, 25 במרץ
  
 
20:00: פעימה שניה מתמשכת - קימ טייטלבאום ומורן יצחקי אברג'ל 
 
כלי עבודה הוא מסגרת ליצירה משותפת של יוצרי מחול וקבוצה של בוגרים בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית. תהליך היצירה חותר לגיבוש פרקטיקת עבודה ייחודית למטפלים בתנועה וליוצרי תנועה ומחול לעבודה עם בעלי מוגבלויות שכליות, פרקטיקה המאפשרת להם להביע את קולם ואת מבע גופם הייחודיים דרך שפת הבמה והמחול. הפעימה הנוכחית ממשיכה לחקור את האופן בו הגוף מכיל את זהות האדם ומבקשת להגדיר את הבמה כמקום בו ניתן להיצפות בלי טאבו. 
 
21:30: שתי עבודות בערב אחד
 
פרייה: ברד ירד על נשות המשרד מאת אנה זקרבסקי - בכורה במסגרת שהות האמן של פרייה מרכז "כלים" פרייה היא גם מופע, גם אלה וגם אהובתי הראשונה. פרייה היא מיתולוגיה פרועה ועדינה, מוצר צריכה. קנית כרטיס? זאת לא בדיחה! 

אם אני לובשת מאת אגניישקה שטרצינסקה ומרתה קוסייראדזקה (פולין) - בכורה במסגרת שהות האמן במרכז "כלים". מופע מחול שחוקר את שאלת הזהות הוויזואלית והקינטית. שתי רקדניות. שני גופים מסתתרים מתחת למדים פוסט-מודרניים.  

יום חמישי, 26 במרץ

   
20:00: "מה שעיני רואות": מופע מחול - שירי סבח טייכר
 
בהשתתפות קבוצת לקויי ראיה ועיוורים המופע מהווה נקודת ציון בפרויקט האמנותי-קהילתי "מבט הדדי" הנערך בשנה האחרונה במרכז רב שירותים לעיוור- תל אביב. הפרויקט מפגיש רקדנים ולקויי ראיה לתהליך יצירה וחקירה משותף. המופע מניח חוויות ותובנות תנועתיות ומחשבתיות שעלו במסגרת המפגש ובהשראתו. המופע מונגש לאוכלוסיית לקויי הראיה והעיוורים באמצעות אזניות ומנגישה המתארת את המופע בזמן התרחשותו. זהו מופע המחול הראשון המונגש לעיוורים. ההנגשה פתוחה  גם לקהל הרחב המעוניין להתנסות.  
 

מה שעיני רואות, צילום: מוטי טייכר


21:30: Soulless - הגר טננבאום

בכורה במסגרת שהות האמן במרכז "כלים". זהו סולו לדמות אילמת וגמלונית שצריכה להיראות בשביל להישמע.  בהשראת עולם הפנטומימה והסלפסטיק ותוך שיתוף פעולה עם המוזיקאי הנדריק ווילקנס העבודה חוקרת את האינטימיות מלאת ההזרה שביחס לגוף המופיעה. על הספקטרום שבין הבידורי לפגיע, ובין הרצון להיחשף לרצון לסגת, תנועות גרוטסקיות, גמלוניות ומגושמות בוראות מקצב משונה, ומחפשות מחול שיכול להתמסר בו זמנית לכאב שבמציאות ולעולם הבדיון התיאטרלי.
 
 
יום שישי, 27 במרץ
   
13:00: אפקט הים: הצעות למרחב עירוני - דניאל שופרא 

בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". באפקט הים אנו מציעות הצעה מרחבית המבוססת על זכרונות שהיו חלק בהיסטוריה העירונית, אך לא נכנסו לקאנון העירוני. למול המונומנט או הפסל העשוי מחומרים נצחיים, הצבת הזכרונות נעשית באמצעים פרפורמטיביים נדיפים של גוף, תנועה וקול. בהצבת נרטיבים של נשים החיות בעיר בזמן הווה אנו מציעות קריאה חדשה של המרחב העירוני: בהצבת הזכרון הסובייקטיבי והאישי במרחב המשותף, אנו שואפות לייצר אינטימיות עם העיר ומשרטטות מרחב עירוני מרובד של מה היה, ומציע אפשרות של מה יכול להיות. 
   


אפקט הים, דניאל שופרא. צילום סיון מויאל


14:00: שטח הפקר - מעיין כהן מרציאנו 

בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". משך המופע כשעתיים, המופע בעירום מלא 
ביצירה אני ממשיכה לעבוד עם הגוף העירום, הפעם בשיתוף עם עדי שילדן ומיכל סממה.  אנו משתמשות ביכולת של הגוף העירום להיות מצוי תמיד, בתוך ובין טריטוריות שונות, בעת ובעונה אחת. על ידי שימוש במנגנונים תנועתיים המנוסחים היטב, הגופים שלנו יתפרקו ויתהוו מחדש, יפשטו וילבשו מנעד רחב  של הקשרים תרבותיים וחברתיים, ויצברו מהויות ומשמעויות שונות. כך בתוך מסע מתמשך, נייצר אוטונומיה זמנית בה נגדיר מחדש את המרחב הגופני, הנשי, הארכיטקטוני, הצלילי וההופעתי. 
  

שטח הפקר מעיין כהן מרציאנו צילום: ארי טפרברג


 
יום שבת, 28 במרץ 
 
17:00: סיפורי סבתא בילבי - אורלי אלמי

בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". מופע לנוער בהשראת סיפורי בילבי המוכרים והאהובים. מופע פמיניסטי-קווירי לנוער בהשראת סיפורי בילבי המוכרים והאהובים. המופע המיועד לנערות ולנערים בגילאי 9-13, גיל המעבר לבגרות, ולהורים שלהן/ם. המחול מציע תפיסה מרחיבה של פמיניזם של הגוף בדיוק בעת שנערות ונערים חוות שינויים מרחיקי לכת בגופן/ם. מתוך התבוננות בהיצע הדימויים הקיים בחברה על בנים, בנות, כח ומגדר, אנו מציעות עולם בו אנו עושות מקום לנערות חזקות, עצמתיות, שמרימות סוסים בכל מיני דרכים, וגם לחבריהם. 
 
18:00-21:00: אביגדור - אורי שפיר

המופע מתקיים באולם לצאת מהקופסא, רחוב הסוללים 8 בת ים. משך המופע שלוש שעות,  הקהל מוזמן להיכנס ולצאת כרצונו. אביגדור הוא אירוע הנע על מרחב-ביניים, בין תרגול, מופע, וסביבת קיום. אביגדור שם במרכזו את היותנו גוף, את הכמיהה לשוב אל הגוף, או אולי להתקדם אל עברו. אביגדור הוא נסיון לייצר מרחב שהייה והשהייה - חלל בו אפשר להתבונן במה שגוף עושה.
  
19:00: לגנו - לארה רוסו (איטליה)

המופע מתקיים באולם לצאת מהקופסא, רחוב הסוללים 8 בת ים, בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". העץ הוא חומר חי המספר לגוף על תולדותיו, ההופך את המפגש בינו לבין הגוף לדיאלוג, חילופי דברים דינמיים בין סדר לכאוס. עבודותיה הקודמות של רוסו (עם אלומיניום, נחושת וקרטון) הובילו אותה לחקור את מערכת היחסים שבין גוף וחומרים. כאשר החומרים אינם רק רקע סצנוגרפי או חפצים נרטיביים אלא שווי ערך ובעלי חשיבות זהה לגוף הרוקד עמם בחילוף הדדי של פעולה ותגובה. וכך, הריקוד נספג בצלילים, בצורות, בתחושות ובאיכויות הטקטיליות של החומר, החל מהמפגש עמו ועד הפיכת החומר לרוקד. 


לגנו, צילום: Lea Brugnoli  

20:00: צאינה וראינה - מירב דגן וסתיו מרין

בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". התכנסנו כאן יחד כדי להפוך לגוף שהוא אינו התחלה ואינו סוף. באנו לכאן לפעום, לברוא גוף הווה מהגופים שלא למדנו מעולם ומאלה שלא העזנו לדמיין.  אנחנו מרכיבות ומפרקות חומרי יסוד וחומרי חיים- נעות  דרך הפיות העבריים שלנו וההיסטוריה של הגופים הרוקדים הנשיים שלנו. זה חיפוש של המשך, של שותפות ותשוקה לשחרר את מה שלימדו אותנו . לנוע בין זהויות הספוגות בגוף הפרטי והייצוגי שאנו נושאות.
ובסוף הכל פעמה, שהולמת בינינו, בתוכנו, שהיתה ונשארת ואולי דרכה נצליח לרקוד עתיד. 
  

צאינה וראינה - מירב דגן וסתיו מרין צילום: אופיר בן שמעון
 
21:30: מרקם - מרחב - ענת שמגר ודן וינשטין 

בכורה במסגרת שהות האמן של מרכז "כלים". תהליכים של יצירה מתמדת - תהליך היצירה נבנה על בסיס תקשורת בין יוצרים רקדנים ומוזיקאים. דרך שאלות ופעולות משותפות, אנו עוקבים ושוזרים קולות שונים ל"אחד". זו יצירת אנסמבל לקולות שווים, בו המוזיקה והמחול מוצאים שפה משותפת: הקשבה שהיא מרחב לפעולה, שיח רב קולי ודרכים להזנה הדדית - מאפשרים פלטפורמה להתרחשות יצירתית, מובנית ופתוחה - למה שנובע מתוכה.  
 

מרקם מרחב ענת שמגר ודן וינשטין צילום: נטשה שחנס


יום ראשון, 29 במרץ
 
 19:00: גוף שלישי, פרוייקט מחול משולב - תמר מייזליש
 
רקדני "גופאני" – פרוייקט מחול משולב, עם יכולות פיזיות שונות, נפגשים אחת לשבועיים בשלוש השנים האחרונות.  שגרת העבודה והקשר האישי הנוצר מאפשר חקירה פיזית תנועתית וחיפוש יצירתי-אמנותי משותף המבוסס על המפגש ביניהם. הרקדנים השונים ביכולתם הפיזית נפגשים בסטודיו סביב אהבתם למחול ולבמה, אותה הם חולקים ללא התנצלות. יחד הם יוצרים שפה חדשה הנותנת מקום לשוני, מנרמלת את הפערים וחושפת את הוויזואליה המיוחדת המתקיימת בגופים המגוונים ומגדירה חוקים חדשים של אסתטיקה צורניות וחזותיות.   
  

גוף שלישי, צילום: שי פיירשטיין
 

DANCER IS THE ANSWER :
20:30 - הלל קוגן

DANCER IS THE ANSWER נוצרה בהזמנת Bodhi Project, מהרהרת בשאלה מהו מחול, ומזפזפת בין דימויים אייקוניים של המורשת המחולית שהשתרשה בגופם של רקדנים. 
Bodhi Project היא מהלהקות העכשוויות המצליחות ביותר עבור רקדנים מקצועיים צעירים באירופה, ומתמקדת ביצירות מקור של כוריאוגרפים יחודיים, ובסיורי הופעות מסביב לעולם.  
 
תערוכה - 24 במרץ

"עוצר לרגע" - תערוכת גאלה 

תערוכת גאלה מיוחדת לאורך כל ימי הפסטיבל להצלת מרכז "כלים" - יאיר מיוחס מצלם את מרכז כלים, אוצרת רונית רייק. בשנה האחרונה מרכז כלים נקלע לקשיים כלכליים בעקבות קיצוצים בתקציבי התרבות. פסטיבל "ארנבת מרץ" ופעילות המרכז היו בסכנת עצירה. הצלם יאיר מיוחס המתעד את פעילות המרכז מרגע היווסדו חושף לראשונה תמונות מחול העוצרות לרגע את הגוף הזז הזמני והופך אותו לרגעים נצחיים. במהלך הפסטיבל נפעיל גלריה זמנית אשר כל הכנסותיה נועדו כדי שמרכז כלים לא יעצור את פעילותיו השונות השנה, ושפסטיבל ארנבת מרץ יוכל להתקיים השנה. 
  
 
בפסטיבל יתקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב בהנחיית ענת דניאלי (כוריאוגרפיה שימושית), יאיר ורדי (מחשבות שימושיות) ושרון צוקרמן (נוכחות שימושית). בכל יום יתקיים חימום פתוח כשעה לפני תחילת המופעים בהנחית סטודנטיות וסטודנטים של התוכנית לכוריאוגרפיה של כלים. יוצרי ורקדני הפסטיבל והקהל מוזמנים לנוע יחד ולהתחמם לפני המופעים. החימום מתאים לכל הרמות והגילאים.

 

 

הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 29-24 במרץ 2020 במרכז כלים בבת ים. מחירי כרטיסים: מופע בודד - 60 ש"ח, כרטיס יומי - 80 ש"ח, פס פסטיבל - 240 ₪  (כרטיס משולב לכל מופעי הפסטיבל). לפרטים נוספים והזמנות:  בקישור   או בטל': 03-9391069  


למועדי מופעים >

10/03/2020   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע