סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
טור אישי
 
מאת: עמוס אורן פותח קופה לפסטיבלים של אוגוסט
 

 
 
10 פסטיבלים נדחקים השנה לאוגוסט הבוער. עמוס אורן ממפה את השטח, וגם מרים גבה פה ושם


הקיץ הולך ומתקרב אל קצו, ותעשיית הפסטיבלים סוחטת את דוושת הגז עד לקצה.

המרדף צמוד במיוחד בגזרה הים-תיכונית: ה"תימניאדה" המסורתית ופסטיבל "ריח מנטה" נערכים שניהם באילת, ממש באותם תאריכים. פסטיבלי השפלה הדרומית, "חלון לים התיכון" באשדוד ו"בריזה באשקלון", נדחקים גם הם לאוגוסט הבוער.

ואם נדמה שפוטנציאל הקהל קונה הכרטיסים מוצה בארצנו הקטנטונת, מצטרף גם פסטיבל "חפלהלנד" בפתח-תקווה לחגיגה ומוכיח שלא אלמן ישראל.

וכך, מה-23 ועד ה-25 באוגוסט 2012, שעה שעל מדשאת מלון ספורט יופיעו בפני רוכשי חבילות הנופש של ה"תימניאדה" שרית חדד, מרגלית צנעני, אבנר גדסי, יואב יצחק, דודו אהרון, עומר אדם, רובי לוי והרכב מחודש של צלילי-הכרם – יופיעו באותם ערבים ממש , בפני רוכשי חבילות הנופש של "ריח מנטה" בחוף הדקל, ישי לוי, רגב הוד, קובי פרץ, משה פרץ, דודו אהרון (היחיד שירקוד על שתי החתונות), איציק קלה והפרויקט של רביבו, הרכב מוזיקה מזרחית נוסטלגית.

סוף-שבוע מלא בחירות קשות לחובבי הצליל המסולסל. נקווה שבניגוד להאשמות ההדדיות, העוינות והיריבות העסקית שבין המפיקים, יתמקדו הקהלים של שני הפסטיבלים בעיקר: המוזיקה.


הקו הבוער בין אשדוד לפתח-תקווה

ההתנגשות תחל כבר ב-15 באוגוסט, ב"עימות" שבין "חלון לים התיכון" הוותיק לבין "חפלהלנד" המתחיל.

עידן-רייכל-ענקית-01.jpg
עידן רייכל (יח"צ)

עידן רייכל
(!), אביב גפן והתעויוט(!) ושלומי שבת יופיעו (כניסה חופשית) באמפי-חוף לידו שבאשדוד. בה בשעה יופיעו (בתשלום) קובי פרץ, משה פרץ ושרית חדד בפארק של פתח-תקווה.

למחרת יופיעו משה פרץ, שרית חדד וליאור נרקיס באשדוד, ואילו שלומי שבת, עומר אדם, מאור אדרי ו...ליאור נרקיס יופיעו בפתח-תקווה. נאחל לנרקיס ערב ללא תקלות ועמידה בלוחות הזמנים.

ליאור-נרקיס-יחצ.jpg
ליאור נרקיס (יח"צ)

הפלורליזם האשדודי משתקף גם בפסטיבל "בריזה" של השכנה הדרומית אשקלון, מה-20 ל-23 באוגוסט: עמיר בניון, שלמה ארצי ואייל גולן יופיעו באמפי, קרולינה (כבר יום קודם, ב-19 באוגוסט) וכנסיית-השכל (עם התזמורת האנדלוסית) יופיעו בהיכל התרבות המקומי החדש. לא מעט אמנים מכיוונים שונים יופיעו על במות רוק וים-תיכוני נוספות בערבי הפסטיבל, ללא תשלום.

חפלהלנד-01.jpg
חפלהלנד (יח"צ)


הבחירה האמיצה של פסטיבל ערד

ואולם המוזיקה המזרחית אינה חזות הקול. פסטיבל ערד (21–23 באוגוסט), שמציין 30 שנה להיווסדו תחת הכותרת "יש זמר באוויר", מרשה לעצמו לקיים שלושה ערבים של מופעים – ללא ייצוג לפופ הים-תיכוני.

מפתיע? לנוכח הפיחות הבלתי משוקם במעמדו, לא כל-כך. אם בעבר, כשפסטיבל ערד היה הברומטר של המוזיקה הישראלית הפופולרית, היתה הבחירה להדיר ממנו מוזיקה ים-תיכונית מגיעה עד לדיוני הכנסת, השנה היא עוברת בשקט. וזה דווקא בסדר.

לנוכח רשימת המשתתפים, יש לשבח את האומץ של הניהול האמנותי וההפקה שלא להיכנע לתכתיבי רחוב אופנתיים ולצאת נגד הצליל השולט. אפשר בהחלט להסתפק בשרית חדד (וגם היא כבר פופ של אמצע הדרך) כמופע מרכזי וכתיקון היסטורי. במיוחד אם אבי גואטה, מנהלה של חדד, בא לקראת הפסטיבל בתמחור סביר.

חובבי הזמר העברי הארד-קור ימצאו את סיפוקם במפגש בין הסימפונייטה באר-שבע לזמרת אילנית, בהצדעות לשירים של נחום היימן ואריק לביא ובעשרות מופעים נוספים, כשהכניסה לכולם, באולמות ותחת כיפת השמים, חופשית.

סינפונייטה-באר-שבע-דן-פורגס.jpg "הסינפונייטה הישראלית באר שבע" (צילום: דן פורגס)


הניחוח הניו-אורלינסי של מצפה-רמון


הנגב, ומצפה-רמון במיוחד, הופכים בשנים האחרונות למרכז פעילות מוזיקלי מאתגר, שקודקודיו מוזיקת רוק עצמאית ופורמטים מדבריים אינטימיים.

כזה הוא פסטיבל "אינטי מדבר" הראשון, שמתקיים ברובע דרכי-הבשמים במצפה-רמון
(16–17 באוגוסט). המפיקים מנסים להעתיק את האווירה במועדוני ניו-אורלינס לעיירה הנגבית, ובמשך שני ימים לוהטים ושני לילות לבנים יקיימו שורה של אירועים מגוונים.

האירועים המרכזיים יהיו הופעות של נקמת-הטרקטור, עמיר לב שמארח את ברי סחרוף, הופעה של מיקה קרני ועוד. אלוהים, אומרים, נמצא בפרטים הקטנים, וגם כאן, יש לקוות, העניין יימצא בהופעות של האמנים הקטנים והמוכרים פחות. למשל הופעה של אסי זיגדון, אחד ממפיקי של הפסטיבל.

עמיר-לב-ענק.jpg
עמיר לב (יח"צ)


מעלות-תרשיחא שוברים את השוק

אם אתם דווקא בצפון הרחוק, פארק "ברוכים הבאים" במעלות-תרשיחא יארח ב-22 באוגוסט, מ-17:00, את "פסטיבל בשקל".

תחת הכותרת "תרבות זו זכות", וכמובן תמורת שקל אחד, אפשר לראות במהלך ערב אחד ועל במה אחת את רמי פורטיס, קרולינה, מושיק עפיה, מופע הארנבות של ד"ר קספר, לוס כפרוס ולהקות מקומיות, עם יואב קוטנר כמנחה.

תמהיל מרענן ומבטיח לפעילות התרבותית המוצדקת מכולן.

קרולינה-אסף-עיני1.jpg
קרולינה (צילום: אסף עייני)


שמורת הטבע היהודית בצפת


שמורת טבע (יהודית?) לבעלי עניין בלבד היא פסטיבל הכליזמרים הבינלאומי בצפת.

השנה מציין הפסטיבל חצי יובל (20–22 באוגוסט) עם אמנים קרובים אצל הדת, תופעה סוציו-תרבותית מרתקת כשלעצמה, שצוברת הודים כל הזמן.

בין השאר יופיעו שם דניאל זמיר, שולי רנד, המדרגות עם ארז לב-ארי, יונתן רזאל, אהרון רזאל, אריאל זילבר וגם אושיות כגיורא פיידמן, אייל סלע, מוסה ברלין, ישראל זוהר, ברני מרינבך ויהודה כץ.

גיורא-פיידמן2.jpg
גיורא פיידמן (יח"צ)


תל-אביב מפלרטטת עם העוּד


תל-אביב בוחרת להמשיך לארח את פסטיבל העוּד בצוותא (19 עד 25 באוגוסט).

על פניו, הפסטיבל הזה היה צריך להיות חלון הראווה של האינדי המזרחי, חלון למוזיקה המזרחית האמיתית.

בפועל, לצד קצת הארד-קור של מוזיקה ערבית (מוריס אל-מדיוני, תזמורת נצרת) ושימוש מוגבר בעוד, מסתופפים תחת אתה קורת גג מופעים רבים שזיקתם לצלילי העוד קלושה.

מוריס-אל-מדיוני-01.jpg
מוריס אל מדיוני (צילום: עליזה חיון)

תוכלו לשמוע שם את הלדינו של גיא ורועי זוארץ, דוד ד'אור, שלמה בר, מירה עוואד, ליאת יצחקי שמארחת את לאה שבת, פרץ ומארק אליהו, גולן אזולאי, עופר כלף, גילה בשארי ואחרים.

מארק-ופרץ-אליהו-רבקה-אליהו.jpg
מארק ופרץ אליהו (צילום: רבקה אליהו)


האינדי היחסי של פסטיבל התחנה המרכזית

ואפשר לפזול קצת קדימה, אל פסטיבל "התחנה המרכזית", פסטיבל אינדי חדש בחניון האוטובוסים שעל גג התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב, שייערך בראש השנה (17.9, מ-10:00 עד 23:00).

רשימת המשתתפים הלא-סופית כוללת את עוזי רמירז, הקולקטיב, כל החתיכים אצלי, פאנקשנטיין, יהוא ירון,  אחד חלקי אחד שמארחים את רמי הויברגר, קראנץ', אלקטריק זו, רותם אור ועוד.

יהוא-ירון-ענק.jpg
יהוא ירון (יח"צ)

המועד נהדר, המיקום מעולה, מתכתב עם הרחובות והשכונות של דרום תל-אביב השוקקים פעילות אלטרנטיבית, וגם התכנים ושמות האמנים מבטיחים בהחלט.

אפילו הרעיון  הכלכלי שמאחורי פסטיבל "תחנה מרכזית" ראוי ביותר: בגיוס כספים מראש, בהבטחת תשלום בסיסי ובחלוקה של רווחים, אם יהיו כאלה.

ועדיין, נדמה לי שאם כבר במקום הזה ובמועד הזה, אפשר היה לתת מקום ליצירה ולמוזיקאים של האוכלוסיה המקומית, הלגיטימית והבלתי לגאלית.

אולי גרסה מקומית לפסטיבל נוטינגהיל הלונדוני הצבעוני והתוסס, שכבר הטמיע לאורך שנות קיומו את היצירה המוזיקלית של בני מיעוטים ומהגרים של הבירה האנגלית במוזיקה הבריטית כולה.

ואולי אני תמים מדי.



16/08/2012   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע