סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה עכו - פסטיבל בסוכות, תיאטרונטו במרץ
 

 
 


פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר 2006 יוצא לדרך בפעם ה-27 ויתקיים על פי המסורת בחול המועד סוכות ויימשך השנה ארבעה ימים בין התאריכים 11-8 באוקטובר 2006.

במסיבת העיתונאים שבה הוצגה תכנית הפסטיבל הזמין ראש העיר עכו, שמעון לנקרי, את תושבי הארץ "לבוא ולחזק את תושבי עכו והצפון וליהנות מפסטיבל שכולו תיאטרון מקורי איכותי, חגיגת תרבות בלתי נשכחת".

ראש העיר הדגיש את החשיבות שהעירייה רואה בקיום הפסטיבל דווקא עתה, אחרי שעכו ספגה את המכה הקשה ביותר מהמלחמה בצפון, כאשר שמונה מבניה נהרגו, שישה מהם אזרחים ושניים לוחמים. "זאת גם ההזדמנות שלנו לגמול באמצעות אירוע משובח לכל אלה שכיבדו אותנו במהלך המלחמה ואספו לבתיהם את תושבי עכו".

בעקבות הפסטיבל יבוא גם התיאטרונטו

לדברי לנקרי "הפסטיבל מהווה אתגר ומשוכה גבוהה לחברה הישראלית, אם היא התאוששה מהמלחמה ומוכנה לבוא ולהשתתף בחגיגת התיאטרון שהורחבה השנה, וכוללת 12 הצגות מתחרות במקום תשע בשנה שעברה, מופעים אורחים ומופעי רחוב רבים יותר".

ראש עיריית עכו אמר עוד כי מתחם הפסטיבל עתיד לארח מפעלי תרבות נוספים ובראשם התיאטרונטו שיתקיים במרץ 2007 בעכו, כפי שסוכם עם מנהלו, יעקב אגמון, ובסיועו האישי של מיכה ינון, ראש מינהל התרבות במשרד התרבות.

ינון, שהשתתף במסיבת העיתונאים, ציין כי פסטיבל עכו נחשב לספינת הדגל של היצירה התיאטרונית המקורית, וכי תמיכת המינהל בו מוגברת בזכות העובדה שהרשות המקומית עצמה, על ראש העיר ועובדיה, מגויסת כליל לקיומו, הפקתו ולנושא התרבות בכלל. "אנו מקווים להפוך את הקומפלקס של הבוסתן והאולמות שבו מתקיים הפסטיבל למרכז מקומי ובינלאומי ליצירת התיאטרון".

אלברט בן שלוש, מנכ"ל הפסטיבל מסר כי "מצפים ליותר מ 250 אלף איש שיגיעו לאירועי הפסטיבל ומשטרת ישראל נערכה בהתאם לצפי המבקרים תוך גיבוי מלא לכל שינוי במספר המבקרים בכל ימי הפסטיבל". בסך הכל יכלול השנה הפסטיבל 350 הופעות של 45 מופעים שונים: הצגות תחרות, אירועים מיוחדים, מופעי חוצות והצגות אורחות מהארץ ומחו"ל. תקציב הפסטיבל עומד על 3.4 מיליון שקלים, בתמיכת משרד המדע הטכנולוגיה התרבות והספורט - מינהל התרבות והאמנות, עיריית עכו, הרשות לפיתוח הגליל, מפעל הפיס, הסוכנות היהודית, קרן ברכה, קרן קשת, קרן קרב, קרן ריץ` והמשרד לקליטת העלייה .

12 הצגות מתחרות

דניאלה מיכאלי, המנהלת האמנותית של הפסטיבל, הדגישה במסיבת העיתונאים את העובדה כי בכל מהלך המלחמה המשיכה בעכו העבודה על הפקת הפסטיבל, ומשתתפיו אף הגיעו להופעות במקלטים. בה בעת סייעה הנהלת הפסטיבל לאמני עכו והצפון להמשיך את הכנותיהם לפסטיבל במרכז הארץ.

מיכאלי הציגה את הקו האמנותי שהנחה אותה ואת חברי הוועדה האמנותית (חוה אורטמן, לילי בן נחשון, מוניר בכרי, חני ורדי ויובל מסקין) בעיצוב תכנית הפסטיבל כרצון "לחשוף פרופיל מייצג של 150 ההצעות שהוגשו, שמתוכן נבחרו 12 ההצגות המתחרות, ואפשר לראות בתוצאה מיפוי והנכחה של קשת הקולות.. החל בעיסוק בשפה אמנותית, בדיקתה ושכלולה, דרך דילמות וחשבון נפש במישור החברתי והפוליטי ועד בדיקת מיתוסים ישראליים ויהודים וניהול דיאלוג עם העבר הפרטי והקולקטיבי".

"טטריס" היא הפקה משותפת של האמנית הפלסטית נטי שמיע-עפר והכוריאוגרפית נעה דר המתרחשת במרחב ארכיטקטוני יוצא דופן ובוחנת את שיווי המשקל בין הצופים לרקדנים.

"סיפורו של איש בודד"` היא הצגת בובות ומפעילים של עופר עמרם, הבוחן בה את השפה ואת אפשרויות הייצוג שלה - יחסי שליטה, בריאת עולם בדיוני וכו`.

Love Box מאת ובבימוי משה מלכא היא הצגה מסוגננת שגרסה ראשונית שלה הועלתה בסמינר הקיבוצים, והיא מבוצעת בשפה שיצר והגה מלכא – שפת ה"זיצ".

"מלתעות" היא הצגה חדשה של אריאל אפרים אשבל, שזכה פרס ראשון בפסטיבל 2003 על "גרעינים", והוא ממשיך לחקור ולשכלל את המדיום התיאטרוני וגבולותיו, והפעם בשתי מערכות שונות באופיין שבוחנות את מהות השיח התיאטרוני.

ב-"ארזת לבד" - יאיר ורדי, שהחל את דרכו כתאורן של תיאטרון תמונע, יוצר תיאטרון שירה חזותי המתבסס על שיריה של המשוררת אורית גידלי ופיוט גברי-יהודי הנפגשים בחלל יוצא דופן ומודולרי.

נעמי יואלי תעלה את "דודה פרידה" שעלתה בשלב ראשוני של פיתוח במסגרת "ניסוי כלים" במרכז לתיאטרון ניסויי-מת"ן בביכורי העתים בתל-אביב. ההצגה שמשתמשת במוזיאון אישי-נשי כבסיס למופע רב תחומי המשלב תערוכה מוזיאונית, מסיבת קוקטייל תיאטרונית ותצוגת אפנה.

"ראבאק!", עבודתה של יעל ביאגון-ציטרון, היא הצגה במתכונת תיאטרון תחנות ימי ביינמי כשהקהל נע מתחנה לתחנה ומלווה נער במסע פרידה משלוש אמהות ואלמנה שחורה.

"פרויקט ג`בליה" של אלדד גלאור ושלומי ליברמן הוא ניסיון דוקו-תיאטרלי להתעמת עם עדויות מתקופת השירות באינתיפאדה הראשונה המסרבות להרפות, תוך רצון לאחות את השבר בין הזיכרון לשכחה ובין הכאב לאשמה.

"אונאת דברים" מאת אביגיל גרץ, בבימויה של ליחי בקרמן, הוא מחזה במתכונת שיעור תלמודי המעניק פרשנות חדשה לדף גמרא.

"לשם ייחוד" הוא יצירה ראשונה של אנסמבל "כהרף עין" בבימוי בשמת חזן. קבוצת צעירים דתיים העוסקים במקומו של היחיד בחברה הדתית, דרך מדרשים, פסיקה הלכתית וטקסטים עכשוויים.

"חתונה צוענית" היא יצירה מוזיקלית ואבסורדית מאת ובבימוי איהאב בחוס ופיראס רובי, ובהשתתפות סמדר יערון, על ענף עץ זית ויונה שמנסים לממש את חתונתם ולהתגבר על המכשולים הנערמים בדרכם.

"הרעלת זעתר" היא קומדיה שחורה מאת עלא חליחל ובבימויו של עאמר חליחל, על מוכר זעתר המאבד שליטה על בובת המכירות שלו, שחטפה הרעלת זעתר לעיני קהל הקונים – בני הדודים היהודים.

הן "חתונה צוענית" והן "הרעלת זעתר", שתי ההצגות הנבחרות מתוך המגזר הערבי השנה, יועלו על פי בחירת היוצרים בשפה העברית מתוך רצון להגיע לקהל רחב ולאוזן היהודית-ישראלית.

פרסים ומלגות

השנה יוענק פרס ההצגה הטובה 2006 על סך של 45,000 אלף ₪ ע"ש אנדריאה ברונפמן, ופרס קרן תרבות אמריקה-ישראל בסך של 25,000 אלף ₪ , שיוענק ליוצר/ת המבטיח, למימוש היצירה הבאה של הזוכה בפרס זה.

פרסים נוספים שיוענקו השנה הפסטיבל – פרס מפיק ההצגה הטוב ביותר בסך 3,500 ₪ שיוענק מטעם "עיין ערך הפקה" – לימודי הפקה בתחומי האמנות. "המרכז הבינלאומי לסדנאות לאמנויות הבמה" יעניק שתי מלגות להשתתפות בסדנאות הקיץ לשחקנים מצטיינים שיבחרו מתוך הפקות הפסטיבל. הפרסים יוענקו בטקס הסיום שיכלול גם הופעה של אביב גפן והתעויוט ב- 11 באוקטובר 2006.

אירועים והפקות מיוחדות

"בוערת בגנים" הוא ערב שירים תיאטרלי של היוצרת סמדר יערון, שיעלה במסגרת במה פתוחה - בתום המופע מוזמנים יוצרים ואורחים לבמה פתוחה של שירים וריקודים אל תוך הלילה.

בבימת הבוסתן יועלו שתי קומדיות-ליצניות. האחת הפקה ישראלית `VELCRO`, בבימויו של רונן סדיס, היוצרת עולם מוטרף, מצחיק ומפתיע ללא מילים. ושנייה הפקה אורחת מספרד "פחד אלוהים" של הצמד "אפים גדולים" שתי ליצניות הבוחנות את הקשר בין הומור לפחד ולצחוק. מאיטליה מתארחת להקת שחקנים שתופיע בחוצות העיר בהצגתם "ארלקינו-דון ג`ובאני" קומדיית מצבים ומסיכות על פי מיטב מסורת הקומדיה דל-ארטה.

אמנות פלסטית ומיצבים

עבודתם של חיים (יפים) בירבלט ואיתי מאוטנר "הותר לפרסום" מורכבת מסדרת פורטרטים דוקומנטרית המתעדת, בזמן אמת, את התחושות, ההבעות והרגשות של תושבי עכו בתקופת המלחמה האחרונה. העבודה תוצג על גבי מסך ששטחו 200 מ"ר שייתלה על בית עיריית עכו.

המיצב "נטוע" של חברי קבוצת "איפה דנה" יוצג בחצר המצודה.בועות שקופות, דשא, עץ ומתכת, מעמתים בין טבעי ותעשייתי, שימור מול פיתוח ובנייה מול הריסה.

"זמן בהקפאה" הוא מיצב של האמנית פרידה שטיינברגר: אובייקטים של זמן עבר מוקפאים בפורצלן לבן. במהלך המיצב יוצגו גם צילומים ממלחמת לבנון שצילם הבן, איתי, שנהרג בקרב בשבת, 12 באוגוסט.

ימי עיון

יום העיון השלישי לזכרה של ד"ר שוש אביגל יכלול שלושה מושבים העוסקים בעשייה תיאטרונית: יוצרות ופדגוגיה, תיאטרון פרינג` בפריפריה ותיאטרון רחוב בישראל. בדיונים ישתתפו אנשי אקדמיה, שחקנים, במאים, ונציגים של משרד התרבות. יום עיון לזכרו של האמן והיוצר מאזן גטאס – שבמהלכו יתקיים רב שיח על מטרות, יעדים וחלומות הקושרים את העיר עכו לפסטיבל לתיאטרון אחר, ורב שיח שני על תיאטרון כגשר באזורי קונפליקט.

יקיר פסטיבל עכו

מוענק השנה לאבנר שלו, על תרומתו ליישום ההחלטה לייסד את הפסטיבל בעיר עכו, ועל גיוס מקורות תקציב שביססו את קיומו וקידומו של הפסטיבל משנתו הראשונה ובמשך 12 שנים ברציפות. הפרס מוענק גם ליובל מסקין, שדרן רדיו ואיש תיאטרון, המלווה, מקדם ועושה למען הפסטיבל במשך שנים רבות חבר בעבר ובהווה בוועדה האמנותית של הפסטיבל. עיטור "יקיר פסטיבל עכו" יוענק בטקס פתיחת הפסטיבל שיתקיים ב-8 באוקטובר 2006.

הצגות אורחות

במסגרת מסורת אירוח תיאטראות ופרויקטים מסביבות עכו והגליל יארח הפסטיבל הצגות המוסיפות לפסיפס של ריבוי הפנים:

"סג`ן" מאת ובבימוי פיראס סוויד ובהפקת תיאטרון אלפרח, עוסקת ברצח על רקע כבוד המשפחה במגזר הדרוזי. "החדר" של קבוצת תיאטרון ממעון עתידות – אוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים – הצגה בבימוי גיא זוארץ, העוסקת בחייהם, החלומותיהם והההתמודדות עם אהבה, אכזבה ופחד.

מרכז שלומי לתיאטרון אלטרנטיבי יפעיל סדנאות ויעלה שלוש הפקות מקור "עולים על השולחן", "ויה דלה רוסה" ועבודת סיום של בית הספר הפועל במרכז. בנוסף - בית הספר למשחק של סופי מוסקוביץ ותיאטרון הגוף יקיימו סדנאות בפסטיבל.

מופעי החוצות ותיאטרון רחוב

כ- 30 קבוצות של תיאטרון רחוב ישתתפו בפסטיבל ויציגו מגוון רחב של מופעים מקרקס וליצנות דרך אקרובטיקה, מסיכות, במת דו-קיום, שדירת אמנים עולים, מחול ומוסיקה. העבודות משתלבות בנופי העיר העתיקה ומתפרשות ברחובותיה ובמתחמים השונים שבקרית הפסטיבל.
כרטיסים ניתן לרכוש במשרדי הכרטיסים: הפצה ראשית : גרבר טל: 04-83834777
קופות הפסטיבל (בקרוב) בעכו- טל: 04-9552548 , 04-9552549.


אתר הפסטיבל
אתר הפסטיבל בערבית


06/09/2006   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

תגובת גולשים (9 תגובות)
הוסף תגובה   לכל התגובות
9. גם לתושבי הצפון מגיע
סיון , (10/10/2006)
8.
, (05/10/2006)
7. לבלון הקטן ד"ר מגן
יעל , (02/10/2006)
6. תשובה לדוקטור
דקל , (25/09/2006)
5. תשובה לדוקטור
דקל , (25/09/2006)
4. לדוד מגן
אחד , (24/09/2006)
3. לדקל, ידידי העילג.
ד"ר דוד מגן , (24/09/2006)
2. יעקב אגמון שנה טובה ובממותה ממך להששאר את תאטרנטו בתל-אביב
דקל , (06/09/2006)
1. ליעקב אגמון טעות לעביר לעכו
דקל , (06/09/2006)

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע