סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה תיאטרון עכו בפסטיבל לתיאטרון אחר
 

 
 
המרכז יציג שתי בכורות פורצות דרך במסגרת פסטיבל עכו לתיאטרון אחר בסוכות 2019


במסגרת פסטיבל עכו לתיאטרון אחר 2019 יציג המרכז לתיאטרון עכו יציג שתי בכורות: "חוואג'ה ביאליק" – יצירתם של סמדר יערון וזיוואר בהלול העוסקת בשאלות מיהו המשורר הלאומי, "מלך היהודים" ומה בשיריו מעורר ונוגע בחומרים הביוגרפים שלהם, ו"הקללה" – מחזה מאת ובבימויו של עודד קוטלר על שלטון וכוח משחיתים. כמו כן יתקיים במסגרת הפסטיבל המופע "דיוקן האמן היוצר".

מופעי תיאטרון עכו בפסטיבל עכו לתיאטרון אחר: 
 
חוואג'ה ביאליק 
 
במסגרת פסטיבל עכו לתיאטרון אחר 2019, סמדר יערון נפגשת עם זיוואר בהלול כדי לבדוק יחד מיהו המשורר הלאומי, 'מלך היהודים' ומה בשיריו מעורר ונוגע בחומרים הביוגרפים שלהם. ביאליק, ספור חייו וכתביו משמשים קרש קפיצה לעיסוק וכניסה של היוצרים (סמדר יערון וזיוואר בהלול) אל נקודות וחוויות אוטוביוגרפיות אישיות וקולקטיביות מעולמם המשיקים לביוגרפיה של המשורר ולנושאים עליהם כתב בשיריו כמו היתמות בגיל צעיר, חווית הזרות, ייסורי היצירה, הכיסופים לארץ בחירה.
 
חלקי טקסט מתוך שיריו משמשים בערבוביה עם טקסטים אישיים .חלק מיצירותיו שהולחנו מנוגנות במהלך ההצגה על שני פסנתרים שנמצאים בחלל ההצגה. כל זה קורה בקונטקסט של "חזרה" שעורכת האמנית עם המוזיקאי. זהו רק סיפור מסגרת כמו שהעיסוק בחיים נחמן ביאליק הוא אמתלה כשלמעשה בו זמנית השחקנים הם לחילופין ביאליק ואשתו מניה וסמדר וזיוואר. שירו של רוני סומק "חווג'א ביאליק" מרחף מעל המפגש הייחודי. שחקנים ומוזיקאים יוצרים: זיוואר בהלול, סמדר יערון, ליווי אמנותי: הילה גולן.  

10, 14, 15 באוקטובר בשעה 20:00, ביתה של סמדר יערון, ההגנה 6 עכו. מחיר כרטיס: 60-40. חוואג'ה ביאליק. לרכישת כרטיסים 



חוואג ' ה ביאליק, צילום: אושרי כהן

"הקללה" מחזה על שלטון וכוח משחיתים

חוליי המנהיגות העתיקה כאן ועכשיו - בעקבות אייסכילוס, אורפידס וסופוקלס, מאת ובבימוי: עודד קוטלר. "הקללה" הוא סיפור נפילתה של שושלת אטראוס במלכות יוון העתיקה. המחזה נכתב על פי שלושה מחזות: "אגממנון" מאת איכסילוס, "אלקטרה" מאת סופוקלס ו"איפיגניה באוליס" מאת אורפידס. שפת המחזה הינה עכשווית ותואמת למציאות של כאן ועכשיו. המחזאים היוונים הגאונים אייסכילוס, אוריפידס וסופוקלס ידעו להעמיד מראה משקפת, חריפה וביקורתית להחריד מול ההיסטוריה רוויות הדם, הנקמנות והכיבושים. במחזות "איפגניה באאוליס", "אגממנון" ו"אלקטרה" נחשפת פרשה נוראה ומושחתת שבה משחקים מנהיגים בחיי אזרחי מדינתם כדי להשיג מטרות אישיות וטובות הנאה. וכל זה דווקא בדמוקרטיה הראשונה בעולם, כהגדרתה. נשמע כמדור רכילות בעיתון? כטלנובלה ארגנטינאית? כסדרה "דאלאס" ההוליוודית? למרבה האימה זוהי חתיכת היסטוריה שאף אם חלוקות הדעות על פרטי העלילות והתפניות שבה, הרי שהשלד הסיפורי מבוסס למדי במיתולוגיה היוונית.
 
"הקללה" הוא מחזה על דיאלוג בין עבר קשה, רדוף בנקמות ובין סיכוי לעתיד ותקווה לחיים.
אולי בחומרים העתיקים האלו ניתן לתת ביטוי הולם ונוקב למציאות חיינו בחללים העתיקים של עכו  המהווים תפאורה מושלמת לדיאלוג בין עבר ועתיד. הבבואה שיצרו המחזאים הגאוניים לפני כאלפיים חמש מאות שנה, מחדדת את הבנת המציאות בתוכה אנחנו חיים. העיבוד הזה, מבקש לתהות, שוב, היכן ניצבים הקווים האדומים בניהולה של מדינה דמוקרטית. איפה מתחילה טובת הציבור וגולשת לטובת ההנאה של שכבת המנהיגות? ואיך והאם אפשר להצדיק מלחמה מיותרת כמומלחמת טרויה?
 
המציאות שאנחנו חיים בה, כאן בישראל, דרמטית כל כך, מציפה כל אמצעי תקשורת, מרציני ועד קיקיוני, והבעיות שמטלטלות אותנו ממלאות את עולמנו יום יום ושעה שעה. בשאלה הזאת טמונה התשובה. דווקא ההרחקה מאפשרת מבט חד וממוקד בעכשווי. עמידה מרחוק מאפשרת מבט רחב על הנוף הפנורמי. ואז מתגלה שההשוואה בין חוליי המנהיגות העתיקה לזו של היום מדהימה. בני אדם הם בני אדם וחולשותיהם הגורליות רק השתכללו עם הזמן. הבסיס – שלטון וכוח משחיתים את האדם – הוא אותו בסיס. מנהיגים העושים בציבור כברכושם הפרטי היו כבר אז ופופולריים מאד היום, גם כאן. זאת הקללה בה מדובר.
 
13 שחקנים ושני מוזיקאים יחיו על במת הפסטיבל את הסיפור העתיק בזמן הווה. הקהל, בצורת הישיבה שעוצבה במיוחד להצגה, יקיף את המתרחש, יוכל כמעט לגעת בנפשות הפועלות, משחקות, מתעמתות, שרות ומוחות ברוח מרדנית נגד הקללה. מספר עודד קוטלר: "לפני 40 שנה באתי ללאה פורת ראש מנהל תרבות והצעתי לה לייסד את הפסטיבל לתיאטרון ישראלי אחר כדי שתיכנס רוח  ותטלטל את עולם התיאטרון הישראלי בהתפרצות של כוחות צעירים, והנה 40 שנה מאוחר יותר אני עצמי לוקח חלק בפסטיבל, ואני מתכוון לממש בו חלום שלא הפסיק להטריד את מנוחתי שנים רבות."

מאת ובבימוי: עודד קוטלר, דרמטורגיה: רונית לרר-שפק, מוזיקה מקורית: אסי מסקין, עיצוב תפאורה ותלבושות: דניאלה מור, עיצוב תאורה: יחיאל אורגל, נגינה, שירה והפקה אלקטרונית: אסי מסקין וסיוון עמרן. משתתפים: אביב זמר, נינה קוטלר, ג'רי היימן, דניאל הרטוב, יובל שחורי, ניר שטראוס, מריה רוזנפלד, רפי רותם, איציק דריי, שולה אדר.

13 באוקטובר בשעה 12:30, 17:30 (חזרה גנרלית), 14 באוקטובר בשעה 21:00, 15 באוקטובר בשעה 13:00, 16 באוקטובר בשעה 12:00, 17 באוקטובר בשעה  10:00 באולם אבירים א'. הקללה. לרכישת כרטיסים 
 


הקללה, צילום: מור שרון



דיוקן האמן היוצר 
  
תכנית הלימוד של המרכז לתיאטרון עכו - מציג מקבץ יצירות נבחרות. ברוח מסורת המרכז ארבע היוצרות יציגו עבודות המתאפיינות בחתירה עמוקה ואינטימית של תכנים אישיים ומורכבים הנושקים לחברתי/פוליטי/אוניברסלי.  
 
שירה שרף חלבני - שחקנית בוגרת בית צבי שיצאה למסע רוחני שהוביל לחזרה בתשובה ולאחר מכן לחזרה בשאלה, מציגה את "אם יש חיים בעולם אחר" המדבר על ההרס העצמי והתפוררות החלום במסע בין מימדי וכמיהה לתהילה משיחית.

מירי יריב - למדה ועסקה במחול אצל מיה ארבטובה בבית ספר בת דור ,עם היוצרים רינה שחם, אנה סוקולוב, נירה פז ובלהקת מטורה. מטפלת בתנועה ואמנויות המתמחה בטראומות אצל ילדים והוריהם. עוסקת בעדות הטראומטית והשפעותיה ומציגה את "הולוגרמה" - שברי תמונות מעבר שעדיין לא היה.

שרון בורשטיין - רקדנית-שחקנית, יוצרת, מורה למחול וחולמת מקצועית. בוגרת מגמת מחול תיכון אלון. למדה בבית ספר של להקת בת דור, סטודיו B  וביכורי העתים. הוכשרה בסדנה להכשרת רקדנים בחיפה, בעלת תואר Bed מסמינר הקיבוצים בהתמחות תיאטרון מחול. השתתפה בקבוצת תיאטרון פיזי של טיירי מורל ונלי עמר, מציגה את wannabe– החלום להופיע, הרצון להצליח, הזמן שאוזל, רגע כוכבת, רגע רוכבת, נופלת. מצאתי את עצמי.

גליה זואי לבאור - בוגרת מסלול לימודי תאטרון פיזי אצל נטע פלוצקי ומסלול מוזיקה במכללת צפת. מציגה את "דולורס"- מפגש בין חלומה של ילדה מול מציאות מרעילה. תמונות מחייה בתנועה ובקצב סוחף מלווה במוזיקה והומור. 

ניהול אמנותי: סמדר יערון הנחיה, ליווי וייעוץ אמנותי: סמדר יערון, אסנת שנק יוסף, מירב כהן, רן בן דרור

 
17 באוקטובר בשעה 17:00, האולם הלבן. דיוקן האמן היוצר. לרכישת כרטיסים 
 


דיוקן האמן היוצר, צילום: רן בן דרור



מופעי המרכז לתיאטרון עכו במסגרת פסטיבל עכו לתיאטרון אחר 2019. להזמנת כרטיסים: *2207. טל' התיאטרון:  04-9913834 / 04-9919634



12/09/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע