סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מחול
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה רק רוצים לרקוד: הרמת מסך 2016
 

 
 
פרויקט הדגל של משרד התרבות חוגג 27 עם מופעי מחול שיתקיימו בכל רחבי הארץ


"הרמת מסך", פרויקט הדגל של משרד התרבות להצמחת אמנים בתחום המחול לרבות יוצרים עצמאיים ומנהלים אמנותיים, יוצא לדרך זו השנה ה-27 - והפעם ברחבי הארץ: בתל אביב וירושלים, בדימונה ובכפר המחול בקיבוץ געתון - מקום מושבה של להקת המחול הקיבוצית.

בשנה זו ממשיכים לנהל אמנותית את אירועי הרמת מסך שני היוצרים המוערכים איציק ג'ולי- בימאי, כוריאוגרף, מחזאי ודרמטורג, מנהלו האמנותי של פסטיבל ישראל, והכוריאוגרף, הרקדן והיוצר הלל קוגן. ניהול הפרויקט מופקד בידיה של קרן כרמל, מנהלת המחלקה למחול במשרד התרבות, בהתייעצות עם המדור למחול. ניהול הבמה וההפקה מופקדים בידי פסטיבל ישראל בראשותו של איל שר. מפיקה: מירי מנירב.

תשע עבודות בבכורה בארבעה מסכים יעלו בשנה זו. כל אחד משני המנהלים האמנותיים בחר את היוצרים שיופיעו ב"הרמת מסך": היוצרים שבחר איציק ג'ולי הם סחר דאמוני, שירה אביתר, תמי ליבוביץ, אסף אהרונסון ומיכל סממה

היוצרים שנבחרו על ידי הלל קוגן הם סתיו מרין ומרב דגן (יוצרות במשותף), אנדראה מרטיני, עדי בוטרוס ונדר רוסנו.

על חזונו ובחירותיו האמנותיות בהרמת מסך אומר איציק ג'ולי: "גם בשנה זו אנחנו ממשיכים לבדוק ב'הרמת מסך' את גבולות המדיום, לחפש שפות במה מבוססת גוף המרחיבות את החשיבה על מחול ומעניקות מבט על תוכן עכשווי שמתרחש בזירת המחול הישראלי. השנה אנחנו נמצאים בין הרצון לביטוי פיזי-טוטאלי ולבין יצירות המחפשות את עולמן דרך דימוי כמעט סטטי".

על בחירותיו אומר הלל קוגן: "השנה בחרתי בארבעה יוצרים שחוויית הצפייה ביצירותיהם הקודמות השאירה בי רושם עז. אלה יוצרים שנמצאים בשלבים שונים במסלולם ככוריאוגרפים, סקרנים ומסקרנים, נחושים וורסטיליים, שלצד עבודתם הכוריאוגרפית הייחודית הם גם פרפורמרים מעולים בעצמם. ליוצרים אלה בעיני נוכחות בימתית וירטואוזית, ביצועית וגופנית יוצאת דופן, ואני מוצא אצלם כישרון מיוחד: ביצירותיהם ובגופם מתגלמת אחדות הרמונית עוצמתית בין האמן היוצר לאמן המבצע. הם גם היוצר וגם החומר ביד היוצר".


מימין: איציק ג'ולי (צילום: גדי דגון). משמאל: הלל קוגן (תמונת יחסי ציבור)



מופעי מסך 1:

מיכל סממה – "אנדרטה לתרנגולת"

יצירה וביצוע: מיכל סממה, מוזיקה ובימוי סאונד: עמית גילוץ. "אנדרטה לתרנגולת" מתחילה במתח שבין גוף החיה הנע ומתכלה ובין האנדרטה- הגוף הנצחי והנייח. סממה מבקשת להפוך את היוצרות ולהסתכל על האנדרטאיות של הגוף ועל הגופניות של האנדרטה, על הגוף כאובייקט פיסולי ועל האובייקט הפיסולי כגוף חי ונושם. "המילה ׳יד׳ בעברית היא שם נרדף לאנדרטה, במקרא היא מופיעה גם כמקום ׳מחוץ למחנה׳ אליו הולכים לעשות צרכים. בין המשמעויות האלה של קדושה ולכלוך, טומאה וטוהרה, נפתח המרחב של העבודה: "אני בוחנת את האפשרות לנסח על הבמה, ההופכת בעצמה לאובייקט, מופעים של וירטואוזיות ועילגות, בוטות ועידון, התענגות וסלידה. מהו הדבר שסביבו אנחנו מתאחדים בפרפורמנס? האם עבודת פרפורמנס יכולה לשמש כאתר הנצחה?

מיכל סממה פועלת בשנים האחרונות גם בניו יורק ובשיקגו ולאחרונה הופיעה, בין השאר, בהרמת מסך 2014, אינטימדאנס 2015, תיאטר דה לה ויל בפריז, ג'דסון צ'רצ' ו- Chocolate Factory Theater בניו יורק ובגלריות Aspect Ratio ו- Sector 2337 בשיקגו. סממה היא בעלתתואר שני באמנות מבית הספר של המכון לאמנות של שיקגו. בוגרת המסלול למחול ותנועה בסמינר הקיבוצים והמרכז להכשרת שחקנים ויוצרים מנוע חיפוש.


מיכל-סממה-אנדרטה-לתרנגולת-צילום-תמר-לם.jpg
אנדרטה לתרנגולת (צילום: תמר לם)





תמי לבוביץ - THE CALLING

מופיעים: אור אבישי, אור אשכנזי, מאיה וינברג, משה שכטר אבשלום, תמי לבוביץ. מופע מיוזקל היוצא להרפתקה בתוך נוף ערפל, שגבולותיו אינם ידועים. המניעים אותו הם חבורה של חמישה מופיעים, בני דורות שונים, הרוקדים את אשר עתיד להתרחש. ביחד הם מעלים מופע שהתשוקה שלו היא להישרף וכל הזמן להמשיך ללכת. כמו בעבודות קודמות שלה עוסקת תמי  בדמויות ודימויים איקונים, בשימוש ופירוק מחדש שלהם לכדי מיתולוגיה שקורית בזמן של ה"עכשיו", הזמן של המופע.

תמי לבוביץ, נולדה ב1983. משנת 2010 יוצרת עבודות לבמה ככוריאוגרפית עצמאית. עבודותיה חוקרות את הגוף החי באזורים שבין מחול, פרפורמנס ואמנות חזותית. בין הפסטיבלים והאירועים בהם הציגה: הרמת מסך, אוהבים אמנות עושים אמנות, צוללן, מחול חדש בזירה הבינתחומית, אינטימאדאנס, ריקודי חדר, מחול שלם, אופרציה 2#, L1dancefest (בודפשט).

מועדי מסך 1: 5 בנובמבר, 20:00 - אולם זכרי, כפר המחול הבינלאומי, קיבוץ געתון. 10 בנובמבר, 20:00 - בית מזי"א לתאטרון, ירושלים. 9 בנובמבר, 21:00 - מרכז סוזן דלל, תל אביב, 18 בנובמבר, 22:00 - מרכז סוזן דלל, תל אביב. מסך 1 



תמי לבוביץ - THE CALLING





מופעי מסך 2:

עדי בוטרוס - "תמיד זה כאן"  

מופיעים: עדי בוטרוס, אבשלום לטוכה. בעבודה זו מבקש בוטרוס למקם את הגוף במרכז העבודה ולבטא את בחירותיו הטבעיות לתנועה במרחב. עדי נולד ב-1989 בבאר שבע. רקדן ויוצר עצמאי, חי ועובד בתל אביב. בנערותו עסק באתלטיקה קלה ובברייקדאנס. החל את הכשרתו כרקדן בסדנא למחול בגעתון, ולאחר מכן למד ב׳מסלול להכשרת רקדנים׳ בתל אביב. הציג את עבודותיו בפסטיבלים שונים בישראל, ואף זכה בפרס הראשון במסגרת 'גוונים במחול'(2013)  על עבודתו ׳מה שבאמת מרגיז אותי׳.  



עדי בוטרוס, תמיד זה כאן (צילום: תמר לם)


אנדראה קוסטנזו מרטיני - SCARABEO

רקדנים: אבידן בן גיאת, אנדראה קוסטנזו מרטיני. העבודה היא דואט לשני רקדנים - חקר במסע שבו קודים של תנועה פיזיים וקיצוניים שוזרים יחד. העבודה עונה על הרצון של הטיפול בגוף ההופעה כאובייקט (של המבט של הקהל \ כחומר טהור) בדו קרב.

אנדראה Costanzo מרטיני נולד וגדל באיטליה שם קיבל את ההכשרה הראשונה שלו בבלט עכשווי. בשנת 2006 הצטרף אנדריאה לאנסמבל בת-שבע ושנתיים לאחר מכן עבר ללהקת המחול בת שבע.  במהלך השנים ביצע את הרפרטואר של אוהד נהרין ושרון אייל והחל פעילותו כמורה גאגא כוריאוגרף דרך תכנית "ליצור רקדן" של הלהקה. בשלב מאוחר יותר הצטרף לבלט קולברג בשטוקהולם שם היה שנתיים וביצע עבודות של אלכסנדר אקמן, קריסטל פייט, Jefta ואן דינטר וטילמן O'Donnel.

מועדי מסך 2: 3 בנובמבר, 20:00 - תיאטרון דימונה. 9 בנובמבר, 20:00 - בית מזי"א לתאטרון, ירושלים. 10 בנובמבר, 21:00 - מרכז סוזן דלל, תל אביב. 19 בנובמבר, 21:00 - מרכז סוזן דלל, תל אביב. מסך 2 




אנדראה קוסטנזו מרטיני (צילום: תמר לם)



מופעי מסך 3:

סתיו מרין, מירב דגן  - "תתקרבי"

מופיעות: סתיו מרין, מירב דגן ואלונה דניאל. עבודה משותפת ראשונה של סתיו מרין ומירב דגן, חברות ילדות שנפגשו לראשונה בילדותן בסטודיו לריקוד. ביצירה הן מנסות מפות את התנאים להתהוות הקורבן ולהתהוות המקרבן בהקשר של אשה, ומביאות אותם למרחב של הבמה , לחוקים של הבמה , לקומפוזיציה של המופע הפרונטלי.

מרב דגן, פרפורמרית, רקדנית ושחקנית-יוצרת עצמאית. זכתה בפרס השחקנית בפסטיבל עכו 2015 על תפקידה ב"מרתון" ובמקום הראשון בתחרות "גוונים במחול" עם יצירתה "אני רואה אותם מתקרבים. יצרה את העבודה "בובעלך" לפסטיבל אינטימדאנס 2006 וזכתה במקום השני בתחרות הכוריאוגרפיה ע"ש גרטרוד קראוס עם הסולו "מיאו". ב-2012 העלתה סולו בפסטיבל "מחול אחר" בסוזן דלל.

סתיו מרין היא רקדנית, שחקנית ויוצרת. בוגרת בית הספר המקצועי לקרקס ותאטרון פיזי Circomedia בבריסטול-אנגליה, בית הספר הגבוה למחול "געתון" ובית הספר לאמנויות "הבוסתן". בחמש השנים האחרונות שתפה פעולה עם מגוון כוריאוגרפים ויוצרים ביניהם מאיה לוי, דפי אלטבב, דנה רוטנברג, ענת כץ, מיכל הרמן ואילנית תדמור.




סתיו מרין, מירב דגן  - "תתקרבי"





נדר רוסנו- Behind the Mountain                                     

רוקדים ויוצרים: סתיו סטרוז, רוני ברנשטטר, צוקי רינגרט. יצירה העוסקת בתחושה שמשהו בסביבה המוכרת נהיה זר ואחר. הזרות שבמוכר מהווה מקור לחרדה ופחד. שני ניגודים אלה שזורים זה בזה עד שלעיתים קשה לדעת האם אנחנו חיים בעבר או בהווה: "המקום נותר כמו שהיה ואנחנו נעים בתוכו מחפשים מקום להניח את הגוף, מגדירים מחדש את המרחבים האישיים והחברתיים בהם אנחנו פועלים ומציבים מראה על הסביבה שבה גדלנו".

נדר רוסנו, כוריאוגרף, רקדן ומורה למחול זוכה פרס שרת התרבות והספורט לכוריאוגרף צעיר לשנת 2015. בוגר הסדנא להכשרת רקדנים בקיבוץ בגעתון. עבודותיו עלו בישראל והוצגו בספרד, ארצות הברית, ליטא, קוריאה, צ'כיה, רומניה, פורטוגל, קפריסין, יוון, שוויץ, גרמניה, פולין, הולנד, בולגריה וסרביה. רוסנו זכה בפרסים, תחרויות ומלגות בינלאומיות והוזמן ליצור ללהקות באירופה ובארצות הברית.

מועדי מסך 3: 8 בנובמבר, 20:00 - אולם זכרי, כפר המחול הבינלאומי, קיבוץ געתון. 14 בנובמבר, 20:00 - בית מזי"א לתאטרון, ירושלים. 11 בנובמבר, 22:00 - מרכז סוזן דלל, תל אביב. 17 בנובמבר, 21:00 – מרכז סוזן דלל תל-אביב. מסך 3 
 



נדר רוסנו, Behind the Mountain (צילום: תמר לם)




מופעי מסך 4:

שירה אביתר - "זורחות"

מופיעות: שירה אביתר וענת עמרני. עבודה העוסקת בחיפוש אחר שורשי הגוף והזהות ובפרט זו המזרחית. עבודתה "בדק בית" (2014) זכתה להצלחה והוזמנה לפסטיבלים בארץ ובאירופה. אביתר עסקה בנושא גם בעבודותיה הקודמות:  "צהלולי גוף גרסת הדואט" עלתה בפסטיבל מחול שלם בשיתוף עם סהר עזימי (2015), ולאחר מכן עלתה העבודה בגרסת סולו בפסטיבל ארנבץ מרץ ובפסטיבל צוללן. עבודה זו נקראה על ידי הפסטיבל במונח שטרם היה קיים- "מחול מזרחי עכשווי" .

שירה אביתר היא רקדנית וכוריאוגרפית עצמאית שהתחילה את לימודיה בתחום התאטרון ובגיל מאוחר יותר עברה לתחום המחול. למדה משחק בניו יורק ב'לי סטרסברג', סיימה תואר ראשון בהצטיינות בתאטרון מחול ממכללת 'סמינר הקיבוצים'. סרטה 'כשרה' בשיתוף פעולה עם קרן שפילשר ודניאל קינד הוצג בפסטיבל 'אפוס' במוזיאון תל אביב.


זורחות-צילום-תמר-לם.jpg
זורחות (צילום: תמר לם)



סחר דאמוני - פירג'ן

באמצעות היצירה " Pirg'in"  בוחנת סחר דאמוני את מערכות היחסים בינה לבין הגברים בחייה , מתבוננת במעצורים שמונעים ממנה לממש אותה, תוך התייחסות לסוכני התרבות שליוו אותה במהלך שנות חייה ותהייה בהשפעתם עליה. ביצירה זו רוקדת סחר את המוסכמות החברתיות, את הגבולות שחלים עליה כאישה ורקדנית בחברה שמרנית ומערערת על הגבולות הללו, תוך שימוש נועז בגופה הרוקד על צלילים מוזיקלים לקוחים מעולמו הטיפוסי של הגבר בחברתה.




סחר דאמוני (צילום: תמר לם)



אסף אהרונסון - "מה שמגיע"

משתתפים: אסף אהרונסון, יואב אדמוני, זהר ויימן קלמן, בר אלטרס. עבודת סולו המארחת מספר משתתפים ובה הגוף היחיד,  מתפצל לחמישה גופים שפועלים לסירוגין. מקור ההשראה המרכזי לעבודה הוא הספר "ארוס המריר והמתוק" מאת אן קארסון והרעיון שמתגלגל מתוך התזה שלה לפיה אובייקט אשר קיים בין גופים נמשכים אחד לשני הוא יחידה עצמאית ונפרדת.
אסף אהרונסון יליד 1987, בשנה האחרונה סייר עם עבודות שלו ושל כוריאוגרפים אחרים שונים. בעבודתו הוא מדגיש את החשיבות של בילוי זמן ביחד כאתר למציאת חומרים בימתיים. הוא בוגר סדנת הריקוד של ורטיגו, וסיים לימודי תואר ראשון במחול וכוריאוגרפיה ב-2015 בבית ספר HZT . כמו כן למד לוליינות אוייר אצל המורה קרן אלנקווה.

מועדי מסך 4: 8 בנובמבר, 20:00 - תיאטרון  דימונה. 13 בנובמבר, 20:00 - בית מזיא לתאטרון, ירושלים. 12 בנובמבר, 21:00 – מרכז סוזן דלל, תל-אביב. 16 בנובמבר, 21:00 – מרכז סוזן דלל, תל-אביב. מסך 4



אסף אהרונסון, מה שמגיע (צילום: תמר לם)


כנס "הרמת מסך"  2016

להקת מחול בת שבע מארחת את כנס הרמת מסך 2016

11 בנובמבר, 14:00-11:00, אולם ורדה, סוזן דלל, תל אביב. כנס הרמת מסך 

 

אירועי הרמת מסך יתקיימו בין התאריכים 19-3 בנובמבר 2016, ברחבי הארץ. מחיר כרטיס 50 ₪. מרכז סוזן דלל, תל אביב: 03-5105656, תיאטרון  דימונה: 08-6551782, בית מזי"א ירושלים: 02-6230002 (מענה בימים ראשון-חמישי בין השעות 22:00-17:00), אולם זכרי, כפר המחול הבינלאומי, קיבוץ געתון: 04-9859737.
  
  
 



25/09/2016   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע