סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל עכו לתיאטרון אחר 2019
 

 
 
הפסטיבל מציין השנה 40 שנים לקיומו, ממשיך לחדש ומביא מופעים והצגות מהארץ ומהעולם
ומחזיר יוצרים ותיקים כמו עודד קוטלר, מייסד הפסטיבל


מה זה תיאטרון אחר?

פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר ה-40 יתקיים כמדי שנה במהלך חול המועד סוכות, בין התאריכים 17-14 באוקטובר. בפסטיבל יופיעו מאות שחקנים ופרפורמרים מהארץ ומהעולם, שיעלו עשרות הצגות ומופעים חדשים וותיקים, מתוכן שמונה בכורות שייקחו חלק בתחרות הפסטיבל. זוהי השנה השנייה שהפסטיבל יתקיים תחת ניהולו האמנותי של השחקן והבמאי שלום שמואלוב.
 
לקראת הפסטיבל, יתקיים יום עיון בנושא 40 שנה לפסטיבל בתאריך ה-16 באוקטובר, ובמהלכו פאנלים והרצאות בהנחייתם של אמנים ויוצרים שסייעו בעיצוב פני הפסטיבל לאורך השנים, וביניהם: עודד קוטלר, יובל מסקין, סמדר יערון, דניאלה מיכאלי, עתי ציטרון, שלום שמואלוב ועוד.  
 
עם השנים, פרחה העיר עכו ועברה מהפכה תרבותית של ממש. כיום עכו מזוהה כעיר של תרבות: פסטיבלים, תיאטרונים ומוזיקה מהווים חלק מהותי ואינטגרלי מאופייה של העיר. ההצגות העולות בפסטיבל משקפות את ההיסטוריה המפוארת של העיר בת אלפי השנים לחופי הים התיכון. המופעים המגוונים מייצגים גם את הגיוון הקיים בעיר - יהודים וערבים, חילונים ודתיים, שחיים יחד בדו קיום ויחסי שכנות טובים כבר שנים רבות. היצירות השונות שיעלו בפסטיבל מביאות לידי ביטוי את אופייה של העיר, שהפכה עם השנים לבית לתיאטרון חתרני  ופורץ גבולות בארץ. 
 
ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי: "פסטיבל עכו הבינלאומי לתאטרון אחר חוגג השנה 40 שנות פעילות. מדובר בהישג גדול ובנקודת ציון משמעותית של אחד מהמפעלים יוצאי הדופן שיש לנו בתרבות הישראלית. הפסטיבל מעלה על נס את הקסם שבתיאטרון האחר ומעניק לקהל הזדמנות לחוות יצירה פחות שגרתית. הקהל שיגיע לפסטיבל ייהנה מאד מנופי העיר עכו, מהאווירה המדהימה ומכמויות הרגש והנשמה שהאמנים המשתתפים יציגו בהופעות, במופעי הרחוב ובפעילויות הנוספות".

מנכ"ל פסטיבל עכו, אלברט בן שלוש: "פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר חוגג 40 להיווסדו, 40 שנה של יצירת תרבות ישראלית מקורית, שנשזרה בין קירות וחללים בני אלף שנים. ניתן לומר שכמעט ואין אומן, יוצר, שחקן או בימאי בישראל שלא מצא את עצמו באיזה שהוא שלב בחייו כאן בעכו. עכו נתנה במה ואפשרה לכל מי שחלם לממש את חלומו, במבט לאחור עכו זוקפת קומה בגאווה וגאה בתרומתה לתרבות הישראלית וליצירה המקורית. תודה לכל מי שמסייע לכל המפעל האדיר הזה להתממש מידי שנה בשנה, ובראשם לכם, הקהל האמיתי שתומך ומצביע ברגליים מידי שנה והבאים בשעריה של עכו. היו ברוכים כולם". 
  
 
שלום שמואלוב, מנהל אמנותי: "השנה אנחנו מציינים בהתרגשות גדולה, 40 שנות יצירה מקורית, חדשנית, חתרנית ובועטת בפסטיבל עכו לתאטרון אחר, וזה ממש לא מובן מאליו.זהו הישג ענק ומקור גאווה לתרבות והחברה הישראלית, שהצליחו במשך השנים להכיל יצירות מעוררות מחלוקת ואף טיפחו את הקול האחר בתאטרון שהוא מחוץ לזרם המרכזי. השנה בחרה הועדה האמנותית שמונה הצגות תחרות שעיקר ההתעסקות שלהן, לצד הנושאים החברתיים- פוליטיים, היא בשאלה 'מהו תיאטרון אחר?' הקהל מוזמן למסע ברכבת הרים שדוהרת במהירות בין מחזות מקוריים דיסטופיים, דרך מופעי פרפורמנס שהם התנועה מחליפה את 'הנרטיב' והדימוי החזותי את 'הדמויות', ועד למופע שהוא סוג של מסיבת מועדונים עמוסה במוזיקה, עשן ואורות מהבהבים". 


גבריאל כהן גרונדלנד וג'רום ארוש, המנהלים האמנותיים של תחום הרחוב: "השנה נפל בחלקנו, בפעם הראשונה, העונג להיות חלק מ-40 שנה לפסטיבל עכו, שהעלו את קרנו של עולם תיאטרון הרחוב בקרב הקהל בעכו ובישראל רבתי ולנהל את אירועי החוצות ותיאטרון הרחוב. יהיו איתנו השנה שחקנים המסמלים את 40 שנות הרחוב בעכו מהעבר, ההווה והעתיד. קרנבל אמיתי של תיאטרון ברחוב, מחול מודרני, מיצגים, פסלים חיים, מופעי קרקס והכול באהבה גדולה. אנו מאחלים לעצמנו, לפסטיבל וכמובן לקהל, עוד שנים רבות של תיאטרון רחוב משובח ואיכותי".



אירועי הפסטיבל:

הצגות התחרות
 
במרכז הפסטיבל שמונה הצגות בכורה אשר מתחרות ביניהן על ההצגה הטובה ביותר. ההצגות המתחרות השנה: 

סילוואן בין הזמנים

מופע המשך להצגה עטורת הפרסים "הטווס מסילואן", שעוסקת בגירושם של תושבים מבית מגורים כבוש בשכונת סילוואן. יצירתה של עלמה גניהר.

17-13 באוקטובר, מרכז נוער מגדלור. סילוואן בין הזמנים 


סילוואן בין הזמנים צילום: אילן בשור
 
חוסר עניין לציבור

סיפור נפילתו לתרדמת של אמן התיאטרון הרדיקלי גיל ברדוגו של היוצרת אינה איזנברג

17-13 באוקטובר, בית דדו. חוסר עניין לציבור

תלויים

מאיה ערד יסעור מביאה את סיפורם של שני מנקי חלונות, פליטים של מלחמת אזרחים, אשר תלויים על גורד שחקים בין שמיים לארץ.  

17-13 באוקטובר, אולמות חדר האוכל. תלויים


תלויים: אילן בשור

מכוח אותה תנועה

מופע תנועתי של היוצרת מיקה קופפר המשלב דימויים חזותיים וסאונד אשר נע בין בנייה לפירוק, מופרכות ומציאות, מופשטות וקונקרטיות.

17-13 באוקטובר, אולמות האבירים. מכוח אותה תנועה

God's Blockbuster

יצירתן של נעה פרדר ורומי צרפתי אודות עידן האפוקליפסה, בו אפילו הזומבים לא יודעים אם הם בני אדם אמיתיים.

17-13 באוקטובר, האולם היפה. God's Blockbuster

המשחטה 

הצגה בשפה הערבית מאת וסים כ'יר אודות מחלוקת רבת שנים בין שני אחים שירשו מאביהם משחטה, אשר הופכת יום אחד למריבה אכזרית שבסופה האחים רוצחים אחד את השני.

17-13 באוקטובר, אולם הדיוואן. המשחטה  


המשחטה צילום: אילן בשור

סטו-רי

דרמה קומית המביאה את סיפורם של ארבעה צעירים, המשייטים בין שפיות לשיגעון בחיפוש אחר בית ואהבה, בבימוי נועה בוקר.

17-13 באוקטובר, אולמות הקריפטה. סטו-רי


ריריברסינג

סאגה אודיו ויזואלית מאת ואקלקונטקט, המביאה את סיפורים של קבוצת יוצרים ספק מחתרתית ספק אקסהיביציוניסטית עם חלומות מופרכים, אשר כלואה במופע שיצרה במעצמה.

17-13 באוקטובר, אולמות חדר האוכל. ריריברסינג  

מופעי פרפורמנס

Translucent - One Too Many Body

אמנית הפרפורמנס, הרקדנית והמשוררת סביון מנסה למתוח ולהרחיב את מגבלות הפיזיקה, על מנת למתוח ולהרחיב את הופעת ה"אני". כל תנועה, מגלה דבר מה ב"אני" וב"אחר" שבאותו "אני".

17-14 באוקטובר, האולם האדום. Translucent

Clicker

דואט מחול- תיאטרון העוסק במהירות ובמורכבות שבתרבות ה'קליק'. כוריאוגרפיה וביצוע: נטע ארז וקרן זוהר.

17-14 באוקטובר, האולם האדום. Clicker


קליקר צילום: אילן בשור


גופה

יצירתן של רוני טוביאס גדעון וסיואר עואד. תהליך של הוספת השכבות והסרת השכבות אותו עושה כל אישה.

17-14 באוקטובר, האולם האדום. גופה  

הצגות אורחות

חוף מבטחים

קונצ'רטו לפליט ותזמורת- המופע, פרי יצירתה של מאיה בואנוס בשיתוף תזמורת סימפונט רעננה, מציף את סיפורם של מסעות הבריחה של הפליטים.

17 באוקטובר, הבוסתן. חוף מבטחים

קליניקה

מופע בבימוי אביחי בלחסן, שעוקב אחר מעלליהם של מאושפזים שונים בקליניקה פסיכיאטרית ועל האופן בו הם מנסים להסתדר עם עצמם ואחד עם השני. 

17-15 באוקטובר, אולם הדואר. קליניקה

פרויקטים מיוחדים לציון 40 שנה לפסטיבל 
 
הקללה

מחזה בבימוי עודד קוטלר של תיאטרון עכו המבוסס על מחזותיהם של אייסיכילוס, אוריפידס וסופוקלס, ומספר את סיפור נפילתה של שושלת אטראוס במלכות יוון העתיקה.

17-13 באוקטובר, אולמות האבירים. הקללה

נפוליאון א/12
 
 

יצירה ביוגרפית של היוצר אבי סבג, אשר במרכזה שחזור של צריף מעברה כמיצב אומנות חי ופועם.  

17-14 באוקטובר, החפיר המערבי. נפוליאון א/12    


עיצוב איתן טובול סטודיו גרוטסקה צילם: נדב אריאל

LIVE SHOW - במת הופעות לילה

מופעי מוזיקה מגוונים: די ג'יי דאבטייזר, מלאבי טרופיקל, והלהקת הלאדינו לה-לה.

16-15 באוקטובר, גני הפסטיבל. במת הופעות לילה

דיוקן האמן היוצר

תכנית הלימוד של המרכז לתיאטרון עכו - מציג מקבץ יצירות נבחרות. ברוח מסורת המרכז ארבע היוצרות יציגו עבודות המתאפיינות בחתירה עמוקה ואינטימית של תכנים אישיים ומורכבים הנושקים לחברתי/פוליטי/אוניברסלי. 

17 באוקטובר, האולם הלבן. דיוקן האמן היוצר
 
הצגות אורחות מחו"ל

העכבר האחרון של טרזין

מגיעה לפסטיבל מארה"ב, ומתארת את מערכת היחסים המיוחדת שמתפתחת בין סופיה בראון, כוכבת הקברט של ברלין, לבין פאבל העכבר, במחנה הריכוז טרזינשטט.

17-15 באוקטובר, הסטודיו. העכבר האחרון של טרזין


Maiden

שיתוף פעולה של יוצרים מאיטליה וקוסטה ריקה, תציג את סיפורה של גרטה, בחורה צעירה שחיה במדינה ללא צבא, וחלומה הגדול הוא להיות חיילת.

16-15 באוקטובר, האולם הלבן. Maiden



maiden צילום יח"צ


D.A.K.I.N.I. Performance 

מופע רב תחומי פמיניסטי המשלב בין תנועה, מוזיקה ווידאו ארט, במטרה לחקור וליצור גשרים דיאלקטיים בין בינה מלאכותית לבין תיאוריות חברתיות עכשוויות.

17-16 באוקטובר, הסטודיו. D.A.K.I.N.I. Performance  



D.A.K.I.N.I. Performance צילום: אמן קומאר


פרויקט נוער יוצר


במסגרת פרויקט נוער יוצר, זו השנה הרביעית בה ניתנת לקבוצות תיאטרון נוער מרחבי הארץ הזדמנות להעלות בבכורה את יצירתם בפסטיבל עכו. השנה יעלו ההצגות הבאות:

המלך נוטה למות - סיפור יומו האחרון של המלך בראנז'ה הראשון, אשר רגיל שכוחות הטבע ובני האדם מצייתים לו. מחזה מאת אז'ן יונסקו, בביצועם של תלמידי בית הספר "היובל" הרצליה.

מונופילוס - אל עיירה בארץ רחוקה מגיע "הכובען", איש הנצח, אשר הכין את הכובעים עבור כל הדמויות המפורסמות מעולם האגדות. רעיון ובימוי רונן סדיס, בביצוע בני נוער מכל המגזרים מיפו.

מנדרגולה - קומדיה על חמדנות, טיפשות ותאווה. מחזה מאת יעקב שבתאי, בימוי שיר בויטום, ביצוע של תלמידי בית הספר אומנויות מאשקלון. 

17-15 באוקטובר, בית היימן. פרויקט נוער יוצר  

חגיגת תיאטרון רחוב ענקית

השנה נבחרו גבריאל כהן גרונדלנד, שחקן תיאטרון רחוב בעל רזומה עשיר, וג'רום ארוש, ממקימי תיאטרון "ברמוזה" באשדוד, לנהל את מופעי הרחוב בפסטיבל.לרגל השנה ה-40 לפסטיבל, נבחרו היוצרים והאומנים המוכשרים ביותר מהארץ ומהעולם. במהלך ימי הפסטיבל, יתקיימו ברחבי העיר עכו מופעי רחוב, מיצגים, פסלים חיים, וידיאו-ארט, מופעי מוזיקה ומחול, מופעי קרקס ולהטוטנות ומופעים לכל המשפחה. 
  
מופעי רחוב בינלאומיים

Tongliang Dragon Dance

מופע רחוב של דרקונים ופנסים סיניים, שהגיע במיוחד לפסטיבל מסין. המופע המרשים מביא את הקסם של התרבות הסינית הישר לרחובותיה העתיקים של עכו.


Above the sky, מאתר פסטיבל עכו

Mallakhamb Artist India

מופע הענק אשר הגיע לגמר התכנית Got Talent בהודו וכבש את כל העולם, מגיע לפסטיבל למופע עוצר נשימה.

17-14 באוקטובר, חוצות עכו. מופעי רחוב בינלאומיים

מופעי רחוב לכל המשפחה

קרקס כחול לבן

מופע קרקס אוויר מטורף המהווה מחווה קרקסית למוזיקה הישראלית. המופע שוזר את עולם הקרקס בעולם הזמר העברי לדורותיו ועד ימינו.


קרקס כחול לבן, מאתר פסטיבל עכו


קרקס נו פרובלם

האווירה והדמויות נוצרו בהשראה של הקרקסים הנודדים של שנות ה-20 וה-30 של המאה הקודמת. מבצעים: אורי ונועה וייס.

תיאטרון אספלט במופע אקסודוס

מופע מוזיקלי ייחודי המשלב אקרובטיקה תוך כדי נגינה, ליצנות ושיתוף קהל. תיאטרון אספלט חוזר לעכו אחרי סיבוב בעולם.

תיאטרון פנים

המופע של "תיאטרון פנים" מבוסס על תמונות הלקוחות מחיי היום יום. המופע מורכב מקטעי משחק, ליצנות, בובות, אקרובטיקה ואימפרוביזציה.

הפינה של חיים

חיים דרעי הרגע ירד מהאונייה בנמל עכו עם מזוודה מלאה סיפורים וחפצים מהעולם שממנו הוא מגיע ונקלע ישר לתוך הפסטיבל. 

הגנרלים - הליצן איקס

צמד הגנרלים ימחיזו את המיטב ההיסטורי של כיבושי עכו. יוצרים ומבצעים: אלדד פריבס ובני אלדר.  



הגנרלים, מאתר פסטיבל עכו

CLOWN BEAT

מופע קרקס דינמי ומפתיע, המשלב טכניקות שונות של פעלולים, ג'אגלינג, הומור ומוזיקה חיה של נגינה על אקורדיון וקלרינט, מופע אינטראקטיבי בשיתוף הקהל. מבצעים: אדגר גרול ופאולה רייזפוס.


באבל טראבל

זוג ליצנים יוצאים לטיול בכדור פורח. לעיני הקהל נרקם מסע חלומי, מלא בהומור וסבון מסביב לעולם בכדור אחד. תיאטרון באבלינג.

חתונת רחוב

הנכם מוזמנים לאירוע המרגש בחייהם של זוג צעיר ומקסים - אירוע חתונתם. יוצרים שותפים: מיקה נדל, אמיר פתר, סופיה נולר.

צבא הליצנים

צבא ליצנים, אשר מגיע לרחוב וכל אחד רוצה את הפוקוס לעצמו ומבין שהוא לא לבד בעולם. תיאטרון ברמוזה - אשדוד.

המשחקים האולימפיים

שני ספורטאי העל "פוטו ופיניש" מתחרים בשלל ענפי ספורט באולימפיאדה בניסיון נואש לזכות במדליה ראשונה אי פעם לארץ הליצנים. שחקנים יוצרים: שחר שמואלוב ואיליה ציבולסקי.


המשחקים האולימפיים, מאתר פסטיבל עכו

The Time Machine

בוויטרינה של חנות וינטג' קטנה מתרחשת כל לילה אחרי סגירה תופעה מוזרה. החנות מתעוררת לחיים. יוצרות ומבצעות: אורטל צבר, וענבר קדרון.

 
17-14 באוקטובר, חוצות עכו. מופעי רחוב לכל המשפחה


מיזמי חוצות מיוחדים

המתנדנדים
 
עמודים גמישים המתנוססים לגובה של ארבעה מטרים, עליהם אמנים המתנדנדים ומכופפים אותם לצלילי המנגינה ולמעשה רוקדים עם המיצג. קרקס Y.


המתנדנדים, מאתר פסטיבל עכו

קירות מדברים - בכורה

קבוצת התיאטרון של בימת הנוער כפר סבא במרחק שעתיים נסיעה ממרכז הארץ סמוך ל"גדר" חיים ילדים ובני נוער אשר חווים את גיל ההתבגרות במלוא העוצמה. יצירה מקורית אשר באה לתת ביטוי לחייהם וחלומותיהם של ילדי העוטף.

יוקולליז למען שלום

יוקולליז למען שלום, היא תזמורת נוער יהודית – ערבית, המנגנת ושרה באנגלית, עברית וערבית.


יוקלליז למען שלום, צילום: אריאל מדינה

אנטומיה של לב שבור - בכורה


מופע קצר ומדויק המעביר באופן מאד מכני אך בו זמנית מרגש את התהליכים שעובר הלב משברון להחלמה. יוצרת: פולה פזי.
 
17-14 באוקטובר, חוצות עכו. מיזמי חוצות מיוחדים


מופעי מחול רחוב למבוגרים

תראי, תראי!

אם עץ נופל ביער ואף אחד לא ראה את זה, האם הוא באמת נפל? ואם ראה אבל לא תיעד? ואם תיעד אבל לא שיתף? ואם תיעד אבל בעצם לא קרה כלום? כוריאוגרפיה: ליטל נצר בן חורין.


תראי, תראי! מאתר פסטיבל עכו

געגוע

העבודה נעה בין שיר לריקוד, בין הזמנים, בין מזרח למערב, בין המרכז לפריפריה, בין הקבוע כוריאוגרפיה וביצוע: מיכל בלנק.

ויה דולורוזה
 
שחזור של ריקוד שנוצר בשנת 1983 על ידי להקת תיאטרון מחול רמלה. זהו מופע תיאטרון מחול הנערך במרחב הציבורי ועוסק בחיי פליטים ועקורים בני כל העמים. כוריאוגרף: אמיר קולבן.

Lovemissneeddead

שיאים של רגש דרך פריזמה של תקשורת ברשת החברתית. מאת: אור מרין ואורן נחום.
 
17-14 באוקטובר, חוצות עכו. מופעי מחול רחוב למבוגרים


Lovemissneeddead, צילום: נורית מוזס

דמויות שטח ומופעים מסתובבים

מופע תת-רמה

שני ליצנים מסתובבים ברחוב עם דלת על גלגלים. הם דופקים, הקהל פותח ומאותו הרגע מתחיל מופע התרמה לא רגיל. יוצרים ומבצעים: עדי גורל ורפאל שחרי.

פִּיקּוּחַ אִּירוֹנִּי - חדוות הבירוקרטיה


מופע תַיאטרון רחוב ישראלי, דינאמי, וַורבלי הַנטמע בַקהל.  יוצרים ומבצעים: יוסי רחמני, דויד דוש בראשי


פיקוח אירוני - חדוות הבירוקרטיה, מאתר פסטיבל עכו

ז'קו ופרלה עושים שוק בעכו - בכורה

פרלה וז'קו זוג ליצני מגיע לשוק בעכו. הם נרגשים מהמראות, מהטעמים, מהריחות, מהמפגשים, מהפרידות. יוצרים ומבצעים: לימור יצחייק וג'ק שווילי.


ANIMOON

שלושה יצורים קסומים הנישאים ל-4.5 מטרים גובה, מגיעים היישר מן הירח אל מתחם הפסטיבל. תיאטרון מסתורין. 


יח"צ מסתורין

מר ביגפוט

מר ביגפוט גאה להציג את עצמו ככוכב בינלאומי מלונדון. האם הקהל יאמין שהוא "כוכב אמיתי" או יחשוב שהוא "פייק"? יוצר ומבצע: סטיוארט קינגסטון. 
 
17-14 באוקטובר, חוצות עכו. דמויות שטח ומופעים מסתובבים


פסלים חיים
 
שלושת הפסלים

אפרודיטה, האיש החושב וזורק הדיסקוס חוזרים לתקופה בהם הם עדיין היו בתהליך הבניה בואו לראות האם התהליך יסתיים עד לסוף הפסטיבל. יוצרים ומבצעים: תיאטרון ברמוזה - אשדוד.


שלושת הפסלים, צילום: אלון אילי לטוחה

המוזיאון הנודד

כמה תמונות של האמנים המוכרים יצאו מהמוזיאון ובאו לפסטיבל. נראה אתכם מזהים מי זה מי.
יוצרים ומבצעים: תיאטרון ברמוזה- אשדוד.


הנרקסיס

הנרקיס הנרקיסיסט אוהב את כולם אבל את עצמו אוהב הוא יותר. עם קצת מזל יתכופפו העלים והוא יתגלה אליך במלוא תפארתו. המרכז העירוני לתיאטרון ע"ש נורית קציר, ירושלים.
 
מרי פופינס

השירים המוכרים והאהובים קמים לתחייה עם ילדי משפחת בנקס, מנקה הארובות השובב ומעל כולם - מרי פופינס המטפלת הקסומה והאהובה. המרכז העירוני לתיאטרון ע"ש נורית קציר.


מרי פופינס, צילום: אלעד מתתיהו

סלון יופי

שלוש נשים שקפאו בזמן באמצע טיפול בסלון יופי בשנות ה-50 מתעוררות לרחוב הסואן ב-2019 ומביאות איתן את הסגנון האופנתי וסודות הטיפוח של אותם זמנים. המרכז העירוני לתיאטרון ע"ש נורית קציר, ירושלים.

צ'רלי צ'פלין - הבהלה לזהב

הומאז׳ ליוצר האגדי, בסצינת ״ריקוד הלחמניות״ מתוך הבהלה לזהב (1925) יוצר ומבצע: מתן בלנק יניב.


פיקאסו 2019

זוג עיניים גדולות יוצרות יחד ישות אחת מפורקת כמו בציוריו של פיקאסו. יוצרות ומבצעות: שרון גומבוש ומיטל ילינק.

דיאדרה

נימפת ים ששומרת על התפתחות הטבע והיצירה. אחרי הרס מוחלט של ביתה נאלצה לעלות מהמצולות ליבשה ולשמור על היקום. מבצעת: מירב אלבז.


דיאדרה, צילום: דבורי שנהב

מיס בוקה

כל היופי והעוצמה בטבע ובנשיות בזר אחד שמפזר אהבה ומפעיל את החושים בצבעוניות מרהיבה. רעיון וביצוע: אפי כץ.


הבובה

אחרי כמעט 20 שנה של הופעות בארץ ובעולם, הבובה המיתולוגית חוזרת להופיע בפסטיבל עכו. שחקנית, יוצרת ומעצבת: שי לביא טל.


בין הטיפות

רגע של התרגשות מהיופי והפשטות של החיים, מהגשם הראשון, צחוק ושמחה של ילדים. יוצרת ומבצעת: אודליה ליברמן.
 
 
17-14 באוקטובר, חוצות עכו. פסלים חיים



בין הטיפות, צילום: צבי רבינוביץ'

יום עיון לזכר ד"ר שוש אביגל

9:30 – 10:00 - הפנינג התכנסות וקבלת פנים אמנותית: אירועי תיאטרון רחוב במדשאה והקרנת סרטים תיעודיים אודות הפסטיבל באולם הכניסה לבניין לימודי סביבה.

10:00 – 10:15 - ברכות: ראש העיר עכו מר שמעון לנקרי, נשיא האקדמית גליל מערבי פרופ' נסים בן דוד.

10:15 – 10:30 - שיחה בשניים – איך הכול התחיל? עודד קוטלר -שחקן תיאטרון וקולנוע ישראלי, במאי, מחזאי, מנהל אמנותי עטור פרסים, ממייסדי הפסטיבל לתיאטרון אחר בעכו, יובל מסקין – מלווה את פסטיבל עכו מיומו הראשון, למעט פעם אחת, שיאן הוועדות האמנותיות.

10:30 – 11:30מושב ראשון – של מי הפסטיבל הזה? מנחה ועורכת פרופ' שולמית לב אלג'ם - אלברט בן שלוש – מנכ"ל ומפיק ראשי של פסטיבל עכו משנת 2000 ועד היום, עתי ציטרון - מנהלו האמנותי של פסטיבל עכו בשנים 2001-2004. ניהל את ביה״ס לתיאטרון חזותי בירושלים. עמד בראש החוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה, דניאלה מיכאלי – בימאית, כוריאוגרפית, יוצרת, מנהלת אמנותית של פסטיבל עכו  2005-2008, ג'וש שגיא - יליד העיר עכו, שחקן יוצר, במאי ומורה למשחק, מנהל תחום הנוער בפסטיבל עכו.

11:30 – 12:15 - ויה דולורוזה – יצירת מחול תהלוכה: הועלתה בפסטיבל עכו 1983, כוראוגרפיה: אמיר קולבן שירה ונגינה בעוד: אלבר מועיב. שחזור היצירה לפסטיבל 2019 גליה ליוור, בשיתוף עם ראבעה מורקוס – מנהלת קבוצת גשרים. הרקדנים: יסמין איוב, מאריה אלסחיל, מריאנה בריק, פאדי טועמה, מיכל לובין, חן מסיל, חלא סלאם, ספירו סלאם.

13:00 – 13:15 - דודי מעיין במחווה לחוני המעגל – משתתפים: סמדר יערון, נתי אורנן, קלאודיה דוליצ'י, קרין שטאנג.

13:15 – 14:15 -  מושב שני – אמני הרחוב בפסטיבל עכו,  מנחים: גבי כהן וג'רום ארוש מנהלים אמנותיים של פסטיבל הרחוב  2019. משה חנוכה – מייסד ומנהל תיאטרון "אספלט". יוצר ומופיע בתיאטרון רחוב בארץ ובעולם מעל 30 שנה, ליסה יעקובסון וגילי בכר – מייסדי "תיאטרון ארמא" - תיאטרון פיזי במרחב הציבורי. ליסה יעקובסון ניהלה את אירועי הרחוב בפסטיבל 1995-96, דויד דוש בראשי – יוצר ומייצר על מדרכות מזה שני עשורים, ממקימי קבוצת תיאטרון הרחוב "סטנגה", אורי וייס -  אמן תיאטרון רחוב, השתתף בפסטיבל עכו שבע פעמים, הרצל ציוני – ליצן, במאי, חוקר ומנהל מקצועי בעבר של קבוצת רופאי חלום.

14:15 – 15:30 - מושב שלישי –אסתטיקה תיאטרונית חדשה, מנחה ועורך פרופ' עתי ציטרון. נעמי יואלי - חברה בוועדה האמנותית של פסטיבל עכו בשנים  2001-2004. יצרה בפסטיבל עכו את "דודה פרידה: המוזיאון" (2006), "נפיץ: תיירות מלחמה" (עם גליה יואלי, 2011), דויד מעיין - יוצר ״ארבייט מאכט פריי״ בפסטיבל עכו (1991), מייסד ומנהל אמנותי ראשון של המרכז לתיאטרון עכו, מנהל אמנותי של פסטיבל עכו 1995, יוצר ושותף ליצירה של הצגות רבות בפסטיבל עכו לדורותיו, אדוה דרורי - אמנית רב תחומית, בוגרת ביה״ס לתיאטרון חזותי בירושלים, בפסטיבל עכו 2001 הציגה את ״כלת עכו״ בהשתתפות אמנים ותושבי עכו העתיקה, רות קנר - חוקרת טכניקות של מנגנוני-דיבור ומקיימת סדנאות של תיאטרון-סיפור בארץ ובעולם. יצרה בפסטיבל עכו את "ערב ובוקר" (1995), "איימוס" (1999), "גילוי אליהו" (2001) ו"דיוניסוס בסנטר" (2004), ראידה אדון - שחקנית ואמנית וידיאו. שיחקה בתיאטרון הקאמרי בהצגות ״ פלונטר״, ״חברון״, ״השיבה לחיפה״. בפסטיבל עכו 2001 שיחקה בהצגת היחיד ״פסאתין״, שהתבססה על יצירת וידאו שלה.

15:45 – 16:00 - קטע מתוך "המקום ינחם אתכם" יוצרת: מאיה בואנוס שחקניות: עדי מסעוד הלוי וצליל רובינשטיין.

16:00 – 17:00 - מושב רביעי – דור צעיר ופני הפסטיבל לאן? עורכים ומנחים דניאלה מיכאלי ושלום שמואלוב -  מנהל אמנותי פסטיבל עכו 2018-2019. מאיה ערד יסעור -  מחזאית ודרמטורגית ישראלית. מחזותיה הופקו ויצאו לאור בישראל ובמדינות נוספות, מאיה בואנוס -  במאית "המקום ינחם אתכם" פסטיבל עכו 2018, הילה גולן - יוצרת, כותבת, בימאית. החלה את דרכה בפסטיבל עכו ביצירות שונות. בהמשך יצרה עם ניבה דלומי ואריאל ניל לוי את "פוליו", שזכתה בפרס ההצגה הטובה ביותר 2012, עופר עמרם – יוצר תיאטרון, ביים שלוש הצגות במסגרת התחרות בפסטיבל עכו "סיפורו של איש בודד", "סנטורים", Karaoke " 2016" וזכה בפרס היוצר המבטיח ומצטיין.

17:00– 17:15 – אקורד סיום, שירה בציבור עם "זלמה" מארבייט מאכט פריי, דמותה המיתולוגית של סמדר יערון יוצרת עטורת פרסים, מנהלת אמנותית המרכז לתיאטרון עכו.

 
16 באוקטובר, המכללה האקדמית הגליל המערבי. יום עיון לזכר ד"ר שוש אביגל
 
 
 

פסטיבל עכו לתיאטרון אחר יתקיים במהלך חול המועד סוכות, בין התאריכים 17-14 באוקטובר 2019 ברחבי עכו. להזמנת כרטיסים:  04-8662244, 2207*
 


22/09/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע