סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פותחים במה 2008
 

 
 
5 הפקות מלאות ו-10 מחזות קריאה יעלו במסגרת פסטיבל בית ליסין למחזאות ישראלית


160 שחקנים, במאים, יוצרים ומחזאים ייטלו השנה חלק ב "פותחים במה", פסטיבל בית ליסין למחזאות ישראלית, שיתקיים, זו השנה התשיעית, בין התאריכים 11-13 בספטמבר 2008 בבית ציוני אמריקה בתל אביב.

הפסטיבל, בניהולו האמנותי של אבישי מילשטיין, יעלה השנה חמש הפקות מלאות, עשרה מחזות קריאה ואירועים מיוחדים. תקציב הפסטיבל עומד על כ-750 אלף שקלים (הנלקחים מתקציבו השוטף של בית ליסין).
 
המחזאים הזוכים להשתתף באירוע עוברים סדנאות כתיבה וזוכים לליווי דרמטורגי ואמנותי צמוד מהצוות המקצועי של בית ליסין. שלושת ימי הפסטיבל מהווים מפגש פסגה למיטב שחקני ישראל, מכל התיאטרונים ומכל תחומי המדיה, והוא יתקיים השנה באולמות, בבתי הקפה ובגינה של בית ציוני אמריקה.
 
לדברי ציפי פינס, מנהלת תיאטרון בית ליסין: "המחזאות הישראלית היא הלב הפועם של העשייה התיאטרונית שלנו. היוזמה של `פותחים במה` נולדה לפני תשע שנים, במטרה לאפשר לכישרונות בתחום המחזאות הישראלית להתגלות ולבוא לידי ביטוי מעבר למסגרת הפעילות השנתית, שאינה יכולה להכיל את כל הפוטנציאל. עד כה, במהלך שנות הפסטיבל, הועלו במסגרתו למעלה מ- 90 מחזות של יוצרים צעירים וחדשים, חלקם הפכו להפקות מן המניין בבית ליסין ובתיאטראות אחרים".  בין המחזות וההפקות שנולדו במסגרת זו ניתן למנות את: "מקווה" מאת הדר גלרון ("פותחים מסך" 2003, הועלה בבית ליסין וזכה בפרס התיאטרון הישראלי 2004),  "תה" מאת רוני פינקוביץ` ("פותחים במה" 2006, רפרטואר בית ליסין), "החולה ההודי" מאת רשף לוי ("פותחים במה" 2006, רפרטואר בית ליסין, פרס המחזאי 2006 בפרס התיאטרון הישראלי), "יומנים" מאת אורן יעקבי ("פותחים במה" 2005 ורפרטואר בית ליסין ועוד רבים.
 
השנה לראשונה, ובמסגרת המאמץ להגדיל את מסגרת הפרסים והמלגות לזוכים, יחולקו בנוסף לפרסים המסורתיים לפיתוח מחזות שמעניקה קרן תל-אביב למחזאים, גם פרסים ליוצרים של ההפקות המלאות. לצורך זה הוקמה, ביוזמת אגודת הידידים של תיאטרון בית ליסין, הקרן ע"ש עו"ד ישראל פלס ז"ל, ממייסדי אגודת הידידים ואוהב תיאטרון. הפרסים יינתנו לקטגוריות השחקן/ית המבטיחים, הבמאי/ת המחזאי/ת המבטיחים והיוצרים. הבחירה והענקת הפרסים תעשה על פי המודל של פסטיבל ברלין, שבמסגרתו הבחירות נעשות על ידי שחקן/ית ותיק/ה לשחקן/ית צעיר/ה, במאי ותיק לבמאי/ת צעירה וכו`. גם השנה יוענק פרס "אהוב הקהל" להפקת קריאה ולהפקה מלאה, באמצעות תיבת הצבעה שתוצב במקום.
 
אירוע מיוחד במסגרת הפסטיבל יהיה דיון פומבי בהשתתפות אנשי תיאטרון ישראלים תחת הכותרת : 60 שנות מחזאות ישראלית - בין נס אמנותי ל"זבל מסחרי". בדיון יידונו שאלות כמו הסיבה לפריחה חסרת התקדים של המחזאות הישראלית בארץ ובעולם, מדוע היא זוכה ליחס צונן בממסד התרבותי הישראלי ומה באמת חושבים המבקרים ומנהלי התיאטרון על "מדורת השבט הישראלית". את הדיון תנחה ציפי פינס וישתתפו בו פרופסור שמעון לוי, הלל מיטלפונקט, נעם סמל, מור פרנק, עודד קוטלר, אילן רונן ואחרים.   
 
הפקות מלאות:
 
"פרישמן פינת ברודוויי"
 
הפסטיבל ייפתח בהפקה המיוחדת "60 שנות מחזמר ישראלי ב-50 דקות", כתיבה ועריכה: דניאל אפרת, בימוי וכוריאוגרפיה: גלעד קמחי, תפאורה: ערן עצמון וניהול מוזיקלי: אמיר לקנר. מחווה ל-60 שנות מחזמר ישראלי. מעין גרסת כיס ובה שבעה שחקנים, זמרים ורקדנים הדוחסים סקירה היסטורית והיסטרית של מיטב מחזות הזמר הישראלים לאירוע מוזיקלי קומי בן 50 דקות. מחווה למיוזיקלס ידועים כמו: "תל אביב הקטנה", "קזבלן", "שלמה המלך ושלמי הסנדלר", "שני קוני למל", "איי לייק מייק", "בני בום", "אל תקרא לי שחור", "חמש חמש", "עוץ לי גוץ לי", "שלאגר","חמש חמש", "הכבש השישה עשר" ועוד. משתתפים: דניאל אפרת, דקלה הדר, הילה זיתון, רויטל זלצמן, יוסי טולדו, שחר ישי ועוד.
 
"ראודה"
 
מאת: ברוריה אבידן-בריר וראודה, בימוי: נעם שמואל. משתתפת: ראודה. סיפורה האוטוביוגרפי של השחקנית והסטנד-אפיסטית הערביה הראשונה בישראל. ילדות כמוסלמית בעיר הדרוזית, התבגרותה בקהילה חונקת ושמרנית, נסיונותיה לפתח קריירה משל עצמה ולהיות "ראויה" לאהבתו של בעלה, שאינו בוגד בה אך פשוט מתחתן עם אשה נוספת.
 
"בראנז`ה"
 
מאת: בעז גאון, בימוי: ניר ארז. משתתפים: דודו בן זאב, שמעון מימרן, בת חן סבג, עמי ויינברג, הדס קלדרון.
דרמה קומית צינית ומושחזת על בועת התקשורת, שקר ההצלחה והאהבה בלתי אפשרית בין אם לבתה. אשת טלוויזיה מצליחה מוצאת את עצמה בדילמה הנובעת מהפיכתה המקרית לכוכבת מהדורות חדשות, מצב העומד בסתירה לעקרונותיה העיתונאיים ומחויבותה לבתה המתבגרת. בשיאה של התחרות האכזרית המקצועית שהיא נאלצת לחוות נעלמת בתה בנסיבות טרגיות. היא מחליטה לעלות לשידור כדי להציל את בתה.
 
"צל של אשה"
 
מאת: שירלי עודד דורן, בימוי: ארתור קוגן. משתתפים: גלי בן גיאת, חגית בן עמי, אדוה עדני, יעל צפריר, נתי קלוגר, דן קסטוריאנו. דרמה חברתית המבוססת על סיפורים אמיתיים ומתרחשת במקלט סודי לנשים מוכות, אי שם בארץ, התחנה האחרונה לפני שהן "משנות זהות" במסגרת תכנית הגנה ונעלמות לחיים אחרים המנותקים לתמיד מיקיריהן, בני משפחתן ואפילו ילדיהן. עולמן של נשים נרדפות המסופר דרך עיניה של צעירה שנקלעה למערכת יחסים רומנטית מסוכנת, החרדה מפני הניתוק, הגעגועים למה שנותר מאחור והתקווה לחיים חדשים.
 
"טניה - עולה חדשה"

 מאת: אורלי רובינשטיין-קצפ, בימוי: נויה לנצט. משתתפים: זהרירה חריפאי, קובי ליבנה, מיכל נאור, עידית נוידרפר, לנה סחנוב, יונתן פז-בוגנים. זוכת המקום הראשון ב"פותחים במה" 2007. צעירה, עולה חדשה מרוסיה, מנסה לחלץ את עצמה ובעלה מגורל קשה של מהגרים: עוני, משבר זהות ומגורים בצפיפות. היא נקלעת לקונפליקט עם סבתו הדומיננטית של בעלה, נגררת לסיפור אהבה הזוי עם גיסה ונאלצת להחליט החלטה גורלית הקשורה להריון לא מתוכנן.
 
מחזות קריאה:
 
במסגרת תיאטרון הקריאה של הפסטיבל יועלו עשרה מחזות במסגרת התחרות ומחזה קריאה חגיגי שיועלה פעם אחת במהלך הפסטיבל.
 
בין השחקנים המשתתפים במחזות הקריאה: יונה אליאן, מרים זוהר, סנדרה שדה, טרייסי אברמוביץ, אוולין הגואל, בני אלדר, אלכס פלג, ליאת גורן, דביר מזי"א, לירית מש, מיכל לוי, מלי לוי, יובל ברדר, יניב ביטון, אסנת פישמן, יעל שרוני, טלי שרון, יוסי מרשק, נעמה שפירא, מרים גבריאלי, ליאת הרלב, חן אשרוב, מיכל אטלס, רוני שובל, טל לוי, יניב לוי, לירית בלבן, גיא מסיקה, רונה פרומצ`נקו, אנה דוברוביצקי, מאיה מעוז, יונתן צ`רצ`י, דינה בליי, ילנה ירלובה, חגית דסברג, שמוליק שילה, דבי יבלונקה, דני איסרליש ואחרים.
 
"עיוורון"
 
 מאת: איתמר אורלב, בימוי: אתי רזניק. דרמה משפחתית על צעירה אם חד הורית, החוזרת לישראל לאחר שנים של היעדרות ומנסה לגדל את בנה המתבגר בעזרת זוג עיוורים, הורים שכולים, המשמשים לה כ"הורים תחליפיים". כששלטונות הצבא מודיעים להורים על מציאת "חלקי גופה" של בנם שנהרג, נחשף הרומן האסור שהיה לה עם הבן וזהות בנה הופכת לזירת מאבק.
 
"המפנטזים"
 
 מאת: לאה איני, בימוי: קארין סגל. קומדיה אנושית ובמרכזה מורה משועממת בדימוס המחפשת ריגושים בסביבות "ביזאריות". היא מתוודעת לעולם של מין ומוזרויות ומגלה שלבעלה, רואה החשבון ה"שמרן", יש עולם "עשיר" משלו. כשהיא שופכת לבה בפני בנה, היא מגלה שמה שקורה אצלו עולה על כל דמיון.
 
"סוף העולם של דבי ואלון"
 
מאת: ג`ני אלעזרי, בימוי: שרית הררי. קומדיית יחסים אקטואלית על מערכת היחסים של אלון ודבי, גרושתו, הנקלעים יחד עם בני זוגם החדשים בזמן עוצר שמוטל על גוש דן בגלל פרוץ המלחמה עם איראן.  
 
"בקשתה האחרונה של רווקה"
 
 מאת: נועם גיל, בימוי: ליחי בקרמן. קומדיה רומנטית פיוטית ובמרכזה בחורה צעירה ה"משדכת" לחברתה החולה בסרטן בחור שהיא פוגשת באקראי בבית החולים, שם הוא מבקר את אמו החולה. האם רוצה שבנה יתחתן והצעירה החולה גם רוצה. כדי לרצות את כולם מתחתן עמה הבחור ולפתע היא נרפאת באורח פלא.
 
"פועלת זרה"
 
 מאת: רחל גיל, בימוי: אריאלה אשד. דרמה משפחתית חברתית ובמרכזה משפחה ישראלית המתמודדת עם שאלות מוסריות חוקיות לאחר שבנה התינוק של המטפלת הפיליפינית מת בנסיבות מסתוריות.
 
"מי מכיר את עמוס חפר"
 
 מאת: טוביה ציפין, בימוי: איציק סיידוף. דרמת יחסים משפטית על מורה בתיכון המואשם בהטרדה מינית של תלמידה המבקשת לנקום בו. הוא הומוסקסואל שלא יצא מן הארון ומוצא עצמו במרכזה של דילמה בקשר לחשיפת זהותו המינית.
 
"אמסטרדם .בלוג"
 
מאת: ראובן קלינסקי, בימוי: דליה שימקו. צעירה מורדת באמה השתלטנית, גונבת ממנה כסף ומסתלקת לאמסטרדם, שם היא מגלה אהבה ללסבית צעירה ממוצא רוסי ולשורשי יהדות אמסטרדם שלפני השואה.
 
"קישטא"
 
מאת: אפרת שטרן, בימוי: ישראל גוריון. קברט סטירי ושנון על שני חתולי רחוב המחליטים "לפתוח את הפה" ולעשות קברט סטירי על חוליי החברה הישראלית: חוסר הבושה, ההטרדה המינית, הפערים העדתיים, ההומלסים ועוד.
 
"בנות הים"
 
מאת: אילן שינפלד, בימוי: אסף צפור. אגדה במסווה של דרמה חברתית על שני דייגים המוצאים בת ים בחוף. הם מטפלים בה במסירות והיא מצליחה להפוך לאנושית עד שמוות בטביעה של אבי המשפחה חושף את ההבדל בין אהבה טהורה ליצר פרוע.
 
"רוחקה"
 
מאת: רחל שליטא, בימוי: אורי אגוז. דרמת שורשים אישית. צעירה ישראלית יוצאת למסע גילוי שורשים ברוסיה. היא נתקלת בהתנגדות מפתיעה מצד משפחתה על רקע סוד אישי אפל ונוראי של אמה.
 
"אלתרמן שלי"
 
אירוע הקראה מבוים מיוחד.  מחזה עם פזמונים מאת: מיכאל בר זוהר, בימוי: רזי אמיתי. חייו הסוערים של גדול משוררי ישראל נפרשים כשהוא מצפה לניתוח הגורלי של חייו: היחסים עם נשותיו, בתו האהובה, המשוררים האחרים והכל על רקע שיריו ופזמוניו בלתי נשכחים.
 
 
***
 
"פותחים במה" מתקיים בתמיכת: קרן יהושע רבינוביץ, קרן אמריקה-ישראל, קרן ריץ`, אגודת הידידים של תיאטרון בית לסין, עיריית תל-אביב יפו.
 
המחירים לאירועים השונים :50-80 ש"ח. 



06/08/2008   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

תגובת גולשים (8 תגובות)
הוסף תגובה   לכל התגובות
8. גלי בן גיאת
יוסי חילוביץ , חולון (07/09/2008)
7. שירלי עודד הכי יפה בעולם והכי מוכשרת
תמי , אשדוד (23/08/2008)
6. שירלי עודד גאים בך תמיד. כל הנוער יגיע
מיטל וולירון , נתניה (13/08/2008)
5. שירלי עודד דורן
קיילי , (13/08/2008)
4. מבקשים פשר משמעות איכות לחיינו
הקשב לחכמה , מודיעין (06/08/2008)
3. שירלי עודד במאית יוצרת שחקנית מנהלת מדדדדדדדדדדהימה
ירון ברוך , כפר שמריהו (06/08/2008)
2. שירלי עודד דורן-צל של אישה
אלעד אמויאל , (06/08/2008)
1. שירלי עודד דורן הכי טובה בארץ
מ ורן , נתניה (06/08/2008)

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע