סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הוכרזו הזוכים בפסטיבל דוקאביב 2017
 

 
 
"הקיר" של מורן איפרגן נבחר לסרט הישראלי הטוב ביותר, סרטה של נטעלי בראון זכה בציון לשבח ועוד


הזוכים בפסטיבל דוקאביב 2017 הוכרזו אמש (חמישי, 17 במאי 2017), בטקס שנערך ב"מיינדספייס תל אביב". פסטיבל דוקאביב, הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע דוקומנטרי, המתקיים זו הפעם ה-19, יימשך עד 20 במאי. השנה פוקד את הפסטיבל קהל גדול מאי-פעם ולרבות מההקרנות אזלו הכרטיסים. בשל הביקוש הרב נוספו הקרנות נוספות מעבר לתכנית המקורית. 

 
התחרות הישראלית

בתחרות הישראלית שפטו: לורה ואן הלסמה - עורכת תכניות בכירה בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע תיעודי באמסטרדם (IDFA); ערה לפיד - מן העורכות הוותיקות והמוערכות בארץ. זוכת פרס האקדמיה הישראלית לקולנוע ("צלקת"), זוכת פרס דוקאביב ("חסד"), וזוכת פרס פסטיבל ירושלים ("אחרי החתונה"). לקטורית בוועדת השיפוט של האקדמיה האירופית לקולנוע; ניר עברון - אמן וידאו וצלם שעבודותיו הוצגו במגוון תערוכות בעולם. זכה בפרס משרד התרבות לאמן וידאו בכיר לשנת 2016; ניקול ציין - מפיקה ועורכת בסדרת POV האמריקאית. הפיקה שיתופי פעולה דוגמת MoMA Selects. השתתפה כמומחית ושופטת במגוון אירועי קולנוע תיעודי בעולם; ג'ים קולמר - אוצר סרטים תיעודיים בפסטיבל SXSW, בו היה חלק מצוות השופטים והשתתף בפאנלים ובוועדות לקטורה במבחר רב של פסטיבלים מוערכים בעולם.

מורן איפרגן הקיר   שירז גרינבאום.jpg
מורן איפרגן, "הקיר" (צילום: שירז גרינבאום)

הסרט הישראלי הטוב ביותר

פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר, בסך 70 אלף שקלים, הוענק לסרט "הקיר" של מורן איפרגן. הפרס באדיבות משרד התרבות והספורט - מועצת הקולנוע וידידי דוקאביב ובתמיכת גליקסון.

נימוקי חבר השופטים: הסרט חוקר את המתח בין ציפיות החיים לבין מה שאנו שואפים אליו. סרט על אישה, משפחה ותפקידים מגדריים, ועל האופן שבו ההתניות התרבותיות, המוסריות והדתיות מכתיבות את חיינו. סרט עשיר, פרובוקטיבי ואלגנטי שניצב בין האינטימי לאוניברסלי.

 
ציון לשבח

הפרס, בסך 20 אלף שקלים, הוענק לסרט "מקווה שאני בפריים" של נטעלי בראון. הפרס ניתן באדיבות משרד התרבות והספורט - מועצת הקולנוע והראל השקעות בביטוח ושירותים פיננסים.

נימוקי חבר השופטים: הסרט עוקב בתבונה אחר בני הזוג שנפגשו על סט הצילומים, בורכו בכישרון רב, התבגרו ביחד ויצרו סרטים שמעשירים אותנו עד היום.


סרט ביכורים

פרס ראש עיריית תל אביב-יפו לסרט ביכורים, בסך 30 אלף שקלים, ניתן לסרט "מוחי" של רינה קסטלנובו-הולנדר ותמיר אלתרמן.

נימוקי חבר השופטים: ברגישות ובאינטימיות, סרט הבכורה המרגש עוקב אחר ילד יוצא דופן, סבו המסור וחבריהם הנאמנים, כל אלו כלואים במציאות הבלתי אפשרי של הקונפליקט הישראלי-פלסטיני.


פרס הצילום

את פרס הצילום, בסך 4,000 שקלים, קיבל הסרט "ארץ אהובה שלי". צילום: אוריאל סיני, רונן זרצקי. הפרס באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע.

נימוקי חבר השופטים: בחושניות, אקספרסיביות ובהתבוננות מפוקחת, הצילום בסרט זה התבלט בשל הספונטניות והיכולת לטעון את מורכבות הדרמה הקולנועית ומורכבות הדמויות.
 

פרס העריכה

פרס העריכה, בסך 4,000 שקלים, הוענק לסרט "המחברות של אליש". עריכה: שרון יעיש. הפרס ניתן באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע.

נימוקי השופטים: החיבור בין בני המשפחה ותגובתם המרגשת ליומנים החושפניים שכתבה אמם לכל אורך חייהם, מתגלם בעריכה ישירה, כנה ואמיתית בליווי תמונות מאלבום המשפחה שמתעד מציאות חיים בקיבוץ דתי בישראל.


פרס התחקיר

את פרס התחקיר, בסך 4,000 שקלים, קיבל הסרט "סאלח, פה זה ארץ ישראל". תחקיר: טליה אלוני, רנן יזרסקי. הפרס באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע.

נימוקי חבר השופטים: במגוון ארכיוני מרשים, עדויות וסכמות, הסרט מחבר יחדיו את העבר, ההווה והחוויה הפרטית, לכדי חשיפת המדיניות שעיצבה את חייהם של ישראלים רבים. 

 
מקווה שאני בפריים.jpg
"מקווה שאני בפריים" (תמונת יחסי ציבור)

פרס המוזיקה המקורית

את פרס המוזיקה המקורית, בסך 5,000 שקלים, קיבל הסרט "בחדר שלי". מוזיקה עומר הרשמן. הפרס באדיבות אקו"ם.
 
נימוקי חבר השופטים: הפסקול המקורי הרשים את חבר השופטים עם התבונה, האנרגיה והחדות בתזמון. המוזיקה מהללת את שברון הלב, הדרמה והאופטימיות של גיל ההתבגרות ללא שמץ של אשמה, מעמיקה את סגנון הקולאז' התוסס של הסרט ומגבירה את תהודתו העכשווית.
 

פרס הבימוי

את פרס הבימוי בתחרות הישראלית מטעם פיפרסקי - ההתאחדות הבינלאומית של מבקרי הקולנוע, בסך 3,000 שקלים, קיבל דוד דרעי על הסרט "סאלח, פה זה ארץ ישראל". הפרס ניתן באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע. מטעם פיפרסקי שפטו: ד"ר אוהד לנדסמן (ישראל), אירינה גורדיצ'וק (אוקראינה) וסאניין פייקוביץ' (שבדיה).
 
נימוקי חבר השופטים: פרס הבימוי מטעם ארגון המבקרים פיפרסקי מוענק השנה לבמאי שהצליח לשלב מחקר ארכיוני מעמיק, מבנה נרטיבי חכם שמתפתח כסיפור בלשי מזעזע ועמדה אתית מלאת ניואנסים, רגישות וכבוד לדמויות בסרטו. כדרך להיאבק בעובדות המטרידות בדבר האפליה הסיסטמטית שהוא חושף, הבמאי מתייחס לכל אחת מהדמויות בסרטו לא כמספר סטטיסטי אלא כקורבן אינדיבידואלי של מסכת כאב מתמשכת. סרטו, עבודה עיתונאית חשובה בעלת איכויות קולנועיות, הצליח לטלטל ולרגש אותנו עד מאוד. 
   
 
התחרות הבינלאומית
 
בתחרות הבינלאומית שפטו: אחמד גוראטה - פרופסור לקולנוע באוניברסיטת בילקנט באנקרה, טורקיה, החוקר היסטוריה של הקולנוע, סרטי ארכיון וקולנוע תיעודי. משמש כאוצר ב-Festival on Wheels ופעיל בפורום Docedge האסייתי לקולנוע תיעודי; איל שגיא ביזאוי - חוקר תרבות וקולנוע מצרי, במאי, עורך תוכן ותחקירן של סרטים דוקומנטריים. סרטו (עם שרה צפרוני) "סרט ערבית" זכה בפרס לסרטי תרבות ואמנות בדוקאביב 2015; מאיה זינשטיין - יוצרת קולנוע ועיתונאית. ביימה והפיקה את "טהורה לעד" (2016) עטור הפרסים, מבחר סרטים תיעודיים וכן תחקירים טלוויזיוניים וכתבות תחקיר; דן סיקלס - במאי, שחקן וכותב שבין יצירותיו הסרט "Mala Mala" (2014) והפקת תיאטרון של "המלט", שבה הוא גם גילם את התפקיד הראשי. "דינה" הוא הסרט השני שיצר ביחד עם אנטוניו סנטיני (שותפו לחברת ההפקות "פליגרו"); ענת קנדל - מפיקה ובעלת "פנס בודד הפקות". בין הסרטים שהפיקה: "הפשע הקרוי אדם", "17 התחלות על טליה", "פלטשקעס" והסדרות הדוקומנטריות "מקום בצמרת", "לרקוד עם דמעות בעיניים" ו"פשה״. 

 
פלסטיק ציינה Jiu Liang Wang.jpg
"םלסטיק צ'יינה", ג'יו-ליאנג ואנג (תמונת יחסי ציבור)



הסרט הבינלאומי הטוב ביותר

פרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר, בסך 20 אלף שקלים, ניתן לסרט "פלסטיק צ'יינה" של ג'יו-ליאנג ואנג. הפרס באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע.

נימוקי השופטים: על היכולת לייצר איזון נכון בין נושאים גלובאליים שונים לבין סיפור אישי של יחסים משפחתיים, ועל הכישרון לייצר שפה אסתטית וקולנועית ששופכת אור על תרבות הצריכה והשפעתה על קהילות נסתרות מהעין. 

 
ציון לשבח

פרס הציון לשבח בתחרות הבינלאומית הולך לסרט "אני לא הכושי שלכם" של ראול פק.

נימוקי חבר השופטים: על היכולת להעביר סיפור היסטורי מורכב באופן נגיש שמתכתב עם הכאן והעכשיו, על המחויבות לנושא ועל הדרך בה הוא בונה סיפור קוהרנטי באמצעות שימוש במגוון חומרי מדיה. סרט זה מאיר את הדרכים בהן סכסוכים רבים נולדים מחוסר היכולת שלנו לראות, באמת, את האחר.
 
 
תחרות עומק שדה 
 
בתחרות עומק שדה שפטו: אינגה דה ליאו - מאוצרות התכנית של פסטיבל הסרטים הבינלאומי ברוטרדם, הולנד, וקניינית של החברה הצרפתית Stray Dogs. מתמקדת ביצירת תכניות הבוחנות את יחסי היצירה הקולנועית עם תחומי יצירה אחרים ובהם אופנה, פוליטיקה ותעמולה; נועם ענבר - זמר, מלחין ואמן פרפורמנס, היוצר עבודות מוזיקליות-טקסיות טעונות באנרגיה מיתית מקומית. הקים את להקת "הבילויים", את הקולקטיב המוזיקלי "אוי דיוויז'ן" ואת "מקהלת גיא בן-הינום". יצירתו המגוונת כוללת גם מוזיקה לתיאטרון וקולנוע; רן סלוין - אמן וידאו וסאונד, עורך ויוצר סרטים. הוא הציג תערוכות יחיד במוזיאון הרצליה ומוזיאון חיפה והשתתף בתערוכות בפולין ובבריטניה, בביאנלה לאדריכלות בוונציה, בפסטיבלי הסרטים בטורינו, ועוד. הוא משלב קולנוע חדש, מיצבי וידאו סאונד-אור אלקטרוניים ומוזיקת אוונגרד אלקטרונית.
 

פרס החזון האמנותי

פרס החזון האמנותי, בסך עשרת אלפים שקלים, קיבל הסרט "תרמית". בימוי: דין פליישר-קמפ. הפרס באדיבות נירה נחמה.

נימוקי חבר השופטים: יוצרי הסרט הצליחו לטשטש בתחכום רב את הגבול שבין תיעוד לבדיה, כמו גם את הקשר שבין מחבר ליצירה, ותוך כך לטוות חוויית צפייה מטרידה באמת. בסגנונו המחוספס והמפורק במכוון, הסרט נתפס בעינינו כמעין נבואה מבריקה וקודרת אודות עתיד הקולנוע הדוקומנטרי. מתוך מסגרת סיפורית בדויה לחומרים דוקומנטריים ממשיים שצולמו ע"י בני משפחה אמריקאית השקועים בצרכנות כפייתית, מתקבלת תמונה טרגית ואפלה של החברה העכשווית. תחושות ריקנות ותהום מותירות את הצופה חסר-נחת, ושאלות נוקבות הנוגעות לאתיקה של העשייה הקולנועית, צפות ונותרות בלא מענה.


ציון לשבח

ציון לשבח בתחרות "עומק שדה" הוענק לסרט "האתגר". בימוי: יורי אָנְקָארָאני.

נימוקי חבר השופטים: מבעד לסגנונו האפי ומלא ההשראה, מאפשר לנו הסרט הצצה אינטימית וחד-פעמית לעולמם האבסורדי של שייח'ים קטארים צעירים. גברים אלו, החיים בשפע חומרי קיצוני ובאובססיה לחידושים טכנולוגיים, מתגלים במלוא קסמם כמו גם בגיחוכם הילדותי. מתוקף היותו מבט יוצא דופן על חיים של עודפות, המותיר את הצופה פעור פה ומשתומם, ראוי הסרט לדעתנו לציון לשבח.


מוחי רינה קסטלנובו.jpg
"מוחי", רינה קסטלנובו ותמיר אלתרמן (תמונת יחסי ציבור)


 
תחרות סרטי הסטודנטים ע"ש ולזכרה של רותי גוטסמן
 
בתחרות הסטודנטים שפטו: מאיה אמסלם - עמדה בראש המחלקה המשפטית של סרטי "קפיטול" בלונדון והיא ממייסדות חברת ההפקה WestEnd Films, המעורבת, בין השאר, בהפקת והפצת סרטים של ניל ג'ורדן, רייף פיינס, סטיבן פרירס, ניקולס קייג', אל פצ'ינו ורבים אחרים; מורגן דיליי - מנהלת הפסטיבלים של חברת Wide House המתמחה בקולנוע תיעודי; אלעד קידן - במאי, תסריטאי מורה ומרצה לקולנוע, שיצירותיו ("המנון", "והוא הולך", "היורד למעלה") הוקרנו בפסטיבלים חשובים בעולם וזיכו אותו בשלושה פרסי אופיר ובפרס הסרט הטוב של פסטיבל חיפה.


הפרס הראשון - סטודנטים

את הפרס הראשון בסרטי הסטודנטים, בסך עשרת אלפים שקלים, קיבל הסרט "להפוך את האבנים". בימוי: ניר דבורצ'ין, מהמחלקה לאמנויות הקול והמסך, מכללת ספיר. הפרס באדיבות יואב גוטסמן.
 
נימוקי חבר השופטים: לעתים כוחה של אמנות הסיפור שוכן דווקא ביכולת לא לספר את הכל. הזוכה במקום הראשון מציג לנו דמות ייחודית, בודדה במדבר, במסעה היומי להפוך אבנים ואולי להשכין שלום בנפשה. בעבור עיצוב פואטי של תחושת הזמן, ודיוקן עדין של נשמה גולה, "להפוך את האבנים" זוכה בפרס הראשון בתחרות הסטודנטים. 


הפרס השני - סטודנטים

הפרס השני בסרטי סטודנטים, בסך 6,000 שקלים, הוענק לסרט "המופע של תימור". בימוי: תמרה ממון, מביה"ס סם שפיגל לקולנוע וטלוויזיה. באדיבות יואב גוטסמן.

נימוקי חבר השופטים: שדה במלוא פריחתו עשוי להפעיל את חושינו, אבל לפעמים זהו דווקא הפרח האחרון של העונה שמרגש אותנו במיוחד, בהעניקו לנו את תחושת הזמן החולף וההזדמנויות שהוחמצו. בעבור תיאור רגיש ויסודי את מאמציו של רווק מזדקן להביא גאווה לאמו הסקפטית, "המופע של תימור" זוכה בפרס השני של תחרות הסטודנטים.


הפרס השלישי - סטודנטים

את הפרס השלישי בסרטי סטודנטים, בסך 4,000 שקלים, קיבל הסרט "כמו פרח לוטוס". בימוי: אליה שוורץ, ממנשר לאמנות. באדיבות יואב גוטסמן.

נימוקי חבר השופטים: צריך אומץ גדול כדי להתמודד עם טראומות אישיות על מסך הקולנוע ולעיני כל. כשהאומץ הזה אורג יחדיו חזון קולנועי וחריצות אסתטית, התוצאה מרשימה אף יותר. בעבור היכולת הבלתי מתפשרת להתעמת עם חברי משפחה על נטישתם דווקא בשעה שהזדקקה להם יותר מכל, ובעבור היכולת להציג זאת הן בזמן הווה והן דרך עיניה של ילדה קטנה, אבודה וכועסת, "כמו פרח לוטוס" זוכה בפרס השלישי של תחרות הסטודנטים.
 
 
פרס NEXT! לפרויקט חדשני

את הפרס, בסך 4,000 ₪, קיבל הפרויקט "HELP" של טל אילן. הפרס באדיבות משרד התרבות והספורט – מועצת הקולנוע. 


להפוך את האבנים אנטולי רדצנקו.jpg
"להפוך את האבנים", אנטולי רדצ'נקו (תמונת יחסי ציבור)
 
פיצ'ינג סטודנטים דוקאביב

אירוע פיצ'ינג דוקאביב לסטודנטים של בתי הספר הגבוהים לקולנוע נערך זו השנה התשיעית. חבר השופטים מנה את שרון שמיר - סמנכ"ל קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, גיא לביא - מנהל ערוץ yes דוקו, אורלי מלסה - מנהלת אמנותית סרטי גמר קרן רבינוביץ - פרויקט קולנוע, רון גולדמן - מנהל אמנותי בקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה, יולי כהן -יוצרת סרטי תעודה ומרצה, ברק היימן - יוצר ומפיק סרטי תעודה, האחים היימן. עורכת ומנחה: רות לב ארי.
 
מענק הסרט הטוב של קרן גשר לקולנוע רב תרבותי ו"יס" דוקו, בסך 25 אלף שקלים, הוענק לסרט "שודיה", מעין קאפח, בצלאל, המכללה לאמנויות ועיצוב, המחלקה לצילום.
 
מענק קרן גשר ו"יס" דוקו, בסך 21 אלף שקלים, הוענק לסרט "48 שעות עם אבא", גל דור, מכללת ספיר;
ולסרט "שלושה סרטי תעודה", אדי שוורץ, בצלאל, האקדמיה לאמנויות ועיצוב, המחלקה לעיצוב המסך.
 
מענק קרן רבינוביץ - פרויקט קולנוע, בסך 15 אלף שקלים, הוענק לסרט "פילדרמן", עומר בן דוד, בית הספר לקולנוע ע"ש סטיב טיש, אוניברסיטת תל אביב.
 
מענק קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, בסך 15 אלף שקלים, הוענק לסרט "בין אב לבן", הלל ראטה, בית הספר לקולנוע מעלה.
 
מענק הקרן החדשה לקולנוע ולטלוויזיה, בסך עשרת אלפים שקלים, הוענק לסרט "החיות" הדס הקטר, בית הספר לקולנוע ע"ש סם שפיגל.
 
מענק עריכת און-ליין אופוס הפקות הוענק לסרט "החיים כסרט הודי", טומי שלז שפריר, מנשר לאמנות.
 
מענק עריכת סאונד אולפני ג'אנגלסאונד וענק לסרט "מולוטוב", מתן בן מורה, זיו סהר, מנשר לאמנות. 


18/05/2017   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע