אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה אוכל Food - במוזיאון העיצוב חולון
 

 
 
מפגשי השראה עם השפים והמעצבים הטובים בארץ, שתעסוק בקשר העמוק והמרתק בין אוכל לעיצוב


השראות, שורשים, אתגרים, עתידות

המדיטק ומוזיאון העיצוב חולון מציגים: אוכל Food - תערוכה חדשה במוזיאון העיצוב חולון. אוצרות: ליאורה רוזין ודנה בן שלום.  

סדרת מפגשי השראה עם השפים והמעצבים הטובים בישראל, אשר תעסוק בקשר העמוק והמרתק בין אוכל לעיצוב - "אוכל. עיצוב. החיים. עצמם". מנחה- עמית אהרונסון. ניהול אמנותי:  נירית וייס, FARM54. 

סדרת מפגשי ההשראה המלווים את התערוכה החדשה "אוכל FOOD" במוזיאון העיצוב חולון, יערכו באולם המדיטק וכוללים כניסה לתערוכה במוזיאון העיצוב חולון. במסגרת כל מפגש/הרצאה המנחה עמית אהרונסון יוביל שיח בין המעצבים והשפים המובילים בישראל. נשוחח על הקשר העמוק והמרתק בין אוכל לעיצוב: השראות, שורשים, אתגרים, עתידות, הקשר בין טעם וצורה, וכמובן - החיים שביניהם.  



השף יובל בן נריה והמעצב עמית פרבר, תמונה באדיבות מוזיאון העיצוב חולון


על תערוכת "אוכל FOOD " במוזיאון העיצוב חולון:

מוזיאון העיצוב חולון גאה להציג את תערוכת "אוכל FOOD", הבוחנת את היחסים שבין האוכל לאדם ותפקיד העיצוב במערכת זו. בתערוכה יוצגו למעלה מ- 200 עבודות עיצוב, פריטים ומצגים של יוצרים ומעצבים מן הארץ ומהעולם, וביניהם: וים דלואה, נאוטו פוקאסאווה,פורמה פנטזמה, רון ארד, סטודיו לרנרט וסאנדר, בומפאס ופאר, סטודיו מישר טרקסלר, סיגלית לנדאו, ארם גרשוני, Reddish, איל פינקס, עומר פולק ועוד.  
 
התערוכה מפעילת החושים תציג מגוון רחב של עבודות באמצעי מדיה שונים, מייצבים אינטראקטיביים, ועבודות וידאו.
 
התערוכה מציגה את השפעת העיצוב על מערכת היחסים המורכבת שבין האדם לאוכל, דרך נרטיבים מרכזיים וביניהם: פיתוי, חשקים וצרכים, משיכה ודחייה.

במערכת היחסים הזו יש לאדם תפקיד חמקמק וכפול – הוא גם הצייד וגם הניצוד. אנחנו "צדים" את רכיבי המזון שלנו, ובו בזמן מופעלים על ידי מניפולציות חושיות, כמו: ריחות, צבעים, צלילים, תאורה ותיאורים מילוליים מופרזים. הפיתוי הזה מציב אתנו בדילמה שבין צריך לרוצה, ומעורר בנו תחושות ורגשות כמו: סיפוק, שייכות, ביטחון ולעיתים אף אשמה.
 
התערוכה כוללת מעבדת חושית הבוחנת את עתיד המזון שלנו דרך עבודות אינטראקטיביות המשלבות  כלי  AI (בינה מלאכותית) ומזמינות את המבקרים לגעת ולהרגיש מה נאכל בעתיד ב־300 השנים הבאות. 


המסעדנית רותי ברודו והמעצבת שירי ארד, תמונה באדיבות מוזיאון העיצוב חולון


מפגשי השראה:
 

מפגש השראה ראשון יערך עם השף אסף גרניט עם המעצבת דניאל שמי 
על תהליך יצירת השפה המיתוגית למסעדות של גרניט ברחבי העולם. במפגש זה נגלה את החיבור המאוד מיוחד של שף אסף גרניט - השף הישראלי המצליח ביותר בעולם -   לעולם העיצוב (וכן, נגיע גם לאופנה וקעקועים). נשוחח לראשונה על התהליכים המרתקים של עיצוב השפה המיוחדת שיצר במסעדותיו - משוק מחניודה ועד ל׳שבור׳ מכוככבת המישלן בפריז. ונכיר את המעצבת שעימה הוא עובד על מיתוג מסעדות הקבוצה ברחבי עולם - הארטדיירקטורית דניאל שמי, שמגיעה מאופנה, מתמחה במיתוג  (מסלפרידג׳ס ועד MTV)  וגם נוגעת באמנות ומציאות מדומה.
28 במאי בשעה 19:30 

השף חיים כהן והאדריכלים ברנוביץ׳-קרוננברג
ישוחחו על עולם העיצוב ועל עיצוב מסעדות, כולל מסעדת "יפו-תל אביב". במפגש זה נגלה את החיבה המאוד מיוחדת של שף חיים כהן, השף הראשון של המטבח הישראלי, מהשפים האהובים בישראל, לעולם העיצוב (וכן, נגיע גם למכונית ואמנות), ונשוחח לראשונה על התהליכים המרתקים של עיצוב מסעדותיו ועל החברות ארוכת השנים עם האדריכלים אלון ברנוביץ׳ ואירנה קרוננברג - אשר התחילו את דרכם בעיצוב מלונות בוטיק ומסעדות בישראל (הרברט סמואל, פאסטל, מלון מנדלי) והגיעו לפסגת תעשיית האירוח הבינלאומי עם פרויקטים זוכי פרסים כגון עיצוב מלונות  W ומלונות SIR.
4 ביוני בשעה 19:30 
 
השף רז רהב והקרמיקאית עדי ניסני
ישוחחו על עולם העיצוב והתהליכי עיצוב המנות יוצאות הדופן של השף, אשר יצרו ביחד. במפגש זה נגלה את החיבור המאוד מיוחד של שף רז רהב - השף שהגדיר מחדש את עולם הפיין דיינינג בישראל עם מסעדת OCD  - לעולם העיצוב (ולא נשכח את ההשראה מהבית הפולני). ונשוחח לראשונה על התהליכים המרתקים של עיצוב המנות יוצאות הדופן שלו יד ביד עם הקרמיקאית עדי ניסני - מחלוצת הקדרות בארץ, אשר יצירותיה מככבות במסעדות שף מובילות בארץ ובעולם.  
5 ביוני בשעה 19:30 

 
השף יוסי שטרית והמעצב עודד בן-יהודה
על הקשר המקצועי ביניהם ועל עולם העיצוב, היצירה והאמנות
12 ביוני בשעה 19:30  


השף יוסי שטרית והמעצב עודד בן-יהודה, תמונה באדיבות מוזיאון העיצוב חולון

המסעדנית רותי ברודו והמעצבת שירי ארד
ישוחחו על עולם עיצוב החוויה ועל תהליך יצירת חזון למסעדות, מלונות ומעדניות. במפגש זה נגלה את החיבור המאוד מיוחד של רותי ברודו - המסעדנית הראשונה של ישראל אל עולם העיצוב והחוויה שכל כך נוכח במסעדותיה, ונשוחח לראשונה על התהליכים המרתקים של יצירת החזון  למסעדות, מלונות ומעדניות האימפריה שבנתה, ביחד עם שירי ארד, המעצבת שצמודה לה כבר 18 שנה, בחברה המיוחדת שבנתה ושהפכה למשפחה.
 14 ביוני בשעה 11:00

השף יובל בן נריה והמעצב עמית פרבר
ישוחחו על המחקר והתהליכים שמאחורי עיצוב החוויה במסעדות וההשראה מתרבות יפן. במפגש זה נגלה את החיבור המאוד מיוחד של שף יובל בן נריה - מהשפים המוערכים והמדויקים ביותר בישראל  -  לעולם העיצוב.  נשוחח לראשונה על המחקר והתהליכים שמאחורי עיצוב החוויות במסעדות הדגל שלו ׳טאיזו ו-׳a' , נתעכב על ההשראה מתרבות יפן, ונכיר את המעצב עמית פרבר, הצמוד לו - בעל התמחות מיוחדת בעיצוב מזון - לפרסומות, ספרי בישול וכמובן קונספטים למסעדות.  
 21 ביוני בשעה 11:00
 
מפגשי השראה נוספים יערכו עם השף חיים כהן והאדריכלים ברנוביץ'-קרוננברג,  השף רז רהב והקרמיקאית עדי ניסני, השף יוסי שטרית והמעצב עודד בן יהודה, רותי ברודו והמעצבת שירי ארד, השף יובל בן נריה והמעצב עמית פרבר, השף ישראל אהרוני ועוד.
 


השף חיים כהן והאדריכלים ברנוביץ׳-קרוננברג, באדיבות מוזיאון העיצוב חולון

פרויקטים נוספים:

בתוך תערוכת "אוכל" יוצגו עוד שתי תערוכות שמשלימות ומרחיבות את הדיון באוכל ובהשפעותיו מנקודות מבט נוספות: התערוכה "צבועים" (אוצרות: ליאור חרמוני גתי, מנהלת ספריית החומרים על שם אהרון פיינר עדן, מוזיאון העיצוב חולון) שתעסוק בצבעי המאכל ובתפקיד של חוש הראייה לקרוא, לפרש ולנתח את צבע המזון שלנו, טעמו ומשמעויותיו התרבותיות. וגם התערוכה "טעימה מן העתיד: מעבדת חושית אינטראקטיבית" (אוצרות: טליא ינובר) שבוחנת את עתיד המזון שלנו דרך פרויקטים מפעילי חושים. התערוכה מפעילת החושים תציג מגוון רחב של עבודות באמצעי מדיה שונים, מייצבים אינטראקטיביים, ועבודות וידאו. 
  
   
בין העבודות המוצגות:

Cloaca  (וים דלואה, 2000) - פס ייצור מכני המחקה את פעולת המעיים האנושית אשר תהיה במרכז התערוכה ותקבל מזון אמיתי פעמיים ביום; בשר העתיד - סטייק סרוג  (נקסט נייצ'ר נטוורק, 2016) העוסקת בעתיד הבשר ועיצובו, ג'אנק פוד מנדלה (עינת עריף גלנטי, 2021) בעבודת וידאו הכוללת 120 פריטי מזון מתועשים בתהליך התכלות תמידי; הום ביוגז מערכת שהופכת את שאריות המזון לגז בישול ודשן נוזלי במעגל אקולוגי לאנרגיה ירוקה;  חללי מים II (סיגלית לנדאו, 2020), אדוות (רון ארד, 2017);  פיקניק על המאדים (עומר פולק, 2022) הוא מיצב על תרבות אוכל עתידנית; סדרת יצירות פרובוקטיביות של ג'ו דאק ובומפאס ופאר - חורי עוגה,  וילהלמינה סוקול טומיטה בסמפורו – ויטרינת אוכל יפני, עבודה שנעשית במיוחד עבור התערוכה. קולקטיב זמנתגובה בעבודות אינטראקטיביות המשלבות בינה מלאכותית ועוד. בין העבודות של חממת מפעל הפיס נראה את חומוס ספקולטיבי של סטודיו REDDISH (נעמה שטיינבוק ועידן פרידמן), עבודתו של שחר קדם - אש אש, תנועת הבישול: מופע קוסקוס של איה בנטור ובילי רגב, אפקט רובינזון של מאיה בן דוד ואורי בן צבי, ודן פרץ ונטשה בוגוסלבסקי-  אוהלוII ועוד. 
  

 


 
22 במאי-14 באוקטובר 2023. משך המפגשים כ- 60-70 דק', כרטיס למפגש השראה/הרצאה כולל כניסה למוזיאון: 110 ₪. מספר המקומות מוגבל.רכישת כרטיסים דרך אתר מוזיאון העיצוב חולון. דמי כניסה לתערוכה: מבוגרים 45 ₪, נוער (17-11) – 35 ₪, ילדים (10-5) – 25 ₪, חיילים בשירות חובה/נכי צה"ל/שירות לאומי – 30 ₪, סטודנטים/נכים – 30 ₪, אזרחים ותיקים תושבי ישראל – 50%, תושבי חולון – 32₪, ידידי מוזיאון העיצוב חולון – חינם וחברי אקו"ם – חינם. ילדים עד גיל 5 - חינם.
 
שעות פתיחת התערוכה:  ראשון: סגור, שני: 10:00–17:00, שלישי:  10:00–20:00, רביעי:  10:00–17:00, חמישי: 10:00–18:00, שישי:   10:00–14:00, שבת:  10:00–20:00 
 



21/05/2023   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע