סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הרמת מסך 2015 - כל הפרטים
 

 
 
הלל קוגן הצטרף לאיציק ג'ולי לניהול אמנותי של פרויקט המחול השנה. במשתתפים: אוהד נהרין


"הרמת מסך", פרויקט הדגל של משרד התרבות להצמחת אמנים בתחום המחול יתקיים זו השנה ה-26, בתאריכים 21-11 בנובמבר 2015 בתל אביב ובירושלים.

השנה ינהלו אמנותית את אירועי הרמת מסך שני היוצרים: איציק ג'ולי- בימאי, כוריאוגרף, מחזאי ודרמטורג, מנהלו האמנותי של פסטיבל ישראל שניהל אמנותית גם בשנה שעברה את "הרמת מסך" והכוריאוגרף, הרקדן והיוצרהלל קוגן שזו לו שנתו הראשונה כמנהל אמנותי ב"הרמת מסך".

13 עבודות בבכורה יעלו בשנה זו בשישה מסכים. כל אחד משני המנהלים האמנותיים בחר את היוצרים שיופיעו ב"הרמת מסך" 2015 והתוכנית משקפת את החזון האמנותי של שניהם ושל היוצרים העצמאיים שנבחרו.

לצד הצגת הבכורות יתקיים זו הפעם השנייה כנס פתוח לקהל הרחב באוצרותו של רן בראון. מטרת הכנס, שכותרתו השנה היא "שינויים בתפיסה", היא לאפשר לקהילה של יוצרי המחול בישראל ולשוחריו לדון בשינויים שחלו בעשורים האחרונים במחול העכשווי ובמיוחד בהשפעתם על התפיסה של המחול כמדיום אמנותי ועל חוויית התפיסה של הצופה.

דבר המנהלים האמנותיים

היוצרים שבחר איציק ג'ולי הם: אהד פישוף ונעה צוק, עידו בטש, בשמת נוסן,אור מרין,עדי בוטרוס, תמי לבוביץ, לילך ליבנה.

לדברי ג'ולי:  "אירועי  'הרמת מסך' הם פלטפורמה המעניקה הזדמנות לשאול שאלות על ההתפתחות והצרכים של הזירה המחולית בראייה עכשווית ועתידית. גם השנה כבשנה שעבר ממשיכים להתקיים החיפושים אחר חיבורים ליוצרים בראשית דרכם וכאלה שאינם בראשית דרכם, יוצרים,החוקרים שפה כוריאוגרפית ועסוקים בשאלות על המדיום בו הם פועלים. ביחד מוצע לקהל תמהיל יצירה אשר מציג מנעד רחב בין מחול המתמקד בתנועה ועד פרפורמנס מבוסס גוף".

היוצרים שנבחרו על ידי הלל קוגן הם:שרון צוקרמן, אייר אלעזרא ואסף סלהוב, אלה רוטשילד, עידו פדר, אורי שפיר,סחר דאמוני.

לדבריו של קוגן:"היוצרים העצמאיים בזירת המחול הישראלית מאמצים דרכי יצירה שונות, ולכל אחד פנטזיות אחרות. לא רציתי שהרמת מסך יגביל את היוצרים בנושא או קו מסוים. כוחו של הפרויקט הוא גם בהיותו  'פנורמי', כלומר, בעוד הוא מאפשר לכל אחד מהיוצרים חופש תימטי מוחלט, הוא מציע לקהל להתבונן בגוונים ובקולות שונים של העשייה המקומית העצמאית במחול.

"בחירתי היא להדגיש קולות מסוימים, שאני מוצא בהם ייחוד, כמו גם חשיבות. בבחירת היצירות אני גם מדמיין את הציפיות שלי מהקהל. אני מאמין ומעוניין שהיצירות המשתתפות דורשות ממנו להיות ביקורתי, אורייני, בקיא, וגם תובעני, גם אם הן אינן קולעות או מספקות את טעמו... יצירתיות, אומץ, התרסה, הם עמדות מסקרנות וחשובות שעל המחול לאמץ. לכל אחד מהיוצרים שבחרתי יש סיבות טובות לזוז, לנוע, למצות את גופו, להתייצב על במה מרכזית. כולנו מתמודדים כיוצרים עם הדרישה של המוסדות המושכים בחוטינו, לקיים דיאלוג שביר בין שירות קהל, סיפוקו ובידורו, לבין הנאמנות הבלתי ניתנת לערעור של היוצר לעצמו.  משום כך אולי, ליוצרים נוח לעתים לפעול בשוליים, בנישות, בתחומי ה' אלטרנטיבי'".

ברכת שרת התרבות מירי רגב

 שרת התרבות מירי רגב, מברכת על יציאתו לדרך של פרויקט "הרמת מסך 2015" ואומרת:  "אני גאה על התמיכה של משרד התרבות והספורט בפרויקט "הרמת מסך", שמעניק ליוצרים עצמאים מתחום המחול את הבמה וההזדמנות הדרושים להם כדי להציג את פירות עשייתם בפני הקהל הרחב ולהפוך את חלומם למציאות. הודות למיזם החשוב הזה נחשפו חובבי המחול בישראל למאות אמנים שונים, אשר לימים התבססו בקדמת הבמה של המחול הישראלי ועל כך גאוות כולנו. משרד התרבות בראשותי יוסיף לסייע ליוצרים ורקדנים מכל רחבי הארץ, בדגש על הפריפריה החברתית והגיאוגרפית, במטרה לאפשר לתרבות להגיח מנופיה של כל עיר ולגעת בלב של כל אדם. אני קוראת לכל חובבי המחול להגיע למופעים המגוונים וליהנות מיצירה מקומית נועזת ומרתקת".

על "הרמת מסך"

במה ייחודית זו,  שנוסדה על ידי המחלקה למחול במשרד התרבות, מקצה משאבים ייעודיים במטרה לאפשר ליוצרים עצמאיים, שאינם עובדים בלהקה ממוסדת, להציג עבודות בכורה כשהם משוחררים מההיבטים הלוגיסטיים והכלכליים הכרוכים בהפקת מופע וליהנות מ- 70% מהכנסות מכירת הכרטיסים.

במהלך שנות קיומה צמחו מתוך במת "הרמת מסך" היוצרים הבולטים והחשובים במחול הישראלי שהשפיעו באופן משמעותי על המעמד והמוניטין המיוחדים של המחול הישראלי ברחבי העולם.

ניהול "הרמת מסך" מופקד השנה בידיה של קרן כרמל, מנהלת המחלקה למחול במשרד התרבות, בהתייעצות עם המדור למחול. ניהול הבמה וההפקה מופקדים בידי פסטיבל ישראל בראשותו של איל שר. מפיקה: מירי מנירב.

עבודות "הרמת מסך" 2015:

מסך 1

"גן הדקות". יוצרים: נועה צוק ואהד פישוף
 
הרקדנית והכוריאוגרפית נועה צוק והאמן הרב תחומי אוהד פישוף, אשר יוצרים ביחד מאז 2007 בעיקר בחו"ל עבודות מחול לבמה ומצלמה, יעלו בפעם הראשונה עבודה משותפת בארץ.
 
העבודה נובעת מהקשר של שניהם לתרבות גופנית ספציפית, הומניסטית בהווייתה, שבה גדלו והבשילו כיוצרי מחול, מהחיבור העמוק שלהם לשפת הגאגא, ומהתשוקה לתנועה האנושית לכשעצמה.
 
עבודתם נשענת, בין היתר, על פנטזיה אתנוגרפית: ריקודי עם מומצאים, ביטוי מדומיין של קבוצה אתנית מפוברקת. הצורה הזו של פולק ספקולטיבי היא עבורם תרגיל בדמיון, דרך להתחבר להגיונות אלטרנטיביים אפשריים, קצת כמו מדע בדיוני בריקוד - האפשרות לדמיין אחרות תרבותית כדרך להתבוננות עצמית. 
 

אוהד-פישוף-ונעה-צוק-גן-הדקות-גדי-דגון.jpg
אוהד פישוף ונעה צוק (צילום: גדי דגון)


"12 צ'קים דחויים" יוצרת: אלה רוטשילד

מצוקת הדיור היא אחד הנושאים הבוערים בשיח הציבורי לאחרונה. צעירים רבים מוצאים עצמם במרוץ אכזרי מתחרים על דירות ראויות למגורים, והחיפוש אחר הדירה האולטימטיבית מזמן אינספור סיטואציות גרוטסקיות.
עבודתה של אלה רוטשילד מתעכבת בדיוק על הרגעים האלה בפרפורמנס הומוריסטי המשלב טקסט ותנועה. ביצירה רוקדים למעלה מ-20 רקדניות ורקדנים בינות למבני קרטון שעיצב זוהר שואף, בתלבושות שעצבה ענבל בן זקן, תאורה שעיצב עומר שיזף ומוזיקה מאת אורי פרוסט. בהשתתפות רקדני "המסלול להכשרת רקדנים" - ביכורי העתים.

הכוריאוגרפית והרקדנית אלה רוטשילד היא יוצאת להקות המחול ענבל פינטו ואבשלום פולק ובת שבע, כיום יוצרת רב תחומית המשלבת ביצירתה מיצגים, כתיבת טקסטים, הלחנה ושירה.לאחרונה העלתה מופע חדש בתיאטרון אוצ'יקה ביפן בשיתוף עם אמנים יפנים והוזמנה להעלותו שוב בפסטיבל דאנס דאנס ביוקהומה.

11 בנובמבר, 21:00, 21 בנובמבר, 21:00  מרכז סוזן דלל תל אביב. 19 בנובמבר, 20:00, תיאטרון ירושלים.
מסך 1
אלה-רוטשילד-12צקים-דחויים-גדי-דגון.jpg
אלה רוטשילד (צילום: גדי דגון)

 מסך 2 

WIG IT , יוצר: עדו פדר

 יצירתו החדשה של עידו פדר, היא עבודת מחול לארבעה רקדנים, חבורה של "אנשים עכשוויים". אפשר לקרוא להם היפסטרים, אפשר לקרוא להם אמנים צעירים. הם משתייכים לדור דפוק, עצלן, אפאתי, אבוד, ונדמה שחסר להם הדבר הבסיסי הנדרש כדי להיות אמנים: הבעה.

באמצעות תאורה צבעונית ייחודית, פסקול מגוון ושפה אקספרסיבית שחוצה זמנים וסגנונות מחוליים, החבורה מתעקשת בכל זאת לעשות מעשה אמנותי אקספרסיבי (הבעתי). הם לא מתעמקים עד הסוף, הם לא ממציאים את הגלגל והם לא אידיאולוגיים - אבל הם יודעים מה הם צריכים ומה חסר להם, והם הולכים על זה. אירוע מפתיע, מוזיקלי, צבעוני, ועכשווי על הבמה.

עדו פדר הוא כוריאוגרף שפועל בתל אביב. עבודותיו הוצגו בישראל, פורטוגל, צרפת, ספרד ובלגיה. לבד מעבודתו הכוריאוגרפית פדר מנהל אמנותית את פסטיבל צוללן למחול עכשווי בתל-אביב-יפו. לומד לתואר שני בפילוסופיה באוניברסיטת תל-אביב, שם הוא גם מלמד.

"אי שם בעכשיו" יוצר: אורי שפיר
 
עבודה לשני רקדנים ואמן וידאו, השואלת את השאלה: מה חי באמנות המופע החי? (what's alive in Live Performance). על הבמה נמצאים שלושה גברים בליווי שמונה מסכי וידאו, הנעים על הבמה ומייצרים חלל חדש, נוף בו אפשר להתבונן פנימה והחוצה בו זמנית ולשאול - מה קורה ברגע זה ממש? האם אנחנו יכולים להיות נוכחים ברגע הזה?

אורי שפיר הוא יוצר בתחום המחול והפרפורמנס-ארט. רקד באנסמבל בת שבע, ולאחר מכן כרקדן יוצר בעבודותיהם של יסמין גודר, ניב שינפלד ואורן לאור, דנה רוטנברג, רננה רז, מאיה לוי וחנן אננדו מרס ואחרים. יוצר עצמאי מאז 2009. מחפש בכל עבודה את הצורה והשפה הייחודיות לה, מעבר לגבולות מוגדרים מראש של ז׳אנר וסגנון.

12 בנובמבר, 21:00, 18 בנובמבר, 21:00, מרכז סוזן דלל תל אביב, 20 בנובמבר, 14:00, בית מזי"א ירושלים. מסך 2

אורי-שפיר-אי-שם-בעכשיו-תמר-לם.jpg
אורי שפיר (צילום: תמר לם)


מסך 3:

 "בתלם"/ path , יוצרת: סחר דאמוני

סחר דאמוני, כוריאוגרפית ורקדנית ערביה נוצריה, נולדה וגדלה בשפרעם בחברה מסורתית, במציאות שמזמנת קונפליקטים רבים. כאישה שבחרה לממש את שאיפותיה בתחום המחול, היא נאבקת במוסכמות חברתיות ובחוקים נוקשים שהחברה בה היא חיה מציבה לה. ב"בתלם" היא מבקשת להביא את הקונפליקט הזה אל הבמה, באמצעות הגוף אשר משמש אתר להתנגשויות בין האסור והמותר, הרצוי והמצוי.


סחר-דאמוני-תמר-לם.jpg
סחר דאמוני (צילום: תמר לם)


"בליסטיקה פנימית של האינפנטיל", יוצרת: שרון צוקרמן ויזר

 שרון צוקרמן ויזר מציגה אפשרות להתבונן בזכוכית מגדלת בדברים פשוטים כביכול, שהם חלק מההוויה הקיומית המנטלית והגופנית. כיוצרת הנוטה לבינתחומיות בחרה צוקרמן להעלות לבמה את המוזיקאי אדם שפלן לצד רקדנים מנוסים.
שפלן לא רק אחראי לפסקול בהופעה, אלא פועל גם כגוף מביע ומתנועע במרחב. בעבודה זו המופיעים בוחנים את שאריות ההוויה האינפנטילית ומנסים לשמר גישה ילדותית, תמה, משחקית וטהורה. בעודם סורקים רגעים בעבר שעיצבו אותם כמי שהם היום, צפות ועולות סכמות התנהגותיות, חברתיות, נפשיות, גופניות שסיגלו לעצמם במהלך השנים.


שרון-צוקרמן-תמר-לם.jpg
שרון צוקרמן (צילום: תמר לם)

"מצעד הפיות השבורים", יוצרים: אייר אלעזרא ואסף סלהוב

אייר אלעזרא ואסף סלהוב מציגים דואט שבו אמן רחוב מציע לרקדנית להצטרף אליו ולהופיע במצעד. הם עובדים יחדיו על הכנת מופע, אלא שכל אחד מהם תופס את המצעד אחרת- האחד כמקום, השנייה כהוויה.
 אייר אלעזרא היא רקדנית להקת המחול בת שבע. אסף סלהוב הוא רקדן עצמאי ומשתף פעולה עם אמנים מדיסציפלינות שונות.

13 בנובמבר, 22:00, 19 בנובמבר, 21:00, מרכז סוזן דלל, תל אביב, 18 בנובמבר, 20:00, בית מזי"א ירושלים. מסך 3


אייר-אלעזרא-ואסף-סלהוב-מצעד-הפיות-השבורים-תמר-לם.jpg
אייר אלעזרא ואסף סלהוב (צילום: תמר לם)


מסך 4
 

" In vitro ", יוצרת: בשמת נוסן

עבודת-מחול לארבעה רקדנים בעולם דמוי כוכב לכת רחוק וקפוא. הארבעה נעים דרך מבעי רגש שכמו נחתכו מקומיקס או מסרטי אימה פסיכולוגיים.

בשמת נוסן היא רקדנית וכוריאוגרפית. עבודותיה האחרונות חוקרות את התנועה, הרגש והדימוי כמבע מכני. רקדה בלהקת המחול של ענבל פינטו ואבשלום פולק ובלהקת המחול בת שבע, וכן בפרויקטים של יוצרים שונים בארץ ובעולם. כיום יוצרת ומשתפת פעולה עם יוצרים שונים.

" The Free Builders ", יוצר: עידו בטש
 
דואט לשני רקדנים השואפים למצב אוטופי. ביצירתו החדשה, מציע הכוריאוגרף עידו בטש לבדוק את האפשרות שלנו כפרטים בחברה לשנות את חוקי ההתנהגות הנורמטיבית מן הבסיס. לשם כך הוא יוצר חלל נייטרלי ככל הניתן, שבו הרקדנים נדרשים באמצעות פרקטיקות גופניות להשיל את זהותם, לפורר אותה, לחשוף את החומר האנושי ממנו אנחנו עשויים.
 
עידו בטש הוא יוצר עצמאי, כוריאוגרף ברזידנסי בקבוצה ההולנדית Random Collision ורקדן בלהקת המחול הבלגית Les Ballets C de la B בניהולו של הכוריאוגרף אלן פלאטל. בעבר רקד בלהקת N.N.D - גלילי דאנס, להקת המחול ענבל פינטו ואבשלום פולק ולהקת המחול הקיבוצית ובמספר פרויקטים של כוריאוגרפים עצמאיים בישראל.

14 בנובמבר, 21:00, 20 בנובמבר, 22:00, מרכז סוזן דלל תל אביב, 16 בנובמבר, 20:00, בית מזי"א ירושלים. מסך 4

מסך 5

" Void ", יוצרת : אור מרין

לאחר שלוש יצירות מחול תיאטרון באורך מלא שהעלו באופן עצמאי, שבה אור ליצור במסגרת "הרמת מסך". בעשור האחרון יוצרת אור מרין יחד עם בן זוגה אורן נחום, אתו הקימה את להקת מחול תיאטרון "אור & אורן”.עבודותיהם הועלו בפסטיבלים שונים בארץ ובעולם. בעבודה הנוכחית משתתפות שלוש רקדניות אשר בודקות את החומריות של הגוף, ומתנסות במהלכים של התרוקנות והצפה שלו.

סולו אפי,  THE HAPPENING יוצרת: תמי לבוביץ

עבודתה החדשה של תמי לבוביץ, היא עבודת סולו המבוצעת על ידה. היא מפגישה בין לוגיקות מתמטיות ושפתיות לבין אקספרסיביות של גוף חי ובודקת מיצוי ברוטאלי של פורמליזם, מכאניוּת, סדרתיוּת של פעולות שאין בהן פרודוקטיביות, פעולות המתנגדות להיררכיה; בחלל לבן ניצבת אישה לבנה, בלונדינית לרגעים. היא מתווה תנועות מפרקיות סדורות של גוף. היא מפילה חפצים ואיברים על הרצפה. היא מפיקה קול, לעיתים הוא סדוק.

"לחוד(ים)". יוצר: עדי בוטרוס

בעבודתו החדשה  רוקד בוטרוס, יחד עם אבשלום לטוכה, לצידה של השחקנית הוותיקה אהובה קרן.  העבודה משלבת טקסט ותנועה,  דרכם מבקש בוטרוס להציג  באופן אבסורדי  את הרצון שלנו להגדיר  שוב  את הסובבים אותנו, ובכך לייצר מרווחים בינינו לבינם. גם בעבודה זו,  כמו  בעבודותיו  הקודמות,   ממשיך בוטרוס לבטא את החיפוש אחר זהותו כאדם וכיוצר ערבי בחברה הישראלית.

13 בנובמבר, 15:00, 18 בנובמבר, 19:00, 20:30  אולם ענבל, מרכז סוזן דלל תל אביב; 17 בנובמבר, 20:00, בית מזי"א, ירושלים. מסך 5


עדי-בוטרוס-גדי-דגון01.jpg
עדי בוטרוס (צילום: גדי דגון)


 מסך 6

"האבסטרקציה: מרחב לתפילה משותפת", יוצרת: לילך ליבנה

עבודת סולו המעמתת בין ניסיונות לצמצום הגוף ובין התרבות ההיפר-דימויית העכשווית. בסדרת פעולות בעלות אופי טקסי-דתי עוטה על עצמה ליבנה, שמופיעה בעצמה, דימויים שונים המתווספים זה לזה עד לכדי הפשטה.
לילך ליבנה  היא אמנית עצמאית, עוסקת בכוריאוגרפיה ובפרפורמנס מתוך אמונה בפוטנציאל של הכוריאוגרפיה ליצור צורות קיום חדשות ופילוסופיה חדשה. בשנים האחרונות מפתחת את עבודותיה בתוכניות שהות-אמן באירופה, תוך דגש על מחקר והתנסות. עבודותיה הוצגו בפסטיבלים, מוזיאונים וגלריות בישראל, וונציה, פולין, רומניה, שבדיה ואמסטרדם. ב-2016 תציג עבודה חדשה בהזמנת הביאנלה לאמנות בסידני.

מסך 6: 14 בנובמבר, 19:00, 220:00, 21 בנובמבר, 19:00, 22:00 בסטודיו דליה , מרכז
15 בנובמבר, 20:00,  בית מזי"א ירושלים.  מסך 6


לילך-ליבנה-תמר-לם.jpg

לילך ליבנה (צילום תמר לם)


כנס

כנס הרמת מסך 2015: "שינויים בתפיסה", אוצר ומנחה: רן בראון

לצד הצגת הבכורות יתקיים זו הפעם השנייה כנס פתוח לקהל הרחב באוצרותו של רן בראון. מטרת הכנס היא לאפשר לקהילה של יוצרי המחול בישראל ולשוחריו לדון בשינויים שחלו בעשורים האחרונים באמנות, במופע ובמחול העכשווי ובמיוחד בהשפעתם על התפיסה של המחול כמדיום אמנותי ועל חוויית התפיסה של הצופה.

הכנס יפגיש חוקרים, מבקרים ויוצרים וינסה לבחון באופן ביקורתי תפיסות עכשוויות של מושגי מפתח אשר מכוננים את המחול בישראל ואת השיח אודותיו. בכנס יישאו דברים גליה יהב, מבקרת האמנות של הארץ, דרור הררי, מרצה בכיר בחוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב וחוקר פרפורמנס לצד דמויות מרכזיות בעולם המחול הישראלי.

13 בנובמבר , 14:00-11:00, אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל, תל אביב. הציבור מוזמן ללא תשלום. כנס הרמת מסך

אירועי "הרמת מסך 2015" יתקיימו בתאריכים  21-11 בנובמבר 2015. כרטיס – 60 ₪.מ רכז סוזן דלל, תל אביב (מסך 1,2,3,4,6) :  03-5105656 , אולם ענבל מרכז סוזן דלל, תל אביב ( מסך 5)  בטל': 03-5173711 , אודיטוריום רבקה קראון, תיאטרון  ירושלים (מסך 1) בטל': 02-5605755 , בית מזיא לתאטרון  (מסך 2,3,4,5,6) בטל':  02-6230002.



08/10/2015   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע