סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ביקורת
 
מאת: הילה אהרון בריק שבת עם הילדים בפארק קרסו למדע
 

 
 
המתקן שזוכה למירב ההתלהבות המשפחתית הוא מתקן החבוי בתוך כיפה גאודזית (כיפה מצולעת) שמדגים את האופן שבו גוף האדם מוליך חשמל על ידי כך שאנו מתבקשים לסגור מעגלים חשמליים בגופנו אנו ולגרום למנורות להידלק"

3 ילדים ו-3 הורים חזרו מלאי חוויות מפארק קרסו למדע: החל מנגינה על סלעים ועד לג'ימבורי מדעי



בעיצומה של שבת שרבית של ראשית הקיץ הדרמנו לבאר שבע, לביקור ראשון ובהחלט לא אחרון בפארק קרסו למדע.

הפארק ממוקם בלב העיר העתיקה של באר שבע, אזור מתפתח ומתחדש, שיש בו אטרקציות נוספות לבילוי משלים (חפשו למשל את באר אברהם).

מטוטלות מנהלים ואפרכסות תהודה

בכניסה למתחם הפארק מתפרש גן מדעי שבו 12 מיצבי ענק מדעיים, אינטראקטיביים.

הילדים (בן ובת בני 8 ובן 5) ממהרים אל מתקני הגן המדעי: סלעים מנגנים, מטוטלת ענק מגנטית שבכדי להזיזה אנו נדרשים לשתף פעולה זה עם זה. 

המתקן שזוכה למירב ההתלהבות המשפחתית הוא מתקן החבוי בתוך כיפה גאודזית (כיפה מצולעת)  שמדגים את האופן שבו גוף האדם מוליך חשמל על ידי כך שאנו מתבקשים לסגור מעגלים חשמליים בגופנו אנו ולגרום למנורות להידלק.

מתקנים אחרים מבוססים גם הם על עקרונות פיזיקליים שונים – מנוף ענק שמאפשר לבן החמש להרים את אמו, דגמים שונים של מטוטלות מנהלים (שורת כדורים הנחבטים זה בזה, להיט בחנויות הגברים של שנות השמונים, המדגים את חוק שימור האנרגיה), אפרכסות תהודה ענקיות המאפשרות לשוחח זה עם זה בקולות מהוסים ממרחק של חצי מגרש ועוד ועוד.

תחרות הכלבים הבינארית

לב לבו של פארק המדע  נמצא בעצם בחלל תת קרקעי חדיש וממוזג,  שבהן פרושות כעשר תערוכות שונות, כל אחת עולם ומלואו. במקום נמצאות גם חמש מעבדות ואודיטוריום.

בשלוש שעות הביקור לא הספקנו לראות את כל מה שיש למקום להציע: שפע של מוצגים עדכניים  ורלוונטיים לשיח המדעי הפופולרי העכשווי.

התערוכה הראשונה שפקדנו ובה בילינו את הזמן הרב ביותר היא  "עולמו של צ'יפ", המוקדשת לשבבים האלקטרוניים המובילים את המהפכה הטכנולוגית. רוב מוצגי התערוכה ,וכך גם רוב המוצגים בפארק, עושים עבודה כפולה – מספקים הסבר תאורטי קצר על הנושא הנדון  (שלעתים עובר מעל ראשם של הצעירים בחבורה) ומעניקים התנסות חוויתית.

כך למשל כדי להמחיש את האופן שבו עובדת השפה הבינארית של המחשב (הבנויה מן הספרות 0 ו-1)  מוזמנים הצופים הצעירים למיין כלבים המועמדים לתחרות כלבים. מוצגת לנו רשימת תכונות שונות של הכלב המועמד ושורה של מתגים שעלינו לכוון אותם על פי ההוראות ל-0 או ל-1. אם הצלחנו לאפיין את הכלב על פי ההוראות ייסגר מעגל חשמלי והכלב המועמד יוכל להצטרף לתחרות.

משחק אחר מעמת את זיכרונו של המשתתף מול הזיכרון של המחשב, כשהמשתתף מוזמן לחזור על רצפים של צלילים וצבעים שמציג לו המחשב (אחד האבאים עמד באתגר בהצטיינות). מיצב אחר מציג את חידושיה של  מהפכת השבבים: את העיתון מחליף האייפד, את הטלפון – האייפון וכד'".

קיץ במוזיאון פארק קרסו למדע


שבת-בפארק-קרסו-יחצ.gif
שבת בפארק קראסו (תמונת יחסי ציבור)



מיליארד רעבים

בתערוכת התקשורת מודגמות דרכי הפעולה של רשתות טלפון, רדיו, סלולר ואינטרנט, של פעילות לווינית ועוד. אחד המשחקים האטרקטיביים הוא מעין משחק מחשב שבו מכונית יכולה להתקדם כל עוד היא מצויה בטווח של רשתות סלולריות.

תערוכה חביבה שבה השתהינו רבות היא תערוכה של מגנונים מכניים המדגימה פעילות של מנופים שונים, יד רובוטית, תוף ליאונרדו ועוד.

אחת התערוכות החשובות בעיני היתה "הגנת הצומח" שבה נחשפים הילדים לממדי בזבוז המזון בעולם המערבי לעומת ממדיו המבהילים של הרעב בעולם (מיליארד רעבים). לצד מצגות ומשחקים אינטארקטיביים  שמציעים גם  פתרונות אפשריים לאתגר המזון  העולמי,  תלויה באחד החללים תערוכת תצלומים של סל צריכת המזון השבועית של משפחות במדינות שונות סביב העולם. הפערים בן ארצות השפע לארצות העולם השלישי מחרידים (התערוכה זכתה בזמנו להד ברשתות החברתיות).

מקום של כבוד שמור להישגי המדע הישראלי.  שעשועון טריוויה ממוחשב מזכיר עובדות משמחות כמו זו שישראל נמצאת במקום השני בעולם בחברות הזנק ביחס לאוכלוסייה, או שהדיסק און קי הוא המצאה כחול לבן. כמו כן  מוצגת לראווה שדרת זוכי פרס נובל – כל חתני פרס נובל הישראלים החל מש"י עגנון ועד לפרופ' דן שכטמן.



פארק-קרסו-4-יחצ.gif
שבת בפארק  קרסו, צילום: הילה אהרון בריק



ג'ימבורי בעל אוריינטציה מדעית

תערוכות נוספות מוצגות בבניין הטורקי המשופץ להפליא, שהפך לסמלו של פארק המדע. הבניין נבנה  בתקופת העות'מאנים כבית ספר לילדי הבדואים, הוסב לבית חולים, חזר לשמש כבית ספר יסודי ועד לגלגולו הנוכחי שימש גם כבית החייל העירוני.  

בבניין זה מוצגת תערוכת הגרעין, על שימושיה השונים של אנרגיית הגרעין, המיועדת לילדים בוגרים יותר.
בני ה-8 וה-5 בילו זמן רב במיצג החול החדשה שנפתחה בבניין. למעשה זה מעין ארגז חול גדול שבו חול גבישי ונהדר שעליו מוקרנים דימויים עדינים של חיות ימיות. הילדים מוזמנים לחפון ושחק בחול  ובתוך כך הם חופנים גם את דימויי האור. חוויה מקסימה.  

בבניין הזה גם נמצא מתחם האתייטק שמיועד אמנם לגילאים הרכים, מעין ג'ימבורי בעל אוריינטציה מדעית, אבל גם ילדינו מצאו בו לא מעט עניין, בעיקר בחדר בעל פרספקטיבה מעוותת שהפכו למטה סודי.

נכחנו בהדגמה מדעית שהוקדשה לנושאים מעולם הספורט. בעזרתם הפעילה של הילדים בחן המדריך את השאלות כגון: מדוע כדורסל הנשמט מגובה מסוים אינו קופץ בחזרה לאותו הגובה ומאבד מגובהו בכל קפיצה, מדוע האצנים במסלולי הריצה  האולימפיים אינם פוצחים בריצה באותה נקודת זינוק ואיזה כדור מבין מבחר כדורים בגדלים שונים יהיה המהיר ביותר.

השתתפנו גם בסדנת יצירה של מקטרת ברנולי, אותה מקטרת פלסטיק שנשיפה אל תוכה מניפה כדורון באוויר. חומרי היצירה בסיסיים: קש, בריסטול , כדור קלקר וטושים ואולי משום כך גם סרבן סדנאות היצירה שבחבורה נאות להשתתף.

עוד אציין שבין המתקנים בחוץ והתערוכות בפנים סבבו כמה מדריכים ששמחו לעזור ולענות לכל שאלה שהתעוררה.

הורגש חסרונו של חלל  פנימי ממוזג שבו אפשר לשבת בנחת לנוח ולאכול משהו בהפוגה בין התערוכות.  חלל כזה קיים בבניין הטורקי אך חסרים בו מקומות ישיבה. במקום קיים בית קפה אך המעבר  אליו  הוא חד צדדי (כדי לחזור לפארק יש ללכת בדרך עוקפת בחום הבאר שבעי במגרש חנייה).

את מלוא ההנאה והידע ממה שיש למתחם הגדוש להציע יפיקו ילדים בוגרים יותר, בני 13-10 והוריהם, אבל גם הקטנים יותר יצאו נשכרים ונלהבים מהחשיפה למוצגי פארק.

בחודשי קיץ הפארק מציע פעילויות מיוחדות: קרנבל יום הולדת ב-7 ביולי בכניסה מוזלת, ניסויים והדגמות מדעיות בשבתות, פעילויות מיוחדות וכניסה מוזלת בימי שלישי ופעילות שישי מדעית לקטנים ולגדולים. לפרטים נוספים.




שבת-בפארק-קרסו-2-יחצ.gif
שבת בפארק קרסו למדע, צילום: צוות פארק קרסו

שעות הפתיחה בפארק קרסו למדע באר שבע בחודשי יולי-אוגוסט 2015: ימי א'- ה' 17:00-09:00, שבת 17:00-09:00 . פעילויות יתקיימו במהלך יולי אוגוסט 2015. מחיר לכרטיס: כרטיס משפחתי (4 נפשות): 192 ₪, תושבי ב"ש: 156 ש"ח, ילד (18-5): 54 ₪, ילד תושב ב"ש: 45 ש"ח, גמלאי, חייל, סטודנט, בעל מוגבלות: 36 ש"ח, מבוגר: 60 ₪, תושב באר שבע : 48 ילד עד גיל 5 – חינם. להזמנת כרטיסים: 08-6252600.


למועדי מופעים >

01/07/2015   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע