סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
מוזיקה
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ריאיון
 
מאת: טל גורדון להדליק את הילדים במדעטק
 

 
 
כבר לא מספיק המרצה שעומד ויש לו בעלות על המידע, והיתרון היחסי שלו הוא הידע שלו, שאותו הוא מעביר בצורה פרונטלית. בעת המודרנית זה לא מספיק. אנחנו צריכים ליצור התרגשות, לעורר סקרנות, להדליק, פשוט להדליק ילד על כל דבר שאנחנו רוצים שהוא יתפתח איתו. במקרה שלנו זה מדע וטכנולוגיה, וזה מה שאנחנו עושים במוזיאון. אנחנו מבינים שזאת השיטה לחבר אנשים למשהו."
אלי שרמייסטר, מנכ"ל המדעטק, פתח את המרכז לגיל הרך שמשלב פעילות משחקית עם טכנולוגיה


בכל ביקור שלנו ב"מדעטק" הופכות בתי ואני לסוג של אליס בארץ המדע והטכנולוגיה, כשאנחנו משוטטות במרחבים של המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בחיפה, המאפשר לנו להטמיע כמויות מידע עצומות בדרך חווייתית, רגשית ומרגשת, שמפעילה לנו את כל החושים.
 
לכבוד פסח מציע המוזיאון, בנוסף לפעילויות השנתיות קבועות, שלל פעילויות חדשות ומיוחדות שיתקיימו בחול המועד פסח, בין התאריכים 30-23 באפריל, ולצדן גם מרכז חדש לגיל הרך, וסדרת הרצאות אביב
 
בועה של שפיות

"אני חושב שמדע וטכנולוגיה מאחדים אותנו", אומר אלי שרמייסטר, מנכ"ל המדעטק, "כי כמעט ואין מחלוקות אידיאולוגיות סביב מדע וטכנולוגיה. יש מחלוקות סביב השימוש בהם, אבל על חוקי המדע והטכנולוגיה, ועל התועלת שיכולה לצמוח משניהם אין מחלוקות. זה טוב לחרדים כמו שזה טוב לחילונים, כמו שזה טוב לדוברי כל השפות ולבני כל הדתות, ורואים את זה במדעטק.
 
"אחד הדברים שאני מאד גאה בהם זה שלאותו תהליך, לאותו מרחב, לאותה פעילות ולאותו שיח מגיעים כל הסקטורים של החברה הישראלית, לפעמים בקבוצות משותפות של חילונים, דתיים, ערבים ויהודים, בני הכפר ובני העיר. אחד הדברים היפים במוזיאון ובחיים שלי בכלל, שנוגעים לי אישית, זה שמעבר לעובדה שלומדים מדע ומתנסים בדרך חווייתית, גם מראים שאפשר לעשות דברים ביחד. מין אי או מרחב או בועה של שפיות, במציאות מאד מפלגת."
 
אתה מגיע לתפקיד שאתה עושה במדעטק בשלוש השנים האחרונות, מתפקידך האחרון בצה"ל כקצין חינוך ראשי

"נכון. הרקע האקדמי שלי התחיל במדעים, עם לימודי פיזיקה ואלקטרוניקה בתואר הראשון, והנדסת תעשייה וניהול בתואר השני, כך שהבסיס שלי הוא מדעי. אני מאמין במדע ובטכנולוגיה, ובחיבור שלהם עם ערוץ נוסף שעסקתי בו, החינוך. אני מאמין שהעתיד שלנו תלוי בשניהם ומדעטק, עבורי, זה שילוב הרמוני של שני המרכיבים האלה. 


מדעטק-הגיל-הרך-מושון-תמיר2.jpg
מרכז לגיל הרך במדעטק (צילום: מושון תמיר)


לעורר בילד סקרנות
 
"אני אוהב מדע, אוהב פיתוחים טכנולוגיים, אוהב את האופן שבו מדע וטכנולוגיה משרתים את החיים שלנו ברמה הפרקטית: מאריכים את תוחלת החיים, משפרים את איכות החיים. אני אוהב גם להשתעשע עם פיתוחים טכנולוגיים, ואני מאמין שכדי לייצר או לחזק תודעה ציבורית, ולייצר עוד אוהבי מדע וטכנולוגיה, צריך להשקיע בילדים, ובחינוך של הילדים."
 
מה שמוביל אותנו היישר למרכז החדש לגיל הרך שחנכתם במדעטק לפני שלושה חודשים

"נכון.  באופן כללי אנחנו מבינים שני דברים: הראשון הוא שכל הידע שאנחנו צריכים, את, אני, הילדים, מצוי במכשיר הקטן שאנחנו סוחבים בכיס: הסמרטפון שלנו. בגדול, אם אנחנו רוצים להגיע לנתון כלשהו – זה שם. ולכן, האתגר של מערכות החינוך הוא לעורר סקרנות, לגרום לילד או לאדם לרצות להגיע לנתונים האלה, לרצות לחקור, לרצות להשיג עוד מידע, ואת זה עושים כשמכוונים לרגש.

"כבר לא מספיק המרצה שעומד ויש לו בעלות על המידע, והיתרון היחסי שלו הוא הידע שלו, שאותו הוא מעביר בצורה פרונטלית. בעת המודרנית זה לא מספיק. אנחנו צריכים ליצור התרגשות, לעורר סקרנות, להדליק, פשוט להדליק ילד על כל דבר שאנחנו רוצים שהוא יתפתח איתו. במקרה שלנו זה מדע וטכנולוגיה, וזה מה שאנחנו עושים במוזיאון. אנחנו מבינים שזאת השיטה לחבר אנשים למשהו.


מדעטק-הגיל-הרך-מושון-תמיר.jpg
מרכז לגיל הרך במדעטק (צילום: מושון תמיר)


"הדבר השני שאנחנו מבינים, וזה גם עולה ממחקרים של משרד החינוך וממחקרים אחרים בעולם כולו, הוא שאם אנחנו רוצים להשפיע על המציאות ולחולל שינוי, צריך להתחיל בגילאים הצעירים, ואני מצטט את פרופ' דן שכטמן, חתן פרס נובל, שיגיד להתחיל עם מדע וטכנולוגיה בגני הילדים. כל אלה הביאו אותנו להבנה שאנחנו צריכים מרכז שמכוון לגילאים הצעירים האלה, ואז פתחנו את המרכז לגיל הרך, מתחם שהוא מרחב התנסות שמשלב פעילות משחקית מהנה עם נגיעה בטכנולוגיה."

"זה יכול להיות מבוך תחושות, מין שדה תירס כזה עם מבוך של מראות, או קליידוסקופ שהילדים ממש נכנסים אליו, מתחם מים עם שפע של פעילויות זרימה והפעלה שהילדים הקטנים נכנסים אליו לבושים במעילי גשם קטנים וזה נורא יפה, ובונים מתקני הפעלה, אבל תוך זמן קצר הם מורידים הכל מרוב התלהבות ונשארים עם החיתול... יש שם בנייה של גופים הנדסיים, פשוט תענוג לראות את זה. מתחם מאד אינטראקטיבי שמושך אליו קהל רב.

"בפסח, וגם בקיץ, יהיו במתחם הזה הדגמות מדעיות לגיל הרך. בפסח ניקח, למשל, את הסיפור 'מעשה בחמישה בלונים' ונעשה הדגמות עם בלונים, איך משחילים שיפוד לתוך בלון, איך מנפחים בלון שייצא ממנו האוויר באמצעות חומץ..."

עם חומץ? אפשר?

"כן. גם את זה אנחנו יודעים לעשות. שימוש בקרח יבש, חנקן נוזלי, כל מיני דברים כיפיים לילדים קטנים. הפסח הקרוב הוא גם ההזדמנות האחרונה ליהנות מהתערוכה "טיוביקס" שזו הפתעה אחת גדולה, זה למעשה שואו, הצגה מאד אטרקטיבית, מאד חווייתית.


טיוביקס-1.jpg
לי גורדון בטיוביקס (צילום: טל גורדון)

 
מסע של הרפתקאות
 
"בפסח אנחנו גם מפעילים את הקהל באמצעות בלשי מדע, שזה חידות מדעיות בפארק המדע. יש לנו סדנאות יצירה, ויש כמובן גם את הדברים הקבועים של המוזיאון, שגם הם לא נס ליחם. הילדים נכנסים לאולם האנרגיה, מפעילים מתקנים שמדגימים שיטות להפקת אנרגיה, מים עם טורבינת מים שמניבה חשמל, אנרגיה באמצעות אור השמש, או טורבינות רוח. או המדע שמאחורי הקסמים, שהוא מתחם מאד יפה.

"יש לנו מעבדה מתקדמת לייצור דיגיטלי, שעד כמה שידוע לנו היא הגדולה מסוגה בעולם להדפסה תלת ממדית ולחיתוך לייזר, ונגרות מבוקרת מחשב, מרחב יצירה מאד יפה שפתוח גם לקהל הרחב להתנסויות.

"המדעטק הוא מרכז שמזמין למסע שיכול להימשך כמה שעות, עד כדי יום שלם ויותר. זה מסע של חוויות, של חידות, הרפתקאות, הפתעות, שמתפרס על פני מרחב די גדול, ומה שיפה במדעטק זה שגם כשבאים הרבה אנשים, לא חשים את הצפיפות. אתה מבלה שעה וחצי בפארק בין המתקנים ואז עובר לתערוכות בתוך המבנה ההיסטורי של הטכניון ואחרי זה נכנס לטיוביקס, ועושה הפוגה קטנה עם סרט מדעי, יש שם הרבה מאד מוקדי עניין לכל הגילאים, לכל מגוון האהבות והנטיות האישיות, ופשוט יפה לראות את זה.
 
"המוזיאון מאד מבטא את הגישה של הנגשת המדע ותיווך המדע והטכנולוגיה באמצעים חווייתיים, בהפתעות. כל המושגים במוזיאון הם אינטראקטיביים. הילד או המבקר משאיל את המוצרים והרבה פעמים קובע איך תיראה ההתרחשות, אם הוא ימשוך מצד אחד או מצד אחר, מאיפה הוא יראה את עצמו, כל החושים מופעלים כמעט כל הזמן." 


סינמטריקס-יחצ.jpg
סינמטריX (צילום: יחסי ציבור)


 
שעות פתיחה של המרכז לגיל הרך - ראשון-רביעי: 15:00-10:00, חמישי: 17:00-10:00,
שישי: 13:00-10:00, שבת: 17:00-10:00, מוזיאון המדעטק, חיפה. מחיר כניסה - ילד עד גיל 5: חינם, מבוגר/ ילד מגיל 5: 89 ₪ לכרטיס, משפחה- 2 מבוגרים+2 ילדים: 340 ₪. בימי רביעי: הכניסה חינם! למידע נוסף: 8614444 – 04


למועדי מופעים >

21/04/2016   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע