סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה העונה המשולבת ישראל-צרפת 2018
 

 
 
לחובבי צרפת בישראל מצפה עונה גדושה של 120 אירועי תרבות, אמנות, מדע וחדשנות בכל הארץ


יחי הבילטרליה!

לציון 70 שנה ליחסים הבילטרליים בין צרפת לישראל, מתקיימת בשתי המדינות, במקביל, עונה גדושת אירועים, שעיקרה העצמת הדיאלוג בין שתי המדינות, בין שני העמים, מתוך הנחה שקשרים בתחומי האמנות, התרבות והמדע הם אבני היסוד להיכרות טובה יותר, לחוויה אחרת, לצמיחה ולהפריה הדדית.

בחצי השנה הקרובה יתקיימו ברחבי הארץ כ-120 אירועים בתחומים מגוונים: תיאטרון, מוזיקה, ספרות, מחול, קולנוע, אמנות עכשווית, חינוך, כלכלה, מדע וחדשנות.

בין האירועים: סרטים צרפתים בסינמטקים ובפסטיבלים ברחבי הארץ, מבחר קונצרטים ומופעי מוזיקה, מנצחים גדולים מצרפת יגיעו לנצח על קונצרטים קלאסיים, תערוכות של אמנים צרפתים במוזיאונים ברחבי הארץ, פורומים בנושאי רפואה גנומית, חדשנות, כלכלה ועוד.

צרפת מארגנת במשך כ-30 שנה עונות תרבות בעשרות מדינות ברחבי העולם, ובכך מאפשרת לקהל הרחב להכיר את הגיוון התרבותי והדינמיות של המדינה המארחת, ושל צרפת המתחדשת והיצירתית מחוץ לגבולותיה. מדובר בשיתופי פעולה בילטרליים ייחודיים בעולם, המשקפים את האסטרטגיה הצרפתית להפצת התרבות. 

 
בכל מדינה וכן בצרפת עצמה ממונה אוצר עבור העונה. שני אוצרים מונו ליצירת העונה המשולבת ישראל-צרפת: בצרפת עבור ישראל – עמנואל הלפרין, בישראל עבור צרפת – ססיל קאיו-רובר.

רשימת אירועי העונה
 
מחול
 
מופעי מחול במסגרת פסטיבל ישראל, ירושלים
 
פסטיבל ישראל הינו פסטיבל רב תחומי, בעל מוניטין ויוקרה בינלאומיים, המציג הפקות איכות בתחומי המחול, המוזיקה, התיאטרון והפרפורמנס מרחבי העולם, כמו גם הפקות מקור מישראל.  במסגרת שיתוף הפעולה עם עונת ישראל צרפת יועלו המופעים :(ללא כותרת) (2000) / טינו סגל (7-8 ביוני), סולו מחול של האמן טינו סגל, המסמן נקודת מפנה בקריירה שלו, חוזר לבמה 18 שנים לאחר שעלה לראשונה. 10,000 מחוות / בוריס שרמץ (9 ביוני) שרמץ, מהכוריאוגרפים הנועזים והמרגשים ביותר שפועלים כיום באירופה, ביצירה ל-18 רקדנים שלכל אחד מהם אוסף תנועות סינגולרי, והוא לעולם אינו חוזר על אותה תנועה יותר מפעם אחת. 9-7 ביוני
 
דאנס פראנס – מרכז סוזן דלל, תל אביב
 
שלוש יצירות מחול בשותפות עם עונת ישראל-צרפת. כל היצירות תועלנה בחודש אוקטובר ויוצגו על ידי להקות המחול העכשווי המובילות בצרפת: "סופה של מערכה" (Acta Est Fabula) - מאת יובל פיק, המרכז הלאומי לכוריאוגרפיה ריליו לה-פאפ (צרפת) כן תתקיים שיחה עם היוצרים. "פרופסור" - מאת מוד לה פלאדק, המרכז הלאומי לכוריאוגרפיה אורליאן (צרפת), גם כאן תתקיים שיחה עם היוצרים. "היפהפייה הנמה" - בביצוע להקת הבלט של האופרה הלאומית של ריין. כוריאוגרפיה: הלן בלקבורן. 27-19 באוקטובר


דאנס פראנס, צילום: קרולינה אבליין


 
שורשים - להקת המחול אקרוראפ, צרפת
 
"שורשים" היא הרפתקת מחול מסעירה של 11 גברים, רקדני היפ-הופ יוצאי דופן, המעלים סיפורים אישים מתוך זיכרונות תנועתיים, לצלילי מוזיקה אקלקטית מברהמס ובטהובן עד לבוסה נובה ואלקטרו. מאת הכוריאוגרף קאדר אטו, מייסד להקת קאפיג, בית היוצר של המופעים ״פיקסל״ ו״אגווה״. ROOTS הועלה בביאנלה של ליון בשנת 2013 ומאז הוצג בהצלחה בפסטיבלים יוקרתיים ברחבי העולם.


Accrorap, צלום: Joao Garcia


המסלול מארח את  G.U.I.D - נפגשים במרחב הציבורי
 
לעונה זו חברו יחד שני גופי מחול מהמובילים בארצם - "המסלול להכשרת רקדנים" של עיריית תל אביב-יפו יחד עם קבוצת ה G.U.I.D הצרפתית מלהקתו של אנז'לאן פרלז'וקאז'.יחד הם יופיעו בפרויקט ייחודי במרחב הציבורי בתל אביב-יפו עם קטעי מחול של הכוריאוגרף אנז'לאן פרלז'וקאז', מהכוריאוגרפים החשובים כיום בעולם. "המסלול להכשרת רקדנים" - תלֿ אביב-יפו, ניהול אמנותי: נעמי פרלוב, אופיר דגן.


ככה אנחנו חיים - פיליפ ז'אמה
 
במסגרת פסטיבל הפרינג' הבינלאומי באר שבע. פיליפ ז'אמה הוא כוראוגרף ואמן וידאו צרפתי בלתי שגרתי, וביצירה "ככה אנחנו חיים" הוא יוצא לחקור את משמעות המגורים דרך תמונות ותנועות שונות. זוהי תנועה של שוטטות, לתוכה הוא משלב פורטרטים שצילם עם התושבים בנואזי לה סק (צרפת) ובבאר שבע, יחד תנועותיהן של שתי הרקדניות, וכך נבנה לו מעין בית אינטימי ומלא רגש. הרקדניות מקיימות דיאלוג עם דיוקנאות הווידאו, הן מנסחות צורת מחול חדשה תוך עימות עם הפנימיות שלהן, ומנסות לתפור את השמים עם הארץ. המופע יועלה בישראל במסגרת פסטיבל הפרינג' בבאר שבע. 27-24 ביולי 
 

גשרים - יובל פיק
 
פרויקט גשרים נולד במטרה לעודד דיאלוג, שיתוף פעולה ויצירה משותפת בין צעירים מתרבויות, מדינות ודתות שונות, החולקים תשוקה משותפת - לרקוד. שלושים צעירים, רקדנים חובבים, ישראלים, יהודים וערבים מקבוצת "גשרים", וצרפתים מקבוצת "לרקוד ללא גבולות", יעבדו יחד על יצירה מחולית משותפת במטרה לאפשר מפגש, יצירה ושיתוף פעולה מתוך תשוקתם המשותפת למחול. מנהל הפרויקט הוא יובל פיק, העומד בראש המרכז הכוריאוגרפי של ריו-לה-פאפ. עשרה חודשים של הכנות וחזרות בצרפת ובישראל יגיעו לשיאם בהופעות משותפות - ביולי 2018 בעיר התחתית בחיפה ובספטמבר 2018 במסגרת הביאנלה של המחול בליון.


Passerelles, צילום: Laurence Daniere


 
SKIN - קולקטיב אנקדוט
 
״סקין״ הוא מופע מחול אינטראקטיבי, עם וידאו וסאונד המשפיעים ומושפעים בזמן אמת מהתנועה. שתי הרקדניות מצוידות בחיישנים המעבירים את המידע התנועתי ומתרגמים אותו לשינויים ויזואליים וקוליים. בווידאו, שצולם בוילה בדרום צרפת, הרקדניות חושפות בפני הצופה את התהליך האינטימי שמאחורי הקלעים של בניית הריקוד והעולם הבימתי. 26 ביולי, 2 באוגוסט, מרכז כלים בת ים.


Skin, צילום: Angelique Gilson


 
אמנות
 
כריסטיאן בולטנסקי במוזיאון ישראל
 
תערוכה רטרוספקטיבית לאמן הצרפתי כריסטיאן בולטנסקי, מהאמנים המוערכים והחשובים בזירת האמנות העכשווית. משנות ה-70 ועד היום, יצירתו עוסקת במנגנון ההנצחה ובוחנת את הזיכרון דרך חפצים ותצלומים שהאדם מותיר אחריו. בעבודתו האמנותית הוא בוחן טקסי זיכרון ושרידים מחברות ותרבויות שונות ומשלב אותם עם זיכרונותיו שלו. אוצרות: לורנס סיגל ומירה לפידות. 1 ביוני
 
היכרות עם תכשיטנות עכשווית
 
הפרויקט ייפתח בסדנה בשם "תכשיט בשני קולות" שתתקיים ב Institut de Bijouterie-בעיר Saumur , באקדמיה בצלאל ובמכללת שנקר. בסדנה ישתתפו סטודנטים ישראלים וצרפתים. מטרת הסדנה היא לבדוק את הדואליות הנוצרת בתהליך ההיכרות המתרחש בין הסטודנטים העובדים כצמד. התכשיטים יוצגו ב - Chateau de Saumur תוך דיאלוג עם עבודותיהם של סטודנטים מהמחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל והמחלקה לעיצוב תכשיטים בשנקר, אשר עבדו בשיתוף פעולה עבור פרויקט זה. לצידם יציגו סטודנטים מה Institut de Bijouterie ב Saumur את העבודות שנוצרו במהלך הסדנה "תכשיט בשני קולות".
 
האטלס הגדול של הדיסאוריינטציה - טטיאנה טרובה
 
תערוכת יחיד מקיפה של האמנית הצרפתייה ממוצא איטלקי טטיאנה טרובה. התערוכה תיפרש על שני אולמות התצוגה הראשיים של המוזיאון ותכלול עבודות פיסול חדשות שיעשו במיוחד לרגל התערוכה ועבודה גדולה נוספת שהיא הצבה ספציפית לחלל. אוצרת התערוכה: הדס מאור, מוזיאון פתח תקוה לאמנות. 7 ביוני - 29 בספטמבר


                     טטיאנה טרובה, Ringo Cheung

 
לנשום - עבודות וידיאו מאוסף איזבל וז'אן-קונרד למטרה
 
תשע עבודות וידאו מרחבי העולם שנבחרו במיוחד מתוך אוסף למטרה (Lemaitre) על ידי מארי שק, אוצרת והיסטוריונית של האמנות מארי שק, במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית. היצירות עוסקות בחיי ההווה שלנו מכיוונים שונים, מנסות להשהות אותו ולהבין אותו אחרת. אוצרת: מרי שק, מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית.


לנשום, צילום: Enrique Ramirez


 
רפליקה - תערוכת יחיד של לורן מונטרון
 
בתערוכת היחיד הראשונה שלו בישראל, יציג מונטרון שתי עבודות קיימות ושתי עבודות חדשות: מיצב שיקופיות וסרט וידיאו שנהְגוּ במיוחד עבור תערוכה זו והופקו בידי המרכז לאמנות עכשווית. 
  
לוריס גראו - הדב הנרגן
 
לוריס גראו, מהבולטים באמני צרפת בני הדור שהחל לפעול בשנות האלפיים; הוא זכה להכרה נרחבת ולהערכה רבה הודות לפרויקטים שאפתניים ומורכבים שיצר, בהתאמה לחללים שבהם הציג. התערוכה  תוצג במשך כ-4 חודשים בשני חללים מרכזיים במוזיאון תל אביב לאמנות. לוריס גראו עושה שימוש באדריכלות של הבניין כדי לייצר התרחשות דרמטית ודינמית שהופכת את הגשם למופע קולנועי, מיתי, טכנולוגי ועתידני. 8 בנובמבר 2018 - מרץ 2019

קווים, נופי מלחמה: מאז'ינו, בר-לב
 
התייחסויות של אמנים עכשוויים למגוון רחב של קווי הגנה, נושא אקטואלי משחר ההיסטוריה ועד ימינו אנו. בתערוכה מגוון עבודות המתייחסות לקווי הגנה היסטוריים ועכשוויים בארץ וברחבי העולם, שנוכחותם כיום אינה מעלה שאלות טקטיקות צבאיות אלא כאלה העוסקות בארכיטקטורה של מלחמה, בעיצוב מבני מלחמה והיבטים אמנותיים שלהם. התערוכה מורכבת מצילומים, עבודות וידאו-ארט, כתבות עיתונאיות מצולמות ומיצב מרכזי. אוצרים ראשיים: גליה גור זאב וספי הנדלר. אוצרת התערוכה: גליה גור זאב, אוניברסיטת תל אביב, הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר ויד מישל.
 
קולקטיב DA MENTAL VAPORZ בבית העיר
 
קולקטיב Da Mental Vaporz יגיע אל מוזיאון בית העיר בתל אביב לשהות של שבועיים במהלכן יקיימו תערוכה מונוגרפית ראשונה עבורם שתועלה בממסד, ומתוך נאמנות לדרכי פעולתם הם ישתלטו על ארבע קומות המוזיאון, קירות, רצפה ותקרות בית העיר, יבנו מיצג אימפרסיבי וייחודי, מותאם במיוחד למוזיאון, המורכב מציורים מבוססי משחקי מילים, ציורי קיר ענק, מיצבי ארכיטקטורה אבסטרקטית והקרנות וידאו ארט. 8 בנובמבר 2018 - 19 במרץ 2019


              דה מנטל, צילום: יאן קרלייר



אלבום משפחתי - ז'וזף דדון
 
תערוכה כפולה של האמן הפרנקו-ישראלי ז'וזף דדון בתל אביב. ז'וזף דדון נולד בניס שבדרום צרפת ובגיל שש עלה עם אמו לישראל והתיישב באופקים. מאז, ז'וזף נדד הרבה בין ישראל וצרפת, שם השתקע לאחרונה. דדון הוזמן להציג בקונסוליה הכללית של צרפת ובגלריית הלובי – מקום לאמנות בתל אביב, ולצורך הפרויקט הוא צלל לתוך הארכיון האישי שלו והתערב בו. מסמכי הגירה ותצלומים משפחתיים מהווים את נקודת המוצא וחומרי הגלם לסדרת יצירות שמחיות מחדש את ילדותו, בצרפת ובישראל, סביב נקודת המפנה של העלייה.


אמנות עכשווית -  Neo Muralis
 
פרויקט  Neo Muralis מציע מסע אמנותי שיעבור בין היתר בפריז, טולוז, באיון, תל אביב ואופקים. אמני רחוב צרפתים וישראלים ישתפו פעולה באירועי יצירה ופרפורמנס ייחודיים שיתקיימו במקומות מרכזיים בערים השונות ויציעו דרכים מקוריות ויצירתיות לפרש את המרחב הציבורי. תדר תל אביב. ספטמבר


Opera Stmaur Festival 215


תערוכת צילום שוניות אלמוגים
 
תערוכת צילומי שוניות אלמוגים, בהפקה משותפת בין מוזיאון הטבע בפריז ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב. התערוכה תוצג בפריז ובתל אביב ובמקביל יתקיימו בשני המוזיאונים מפגשים שילוו את התערוכה, בהשתתפות מדענים העוסקים בביולוגיה של שוניות האלמוגים ובשמירת הסביבה הטבעית שלהן וכן צלמים המתמחים בצילום תת-ימי. יולי-נובמבר 2018 מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב. 
 
תרומת פסל של אלפרד דרייפוס לעיריית תל אביב-יפו
 
מחווה לקפטן אלפרד דרייפוס, אחת הדמויות הבולטות בהיסטוריה הצרפתית אשר השפיע עמוקות גם על תנועת הציונות. במסגרת המחווה, עיריית תל אביב-יפו תקבל במתנה העתק של הפסל שיצר אמן הקריקטורות TIM (לואי מיטלברג). בהסכמת המרכז הלאומי לאמנויות שימושיות (CNAP) ובתמיכת משרד התרבות הצרפתי, קרן דוד חדידה, הקרן הצרפתית לזכר השואה, מכון אלן רוטשילד, קרן בייטלר (ארה"ב) ועיריית פריז. ספטמבר 2018
 
Reparer le future - לתקן את העתיד
 
שיתוף פעולה בין בית הספר הלאומי הגבוה לאמנויות בפריז -סרז'י ENSAPC ומכללת שנקר - הנדסה, עיצוב ואמנות. במסגרת סדנאות שיתקיימו בפריז ובתל אביב, סטודנטים לאמנות משני המוסדות יתחלקו לזוגות ויעבדו יחד לפי תחומי היצירה שלהם (אמנות חזותית, סרטים, פרפורמנס, כתיבה), בפרויקט יצירה שיעסוק בעיר, גוף וגבולות, בהמשך ל"מפעל הפסאז'ים", יצירתו המונומנטלית הבלתי גמורה של וולטר בנימין. העבודות ואירועי הסדנאות יפורסמו ברשת באופן מתמשך ויוצגו בצרפת ובישראל.

מדע
 
מסיכון לסיכוי - מוזיאון המדע ירושלים


מוזיאון המדע בירושלים יארח את תערוכת "מסיכון לסיכוי" והמוזיאון בפריז יארח במהלך שנת 2018 את תערוכת "אשליות, מבלבלים את המח" שפותחה ונבנתה בירושלים. 22 ביוני - 10 בדצמבר


מסיכון לסיכי, A Robin


 
פורום רפואי כלכלי בינלאומי בנושא רפואה גנומית
 
בשיתוף מכון המחקר המוביל בצרפת: GENOPOLE. הרפואה הגנומית כבר קיימת ולמרות שהיא כבר חדרה למרחב הרפואי, נותרו עדיין שאלות רבות ללא מענה. פורום זה מציג את השאלות הללו בצורה ברורה ככל האפשר וכן שואף לספק  כמה תשובות. מנהלת: מוריאל חיים. מלון אלמא, זכרון יעקב
 
 
יריד ! Choose France
 
ב-1 בנובמבר 2018, באוניברסיטת תל אביב, יגיעו נציגים ממוסדות ללימודים גבוהים בצרפת כדי לפגוש סטודנטים ויציגו בפניהם את האפשרויות ללמוד בצרפת. צרפת היא המדינה הרביעית במספר הסטודנטים הזרים הגבוה ביותר ולה מוסדות חינוך המציעים לימודי מצוינות בתחומים רבים. ביריד יוצגו אפשרויות למציאת מקורות מימון,  לארגון השהות בצרפת ולאתר את המסלול שיענה על הצרכים. 1 בנובמבר

האקתון "השפה הצרפתית וחדשנות דיגיטלית"
 
האקתון הוא מרתון של 28 שעות רצופות במטרה לפתח את "השפה הצרפתית וחדשנות דיגיטלית". האקתון ייערך במהלך יריד ה- DLD)  Digital-Life-Design), יריד החדשנות בתל אביב במטרה לקדם את הדימוי הדינמי והחדשני של השפה הצרפתית. צוותים מתחומים שונים יגיעו ויחשבו במשך 28 שעות על פתרונות חדשניים לשיפור לימוד השפה הצרפתית, בעיקר באמצעות הדיבור. פרס ראשון: שישה כרטיסי טיסה לפריז כולל לינה כדי להציג את הפרויקט לאנשי מקצוע ב"איל דה פרנס", אזור המטרופולין של פריז. מימון בחממה בישראל למשך שלושה חודשים. 7-6 בספטמבר
 

השקת תכנית לארכאולוגיה ניסויית
 
תכנית חדשה לארכאולוגיה ניסויית, תחום מחקר בו צרפת מובילה במיוחד, תיפתח באוניברסיטה העברית בירושלים, בשיתוף פעולה עם המרכז הצרפתי למחקר בירושלים (CRFJ). מטרת הפרוייקט היא להעניק לסטודנטים ולחוקרים מקום להכשרה (עם תוצרים אקספרימנטליים חשובים) ולניסויים בכל התחומים (קרמיקה, צור, עצמות או אבנים). ההשקה תתקיים בנוכחות נציגים מהאוניברסיטה, משגרירות צרפת בישראל ומהמרכז הצרפתי למחקר בירושלים.
 14 ביוני, 2018, האוניברסיטה העברית ירושלים. 
   
Business France
 
קצב התפתחות החדשנות המהיר בתחום הרפואה ברחבי העולם כולו מלמד על נחיצות יצירת הקשרים וקרבה בין מערכות  האקו-סיסטם הישראליות והצרפתיות, המשלימות מאוד זו את זו. זוהי המהדורה השלישית של התכנית אליה ייבחרו חברות סטארט-אפ המתמחות בתחומי המכשור הרפואי, הביוטכנולוגיה, והרפואה הדיגיטלית על-ידי חבר שופטים מומחה צרפתי-ישראלי. החברות יזכו בתמיכה למשך שלושה חודשים שתכלול גם שבוע חשיפה בתל אביב, בסמוך לכנס ICI - Innovation in Cardiovascular.  
25-23 בנובמבר
 
דיונים והרצאות
 
לילה של פילוסופיה
 
מסע פילוסופי עשיר ומרתק לאורכו של הלילה, במקומות שונים סביב המכון הצרפתי שבשדרות רוטשילד בהשתתפות  18 פילוסופים ואינטלקטואלים צרפתים, גרמנים, אוסטרים וגם פילוסופית אמריקאית, בעלי שם עולמי, יחד עם יותר מ-80 עמיתים ישראליים. בלילה זה, יוכל הקהל הרחב להשתתף בפאנלים, שיחות והרצאות שידונו בשאלות ואתגרים שמעלים פילוסופים בני זמננו. הכניסה לכל אירועי הלילה היא ללא תשלום. 31 במאי
 
מוזיקה קלאסית
 
היום המשוגע בישראל
 
"היום המשוגע" הוא פסטיבל מוזיקה קלאסית שנוסד ב-1995 בעיר נאנט וחל כל שנה בסוף חודש ינואר-תחילת פברואר. יוצר הפסטיבל ומפיקו הוא רנה מרטן והקונספט מיובא היום לערים רבות ברחבי העולם. במסגרת הפסטיבל יתקיימו יותר מ-30 קונצרטים קצרים שאורכם לא עולה על 45 דקות במחירי כרטיסים השווים לכל נפש. אלמא מרכז אמנויות, זכרון יעקב. 13-11 באוקטובר
 

סימפוזיון על מוזיקת הבארוק הצרפתית והשפעתה
 
מוזיקת הבארוק זוכה לפריחה מחודשת בשלהי המאה ה-20 ותחילת המאה ה-21. בפורום זה, ידובר על השפעתה של המוזיקה הצרפתית בתחומים שונים. בפורום  יתארחו שני מנצחים צרפתיים מהחשובים בעולם, וויליאם כריסטי וולנטין טורנה. כן ישתתפו פרופ' רות הכהן, ד"ר אלון שב. מנחה: ד"ר יוסי מורי.


וויליאם כריסטי, צילום: פסקל גלי


 
הפסטיבל הבינלאומי למוזיקה "מפגש בגליל" 
 
פסטיבל המוזיקה הבינלאומי "מפגש בגליל" יתקיים זו השנה השנייה בהפקתה ובניהולה של ד"ר מוריאל חיים. הפסטיבל יתקיים בעכו העתיקה בתאריכים 17-15 ביולי, 2018. מטרת הפסטיבל "מפגש בגליל" היא להביא לעיר עכו, עיר של דו קיום ועיר בעלת רבדי היסטוריה מגוונים, קהל חובב מוזיקה ואופרה מהארץ ומחו"ל, כאשר המוזיקה משמשת  כגשר לתרבות. השנה ישתתפו שני המנצחים בעלי השם: וויליאם כריסטי וולנטיין טורנה מצרפת. היצירות שיבוצעו בפסטיבל: "בריאת העולם" מאת היידן, האופרה "אסיס וגליתאה", "המתיאוס פאסיון" מאת באך. 16-15 ביולי
 
ספרות
 
ספרים על הבמה מס' 6
 
פסטיבל ספרים על הבמה נוסד ב-2011 והפך לחלק בלתי נפרד מהסצנה התרבותית בישראל. דו-לשוני בכללותו והוא פונה לכל הקהלים . השנה לראשונה ישתתפו משוררים בפסטיבל  בחלק השני הקראות ומופעים על בימת תיאטרון הקאמרי ויתנו מקום של כבוד לפרסומים אחרונים של סופרים צרפתים שתורגמו לעברית ולסופרים ישראלים שתורגמו לצרפתית. בין האירועים:  ערב הוקרה לסופר הישראלי הגדול אהרון אפלפלד בהשתתפות ולארי זנטי ואריק ג'נובז מה'קומדי פרנסז', עיבוד לבמה בכמה קולות של ספרה האחרון של רונית מטלון שנפטרה בטרם עת, "והכלה סגרה את הדלת" ועוד ועוד. 26-23 בנובמבר

מופעים
 
פסטיבל הבובות ירושלים
 
באירוע הפתיחה תוצג העבודה ASHES של הקבוצה PLEXUS POLAIRE המשלבת שחקנים, בובות בגודל אנושי  והקרנה. לקהל הילדים יוצגו שתי עבודות: Afternoon of a Foehn » Version 1 של תיאטרון NON NOVA  והשנייה, WAX של תיאטרון TJP.
כן יארח הפסטיבל שני רבי אמן בתחום תיאטרון חפצים לסדנה לקהל מקצועי.  16-9 באוגוסט


פסטיבל בובות, פנסון ביבייל



ג׳ונתן קפדווייל - Adishatz- Adieu
 
במסגרת פסטיבל צוללן. מופע לאמן עם מקהלה של חמישה זמרים. במרכז המופע עומדת יכולת החיקוי של האמן, ג׳ונתן קפדווייל. במהלך המופע עולה לבמה מקהלת גברים המשלבת שירי עם ומוזיקה פופולרית. שילוב זה בין המקומי והבינלאומי משמש את קאפדוויי לבחון את ההיסטוריה הפרטית שלו. מרכז ענבל, תל אביב. 


Adishatz, ALAIN MONOT

 
סקין - קולקטיב אנקדוט
 
״סקין״ הוא מופע מחול אינטראקטיבי, עם וידאו וסאונד המשפיעים ומושפעים בזמן אמת מהתנועה. שתי הרקדניות מצוידות בחיישנים המעבירים את המידע התנועתי ומתרגמים אותו לשינויים ויזואליים וקוליים. בווידאו, שצולם בוילה בדרום צרפת, הרקדניות חושפות בפני הצופה את התהליך האינטימי שמאחורי הקלעים של בניית הריקוד והעולם הבימתי. מרכז כלים בת ים, מחול שלם ירושלים.
 
French touch
 
התדר משתלטים על מוזיאון תל אביב ללילה אחד בהשתתפות אמנים, משוררים ומוסיקאים מישראל ומצרפת. בתכנית: סרטים, קונצרטים, הרצאות, מחול, פרפורמנס, בר ומסיבה לאורך כל הלילה. החל מ-20:00 ועד השעות הקטנות של הלילה. אמנים צרפתים רבים ישתתפו באירוע, ובינהם גם דניאל כהן-בנדיט ורומן גופיל שיציגו את סרטם "On the Road in France" שהוקרן בפסטיבל קאן האחרון, במסגרת ציון היובל לאירועי מאי 68. מוזיאון תל אביב לאמנות. 15 בנובמבר 
  
מוזיקה, חדשנות
 
פסטיבל "Tropisme"
 
פסטיבל "Tropisme" לתרבות פופ ודיגיטל נערך במונפלייה שבדרום צרפת מזה ארבע שנים, ולרגל העונה הפסטיבל נודד השנה לתדר בתל אביב לערב מיוחד של וידאו-מפינג ומוזיקה אלקטרונית. Chlo היא אחת מענקיות הסצנה האלקטרונית בצרפת, Kazy Lambist הוא אחת ההבטחות הגדולות בדור החדש של האלקטרו-פופ-מייד-אין-מונפלייה. שני האמנים יופיעו בבית רומנו בערב מיוחד של מוזיקה אלקטרונית ואמנות דיגיטלית חדשנית. בית רומנו. 5 בספטמבר


Kazy Lambist, Gregoire Alexandre


  
כלכלה, חדשנות
 
פוקוס על משחקי וידאו עצמאיים - טרום בכורה תערוכה בירושלים
 
תערוכת משחקי האינדי של עמותתGameIS  (עמותת תעשיית פיתוח המשחקים הדיגיטליים בישראל) נפתחת השנה לקהל הרחב, והפעם במיקוד על תצוגה אינטראקטיבית יוצאת דופן של משחקים עצמאיים ("משחקי אינדי") מקוריים מצרפת, לצד מבחר משחקים ישראלים בולטים.

Safe&Smart City Conference
 
כנס "עיר בטוחה וחכמה" הינו שותפות יוצאת דופן עם העיר ירושלים, העיר ניס, המטרופולין של ניס קוט ד'אזור ואזור ה-PACA. הוא מהווה מקום מפגש ייחודי עבור קובעי המדיניות המובילים באירופה ובישראל (נשיאי אזורים, ראשי ערים, נשיאי מטרופולין, חברי פרלמנט, חברי ממשלה ועוד.), מומחים לחדשנות, יזמים וחברות סטארט-אפ ומטרתו לדמיין, לתכנן ולאפשר את העיר החכמה של מחר. מלון וולדורף אסטוריה ירושלים 
 
השתתפות צרפתית בפסטיבל DLD
 
פסטיבל DLD (Digital Life Design) לחדשנות הוא האירוע המרכזי לחדשנות בתל אביב. בכל שנה מחבר הפסטיבל לחדשנות בין חברות סטארט-אפ, חברות, משקיעים, יוצרים ויזמים מתחום ההיי-טק למפגש בו מילת המפתח היא networking. לרגל העונה תעמוד צרפת במרכז מהדורת 2018 של פסטיבל DLD לחדשנות בתל אביב, עם ביתן צרפתי רוחש פעילות ללא הפסקה וסדרת פעולות שמטרתן לקדם את צרפת, אזוריה השונים, אירועים המתקיימים בה, חברות הסטארט-אפ והטכנולוגיה שלה. ערב פתיחה: 5 בספטמבר


                                                           פסטיבל DLD לחדשנות, תמונת יחסי ציבור

 
 
אופרה
 
האופרה "דוד ויהונתן'' מאת שרפנטייה
 
שיתוף פעולה בין תזמורת בארוקדה מישראל, המתמחה בנגינת מוזיקת בארוק בכלים אותנטיים, וההרכב הצרפתי "לה פולי פרנסז" ומנצחו פטריק כהן אקנין, שיבצעו יחד בפעם הראשונה בישראל את האופרה "דוד ויהונתן" מאת המלחין הצרפתי בן המאה ה-17 שרפנטייה. 


דוד ויהונתן, צילום: טטיאנה דרוז

 
 
חינוך, מחקר
 
פעילויות ואירועים אודות לוויין הסביבה הישראלי-צרפתי ונוס
 
סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה,  בשיתוף סוכנות החלל הצרפתית CNES יציגו מגוון פעילויות בתחום המדע בשתי המדינות ובמיוחד בתחום החלל. משרד המדע והטכנולוגיה יזם בשיתוף עם צרפת מגוון פעילויות סביב הלוויין "ונוס" – לוויין לחקר הסביבה שפותח ונבנה בשיתוף פעולה בין סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע לבין סוכנות החלל הצרפתית. יוני - אוקטובר


הלווין ונוס

אנימרקט #2  - השוק הישראלי לקופרודוקציות אנימציה בין-לאומיות
 
מהדורה שניה של אנימרקט – השוק הראשון מסוגו לקופרודוקציות בין-לאומיות של סרטי אנימציה. במסגרת העונה, יושם דגש מיוחד השנה על התעשייה הצרפתית וצפויה להגיע משלחת רבת משתתפים של מפיקים ומפיצים מתעשיית האנימציה. סינמטק ירושלים
 
כנסים
 
סופרים והוגי דעות באזור שמבון-סור-ליניון
 
כנס מיוחד במחווה לכפר שמבון-סור-ליניון בצרפת, שתושביו הצילו יהודים רבים במהלך מלחמת העולם השנייה, ולימים הכפר כולו קיבל תעודת כבוד והכרה יוצאת דופן של "חסידי אומות עולם" מטעם יד ושם. בכנס ישתתפו מומחים בעלי שם מישראל ומצרפת, ויציגו את האינטלקטואלים היהודיים הנודעים שמצאו מקלט בשמבון-סור-ליניון ובסביבותיה בזמן המלחמה.  אוניברסיטת תל אביב
 
רנסנס המקורות: התחלה, בראשית ויצירה
 
כנס בינלאומי שייערך בפריז (אוניברסיטת סורבון-פנתיאון) ובתל אביב (אוניברסיטת תל אביב) יציע נקודות מבט שונות על יצירות אמנות הקשורות לשאלת המקור והבריאה. בכנס ישתתפו כשלושים מומחים, ברובם צרפתים וישראלים ויבחנו את השאלה שהיא בראש ובראשונה היסטורית אך העיסוק בה מהדהד עד ימינו אנו. אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת פריז, פנתיאון סורבון
 
כינוס מדעי משותף לשתי האקדמיות
 
האקדמיה הצרפתית והאקדמיה הישראלית יציינו יחד את שנת השבעים למדינת ישראל בשני כינוסים מדעיים בהשתתפות חתני פרס נובל הישראלים והצרפתים ומדענים מובילים נוספים. הכינוס הראשון יתקיים באמצע חודש יוני בפריז והשני בנובמבר בבית האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים בירושלים. החוקרים יציגו לקהל הרחב חידושים בקשת רחבה של תחומים מדעיים וכן הצצה לעולמו של המדען. רחובות, חיפה, תל אביב. 28-26 בנובמבר
 
הכנס השנתי ה-13 של GameIS
 
הכנס השנתי ה-13 של GameIS, עמותת תעשיית המשחקים הדיגיטליים בישראל. נבחרת של דוברים בינלאומיים, אורחי כבוד והמפתחים המובילים בעולם אשר יתנו הרצאות וכן ישתתפו בסדנאות ובמפגשים אישיים. תערוכה מרכזית שתציג את הבציר הישראלי של 2017-18 הכנס יציע למשתתפיו העשרה מקצועית כמו גם הזדמנות ליצירת קשרים עסקיים. 10 באוקטובר

כנס מכון ויצמן - בית הספר הפוליטכני "בחזית מדע הלייזרים"
 
מכון ויצמן למדע, מהחשובים במכוני המחקר בישראל, ובית הספר הפוליטכני, מוסד הוראה ומחקר מצטיין מהיוקרתיים בצרפת, יקיימו מפגש בן יומיים בנושא "בחזית מדע הלייזרים". המפגש יתמקד בקו התפר שבין אופטיקה, פיסיקה של לייזרים ושימושיהם בחקר מדעי החיים. המפגש נועד לקדם את הקשרים בין מכון ויצמן למדע וה"אקול פוליטכניק" בתחום מומחיות ייחודי זה. בנוסף, חתימתו של הסכם שיתוף פעולה בין מכון ויצמן למדע לבין המרכז הלאומי למחקר מדעי בצרפת (CNRS) צפויה בתום האירוע. 27-28 ביוני, מכון ויצמן למדע 
  
קולנוע
 
או לה לה – פסטיבל קומדיות צרפתיות #4 
 
פסטיבל הקומדיות הצרפתיות "או לה לה" יתקיים בסינמטקים ברחבי הארץ. הפסטיבל נוצר על ידי חברת ההפצה עדן סינמה (www.edencinema.com) בשנת 2015, במטרה להביא לאקרנים בארץ את מיטב הקומדיות הצרפתיות מהתקופה האחרונה, ולחשוף את המגוון היצירתי הגדול של הקולנוע הצרפתי בתוך הז'אנר הזה: קומדיות לכל המשפחה, קומדיות דרמטיות, קומדיות רומנטיות ועוד. בתכנית הפסטיבל - מבחר של ארבע-עשר סרטים עכשויים מאת הבימאים המובילים בצרפת וגם כמה כשרונות צעירים מהדור החדש, יחד עם ארבע קלאסיקות שיוקרנו במחווה מיוחדת.
 
מוזיקה וסרטים בפסטיבל הקולנוע ירושלים
 
תכנית מיוחדת המוקדשת ליצירה המוסיקלית בקולנוע, דרך מספר אירועים לקהל הרחב לצד סדנאות מקצועיות, בשיתוף פעולה עם פסטיבל הקולנוע של אובן בדרום צרפת והחברה הצרפתית ליוצרים, מלחינים ועורכים מוזיקליים (SACEM). הקרנות סרטים, סדנאות לאנשי התעשייה וכיתות אמן. סינמטק ירושלים. 29-26 ביולי 

Cine-Reel סינה-ריל : חילופי מנהלי תכניות סינמטקים, ישראל-צרפת
 
בחודשים אוקטובר נובמבר יערכו שמונה סינמטקים בישראל ובצרפת תכנית מיוחדת של חילופי מנהלי תוכניות, במסגרתה מנהלי התוכניות ממדינה אחת "ישתלטו" על התוכניות של הסינמטקים במדינה השניה ויציגו את הסרטים הישראלים/צרפתים שהשפיעו על תרבות הקולנוע המקומית ככלל ועל הקו המנחה שלהם בסינמטקים בפרט. סינמטק ירושלים, סינמטק חולון, סינמטק תל אביב, סינמטק חיפה. צרפת: סינמטק טולוז, מכון ז'אן ויגו פרפיניאן, סינמטק ניס, סינמטק גרנובל. אוקטובר נובמבר 
 
 
"בזהות בדויה" - מפגשי סדרות טלוויזיה בפסטיבל הסרטים חיפה
 
"הלשכה" ו"פאודה" הן שתי הסדרות הנצפות ביותר בצרפת ובישראל ושתיהן זוכות גם להצלחה בינלאומית מסחררת, חוצות את גבולותיהן ומגיעות לקהלי צופים חדשים. לרגל העונה, פסטיבל הסרטים ה-34 בחיפה יארח מפגש מיוחד בין שתי הסדרות המובילות, תחת הכותרת "בזהות בדויה". התכנית כוללת הקרנה של מבחר פרקים משתי הסדרות במעמד היוצרים ואנשי ההפקה (שחקנים, מפיקים, במאים), ויערכו בפסטיבל גם פאנלים מקצועיים בהשתתפות היוצרים והשחקנים בסדרות הלשכה ופאודה, לצד אנשי תעשיית הקולנוע והטלוויזיה בישראל. פסטיבל חיפה. 23-22 בספטמבר
 
עיצוב
 
שבוע העיצוב ירושלים 2018

TALK / SHOW - שלושה אירועים אשר נולדו מתוך מפגש בין שלושה זוגות מעורבים של יוצרים צרפתים וישראלים. האירועים יתקיימו במהלך שבוע העיצוב בירושלים ביוני 2018 ויגיבו לתמה השנתית העוסקת בנושא שימור ושמרנות. כל זוג יתייחס לאספקט אחר של הנושא - שימור וסביבה, שימור וחברה ושימור ותרבות, בצורת אירוע פרפורמטיבי פתוח לקהל.
בית הנסן, ירושלים. 14-7 ביוני 

NationLAb France-Israel

מעבדת NationLab  היא יוזמה מחקרית מעשית שנוצרה בשיתוף פעולה בין בית הספר שנקר לבית הספר הגבוה לאמנות דקורטיבית EnsAD בפריז. המעבדה מבוססת על מחקר ה-Best Countries של בית הספר Wharton. במסגרת זו מרצים וסטודנטים משתי האוניברסיטאות יתבוננו מחדש בתפיסות הקיימות, אמיתיות ומוטעות. מטרת המעבדה היא להשתמש בכלים מעולם העיצוב כדי להבין כיצד בני אומות שונות מתבוננים אחד על השני. שנקר בית ספר גבוה להנדסה, עיצוב, אמנות.

 
דיונים והרצאות
 
פורום פרנקו-ישראלי על התנדבות "הנוער מתגייס"
 
פורום צרפתי-ישראלי בנושא התנדבות צעירים, בארגון האגודה להתנדבות, יחד עם הארגונים השותפים לה בצרפת: OSE  (ארגון סיוע לילדים)  C.I.E.U.X.  (ארגון לקידום דיאלוג בין דתי) ו-VISA (ארגון לשירות התנדבותי בינלאומי). הפורום מבקש להוקיר את פעילותם של מתנדבים צרפתים וישראלים אשר דרך מחויבותם לתרום לחיזוק החברה האזרחית יוצרים גשרים בין התרבויות ובכך מקדמים הבנה וחיים משותפים בתוך כל חברה. מכללת דעת אריאל

זוגות - היסטוריה מודרנית, דיאלוגים מצטלבים 
 
דיאלוג בין היסטוריונים של העת החדשה: שמונה זוגות היסטוריונים, מצרפת ומישראל, יציגו את תחומיהם, מחקריהם ושאלותיהם, בחילופים ודיאלוגים סביב נושאים משותפים או שנויים במחלוקות. המפגשים נערכים בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בר אילן, הדיונים יתקיימו בצרפתית ובאנגלית. 10-9 ביולי 2018, המכרז הצרפתי למחקר בירושלים 
 
מוזיקה
 
פסטיבל Francofolies באשדוד
 
פסטיבל המוזיקה Francofolies מתקיים מדי שנה בעיר לה-רושל במערב צרפת. הפסטיבל נוסד בשנת 1985 על ידי ז'אן-לואי פולקייה, במטרה להעלות על נס את המוזיקה הצרפתית דרך תכנית אקלקטית ומגוונת הנותנת במה לכל הסגנונות המוזיקליים מכל הדורות. לרגל העונה, הפסטיבל נודד לאשדוד, עם תכנית הופעות שתשלב בין מוזיקה ישראלית לצרפתית. 27-25 בספטמבר
 
פסטיבל הג'אז אילת – Red sea jazz festival
 
פסטיבל הג'אז הבינלאומי המוערך יתקיים זו השנה ה-32 בנמל אילת. בתכנית הפסטיבל השנה - הופעה מיוחדת של הפסנתרן אריק לגניני, שנבחר להופיע באילת על ידי מנהל פסטיבל הג'אז של אנטיב ז'ואן-לה-פן ברביירה הצרפתית. במסגרת הסכם הערים התאומות בין אילת לאנטיב ז'ואן-לה-פן ולרגל עונת ישראל צרפת 2018. 28-26 באוגוסט
 

תיאטרון
 
הציפורים כולן - וואג'די מועוואד
 
המחזה " הציפורים כולן" מאת וואג'די מועוואד נולד מהצטלבות בין סיפורים. לאחר שכבר שאל בעבר על אחריותו האישית וזו של עמיתיו בסיפורים שעסקו במלחמת האזרחים בלבנון, כעת מועוואד מנסה לחצות את הקו האדום שתמיד הציב לעצמו, לכתוב את ועל מכאוביו של האויב. זהו מפגש ייחודי של האחד עם הרעיון המוחלט של האחר. סיפורו האינטימי של איתן, מדען גרמני צעיר ממוצא ישראלי המתמודד עם עברו המסוכסך והאלים של אביו, מראה כיצד, במאבקי אחים, שום מציאות, אינה יכולה לשלוט באחרת. כתיבה ובימוי: וואג'די מועוואד, המופע בערבית, עברית, אנגלית וגרמנית, תיאטרון הקאמרי. 30-23 בנובמבר 
  
 אירועי עונת ישראל-צרפת 2018 יתקיימו בין החודשים יוני- דצמבר 2018 ברחבי הארץ
  
 


07/06/2018   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע