סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל הפיוט 2016 בבית אבי חי
 

 
 
שי צברי וציון גולן יפתחו ומירי מסיקה תנעל את הפסטיבל התשיעי  שיוקדש לשבת הראשונה


פסטיבל הפיוט התשיעי, המופק ומתקיים על ידי בית אבי חי, יתקיים בשבוע שבין ראש השנה ליום כיפור – בין התאריכים 9-6 באוקטובר (ד'- ז' בתשרי) והוא יוקדש לשבת הראשונה של השנה - למפגש בין עולם הפיוט לחוויית השבת.

הפסטיבל, שזכה לאורך שנות קיומו להצלחה רבה, שם לו למטרה לחשוף את הפנים השונות  של הפיוט והמוזיקה היהודית – מסורתית לקהל הרחב ובתוך כך לעודד עיבודים עכשוויים המזמינים גם את הקהל הצעיר להכיר את העולם הרב גוני של שירת הפיוט והתפילה.

הפסטיבל השנה מזמין את הקהל לפגוש את הפיוט והשירה כחלק מכלול של התכנסות טקסית-אומנותית רב מימדית. במסגרת הפסטיבל יתקיימו אירועי מקור ומופעים מגוונים ויוצאי דופן באיכותם שיביאו ויחשפו חיבורים חדשים ומקוריים בין אומנים ויוצרים שונים לבין פייטנים וחזנים.

אירועי הפסטיבל:
 
"הג'עלה הירושלמית מתכנסת"
 
מופע הפתיחה של הפסטיבל בחצר בית אבי חי נקרא "הג'עלה הירושלמית מתכנסת – חגיגה תימנית עכשווית" אותו עורכים יונתן ודעי ותום פוגל. סביב שולחן ארוך, כוסית עראק וקערות פיצוחים  ישבו מעגל המנחים, מנחות, זמרים, זמרות, דוברים, דוברות, נגנים ורקדנים ובהם: ציון גולן, גילה בשארי, שי צברי, גלעד חזן, יוסי מדמוני, יאיר עוזרי וכן מקהלת נשים, מקהלת גברים, רקדנים  ונגני כלי הקשה. הקהל באירוע יהיה מעורב בשירה בשיחה ובריקוד.

חמישי, 6 באוקטובר, 20:30, כרטיס: 60 ₪, סטודנטים: 30 ₪. "הג'עלה הירושלמית מתכנסת" 
 

שי-צברי-רן-גולני1.jpg
שי צברי (צילום: רן גולני)

"השבת כפארק בזמן – מהגות למעשה"

ביום השני של הפסטיבל יתקיים אירוע רב תחומי סביב קבלת השבת הראשונה של השנה. במסגרתו יובילו  ד"ר מאיר בוזגלו ופרופ' חביבה פדיה מתנועת תיקוןרב שיח שנקרא "השבת כפארק בזמן – מהגות למעשה", בהשתתפות ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני), ח"כ תמר זנברג (מרצ), שמואל פפנהיים (עורך ועיתונאי חרדי המזוהה עם הזרם הלא ציוני בחברה החרדית) ותמיר ניר, לשעבר סגן ראש עיריית ירושלים מסיעת 'ירושלמים'. הדיון יעסוק בשבת מן ההיבט הערכי, הקהילתי, עסקי, עירוני וחקיקתי.
 
שישי, 7 באוקטובר, 11:30, כניסה חופשית."השבת כפארק בזמן – מהגות למעשה"
 

תמר-זנדברג-ינאי-יחיאל1.jpg
תמר זנדברג (צילום: ינאי יחיאל)


"קבלת שבת בסימן נשי"

בשעות הצהריים יתקיים אירוע מוזיקלי בשם "קבלת שבת בסימן נשי". אנסמבל מוזיקאיות ונשות רוח יבקשו לגלות עם הקהל פנים חדשות בטקס העתיק של קבלת השבת, שבמקורות נקראת גם הכלה, השכינה, שבת המלכה המתגלה כאישה, אהובה, אם ואחות. אנסמבל של זמרות ויוצרות מובילות בתחומן יעניקו לחוויית השבת פרשנות וקול נשי, וישלבו לצד תפילות, ופיוטי השבת, יצירה אישית מקורית,  בהשתתפות: רביעיית מיתרים בהובלת מיה בלזיצמן, רונה קינן, נטע אלקיים, רות קרא – איוונוב – קניאל ונגנים נוספים.
 
שישי, 7 באוקטובר, 13:30, כרטיס: 60 ₪, סטודנטים: 30 ₪. "קבלת שבת בסימן נשי"


רונה-קינן-עמית-ישראלי.jpg
רונה קינן (צילום: עמית ישראלי)

"טיש בחצות"

ועוד באותו היום, ערב שישי, "טיש בחצות" - בית אביחי פותח לראשונה את שעריו בשבת. התכנסות בהשראת הטיש החסידי שמתקיים בליל שישי בחצרות חסידים ברחבי ירושלים לשירה, שיחה ואוכל. האירוע הוא הזמנה לפגוש את הפנימיות של השבת, בזמן המיוחד של חצות הלילה עם חכם דוד מנחם,המשוררת פרופ' חביבה פדיה,  אהרון רזאל ואריאל לוינסון.

שישי, 7 באוקטובר, 24:00, חינם. "טיש בחצות"



דוד-מנחם.jpg
דוד מנחם (צילום: אופיר דרעי)



" אעירה שחר – משירת הבקשות של יהודי מרוקו"

ערבו השלישי של הפסטיבל נקרא "אעירה שחר – משירת הבקשות של יהודי מרוקו". שירה מיסטית – לילית בהובלת יגל הרוש ואנסמבל "שיר ידידות" המארחים את ארז לב ארי ואחרים. שירת הבקשות של יהודי מרוקו היא אחד ממאגרי הפיוטים והלחנים העשירים ביותר הקיימים במסורת ישראל. בלילות שבת בתקופת החורף מתכנסת חבורת פייטנים ומשוררים ומבצעים משירי האהבה והגעגועים היפים ביותר שנכתבו בעברית עד שהאור יזרח עליהם, הרוש ואנסמבל "שיר ידידות" מגישים פרשנות חדשה לפיוטים עתיקים. לצד שילוב של אלמנטים ממוזיקת פולק, הרמוניה מערבית ועוד, מבקש האנסמבל לשמר את הסאונד העדין והייחודי למוזיקה מן המזרח. כמו כן יתארחו הרב דוד תורג'מן ובנו עקיבא תורג'מן, מעמודי התווך של שירת הבקשות בדימונה, העיר בה גדל יגל.
 
שבת, 8 באוקטובר, 21:30, כרטיס: 60 ₪, סטודנטים: 30 ₪. "אעירה שחר – משירת הבקשות של יהודי מרוקו"


ארז-לב-ארי-אלדד-רפאלי1.jpg
ארז לב ארי (צילום: אלדד רפאלי)


"דופקים על שערי שמיים"

את היום הרביעי לפסטיבל יחתום מופע סיום הפסטיבל "דופקים על שערי שמיים". מופע – תפילה בארבעה פרקים שמבטא את השפה המוזיקלית-רוחנית ורב גונית הייחודית לירושלים. התזמורת האנדלוסית ירושלים בניצוחו של תום כהן תארח את: מארק אליהו ומירי מסיקה בבכורה עולמית ליצירה חדשה של מארק אליהו לזמרת, קמנצ'ה, גיטרה חשמלית ותזמורת; זיו יחזקאל ונסרין קדרי – בדיאלוג של תפילה ופיוט יהודי-ערבי; האחים עידן ואלעד עמדי  - במסע את השורשים הירושלמיים ופיוטי הימים הנוראים; והפייטן משה לוק – בביצוע אישי מרהיב לפיוטים מהקלאסיקה הספרדית. המופע יתקיים בכיכר ספרא.
 
ראשון, 9 באוקטובר, 20:30, כרטיס: 20 ₪."דופקים על שערי שמיים"

מירי-מסיקה-יחצ.jpg
מירי מסיקה (צילום: רונן אקרמן)


פעילות לילדים - שבת סיפור פיוט
 

בפעם הראשונה תתקיים השנה גם פעילות לילדים במסגרת פסטיבל הפיוט. ביום שבת אחר הצהריים יתקיים בחצר בית אבי חי מסע בין סיפורים העוסקים במוזיקה ובניגון. מספרי סיפורים יכירו לילדים כמה מהאגדות והשירים היפים מאוצר התרבות הישראלית. את האירוע תחתום התכנסות לסדנת שירת פיוטים ממסורות ישראל השונות בשיתוף פרויקט "בואו לגני" – לימוד נושא הפיוט בגני הילדים.
 
שבת, 8 באוקטובר, 16:30, כרטיס: כניסה חופשית. פעילות לילדים


שבת-סיפור-פיוט.jpg
שבת סיפור פיוט (יח"צ)

סיורים
 
גם השנה תינתן האפשרות לשלב את מופעי הפסטיבל עם סיורים בירושלים המתכתבים עם השבוע המיוחד שבין כסה לעשור ועם השבת הירושלמית המיוחדת כל כך, במיוחד בשכונות החרדיות. תחת השם "ירושלים בשבילי הפיוט" יציעו בית שמואל ובית אבי חי אפשרות לשלב בין סיורים בירושלים ומופעי הפסטיבל. בין הסיורים המעניינים: "סליחות ומאפיות" - סיור למאפיות הריחניות הפתוחות כל הלילה לצורך אפיית חלות לשבת, למסעדות ולברים הכי עכשוויים; "מסע נשי ברחביה" - סיור בעקבות נשים חלוצות שהקדימו את זמנן: כמו רחל ינאית, לאה גולדברג וזלדה;  "שבת אחים" – סיור בשכונת נחלאות שבה לכל סמטה היה את הניגון שלה, ריח החמין שלה והאופי שהבדיל אותה משכנתה ו"אדון הסליחות" - סיור בין בתי כנסת מיוחדים בירושלים. סיורים
 

בית-הכנסת-בנחלאות1.jpg
בית הכנסת החלבי בנחלאות (צילום: בית שמואל)

המנהל האמנותי של פסטיבל הפיוט, יאיר הראל, אומר כי הפסטיבל שואף להיות נקודת השיא במגוון ההתרחשויות והעשייה הקיימת בשנים האחרונות בעולם הפיוט: "הפסטיבל השנה מזמין את הקהל לפגוש את הפיוט בתוך החיים, סביב השבת -  הזמן המיוחד לשירה ולרוח במחזור השבוע העברי. מסלול אירועי הפסטיבל נע בעקבות טקסי שירה ממסורות שנות המתקיימות לכל אורכה של השבת.

"עם הרבה מעוף ודמיון ננסה לחוות את שירת הפיוט יחד עם המכלול הרחב בו הוא מתרחש – כחלק מהתכנסות קהילתית פתוחה ומזמינה, בה השירה והנגינה משתלבות עם שיחה ואוכל, תוך השתתפות פעילה של הקהל".
 
מנהל בית אבי חי, ד"ר דיוויד רוזנסון, אומר כי זו הפעם הראשונה שבית אבי חי פותח את שעריו בערב שישי ובשבת ומציע לקהל הרחב היכרות מיוחדת וחווייתית מאוד עם נושא השבת, על  היבטיו התרבותיים והמוזיקליים.

הפסטיבל מתקיים ביוזמת בית אבי חי ובסיוע  עיריית ירושלים, מינהל תרבות, קרן ספרא וקרן ברכה
 

פסטיבל-הפיוט-2016.jpg
פסטיבל הפיוט (יח"צ)


פסטיבל הפיוט השמיני בתאריכים 9-6 באוקטובר 2016 בבית אבי חי. מופע הסיום בכיכר ספרא בירושלים. פרטים נוספים על הפסטיבל באתר בית אבי חי, באתר הפסטיבל ובטלפון: 6215900 – 02.
 



08/09/2016   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע