סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ריאיון
 
מאת: נחום מוכיח הקשר הצרפתי-ישראלי: פריחה בת עשור
 

 
 
מה שכן רואים, ויש לזה הוכחות במספרים, שהקולנוע הצרפתי מתקבל כאן היום הרבה יותר טוב מבעבר. אני מרגישה שאנשים מאוד אוהבים את התרבות הצרפתית, למרות שהקולנוע האמריקני מאוד חזק כאן. מבחינת קולנוע אירופי, תמיד הקולנוע הצרפתי הלך כאן יותר טוב מאשר הקולנוע האיטלקי, למשל"
קשרי ישראל-צרפת מעולם לא נראו טוב יותר בתחום הקולנוע. שיחה לרגל פסט' הקולנוע הצרפתי


מיליון צופים ישראלים בקולנוע צרפתי

פסטיבל הקולנוע הצרפתי שייפתח במוצ"ש, 9 במרץ 2013 חוגג השנה עשור להיווסדו.
 
קרולין בונה, בעלת חברת "עדן סינמה", המנהלת את הפסטיבל יחד עם אוליבייה טורנו, הנספח האודיו-ויזואלי של מכון התרבות הצרפתי בישראל, יכולה להתפנות בסיפוק לסיכום ביניים מוצלח ביותר.
 
"בין 2001 ו-2009 יצאו לדרך כ-30 קו-פרודוקציות בין ישראל וצרפת,  וזה באמת לא מעט ומעיד על פעילות יצירתית גדולה מאוד בין שתי הארצות והתעניינות רבה שמגלות חברות הפקה צרפתיות כאן בארץ", היא מציינת. "וגם הקולנוע הישראלי עושה חיל כידוע בכל הפסטיבלים הגדולים. כך שהסיפור הזה עושה לשני הצדדים רק טוב".  

וזה מתבטא בין היתר גם בהצלחה מסחרית גדולה של סרטים צרפתיים כאן.
 
"מבחינת מספרים, השנה החולפת הייתה מאוד טובה לקולנוע הצרפתי בכל הקשור לכמות הצופים שהגיעה לבתי הקולנוע – כמיליון, שחלק גדול מכך זוהי כמובן ההצלחה האדירה של 'מחוברים לחיים'. אבל כבר ב-2011 נרשמו 600 אלף צופים שצפו בסרטים צרפתיים, כ-40% יותר מ-2010, כך שקורה משהו לכל אורך השנים האחרונות שמעיד על מגמה.
 
"זה פועל יוצא של מאמצים רבים שהושקעו לאורך שנים, בעזרת התמיכה של 'יוניפרנס פילמס', ארגון המחובר למשרד החוץ הצרפתי ומתמחה בקידום הקולנוע הצרפתי בעולם ועוזר לפסטיבל שאנחנו עורכים בארץ. בזכותו, וזה גם עניין של תקציב כמובן, אנחנו יכולים להביא במשך שנים סרטים צרפתיים שכולם מתורגמים לעברית, מה שמתבטא גם בפריסה רחבה יותר שלהם על מסכי הקולנוע בארץ.
 
"כבר לפני כמה שנים אפשר היה לאפיין את המגמה עם הצלחותיהם של הסרטים 'המפתח של שרה' ו'החיים בוורוד', ולאחרונה הצליחו כמובן 'הארטיסט', 'שלגי הקילימנג'רו' וגם 'שם פרטי'".
 
סרט הפתיחה של הפסטיבל השנה הוא "מולייר על אופניים", של הבמאי פיליפ לה גה ("הנשים בקומה השישית") שיגיע לארץ לרגל האירוע. עם זאת, אחד מכוכביו הראשיים, למברט ווילסון (השני הוא פבריס לוקיני), שהיה אמור להגיע אף הוא, לא ינחת כאן לבסוף, בגלל התחייבויות מקצועיות.


מולייר-על-אופניים-01.jpg
"מולייר על אופניים", צילום: יח"צ 
 

"השנה יגיעו לאירוע המון במאים", מעדכנת בונה. "בהם, בין היתר, אלי וואז'מן, שעשה סרט ראשון שנקרא 'עליה', על יהודי בצרפת שהוא יותר צרפתי מיהודי, השוקל להתיישב לארץ. סרט שמזכיר בסגנונו את זה של ז'אק אודיאר.
 
"כן יגיע סדריק קאהן, שעשה את הסרט 'חיים טובים יותר' ונעמי לבובסקי, שסרטה 'החיים ברוורס' קיבל בצרפת הרבה ביקורות טובות. כן תגיע הבמאית עידית סבולה, יוצרת הסרט 'רחוב מנדר', קומדיה מאוד מצליחה עם עמנואל דבוס, וכן לורן לוי, במאי 'הבן האחר', סרט צרפתי לגמרי, אבל עם קשר מובהק לישראל (עוסק בצעיר יהודי שבכוונתו להתגייס לצה"ל, אך מתברר לו שהוא אינו בנם הביולוגי של הוריו והוחלף בילדותו והוא בעצם בן למשפחה פלסטינית). גם פסקל בוניצר, במאי הסרט 'לחפש את הורטנס', יגיע".
 
לא ארגנתם משהו מיוחד בתוכניית הפסטיבל לציון עשור לקיומו. אתם מביאים כרגיל סדרת סרטים מהמצליחים ומהמדוברים בצרפת בשנה האחרונה.
 
"חשבנו על זה, והיו לנו כל מיני רעיונות, אבל בסוף החלטנו להיצמד לתוכנית שתביא את מיטב הסרטים האחרונים מהתוצרת צרפת. כמו אנחנו עושים בדרך כלל. כי למדנו מהניסיון שאנשים מצפים לראות את הסרטים החדשים שנעשו בצרפת.
 
"אבל אירוע מיוחד שנקיים הוא מחווה לקלוד מילר, שמת בשנה שעברה, שהגיע לכאן לראשונה לרגל הקרנת סרטו 'סוד'. נקרין ארבעה מסרטיו. בסך הכל יוקרנו בפסטיבל 20 סרטים וכדי לבחור אותם אנחנו צופים בלא מעט עבודות קולנוע, כי בצרפת נעשים מדי שנה המון סרטים".

"אנשים מכירים את ישראל דרך הקולנוע הישראלי"
 
איך את מסבירה את הזיקה ההדדית בין תעשיות הקולנוע הצרפתית והישראלית, מה שבא לידי ביטוי גם בהצלחת במאים ושחקנים ישראלים בצרפת.
 
"הייתה תקופת פריחה תרבותית גדולה בשנות ה-60 וה-70, שאז התרבות הצרפתית הייתה אפילו יותר מוכרת פה מאשר עכשיו, אבל כעת נראה שיש חזרה לזה, וזה מצוין ועושה שירות טוב לשתי המדינות. הקהל הצרפתי למד להכיר יותר את ישראל, דרך הסרטים. וזה מה שמעניין.
 
"אני בארץ כבר יותר מ-20 שנה אבל בכל פעם שאני מגיעה לצרפת אני רואה שאנשים מכירים את ישראל דרך הקולנוע הישראלי, ויש סקרנות ביחס אלינו מעבר למה שקשור לקונפליקט באזור. אסור גם לשכוח שהקולנוע הישראלי של התקופה האחרונה משובח ויש לו מוניטין בעולם, מה שפותח לו דלתות גם בצרפת, כמובן. יש פתיחות לסרטים הישראליים, על הנושאים השונים והמגוונים שמוצגים בהם, והיום מתעניינים בו בצרפת גם אנשים שאין להם בכלל קשר לישראל".
 
סרטים רבים שיוקרנו בפסטיבל יופצו לאחר מכן מסחרית בבתי הקולנוע בארץ.
 
"כן. 'מולייר על אופניים' יופץ מסחרית, וגם 'חיים טובים יותר', 'תרז', שהוא סרט מאוד חזק, וגם 'באולינג'. אחד האתגרים של הפסטיבל הוא להביא סרטים שבסופו של דבר לא יוקרנו יותר בארץ, אבל האירוע גם משמש כפלטפורמה חשובה למפיצים, לבוא ולראות סרטים שאולי יירכשו להפצה מסחרית בארץ.
 
"חשוב גם לציין שסרטי הפסטיבל יוקרנו בכל רחבי הארץ, לראשונה גם בסינמטקים של הרצליה וחולון וכן באשדוד, נתניה, שדרות, ראש פינה, וכמובן בתל-אביב, חיפה וירושלים".


החיים-טובים-יותר-01.jpg
החיים טובים יותר, צילום: יח"צ 
 

חיבור מחודש

מאז שהחברה שלך, "עדן סינמה", פעילה, נרשמות הצלחות רבות כאן לסרטים צרפתיים, שפעם לא היה להם בית.
 
"בנושא ההפצה, יש תקופות טובות יותר וטובות פחות. 'סוד' עבד יפה מאוד וגם 'ברוכים הבאים לצפון'. ויש סרטים שפחות מצליחים. זה מקצוע מאוד קשה. לפעמים אתה אוהב סרט ומתקשה להבין למה הקהל לא אוהב אותו.
 
"מה שכן רואים, ויש לזה הוכחות במספרים, שהקולנוע הצרפתי מתקבל כאן היום הרבה יותר טוב מבעבר. אני מרגישה שאנשים מאוד אוהבים את התרבות הצרפתית, למרות שהקולנוע האמריקני מאוד חזק כאן. מבחינת קולנוע אירופי, תמיד הקולנוע הצרפתי הלך כאן יותר טוב מאשר הקולנוע האיטלקי, למשל. סרטים צרפתיים, על כל הז'אנרים שלהם, קומדיות וגם כאלה שיותר עמוקים, עובדים פה".
 
בשנות ה-60 וה-70, שדיברנו עליהן, באמת הייתה כאן פריחה של סרטים צרפתיים, שגיבוריהם היו לואי דה פינס, בורביל, בלמונדו ואלן דילון.
 
"נכון שהקולנוע הצרפתי היה מאוד פופולארי פה בעבר. גם סרטי איכות, וגם קומדיות, אבל בשנים האלה היו באמת יוצרים מיוחדים כמו מלוויל ושחקנים נהדרים כמו אלן דילון ובלמונדו. בתקופת הגל החדש כולם אהבו את גודאר, טריפו וכל השאר. אחר כך, בשנות ה-80, ייתכן שעשו בצרפת קולנוע שפחות דיבר לישראלים. במשך השנים דברים משתנים וכנראה שהיום יש סוג של חזרה וחיבור מחודש של הקהל המקומי לקולנוע הצרפתי". 



פסטיבל הקולנוע הצרפתי ייערך בסינמטקים של תל אביב, ירושלים, חיפה, שדרות, ראש פינה, חולון והרצליה, בתאריכים 9–19 במרץ 2013. פרטים בקופות הסינמטקים. 



07/03/2013   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע