סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה חגיגת לילה פרינג' 2015
 

 
 
21 הצגות פרינג' מכל רחבי הארץ יועלו בבתי הפרינג' בת"א במשך 3 ימים שבסופם יחולקו פרסי קיפוד הזהב


לילה פרינג' - חגיגת תיאטרון הפרינג' הגדולה תימשך שלושה לילות בתל אביב (13-11 בנובמבר 2015) ובמסגרתה יועלו 21 הצגות פרינג' מכל רחבי הארץ.

תיאטרוני פרינג' מכל הארץ (ירושלים, עכו, קריית שמונה, פרדס חנה, באר שבע ועוד) יתארחו ביומו הראשון של הפסטיבל (11 בנובמבר)  בתיאטרוני הפרינג' התל אביביים. ב-13-12 בנובמבר יתקיימו הצגות של בתי הפרינג' התל אביביים
 
יחתום את האירועים טקס חלוקת פרסי הפרינג'- "קיפוד הזהב", שייערך בתיאטרון נוצר בבת-ים, ב-13 בנובמבר במעמד שרת התרבות והספורט מירי רגב וראש העיר בת ים יוסי בכר.  בטקס יוענקו 16 פרסים בקטגוריות השונות, בנוסף, יוענק גם פרס מפעל חיים  לשחקנית יעל יעקב גולדמן .
 
השנה תמך משרד התרבות והספורט בבתי הפרינג' בישראל בסכום של כ - 19.000,000 ש"ח (תמיכה בקבוצות התיאטרון השונות, במרכזי הפרינג' , ביוזמות מיוחדות בפרינג' ובפרוייקטים שונים). 
  
פרינג' מרחבי הארץ

 
To life – תיאטרון מ.ר.א.ה

סיפורו של סניור סולו, איש בודד וממורמר, המעביר את ימיו בבדידות ומבקש לשים קץ לחייו. אל תוך עולמו הבודד והמנוכר, נוחתת משפחת אופוריה, שהופכת ומטלטלת את חייו מן הקצה אל הקצה. "טו לייף" דן במפגש שבין החיים במלואם, על העימותים והבעיות הנלווים אליהם, לבין חיים מלאי פחד וחרדה, בטוחים ושקטים יותר, הכולאים את האדם בתוך "בועה". הצגה ליצנית מקורית, הנעה על הציר שבין המגוחך והנוגע ללב, שנוצרה תוך כדי סדנת ליצנות ואימפרוביזציה ממושכת של אנסמבל השחקנים.

במאי: גילי עברי. שחקנים: גל שמאי, מיכל כהן, קארין מרום, טל דנינו, הראל קרטס, לי אלוני
 
11 בנובמבר, 20:30, תיאטרון יפו. To Life


טו-לייף-צילום-גראר-אלון.gif
טו לייף, תיאטרון מראה (צילום: ג'ראר אלון)

 
מוטל בן פייסי החזן – תיאטרון חזן
 
שני שחקנים המביאים בפעם הראשונה לבמה, את סיפורו של מוטל בן ה- 9 וכל הדמויות הססגוניות המקיפות אותו. סיפורו מתחיל בכפר במזרח אירופה וממשיך דרך כל חוויות המסע, עד לאמריקה הרחוקה.

מאת: שלום עליכם. עיבוד ובימוי : שמואל הדג'ס.מוזיקה: עמית בן עטר. עיצוב תלבושות: אודליה ליברמן. עיצוב תפאורה:  עלי. תאורה: שמואל הדג'ס, אדם רוטבליט, שחקנים: בועז נחום, יגאל פילר
 
11 בנובמבר, 20:30, תיאטרון קרוב. מוטל בן פייסי החזן

מוטל-בן-פיסי-החזן01.jpg
מוטל בן פיסי החזן (צילום: יחסי ציבור)

 
מחפשים משמעות – המרכז לתיאטרון עכו
 
ניסוי המתרחש במכון ויקטור פרנקל ללוגותרפיה, המשמש כמוזיאון אינטראקטיבי לחקר המשמעות. שלושה סטודנטים לרפואה מתבקשים להציל אדם הטוען שהחיים חסרי טעם ולכן הוא רוצה להתאבד. הם נכשלים במשימתם והוא יורה בעצמו.לאחר כמה רגעים מתעוררים הסטודנטים בעולם דמיוני ומגלים שהאדם לא מת ויש להם הזדמנות נוספת להצילו.

על פי ויקטור פרנקל, ניצול שואה ומחבר רב המכר "האדם מחפש משמעות", מאת ובבימוי: ערן טובול, תאורה: פיראס רובי, עיצוב תאורה: חגית שילוני, ליווי אמנותי: סמדר יערון, שחקנים יוצרים: מוטי תמם, נורית נוביק, ניתאי יורן, ניהאד רדא
 
11 בנובמבר, 20:00, תיאטרון תמונע. מחפשים משמעות
 

מחפשים-משמעות01.jpg
מחפשים משמעות (צילום: יחסי ציבור)


יתומים – תיאטרון הידית

 
העולם הוא בית יתומים ובתוכו אנו, שחקנים ילדים, משחקים משחק. הבית - שלד תלוי ללא קירות וללא תקרה. ישנים ומקיצים, מאכילים ומטפלים, עומדים בתור, מבודדים, משתיקים זה את זה. הופכים לזאבים הנאבקים עד הסוף או קופצים מתוך התמסרות מעבר לצוק אל מרחב לא מוגבל של עצמאות. מי רואה אותנו?  הקהל מוזמן להיכנס לתוך עולם חדש, שבו חמישה שחקנים החוקרים מצבי תודעה של יתמות, עסוקים בריטואלים של קיום סדר היום על ידי משחקים, נאבקים על שליטה ומקום, וכל זה כשברקע צלו הגדול של ההיעדר. 

יצירה ובימוי: שירי ג'ורנו.יוצר שותף ועיצוב: הנס פלדה. הדרכת שחקנים: קלאודיה דוליצ'י.טקסט ודרמטורגיה: ניצן כהן. עיצוב תלבושות: ברק אביעם. מוזיקה מקורית: יהודה לזרוביץ. עיצוב תאורה:  תומר שלו. שחקנים – יוצרים: איתי דורון, דיצה משולם, טלי הירשפלד, יהודה לזרוביץ, קלאודיה דוליצ'י, קרין שטאנג
 
11 בנובמבר, 20:30, תיאטרון הקוביה במרכז  הגאה . יתומים
   

יתומים-3-נואית-זכאי.gif
יתומים (צילום: נואית זכאי)


B פולארי – פרינג' באר שבע
 
יצירה חזותית בהשראת "רשימותיו של מטורף" מאת גוגול, סיפורו של פקיד אפור, המתאהב בבתו של המנהל שלו, אהבה ההופכת לאובססיה ומציתה את מחלת הנפש הדו-קוטבית החבויה בו. היצירה עוסקת בהשפעת העולם המודרני על נפשו של האדם ועל הגבול ההולך ומיטשטש בין שפיות לשיגעון.
 
בימוי: יואב מיכאלי, עיצוב תפאורה: אבי שכוי, עיצוב תאורה: אורי מורג, עריכה מוזיקלית ומוזיקה מקורית: אמיר גרומן, עיצוב תלבושות: אהובה ארז, וידאו ארט: אלי לוי, שחקנים יוצרים "אנסמבל עיט": אורן אטיאס, רעות ברבי, אביחי כהן, רועי גור, עפר פרימן וטל שלאכטמן.
 
11 בנובמבר, 20:00, תיאטרון תמונע . B פולארי
   

בי-פולארי-צילום-טלי-פטל.gif
Bפולארי  (צילום: סלי פטל)


התעוררות האביב – מרכז עכו לתיאטרון
 
טרגדיה בעיצוב מודרני על נעורים שהתעוררו ומחפשים את דרכם בעולם. עיבוד למחזה מחאה המציג זירת מאבק בין צעירים מלאי תשוקה, יצרים ומיניות מתפרצת, ובין ממסד המתאמץ לדכא ולהכניע אותם. 
 
מחזה: פרנק וודקינד. עיצוב ובימוי: ברק בן-דוד. שחקנים: יהב וינר, אדריאנו חאובל, סיון כהן, שפי מרציאנו, שיר קליפר, רותם שוורץ
   
11 בנובמבר, 20:30, תיאטרון הסימטה (עליון). התעוררות
 
 
מת על החיים – תיאטרון הסימטה
 
דב שוורץ, מבקר התיאטרון הנודע, בטוח שהוא הולך למות בעוד יומיים, שיחגוג את יום הולדתו ה-40, הגיל שבו הלכו לעולמם אביו וסבו. מולו מתייצבות שתי נשים מלאות חיים וגבר מת אחד. בזכותם הוא מגלה את האהבה ודבק בחיים.
 
מחזה: רוני נוימן, במאי: שלום שמואלוב, שחקנים: פזית ירון-מינקובסקי, דורין מנדל/ טלי בן יוסף, יובל סגל, יפתח קמינר, עיצוב תפאורה: מיכל פרידמן ודניאל בלנקט, עיצוב תלבושות: דלית ענבר, עיצוב תאורה: אורי רובינשטיין

11 בנובמבר, 20:30, תיאטרון הסימטה ( תחתון).
מת על החיים
 
אלחנדרו – תיאטרון האינקובטור
 
הגיבור במסכה מציל את העיירה וזוכה בליבה של אהובתו האבודה. גיטרות טקילה ואקדחים שלופים. שעה של מערבון מוזיקלי מקורי ומסעיר, מוזיקה חיה ושחקנים מתים על הבמה!
 
11 בנובמבר, 20:30, במת מיצג. אלחנדרו
 
מלח הארץ – קבוצת התיאטרון הירושלמית
 
מונודרמה מקורית ומרגשת, מאת דני קדם, המגוללת ספור אישי ומפתיע של מאבטח במוזיאון לאמנות מודרנית. סיפור פרוץ גבולות המחבר בין זכרון אישי וקולקטיבי.
 
בימוי: גבריאלה לב, מחזה: דני קדם, משחק: ערן בוהם.
 
11 בנובמבר, 20:30, צוותא 2 . מלח הארץ


לילה-פרינג-יחצ.gif
לילה פרינג' (תמונת יחסי ציבור)

פרינג' תל-אביבי
 
זיכרון בנסיגה – תיאטרון יפו
 
מחזה פיוטי מיוחד ומקורי המגולל את סיפור דעיכתו של אב דומיננטי אל תוך האלצהיימר, בעוד בנו המשורר ניצב חסר ישע ממול לנוכח סירובו המתמשך של אביו להכיר בבעיה ולראות ממולו את בנו.

מחזה: מרים בוסלמי, תרגום: מרגלית גז, בימוי: יונתן אסתרקין, עיצוב חזותי: יונתן אסתרקין, תאורה: אורי רובינשטיין, משתתפים: שלום כורם ואמיר עודה 
 
12 בנובמבר, 20:00, תיאטרון יפו.  זיכרון בנסיגה
 
אף על פי תהום– תיאטרון יפו

 
קומדיה מרגשת עם מופע ליצנות מאת נועם ענבר. לאחר מותו מוצא עצמו נגדיאל אפשטיין במעמקי הגיהנום ופוגש את השד אינפרנו . השד אינפרנו מטיל עליו שלוש משימות שעליו לבצע אך אם יכשל עליו להישרף באש הגיהנום ולטבוע בנהרות הרוע. ליצנות תיאטרלית ותיאטרון פיזי בקומדיה מצחיקה ומרגשת המתארת את המאבק בין עולמו של האדם החופשי לבין הרוע שאופף אותו.
 
כתיבה ומשחק: נועם ענבר, בימוי: גבריאל כהן, צילום : יונתן ענבר. אף על פי תהום 
12 בנובמבר, 20:00, תיאטרון יפו 
  
אדון בקבוק – תיאטרון קרוב
 
קשיש בן 80 פלוס, אוסף בביתו בקבוקי יין ריקים כמחאה על אי החזרת פקדון הבקבוק, בתקווה שבעתיד לבוא ישובו להחזירו. בנוסף הוא התקין בסלון ביתו סל חוקי של כדורסל, על מנת לעודד את ביקורי נכדיו שהתמעטו לאחרונה.שתי בנותיו הדואגות לשלומו, מנסות לשווא לשקם אותו ב"דיור מוגן" אבל הוא מצליח להתחמק בכל מיני תחבולות משעשעות. זאת קומדיה מטורפת על זקנה ועל יחסינו אליה.
 
מחזה, בימוי ומשחק: ניקו ניתאי, כוריאוגרפיה: אחינועם פישר, מוזיקה: שרון בלנק.עיצוב תלבושות: ענבל מלמד תמיר, עיצוב תפאורה: צבי פדלמן, תאורה: יעקב סליב
 
12 בנובמבר, 20:00, תיאטרון קרוב. אדון בקבוק
 

אדון-בקבוק-אריקה-לינור-קוצוק1.jpg
אדון בקבוק (צילום: אריקה לינור קוצ'וק)


ויטרינה – אנסמבל ביזר -  תיאטרון הסימטה

 
ערב מערכוני פרפורמנס. "ויטרינה" הוא מופע של מערכוני פרפורמנס תנועתיים-קומיים העוסק בנראות וביקורת. כשמה, "ויטרינה" חושפת את חיצוניותו של כל-אדם כבדרך זכוכית. דרך הזכוכית אפשר לראות מצבים המוכרים לכל אדם  בחייו השגרתיים. הזכוכית לא מאפשרת קירבה אלא צפייה וביקורת בלבד. במופע אין שימוש במילים. השפה היא תנועתית בלבד. היצירה קומית, תיאטרלית ומותאמת לכל גיל ולכל דוברי השפות.
 
בימוי וכוריאוגרפיה:קלי איאש. פרפורמרים יוצרים: סתיו בר נחום, נופר עובדחן חפץ, קלי איאש. מעצבת תלבושות: אלינהר בינשטוק. השראה והדרכה: מאיה לוי ואננדו מארס
 
12 בנובמבר, 20:30, תיאטרון הסימטה . ויטרינה
  
קצב החיים 
 
מפגש תיאטרון תנועה עם דורית ניתאי – נאמן
 
12 בנובמבר, 19:00, תיאטרון קרוב . קצב החיים
  
ז'אן ז'נה בן זונה – תיאטרון תמונע
 
רגעים ממהלך חייו של המחזאי, הסופר והמשורר, הגנב והזונה ממין זכר - ז'אן ז'נה, שחי במאה הקודמת וחייו וכתביו היו לרעש גדול במשך כל התקופה וגם כיום. המחזה נכתב על בסיס מחקר של חייו, כתביו, מאמרים שנכתבו על חייו, פשעיו, עדויות מקרובי משפחה וחברים, עם השראות מובהקות ממחזותיו ורגעים בלתי נשכחים מספריו. בקצב סוחף וכמעט בלי נשימה, ספוג בתיאטרון ברכטיאני, נפרשת לעינינו נשמתו של אחת מהדמויות המרתקות ביותר מהמאה הקודמת.
 
אמן ראשי, מחזה, כוריאוגרפיה, בימוי, עיצוב תלבושות ותפאורה: ציון אשכנזי. מוזיקה:  גל לב. תאורה סשה סיקירין
 
12 בנובמבר, 20:00, צוותא . ז'אן ז'נה בן זונה
   
אנה ואנה – תיאטרון תמונע
 
קומדיה סאטירית בלתי אפשרית שמתפתחת כאשר ארבע דמויות בלתי אפשריות נפגשות באופן בלתי אפשרי במקום בלתי אפשרי. כתוצאה מהפגישה הבלתי אפשרית מתרחש הבלתי אפשרי, ומה שנראה כבלתי אפשרי נעשה אפשרי, לשמחת כולם. 

מאת ובבימוי: יהושע סובול. עיצוב תפאורה ותלבושות: טל ארביב. מוזיקה: עופר שלחין. כוריאוגרפיה: יעל ניברון. שחקנים: אלון אופנייםרותי בורנשטיין עומרי לוייעל ניברון
 
12 בנובמבר, 20:00, תיאטרון תמונע . אנה ואנה
  
 פטר@בורג –  צוותא
 
ההצגה פטר@בורג משלבת שתי יצירות של הקלאסיקה הרוסית: "רשימותיו של המטורף" מאת ניקואלי גוגול ו"כתבים מן המרתף" מאת פיודור דוסטויבסקי. שתי היצירות נכתבו במאה ה-19 והן מציגות את יומניהם של שני פקידים זוטרים מפטרבורג. שניהם גלמודים ואומללים, אינם יודעים לתקשר עם העולם ועם הזולת, שניהם מחפשים בכתיבת היומנים את המפלט מהבדידות ומהשגרה המייגעת, ושניהם לא מצליחים להתגבר על מוגבלויותיהם. 
 
כוריאוגרפיה: איליה דומנוב. בימוי:  אולגה טוברובסקי, ילנה טרטקובסקי.שחקנים:  הדס איל, אורי לבנון, יורי קזנצב. מוזיקה:  אלה דנציג, אלפרד שניטקה, חביאר נאברטה. עיצוב תלבושות: ילנה נזרוב
 
12 בנובמבר, 20:00, צוותא
 

פטר-בורג-יורי-דיבינסקי01.jpg
פטר @ בורג, צילום: יורי דיבינסקי

המשרתים  – אורתודה
 
עיבוד אקטואלי להווי החיים בישראל של היום: דיכוי האזרח על ידי השלטון, גזענות, תרבות של פחד מביקרת חברתית. מחזה בעקבות "המשרתות" מאת ז'אן ז'אנה, כולל קטע מתוך "יומן מלחמה 2014" מאת סלמאן נאטור. 

מחזאי: ז'אן ז'אנה. עיבוד: סלמאן נאטור. בימוי: אבי גיבסון בר – אל, שחקנים: אביאל שיליאן, טל דנינו, מוטי רוזנצוויג. עיצוב תלבושות ותפאורה: אבי גיבסון בר – אל.
 
13 בנובמבר, 10:00, תיאטרון אורתודה.



27/10/2015   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע