סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ריאיון
 
מאת: יוסי שיפמן פסנתר לתמיד: יותר פסטיבל מתחרות
 

 
 
פסנתר לתמיד הוא מקום התכנסות. תראה כאן לא רק את התלמידים או את מי שיהיו תלמידים. באים לכאן מורים בכל הארץ. מורים מהקריות בצפון ומאילת בדרום. רואים אותם באולם ובשיחות בקפטריה. וגם הקהל הרגיל הוא מעורב. אתה רואה ישראלים של כל ימות השנה וגם מי שמקפידים 'לצאת לקונצרט', הורים וילדים שמתלבשים לקראת הבילוי המשותף. קהל משפחות שמבלות בחנוכה שבאות עם ילד שמשתתף או עם ילד שאינו משתתף"
תחרות "פסנתר לתמיד "מציעה 5 ימים של מופעי פסנתר באשדוד לכל המשפחה. שיחה עם המנהלת האמנותית יאנינה קודליק


ביום רביעי השבוע  תיפתח באשדוד תחרות " פסנתר לתמיד" בפעם השביעית. "זו אינה רק תחרות!  זה יותר פסטיבל", תשוב ותדגיש במהלך השיחה המנהלהת האמנותית  יאנינה קודליק.

חשוב לציין כבר בפתח הדברים שהאירוע המתקיים במרכז "מונארט" במתחם האמנויות באשדוד, מצטיין בין היתר בכך שכל מופעיו הם ללא עלות. פסנתרנים, פסנתרניות, הורים וילדים, חובבים ואוהבי מוזיקת פסנתר מוזמנים להגיע  ולחלוק חווית האזנה ויותר להיות חלק. בילוי או אופציה לבילוי אחר בחנוכה. חמשה ימים של פסנתר. 

אירוע פסטיבלי

למה "פסנתר לתמיד"?
 
"כשחשבנו על שם לפני כעשר שנים הצירוף נראה נכון. מי שגדל על פסנתר או עם פסנתר, זה כבר הופך לחלק ממנו בצורה אחרת. השם התקבל. הוא עובד טוב גם באנגלית  Piano for Ever. ברוסית, הצירוף הזה לא נשמע טוב".
 
למי מיועד "פסנתר לתמיד"?
 
"מאחר והתחרות מיועדת לצעירים, בעיקר לעידוד צעירים נערכנו לשמוע במסגרת התחרות פסנתרנים ופסנתרניות מארבע קבוצות גיל:  6–11, 12–15, 16–18 ו-19–28.  מגיל בית ספר ועד פחות או יותר לסיום לימודים באקדמיות.
 
"אבל כאמור לא מדובר רק בתחרות, אלא באירוע  פסטיבלי ולכן לצד נגינה בתחרות, יש הופעות רסיטליות של חלק מן השופטים או עצם ההקשבה של מתמודד א'  למתמודד ב'. הוא כמובן לא חייב לשבת באולם כשמישהו אחר מנגן. ילדים בני פחות משש לא מתחרים אבל באים להקשיב למבוגרים יותר. לפעמים מדובר באחים שכבר משתתפים ובמקרים רבים מדובר במי שהחליטו לנגן וההורים מביאים אותם לכאן ואז השהות מחזקת אצלם את האהבה לכלי שהם מביאים מהבית.
 
"אפילו ענידת תג המשתתף יש לה השפעה מצטברת. נושא התג הולך בגאווה והאחרים רוצים גם להימנות עם נושאי התגים ומסתכלים קדימה. יש עוד עניין, כולנו יודעים  על מקרים רבים שמורים 'קלקלו' את הכלי לתלמיד צעיר. מי שמגיע לכאן ושומר על סקרנות יכול לנסות ולהגיע כאן באמצעות המורים הרבים שנמצאים כאן למישהו אחר שאולי יתאים לו".
 
יש כאן רשימה מכובדת של שופטים חלקם מישראל וגם כמה שמות בינלאומיים, כולם שופטים בכל מקצי התחרות?
 
"השופטים חלקם פסנתרנים סולנים שמופיעים בארץ באותו הזמן, למשל ליאונרדו קולפליצ'ה, אחד מזוכי תחרות רובינשטיין האחרונה, הופיע ברסיטלים ובסדרת קונצרטים עם סימפונית ראשון לציון, אלון גולדשטיין המתגורר בוושינגטון מופיע גם עם הקאמרטה הישראלית.
 
"יש שופטים שמתמחים יותר בצעירים ואחרים בפסנתרנים מקצועיים. חלק מהשופטים באים ליום אחד בלבד. יש מהם המייצגים עניין ספציפי במשתתפים. כך למשל אריאל כהן, מזמין זוכים להופיע עם התזמורת שהוא מנהל, הסימפונית הישראלית ראשון לציון. אלכס תמיר מזמין את הזוכים להופיע במרכז המוזיקה בעין כרם, אילנה כהן מזמינה אותם להופיע במסגרת קונצרט "צפונות תרבות" שהיא יוזמת מזה שנים.
 
"עמוס טלמון מגיע מהרצליה ליום אחד והוא מזמין לקונצרטים את מי שנראה לו, לא בהכרח זוכי הפרסים הראשונים בלבד כלומר מי שישב בכל ימי התחרות יראה שינויים בצוות השופטים מתחרות לתחרות. כמובן שהשופטים מחו"ל  איטליה, סין, ארצות הברית, צרפת, רוסיה ואחרים, הם שופטים כמו בכל תחרות בינלאומית שמחפשים את הכישרון הבא".

פסנתר-לתמיד-צילום-ODREY.gif
פסנתר לתמיד (צילום: ODREY)

יש עוד תחרויות ארציות. במה התחרות באשדוד שונה?
 
"נכון. יש תחרות על שם פנינה זלצמן בכפר סבא ותחרות האמן הצעיר בירושלים, התחרות באשדוד היתה התחרות הארצית הראשונה לבני הגילים הצעירים. העיקרון המנחה אותנו הוא שלא רק הפרסים הראשון הראשונים חשובים אלא פרסי העידוד. אני רואה חובה לעצמי לציין את שותפי בעיר להחלטות האלה שיש להן השלכות על המפעל המוזיקלי הזה  החל מראש העירייה, ד"ר יחיאל לסרי, דרך נעמי הדר-הופמן מנכ"לית מרכז מונארט וצוותה שמפעילים את הארגון הזה.  צריך לבוא ולראות.."
 
כלומר?
 
"פסנתר לתמיד הוא מקום התכנסות. תראה כאן לא רק את התלמידים או את מי שיהיו תלמידים. באים לכאן מורים בכל הארץ.  מורים מהקריות בצפון ומאילת בדרום. רואים אותם באולם ובשיחות בקפטריה. וגם הקהל הרגיל הוא מעורב. אתה רואה ישראלים של כל ימות השנה וגם מי שמקפידים 'לצאת לקונצרט', הורים וילדים שמתלבשים לקראת הבילוי המשותף.  קהל משפחות שמבלות בחנוכה שבאות עם ילד שמשתתף או עם ילד שאינו משתתף".



יאנינה-קודליק01.jpg
יאנינה קודליק (צילום: יחסי ציבור)

"יש לנו תשתית לתחרות בינלאומית"
 
ולעצם התחרות. כמה נרשמים וכמה מתקבלים לתחרות?
 
"שוב, מתוך נאמנות לעיקרון השותפות והעידוד,  משתדלים לקבל את המירב. אם נאמר נרשמים מאה מכל הארץ אנחנו  נקבל כשמונים לתחרות".
 
מה הם צריכים להכין?
 
"הכלל הוא שיצירות חובה הן שתיים: אחת מן הרפרטואר הקלאסי והשנייה מוקדמת יותר. אנחנו לא מכתיבים יצירות של מלחינים מסוימים או יותר. העיקר בתחרות הוא לראות התמודדות עם חומרים מובהקים והיתר הוא של המועמד, מבחר שמן הסתם הוא או היא בונים יחד עם המורים שלהם".
 
מהו משך הזמן של כל משתתף?
 
"זה כמובן משתנה עם הגיל, עשר דקות מנגן הצעיר ביותר ועד ארבעים דקות בקבוצת הגיל הגבוהה ביותר".
 
עשר דקות לצעירים, מספיקות?
 
"תתפלא אבל עשר דקות על הבמה כמוהן כמו צילום רנטגן איכותי. אתה יכול ללמוד  הרבה מאוד באותן עשר דקות. תראה יש לנו כמה בוגרי 'פסנתר לתמיד' שכבר מוכרים כמו תומר גבירצמן או דניאל ניימן שעבר לאורך השנים את כל ארבע קבוצות הגיל כאן באשדוד".

huge_daniel.jpg
דניאל ניימן, זוכה התחרות ב-2014. פסנתר לתמיד (צילום: לירון מולדובן)
  
 
ולאן מכאן?
 
"המצב כיום הוא שלמעשה יש לנו תשתית לתחרות בינלאומית. המנגנון של מקום, צוות שופטים, אולם מצוין במרכז מונארט לקונצרטים הקאמריים ואולם גדול  למופעים תזמורתיים. הפניות אלינו כיום מגיעות מכל העולם. ברגע שאנחנו  מעלים לאינטרנט את 'פסנתר לתמיד' הבא, הביקוש הבינלאומי מתחיל.

"אשדוד  לדעתי כבר ערוכה, הניסיון ישנו. יש גם קשר האמיץ עם תחרות רובינשטיין, מנהלת התחרות עדית צבי היא יו"ר חבר השופטים כאן ואת קונצרט הסיום, שישודר ב'קול המוזיקה' תנחה שירה גרא שמנחה את תחרות רובינשטיין. הכח הארגוני ישנו.   מקווה שמסגרת בינלאומית תימצא באשדוד".     

 

"פסנתר לתמיד" תתקיים בתאריכים 10-9, 14-13 בדצמבר 2015, בין השעות 20:00-09:00 במרכז מונארט  באשדוד.  טקס הסיום, חלוקת הפרסים וקונצרט הזוכים יתקיים ביום רביעי, 16 בדצמבר, 18:00 בהנחיית שירה גרא,  באולם המופעים של מרכז מונארט לאמנויות. הכניסה חופשית!! טל' לפרטים: 08-8545135/9.


למועדי מופעים >

07/12/2015   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע