סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל הפיוט השביעי בירושלים
 

 
 
שולי רנד, רבקה זוהר, כנסיית השכל, ליאור אלמליח ועוד ישתתפו בפסטיבל הפיוט ה-7


פסטיבל הפיוט השביעי יתקיים השנה בבית אבי חי שבירושלים בשבוע שבין ראש השנה ליום כיפור. הפסטיבל, שזכה לאורך שש שנות קיומו להצלחה רבה, שם לו למטרה לחשוף את הפיוט והמוזיקה היהודית – מסורתית לקהל הרחב ובתוך כך ליצור עיבודים עכשוויים המזמינים גם את הקהל הצעיר להכיר את הסגנון המוזיקלי של שירת התפילה והפיוט.

בפסטיבל יתקיימו מופעים ואירועי מקור מגוונים ויוצאי דופן באיכותם שיביאו ויחשפו חיבורים חדשים ומקוריים בין אמנים ויוצרים שונים לבין פייטנים וחזנים. בפסטיבל השנה יתקיימו לראשונה מופעים המשלבים את נושא הפיוט עם השירה העברית החדשה, לצד פיוטים המתכתבים עם מוזיקה ערבית, פיוט מהעולם האשכנזי-חסידי ומוזיקת הכלייזמר.

"תפילה אחת מפי"

מופע הפתיחה של הפסטיבל נקרא "תפילה אחת מפי" והוא יוקדש לתפילה בשירה העברית החדשה. במופע ישתתפו "זמרי נשמה" ישראליים שיבצעו שירי תפילה אישיים כמו "תפילה" של אברהם חלפי, "מודה אני" של מאיר אריאל, "איכה" של שולי רנד ועוד. בין המשתתפים: שולי רנד, אביב גדג', רבקה זוהר, דוד לביא ומארק אליהו.

לירון-לב-רבקה-זהר-גיא-הכט.jpg
רבקה זהר, לירון לב (צילום: גיא הכט)


"מחווה לפיוטי השכונה"

בערבו הראשון של הפסטיבל יתקיים גם המופע של שי צברי ותזמורת העתיד "מחווה לפיוטי השכונה", בה תוענק פרשנות אלקטרו-אקוסטית עדכנית לפיוטים ושירים שנולדו בשכונות ובפריפרייה של ישראל בתערובת של צלילים, עדות, תרבויות, שמחת חיים ומשברי זהות וקליטה שהיו ערש הלידה של הזמר העברי והמזרחי הפופולרי בישראל - מקום בו הפיוט העממי והשירה מתערבבים בטבעיות, משושנה דמארי דרך צלילי הכרם וצלילי העוד, זוהר ארגוב  ועוד. אורחים מיוחדים: אהובה עוזרי וציון גולן.


אהובה-עוזרי-אילן-הבשור.jpg
אהובה עוזרי (צילום: אילן הבשור)

"קול ביער"
 
בערב השני של הפסטיבל יתקיים מופע המוקדש לפיוטים בחצרות החסידים. במופע תחבור הזמרת וחוקרת הפולקלור הישראלית-פולניה אולגה אביגיל, לזמר ושחקן תיאטרון הבימה אבישי פיש. המופע כולל שירי התבודדות ושירים מיסטיים מעולמם של הבעל שם טוב ושל תלמידיו, מהגבולות הגיאוגרפיים של יערות פולין ואוקראינה. בערב זה, שהופק גם הוא במיוחד לפסטיבל הפיוט, יספקו שני המבצעים, בעלי היכולות הווקאליות יוצאות הדופן, הצצה נדירה לרפרטואר החסידי העתיק על כל גווניו – מניגוני תפילה ועד לניגוני בית מרזח. דגש מיוחד יושם על אחת התופעות המרתקות בזמר היהודי המזרח אירופי – שירים דו לשוניים על קו התפר בין יידיש לאוקראינית.

"הלב והמעיין"
 
במופע השני באותו הערב תעלה להקת  "הלב והמעיין", ההרכב המוביל בתחום המוזיקה החסידית האמנותית בשנים האחרונות, ערב מיוחד המוקדש לפיוטים בחצרות החסידים. זהו מופע המתחקה אחר הלחנים שנוצרו לפיוטים ותפילות  ברחבי העולם החסידי, במקרים רבים על ידי האדמו"רים עצמם, מופע שנוגע בעומק המפגש בין המילה, התפילה, הכוונה והמוזיקה ומפגש המרתק בין מזרח ומערב במרחב של עולם החסידות במזרח אירופה. בהשתפות מקהלת חסידים. זמר אורח: ישי ריבו.

"רמזיילך"

בהמשך הערב יתקיים מופע חינם בחצר בית אבי חי – "רמזיילך", שלישיית כלייזמר- רוק עכשווית, במופע השקה לאלבומם החדש. "רמזיילך" הוא הרכב המופיע ברחבי תבל, משלב מוזיקה יהודית מזרח-אירופית עם השפעות של רוק, היפ הופ ומוזיקה ים-תיכונית ומותח את גבולות הז'אנר הכלייזמרי.

הרב אייל סעיד מני

בערבו השלישי של הפסטיבל יתקיים באולם מופע של הרב אייל סעיד מני ואנסמבל "מכילתא" שיופיעו עם מוזיקה מקורית המתכתבת עם עולם התפילה, השירה והמוזיקה הסופית-פרסית הקלאסית. לאחר שעלה לארץ מאיראן התחיל אייל מני את דרכו המוזיקלית בהרכב הראשון של הברירה הטבעית. לאחר שנים בהם התרכז בלימוד תורה ונמנע מלהופיע הוא שב כעת לבמה, מלווה בהרכב צעיר של נגנים-תלמידים ישראליים, בחיפוש אחרי ביצוע עכשווי של המוסיקה הפרסית הקלאסית המשולבת ביצירותיו המקוריות תוך דיאלוג עם עולם הפיוט והתפילה העברי.

"פירקת אל נור"

בהמשך הערב השלישי של הפסטיבל יתקיים מופע מחווה לגדולי המוזיקאים היהודים-ערביים במאה העשרים עם התזמורת המזרחית הקלאסית הישראלית  "פירקת אל נור" והזמרים זיו יחזקאל ואליאס עטאללה. בשנות החמישים של המאה העשרים עלו ממדינות ערב לישראל ענקי מוזיקה שהיו לאגדות במדינות ערב. מוזיקאים אלה שהיו הגרעין המייסד של התזמורת הערבית של רשות השידור, שילבו בטבעיות מוזיקה חילונית ודתית, בקלאסיקה הערבית והיהודית וביצירה חדשה. 

תזמורת "פרקת אל נור" נוסדה לאחרונה על ידי אריאל כהן, מהאמנים הצעירים המובילים במוזיקה הערבית-יהודית וד"ר יהודה קמרי, מנתח בכיר בבית החולים איכילוב ונגן עוד. התזמורת מקבצת חבורה מוכשרת ומובילה בתחומה  של נגנים - חרדים, דתיים וחילוניים, צעירים ומבוגרים יהודים וערבים, אשר חיים ונושמים את המוזיקה הערבית הקלאסית לגווניה ואת מסורות הפיוט שנצרו במרחבים האלה.

פירקת-אל-נור-ששון-טירם.jpg
"פירקת אל נור" (צילום: ששון טירם)

אנסמבל עלמיא

באותו ערב יתקיים מופע חינם של האנסמבל הקולי הנשי "עלמיא" ותסיים את הערב חפלה עיראקית עם תזמורת פרקת אל נור והזמר יוסף בגדדי.
 
"תפילת נעילה"

המופע החותם של פסטיבל הפיוט, "תפילת נעילה" שמו, יתקיים בכיכר ספרא ויזמין את הקהל הרחב למופע-תפילה המוני ערב לפני ערב יום כיפור. המופע ינוע בין פיוטי הסליחות ובין יצירות מקוריות בצליל עוצמתי אנדלוסי-מזרח תיכוני- חשמלי וזועק. התזמורת האנדלוסית אשקלון ולהקת כנסיית השכל בונים קומה נוספת בשיתוף הפעולה הנפלא שביניהן ומזמינים פנימה את הפייטנים ליאור אלמליח והרב דוד מנחם, מהמובילים בעולם הפיוט בימינו.
אורחת מיוחדת - הזמרת ריף כהן, מהקולות הייחודיים והרעננים של עולם הרוק אתני-אלטרנטיבי בישראל בשנים האחרונות. הכניסה למופע ללא תשלום, על בסיס מקום פנוי.

כנסיית-השכל1-גיא-כושי-ויריב-פיין.jpg
"כנסיית השכל" (צילום: גיא כושי ויריב פיין)

סדנאות לימוד ורבי שיח

במהלך ימי הפסטיבל יארחו קבוצות בית המדרש של בית אבי חי סדנאות לימוד ורבי שיח העוסקים בנושאים בתכני המופעים השונים בפסטיבל.

תערוכה

בנוסף, תתקיים לאורך ימי הפסטיבל בבית אבי חי תערוכה מיוחדת שתחשוף טקסטים של פיוטים – עתיקים מאוד וחדשים יחסית - מכל קצוות העולם היהודי.

"ירושלים בשבילי הפיוט"

השנה – בפעם הראשונה – תינתן האפשרות לשלב את מופעי הפסטיבל עם סיורים בירושלים המתכתבים עם השבוע המיוחד שבין כסה לעשור. תחת השם "ירושלים בשבילי הפיוט" יציעו בית אבי חי ויד בן צבי סיורים ומופעים מיוחדים במסגרת פסטיבל הפיוט. בין הסיורים: סיור בחצרות ובתי הכנסת של שכונת נחלאות בשילוב עם מופע הפיוטים האשכנזי-חסידי, סיורי טעימות וריחות בשוק מחנה יהודה בשילוב עם מופע פיוטי השכונה, סיור סליחות ברובע היהודי ובכותל בשילוב מופע הפתיחה "תפילותיי הנידחות" ועוד. 
  
הפסטיבל מתקיים ביוזמת בית אבי חי ובסיוע עיריית ירושלים, קרן ספרא, המרכז לחקר המוזיקה היהודית באוניברסיטה העברית, ותומכים נוספים.

מארגני הפסטיבל אומרים כי הוא שואף להיות נקודת השיא במגוון ההתרחשויות והעשייה הקיימת בשנים האחרונות בעולם הפיוט.

"קיום הפסטיבל הוא הזדמנות לקיים דיאלוג פורה בין המסורת היהודית להווה הישראלי", אומר יאיר הראל, המנהל האומנותי של הפסטיבל. "השנה ייתן הפסטיבל אפשרות לציבור הרחב באשר הוא – דתיים וחילוניים, צעירים ובוגרים, יהודים וערבים – הזדמנות להיחשף למסורות פחות ידועות ולתהליכי היצירה המרתקים הבאים לידי ביטוי בעולם הפיוט הישראלי".

פסטיבל הפיוט השביעי יתקיים בין התאריכים ה-29 בספטמבר ל-2 באוקטובר 2014 בבית אבי חי ובאתרים נוספים בירושלים. פרטים נוספים בטלפון: 6215900 - 02



09/09/2014   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע