אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה מנהלי מוסדות התרבות פונים לרה"מ
 

 
 
במכתב שנשלח לראש הממשלה אהוד אולמרט  דורש  פורום מנהלי מוסדות תרבות בישראל  להגדיל את תקציב התרבות כנהוג בעולם המערבי  ל1%


במכתב שנשלח לראש הממשלה אהוד אולמרט  דורש  פורום מנהלי מוסדות תרבות בישראל  להגדיל את תקציב התרבות כנהוג בעולם המערבי  ל1% מכלל התקציב. לדבריהם " בהעדר אופק תקציבי אנו עלולים למצוא את עצמנו בקרוב גם ללא אופק תרבותי".

ביום רביעי הקרוב, 15 באוגוסט 2007 בשעה 12:30 יתקיים דיון בועדת החינוך של הכנסת על תקציב התרבות 2007-8 בהשתתפות יו"ר הועדה הרב מיכאל מלכיאור, ח"כים חברי הועדה, מנהלי מוסדות תרבות אומנים ושחקנים.
 
להלן המכתב: 
 

לכבוד
כבוד ראש הממשלה
מר אהוד אולמרט
ירושלים
 
 
כבוד ראש הממשלה, 
 
 אז למה לי תרבות עכשיו?
 
אנו ראשי מוסדות התרבות בישראל, מכל התחומים, פונים אליך כאיש אשר חשיבותה של התרבות אינה זרה לו ועשה רבות למענה בתפקידיו הקודמים, וכמנהיג אשר מבין את חשיבות התרבות והרוח ותרומתם לעיצוב דמותנו כעם שוחר תרבות, עם הספר.
 
1.  התרבות היא אחד הנכסים האסטרטגיים החשובים ביותר של מדינת ישראל. היא שומרת על החוסן הלאומי ועל הלכידות הלאומית. חלק גדול של הפעילות התרבותית מתקיימת בפריפריה הרחוקה מן המרכז. הפעילות התרבותית מביאה למעלה מ 9 מיליון צופים בכל תחומי התרבות, כמות שאין דומה בכל תחום אחר.
 
2.  מוסדות התרבות הנתמכים על ידי המדינה מספקים הכנסה ליותר מ-20,000 איש במעגל הישיר ול- 100,000 איש במעגל הרחב. כולל רבים החיים בפריפריה, בישובי עוטף עזה, בנגב ובצפון. כל קיצוץ בתקציב התרבות משמעו אובדן הכנסה (בין עקב פיטורין ובין עקב קיצוצים בשכר) למשפחות רבות המתפרנסות מתחום התרבות.
 
3.  דו"ח כלכלי שהוכן על ידי חברת מכלול הראה כי התמיכה הציבורית בהיקף של כחצי מיליארד ₪ במוסדות התרבות מניבה פעילות כלכלית בהיקף כולל של כ-6 מיליארד ₪. הכנסות המדינה ממיסים כתוצאה מפעילות זאת מוערכות בכ-1.2 מיליארד ₪ - למעלה מכפליים מהתמיכה הממשלתית.
 
4.  רמות השכר בישראל בתחום התרבות הינן נמוכות עד נמוכות מאוד (למעט קומץ של אמנים-סלבריטאים, שרובם המוחלט אינו נהנה מהתמיכה הממשלתית בתרבות). שכר המנהלים מוגבל גם הוא בעקבות דו"ח ניצני שהוחל על מוסדות התרבות ב-2004. 

5.  במדינות העולם המערבי מקובלת תמיכה של לפחות אחוז אחד בתחום התרבות (כפי שנקבע גם באמנת אונסק"ו). בשנת 2005 הצלחנו להגיע לתמיכה ממשלתית של כ-2 פרומיל, ומאז גם השיעור המגוחך הזה נשחק, וכיום הוא עומד על 1.6 פרומיל. הסכנה לאובדן "יתרון הרוח" של האומה הישראלית – ברורה ! וכתובה על הקיר.
 
6.  בשנת 2006 נחתם הסכם בין משרד התרבות למשרד האוצר על תקצוב תחום התרבות ב-430 מיליון ₪ בשנים 2006 ו-2007, והגדלת סכום זה ל-445 מיליון ₪ ב-2008. כבר בשנת 2006 לא עמדה ממשלת ישראל בהסכם, ותקציב התרבות עמד על 427 מיליון (לא כולל תוספת מיוחדת של 5 מיליון ₪ לפעולות תרבות בצפון בעקבות המלחמה).
 
7.  כידוע לך הגידול הטבעי אינו פוסח על צרכני התרבות, אולם האוצר לא מתייחס לכך בזמן קביעת תקציב התרבות, למרות שתקציב המדינה גדל מדי שנה. בנוסף, הסכום שנקבע בהסכם האמור מאפשר אך ורק השקעה בשמירת המצב הקיים. הוא אינו מאפשר השקעה בתשתיות הפיזיות של המוסדות. הוא אינו מאפשר פיתוח וקידום יוזמות חדשות. הוא אינו מאפשר השקעה של תקציב ראוי במגזר הערבי. לא ניתן לקבוע תקציב ממשלתי לתחום התרבות מבלי לתת את הדעת על כל אלה.
 
8.  הקיצוצים התקציביים פגעו כמובן בראש ובראשונה במוסדות החלשים, וכך אנו עדים בשנה האחרונה לסכנה קיומית המרחפת מעל מוסדות התרבות בירושלים. חייבים להציל את העשייה התרבותית בעיר הבירה. במקביל חייבים להתעשת בהקדם, בטרם מצבם של יתר מוסדות התרבות יהיה בדומה למצב אחיהם הירושלמים.
 
9.  בקיץ שעבר גילינו כי הקיצוצים המתמשכים בתקציב הביטחון פגעו בביטחון הפיזי של אזרחי המדינה. אם לא נפסיק את סאגת הקיצוצים בתרבות, אנו עשויים לגלות בקיץ הבא שהביטחון הרוחני שלנו נפגע. אבל להבדיל מהביטחון הפיזי, השיקום של נכסי הרוח במדינה הינו קשה וממושך פי כמה.
 
10.    תחום הקולנוע במדינת ישראל זכה בשנים האחרונות לפריחה יוצאת דופן בזכות חוק הקולנוע בתחילה, ובזכות ההסכם שהחליף את ההסדר של חוק הקולנוע בהמשך. 
   
11.    העשייה התרבותית מחייבת השקעה לטווח ארוך. מוסדות התרבות אינם יכולים לתפקד במצב שבו באמצע כל שנה לא רק שהם אינם יודעים את תקציבם לשנה הבאה, אלא הם אף אינם יודעים את תקציבם לשנה הנוכחית !
בהעדר אופק תקציבי אנו עלולים למצוא את עצמנו בקרוב גם ללא אופק תרבותי. 
 
12. אדוני ראש הממשלה, "הסכמים לקיום ניתנו" ! אל תיתן לתרבות להתמוטט.
 
בכבוד רב
 
פורום מנהלי מוסדות התרבות ישראל: ( רשימה חלקית)
נעם סמל מנכ"ל התיאטרון הקאמרי של תל אביב
דור לין סמנכ"ל מווזיאון ישראל ירושלים
חנה מוניץ מנהלת האופרה הישראלית תל אביב
אהוד גרוס מנהל התזמורת הסימפונית ראשון לציון
יוסי טלגן מנהל התזמורת הסימפונית רשות השידור ירושלים ומנהל פסטיבל ישראל ירושלים
עפר סלע מנהל תזמורת סינפונייטה באר שבע,
אורית פוגל מנהלת תזמורת סינפונייט רעננה
אודליה פרידמן מננכ"לית התיאטרון הלאומי הבימה
ציפי פינס מנהלת תיאטרון בית ליסין
יקי הרטל מנהל תיאטרון החאן ירושלים
שמואל עצמון מנהל תיאטרון יידישפיל
אורי לוי מנהל תיאטרון גשר,יפו
נתן דטנר מנהל תיאטרון באר שבע
סלים דאו מנהל תיאטרון אלמידאן חיפה
ענת רדנאי תיאטרון אנסמבל הרצליה
מיקי צוקרמן תיאטרון תמונע
מיקי ורשביאק סטודיו ניסן נתיב ירושלים ותל אביב
נתן טל מנהל להקת המחול הקיבוצית גליל מערבי
יאיר ורדי  מנהל מרכז סוזן דלל
שלי גונן להקת מוזע
עדי שעל להקת ורטיגו
סיגלית גלפנד עמותת הכוריאוגרפים בישראל
יצחק ברנר מנהל מוזיאון ראשל"צ ויו"ר איגוד המוזיאונים בישראל
ניסים טל מנהל מוזיאון חיפה
רונן מיר מנהל מוזיאון לאומי למדע מדעטק
רעיה זומר מנהלת מוזיאון יאנקו דאדא עין הוד
איתמר גורביץ מנהל עמותת פרס התיאטרון הישראלי
 
 



12/08/2007   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

תגובת גולשים (1 תגובות)
הוסף תגובה   לכל התגובות
1. מזל טוב!
עוד אחד עם דעה , חו"ל!! (14/08/2007)

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע