סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פועם בלב: קונצרט חמישיית כלי נשיפה
 

 
 
הרכב כלי נשיפה מעץ יבצע יצירות של יואב תלמי, מרדכי סתר, אורי ברנר ואיתן שטיינברג


במסגרת סדרת "פועם בלב" המוקדשת למוזיקה קאמרית ישראלית, יתקיים במוזיאון תל אביב קונצרט של חמישיית כלי נשיפה מעץ. בקונצרט ישתתפו: רותי רון - חליל, מוקי זוהר - אבוב, מור לוין - קלרינט, גל ורון - בסון, רותי רוזמן ורון - קרן.
 
בתכנית: מרדכי סתר - "אירועים" (1974) לחליל, קלרינט ובסון, יואב תלמי - דיברטימנטו (2018) שני פרקים, איתן שטיינברג - "גלים מעגליים" (2016) לחמישיית כלי נשיפה מעץ, אורי ברנר - "חמישיית נשיפה קטנה" (1991), לזכרו של דמיטרי שוסטקוביץ'.

על היוצרים והיצירות:

יואב תלמי - דיברטימנטו לחמישיית כלי נשיפה
"השם 'דיברטימנטו' ניתן ליצירה עקב האווירה הקלילה והזורמת בשלושת פרקיה. שלא כמו בהרכב של רביעיית כלי קשת, בו קיים מצלול הומוגני אחיד בין כל הכלים, חמישיית כלי נשיפה מורכבת מחמישה כלים שונים שלכל אחד מהם אופי משלו: חליל, אבוב, קלרינט, בסון וקרן. רצוני לתת ביטוי לאופי המיוחד של כל כלי בהרכב זה השפיע על אופייה הכללי של החמישייה.

הפרק הראשון - Allegro risoluto - הוא פרק נמרץ בעל תנופה רבה. לאחר הצגת הנושא הראשון מקבלים כל הכלים במה אישית ממנה כל אחד מהם מציג את אופיו המיוחד בקטע סולני ועם סיומו מצטרפים כולם לנגינת כוראל בחמישה קולות. כשחוזר נושא הפתיחה הנמרץ, הוא מוביל להתפתחות קונטרפונקטית בה כל הכלים חוזרים על קטעי הסולו שלהם, אלא שכעת הם נארגים ומשתלבים אחד בתוך השני. הנושא הראשון חוזר עם סיומו הווירטואוזי של הפרק. 

הפרק השני - Moderato grazioso - נקרא 'וריאציות רוסי' והוא מציג וריאציות פרטניות לכל כלי על נושא גאליארד (ריקוד בעל משקלים משתנים מתקופת הרנסנס) מאת המלחין היהודי מהמאה ה-16, סלומונה רוסי (1570-1630). נושא הגאליארד מוצג בליווי טמבורין, ולאחריו מנגן כל כלי מהחמישייה וריאציה עצמאית על הנושא. רק בסופו של הפרק ניתן לשמוע את הגאליארד  בהירמון המקורי של סלומונה רוסי. את הפרק 'וריאציות רוסי' אפשר לבצע גם כפרק עצמאי ואורכו הוא כתשע דקות ורבע.

הפרק השלישי פותח בהקדמה מתונה - Moderato - בה מציג כל כלי מוטיב אישי קצר החוזר על עצמו בעקשנות מבלי להתייחס כביכול לשאר הכלים. עם סיומה של ההקדמה מציג הפיקולו את הנושא המהיר של הפרק - Giocoso - שהוא בעל אופי קליל. אחריו מגיע פיתוח פוליפוני ווירטואוזי של נושאים אחרים שמסתיים עם חזרתה של ההקדמה המתונה. שובו של הנושא המהיר מוליך לבסוף לסיומת (קודה) בה חוזר הנושא הנמרץ של הפרק הראשון ואיתו מסתיימת היצירה.

היצירה נכתבה בהזמנת 'חמישיית תל אביב' ובתמיכתה הכספית של קרן יהושע רבינוביץ׳ לאמנויות בתל אביב, ובוצעה לראשונה בחודש דצמבר 2018 ברחבי הארץ". (יואב תלמי) 


יואב תלמי, צילום: רלוק, מקור: אתר וויקיפדיה
 
איתן שטיינברג - גלים מעגליים (Circular Waves) לחמישיית כלי נשיפה
"היצירה נעה בין מרקמים סטטיים – אשר כתובים ככוראל איטי מאד בחמישה קולות – ובין מרקמים קונטרפונקטיים שתנועתם מהירה, ואשר נשמעים לעיתים כמו תיבת-נגינה של נגן רחוב. המרקמים המהירים יוצרים אשליה של התקדמות, או נרטיב, אבל למעשה הם כלואים בתוך תנועה מעגלית אשר יוצרת את מה שאני מכנה 'תנועתיות סטאטית'. התחביר הצלילי של היצירה הוא מודאלי. השימוש במודוס מאפשר גמישות וחוסר יציבות, נותן תחושה של חומר מוזיקלי 'כמעט מוכר' ובו בזמן מתחמק מהמוכר". (איתן שטיינברג) 
 
איתן שטיינברג הוא זוכה פרס אקו"ם על מפעל חיים (2014), פרס לנדאו לאמנויות (2010) ופרס ראש הממשלה לקומפוזיטורים (2018 ,2007). יצירותיו מבוצעות תדיר בישראל, אירופה וארה"ב וזוכות לשבחי הקהל והמבקרים בזכות שפתו המוזיקלית הייחודית. רשימת יצירותיו כוללת יצירות תזמורתיות, קאמריות, מקהלתיות, יצירות סולו ויצירות תיאטרון-מוזיקה, ולצדן, כפרויקט חיים מתמשך, עיבודים לעשרות רבות של שירי עם. שיתוף הפעולה שלו עם רעייתו, הזמרת והיוצרת אתי בן-זקן, הניב למעלה מ-30 יצירות שכתב לקולה. יחד איתה ייסד את האנסמבל הרב-סגנוני והרב-תרבותי "מודאליוס" בו הוא פעיל כמנהל-אמנותי-שותף, מנצח, מלחין ומעבד. איתן שטיינברג הוא פרופסור מן המניין בחוג למוזיקה של אוניברסיטת חיפה וראש תכנית לימודי התואר השני בחוג. במקביל לפעילותו הקומפוזיטורית והפדגוגית הוא פעיל כמנצח – על יצירותיו ועל יצירות עכשוויות רבות אחרות.
 
 
אורי ברנר – חמישיית נשיפה קטנה
היצירה "חמישיית כלי נשיפה קטנה" נכתבה על ידי אורי ברנר בהיותו סטודנט בקולג' ע"ש גנסין במוסקבה בשנת 1991 ובן 16 בלבד. הביצוע הראשון התקיים בקונצרט הסיום של אותה השנה בקולג' על ידי החמישייה בה אורי לקח את חלקו כנגן בסון. הפרק שני, המרכזי ביצירה, בעל אופי מופנם ומהורהר, הושפע מיצורה של שוסטקוביץ', באופן מיוחד מפרק שני מתוך סימפוניה התשיעית. הפרק האחרון הושפע ממוזיקה רוסית עממית עם אלמנטים הומוריסטיים וגם בכך מביא לידי ביטוי את הקשר הרעיוני עם שוסטקוביץ', לזכרו הוקדשה היצירה בהמשך. 
  
אורי-ברנר-ענק-33.jpg
אורי ברנר, תמונת יחסי ציבור
 
על הנגנים:

רותי רון, חליל
בוגרת האקדמיה למוזיקה ולמחול ע"ש רובין בירושלים לתואר ראשון ובעלת תואר אמן ותואר שני מטעם אוניברסיטת אינדיאנה, ארה"ב. את דרכה המקצועית החלה בסינפונייטה הישראלית ב"ש ובמהלך השנים הייתה חברת התזמורות המובילות בארץ לרבות הפילהרמונית הישראלית. הופיעה כסולנית עם תזמורות שונות ומנגנת לאורך השנים בקביעות עם אנסמבלים שונים, עמם מופיעה ומקליטה בארץ ובחו"ל. בנוסף השתתפה בפסטיבלים שונים בהם פסטיבל הים האדום באילת, פסטיבל June in Buffalo למוזיקה חדישה בארה"ב, פסטיבל אבו-גוש, בחג המוזיקה הישראלית ובפסטיבל המוזיקה  Friedberg, גרמניה. רון  היא זוכת פרסי האקדמיה למוזיקה בירושלים, מלגות קרן התרבות אמריקה ישראל ומלגת לימודים מטעם אוניברסיטת אינדיאנה. 
 

רותי רון, צילום: אבשלום לוי

מור לוין
, נגנית קלרינט 
בוגרת תואר שני בקלרינט ובס-קלרינט מטעם בית הספר הגבוה למוזיקה באמסטרדם, תואר ראשון בביצוע מוזיקלי מטעם בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה שבאוניברסיטת תל אביב. לוין עבדה כמשנה לנגן קלרינט ראשון בתזמורת הסימפונית חיפה, ניגנה עם כל התזמורות והאנסמבלים המובילים בארץ ואף הופיעה כסולנית עם חלקן. כמו כן הופיעה כנגנית אורחת עם תזמורת האופרה הפלמית בבלגיה, התזמורת הסימפונית של הלסינגבורג בשוודיה ועוד, וניגנה תחת שרביטם של זובין מהטה, ג'ון אקסלרוד, דייויד רוברטסון, ועוד רבים. במהלך השנים הקימה והשתתפה בהרכבים מגוונים, בישראל והולנד. בכתות אמן בארץ ובחו"ל, עבדה לוין עם סבינה מאייר,אנדראס סונדן, צ'ארלס ניידיק, פיליפ קופר, גי דפלו, ונצל פוקס ואנתוני פיי. 



מוקי זוהר, אבוב
נולד בשנת 1973 בתל אביב. הוא החל את לימודי האבוב אצל סמדר שזר. למד אצל עמנואל אבול ברוטרדם, השלים תואר ראשון בביצוע באקדמיה למוזיקה באמסטרדם אצל יאן ספרונק והמשיך את לימודיו לתואר השני במלגה מלאה באוניברסיטת מינסוטה בארה"ב בהדרכת בזיל ריב. זוהר שימש כסולן בתזמורת אוניברסיטת מינסוטה, והשתתף בפסטיבלים בישראל, באירופה ובארה"ב, בהם פסטיבל טאנגלווד, שם הופיע עם התזמורת הסימפונית של בוסטון תחת שרביטו של סייג'י אוזאווה. כמו כן שימש כסולן בתזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוח זובין מהטה. השתתף בפסטיבל קול המוזיקה בכפר בלום, בהרכבים קאמריים בהם טריו "אראטו" והאנסמבל הישראלי החדש. אבובן ראשי וסולן עם הקאמרטה הישראלית ירושלים משנת 2000.
 

מוקי זוהר, צילום: יואל לוי

גל ורון, בסון  
נולדה ב-1998 והחלה את לימודי הבסון בגיל 12. היא למדה בכיתתו של דניאל מזעקי, נגן הבסון הראשי של הפילהרמונית הישראלית, וזכתה במלגות מטעם תכנית מפתח של הפילהרמונית הישראלית וקרן התרבות אמריקה-ישראל. ורון שימשה כנגנית ראשית בתזמורת הפילהרמונית הצעירה, והשתתפה בכתות אמן עם ריצ'רד פיילי (הסימפונית ירושלים), נדב כהן (חמישיית תל-אביב), סופי דרטיגלונג (הפילהרמונית של וינה), קלאוס טונמן ואנדרס שיף. היא מנגנת כפרילנסרית עם מיטב התזמורות בארץ, כדוגמת הפילהרמונית הישראלית, תזמורת האופרה, אנסמבל סולני תל אביב, התזמורת הקאמרית הישראלית ורבות נוספות, וכן חברה בהרכבים קאמריים מגוונים. 



גל ורון, צילום: טליה מורד


רותי ורון, קרן
למדה עם יעקב קלינג ברחובות והמשיכה ללמוד עם יעקב מישורי בתל אביב. לאורך כל שנות לימודיה נתמכה על ידי מלגות מטעם קרן תרבות אמריקה ישראל. ניגנה סולו עם תזמורות רבות (הסימפונית חיפה, הסימפונית ירושלים ועוד) ואף זכתה במקום הראשון בתחרות של נגני קרן מטעם קרן המוזיקאים. מיד לאחר שירותה הצבאי כמוזיקאית מצטיינת התקבלה לקבוצת הקרנות של התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור. במקביל המשיכה ללמוד עם ג'יימס קוקס. השתתפה בפסטיבלים בארץ ובעולם (כפר בלום, רולנדסאק –גרמניה, שלזוויג הולשטיין- גרמניה), והייתה חברה באנסמבל "ואן ליר" שגם עמו סיירה פעמים רבות בחו"ל. ב1995 החלה לשמש כנגנית קרן מובילה בתזמורת הקאמרטה הישראלית ובשנת 2000 המשיכה לתזמורת הקאמרית הקיבוצית. עם תזמורות אלו ניגנה גם כסולנית בסדרות קונצרטים.  


רותי ורון, צילום: לואיזה בורקט




הקונצרט יתקיים ב-31 ביולי 2021 ב-20:30 במוזיאון תל אביב. להזמנת כרטיסים
  


למועדי מופעים >

26/07/2021   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע