סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ביקורת
 
מאת: נחום מוכיח עולים השבוע: "אגדת חורבן" ועוד
 

 
 
יצירתו של גידי דר היא אפוס קולנועי יפה ואקטואלי להכאיב, נבות פפושדו עושה אקשן אמריקאי מרתק, אנה זק וחברים בסרט נעורים מקסים, קריסטין סקוט תומאס בפיל-גוד מוצלח, לברון ג'יימס והלוני-טונס מרתיחים את הקיץ ועוד סרטים


"אגדת חורבן" (ישראל 2021)
דרמה/ הנפשה. סרטו של גידי דר. סיפור המרד היהודי באימפריה הרומית, שהפך למלחמת אחים והסתיים בחורבן בית המקדש השני. הסרט מורכב מיותר מ-1500 ציורים וגיבורו הוא בן בטיח (קולו של שולי רנד) – דמות שמקורותיה באגדות החורבן שבתלמוד - בחור נעים הליכות הקשור לאמו (ריטה שוקרון). כאשר נוצרת מתיחות בין היהודים והשלטון הרומי, מנסה המלכה ברניקי (יעל אבקסיס) לפייס את נציגי גייסות השלטון הרומי אלא ששמעון בר גיורא (עמוס תמם) שש אלי קרב ומתחיל להנהיג מרד כנגד הרומאים. חלק גדול מהעם ומנהיגיו הרוחניים, בהם הכהן הגדול יהושע בן גמלא (זאב רווח), רבן יוחנן בן זכאי (מוני מושונוב), אחות אמו של בן בטיח, ויוחנן מגוש חלב (יגאל נאור) הם קולות מתונים שלא מצדדים בעימות חזיתי עם השליטים הרומאים. אבל בר גיורא מצליח לפתות את בן בטיח להצטרף למורדים, והעימות בין הכוחות המנוגדים בעם - ושל המורדים הקנאים עם השלטון הרומי – לא עומד להסתיים טוב. 93 דקות.

סרטו של גידי דר ("האושפיזין", "אדי קינג") הוא אפוס קולנועי יפה ומורכב. יותר מ-1500 ציורים של האמנים דוד פולונסקי ומיכאל פאוסט ("ואלס עם באשיר") בונים את הנרטיב הוויזואלי המהפנט של הסרט, תוך עבודת סאונד תואמת ומוזיקה נהדרת שהלחינו אסף תלמודי ויונתן אלבלק. תוסיפו לכך את קולותיהם של שולי רנד, זאב רווח, מוני מושונוב, עמוס תמם, יעל אבקסיס ויגאל נאור, ותקבלו יצירה בעלת רבדים רבים. "אגדת חורבן" מביא לקולנוע את אחד הסיפורים הגדולים בהיסטוריה של עמנו - זה של המרד היהודי באימפריה הרומית, שהדרדר למלחמת אחים והוביל לחורבן בית המקדש השני. השימוש בציורים מרהיבים ועתירי דמיון מספק ערך מוסף מיוחד ליצירה, ומאפשר לצופה להיכנס לתקופה של לפני קרוב לאלפיים שנה, ולחוות בצורה גרפית את המאורעות שהובילו לחורבן הבית השני. ולכך מצטרף כמובן ההיבט האלגורי המתבקש שהופך את הפרויקט לאקטואלי ורלוונטי להחריד. מטבעות הלשון מלחמת אחים, קיצונים מול מתונים, קנאות ושנאת חינם, עולות בסרט בין אם במפורש ובין אם בין השורות, ומתכתבות בדיוק מכאיב עם המקום שבו המדינה שלנו נמצאת כאן ועכשיו. וזו גם חוליה נוספת בשיתוף פעולה מתמשך, פורה מאוד, בין דר ורנד. הוא החל עוד בסרטו הקצר של דר "המשורר", אליו ליהק את רנד, שעבר איתו ל"אדי קינג", "האושפיזין" וכאן הוא כאמור אחראי יחד איתו לכתיבת התסריט ומגלם בקולו את בן בטיח.

 
אגדת חורבן, באדיבות סרטי נחשון

   


דירוג: **** וחצי

למועדי הקרנות

"מילקשייק אבק שריפה" (ארה"ב 2021)
מתח-אקשן. סרטו של נבות פפושדו. סם (קארן גילאן) הייתה רק בת 12 כשאמה סקרלט (לנה הידי), מתנקשת מקצועית מיומנת, נאלצה לנטוש אותה, לרדת למחתרת ולהיעלם. 15 שנים מאוחר יותר, סם עצמה היא ציידת ראשים העובדת עבור "הפירמה", החברה בה עבדה אמה. היא משתמשת בכישוריה יוצאי הדופן כדי לטפל בתיקים הכי מסוכנים של "הפירמה", לה היא נאמנה בצורה עיוורת. באחת הפעמים שבה סם נשלחת למשימת חיסול שגרתית, היא נקלעת לקונפליקט אישי מוסרי ותיאלץ לבחור בין נאמנותה לחברה שגידלה אותה, ובין הצלת חייה של אמילי (קלואי קולמן), ילדה בת שמונה. לאחר שקיבלה החלטה גורלית היא נמצאת במנוסה, וכדי שהיא והילדה ישרדו היא חוברת מחדש לאמה ויחד הן מגיעות לצוות "הספרניות" (מישל יאו, אנג'לה באסט וקרלה גוג'ינו), נשים לוחמות שעבדו עם האם. המשימה שלהן לא פשוטה: יהיה עליהן לעמוד בפני "הפירמה" וצבא המתנקשים הרצחניים שלה ולנסות לחסלם בטרם יחוסלו הן. 114 דקות.

נבות פפושדו בסרט אמריקאי ראשון. הכרנו אותו מצמד סרטי האימה "כלבת" ו"מי מפחד מהזאב הרע", אותם ביים יחד עם אהרון קשלס, החתום ב"מילקשייק אבק שרפה" כמפיק בפועל. פפושדו, שכתב את התסריט עם אהוד ליבסקי יצר סרט מסוגנן ומביים בכישרון סרט אקשן מרתק, עם לא מעט הומור ואתנחתות קומיות. ניכר שזוהי גם מחווה לז'אנר האקשן בכלל ("ג'ון וויק" ודומיו), לקולנוע של טרנטינו ( בעיקר "להרוג את ביל") ולסרטי אקשן נשיים כמו "אושן 8", "המלאכיות של צ'רלי" ועוד. אמנם הוא מאמץ טכניקות קלישאיות כמו סצנות סלואו-מושן, חילופי יריות וקרבות סכינים בלתי נגמרים וכוריאוגרפיות אקרובטיות של אמנויות לחימה, אבל לזכותו ייאמר שהוא עושה זאת מצוין וגם אם מזהים כאן ציטוטים מאחרים, זה עובד יפה. ייתכן שזו התחלה של שפה בה ישתמשו, ואולי אף ישכללו, הוא ושותפו קשלס גם בסרטיהם הבאים, בארץ או בארה"ב.

 
מילקשייק אבק שריפה, תמונת יחסי ציבור

   


דירוג: ****
  

למועדי הקרנות    

"הרפסודה" (ישראל 2021)
הרפתקאות/ נוער. סרטו של עודד רז. אמו המנוחה של עידו (עומר דהן) הייתה פעילה במועדון הימייה בשכונה חיפאית ליד הים. אביו, ראובן (קובי מאור), מנסה למלא גם את מקומה בחיי בנם. עידו וחבריו, ארז (עידן שקרוקה) ויוני (כרמל שחף) הם אוהדים מושבעים של מכבי חיפה ומשתוקקים לצפות במשחקה הביתי נגד ליברפול במסגרת ליגת האלופות האירופית. אלא שבגלל המתיחות הביטחונית בישראל בתקופה זו, המשחק מועבר לקפריסין. לאחר שיקולי בעד ונגד מחליטים השלושה לבנות רפסודה בהשראת קון טיקי, ולשוט איתה לאי השכן. אך בעוד יוני חושש מההפלגה, מלכת הכיתה היפהפייה סשה (אנה זק), בלוגרית אופנה מצליחה שעידו מת עליה, מסתקרנת מתכניתם של הבנים ומבקשת להצטרף ולתעד בווידאו את מסעם. עם אולה שור סלקטר. 90 דקות.

זהו לכאורה סרט נעורים המיועד לתיכוניסטים מתבגרים ו"לכל המשפחה", אבל מדובר ביצירה קטנה ומקסימה שכל אחד יוכל לדעתי ליהנות ממנה. התסריט (של דניאל קוץ) והבימוי (של עודד רז, כאמור) אינטליגנטיים, והצעירים עומר דהן, עידן שקרוקה, כרמל שחף ואנה זק עושים עבודה מצוינת. משחקם טבעי ואותנטי. הלוקיישנים - ובעיקר הסצנות המתרחשות בים, שצולמו במלטה – אפקטיביים לחלוטין ועושים את העבודה. סיפור העלילה מתכתב עם משאלת לב כמוסה של כל אוהד שרוף צעיר של קבוצת כדורגל: לעשות הכל, ויהי מה, כדי להגיע למשחק חשוב של קבוצתו במסגרת מוקדמות ליגת האלופות (במקרה זה של מכבי חיפה נגד ליברפול, באצטדיון בקפריסין). בזמנים שבהם שררה בארץ מתיחות ביטחונית (וזוהי גם הסיטואציה בסרט), משחקי קבוצות שהעפילו לטורניר אכן הועתקו לקפריסין. הבמאי רז חתום בין היתר על סרט הנעורים "גאליס – המסע לאסטרה" ועל אחת ההצלחות הגדולות של הקולנוע הישראלי בעשור האחרון, "מכתוב". גם כאן הוא מוכיח את מיומנויותיו ואת הוורסטיליות שלו. 90 דקות.

 
הרפסודה, צילום: Stefan-Varga, תמונה באדיבות סרטי יונייטד קינג

   


דירוג:
****
        

למועדי הקרנות    

"נשים בחזית" (אנגליה 2019)
דרמה. סרטו של פיטר קטאנו. חבורת נשים בריטיות מתגוררת בבסיס צבאי בגפן, בעוד בעליהן, אנשי צבא, לוחמים באפגניסטן. אחת הפעילות והנמרצות שבהן, קייט (קריסטין סקוט תומאס), מנסה לארגן את נשות הלוחמים לחוגים ולפעילות, כדי להפיג את בדידותן ואת הצורך שלהן להמתין לטלפון מהבעל שבחזית הלחימה. הן הוגות הקמת מקהלת נשים שתשיר א-קאפלה קאברים לשירים שונים. חברתה של קייט, ליסה (שרון הורגן), לא כל כך מתלהבת מהרעיון כי הוא לא עושה בשבילה את העבודה, אבל בסופו של דבר החבורה מתגבשת, תחילה עם זיופים ושירה בסולמות הלא נכונים, אך אט אט נוצרת הרמוניה מקסימה. המפקדים בבסיס, שלא יכולים כבר להתעלם מהתופעה, מדווחים עליה לתקשורת ומקהלת "נשות החיילים" מוזמנת להופעה באחד מערוצי הטלוויזיה המובילים באנגליה והופכת לסנסציה. כעת גם לגברים שלהן יש במה להתגאות. עם ג'ייסון פלמינג, גרג ווייס, אמה לוונדס. 112 דקות.

הבמאי פיטר קטאנו חתום על הקומדיה המצליחה "ללכת עד הסוף" (1997), שהייתה מועמדת לאוסקר. גם כאן הוא משלב אלמנטים קומיים בדרמה המוזיקלית הזו, המבוססת על תופעה אמיתית, לא מקרה קונקרטי אחד אלא מקהלות נשים רבות של אנשי צבא שקמו כדי למצוא עיסוק שיוכלו להשקיע בו את עצמן בעוד הגברים שלהן בתפקיד. הסרט כתוב היטב ומבוצע באופן רגיש ואותנטי. קריסטין סקוט תומאס מצוינת כהרגלה, וכשהיא מובילה את חבורת הנשים שסביבה והופכת אותן מחובבניות חלטוריסטיות לזמרות מקצועיות, פחות או יותר, הסרט מצליח לגעת, לרגש ולהוכיח שוב את האנרגיות והכישרונות הטמונים בעוצמה הנשית. התסריט קצת קלישאי והמוצר בכללו הוא מיינסטרימי, פיל-גוד מובי תמים למדי ונטול יומרות אמנותיות. אבל אין בכך כל רע כל עוד הוא מספק ריגושים ורגעי הנאה, ויש כאן לא מעט כאלה.

 
נשים בחזית, תמונה באדיבות סרטי יונייטד

   


דירוג: ****
 

למועדי הקרנות    

              
"ספייס ג'אם: אגדה חדשה" (ארה"ב 2021)

הרפתקאות/ ילדים. סרטו של מלקולם די. לי. אחרי הסרט הראשון והמצליח מאוד מ-1996 בכיכובו של מייקל ג'ורדן, מגיע סוג של סרט המשך בו תופס לברון ג'יימס את מקום ג'ורדן. בזמן שהם מטיילים באולפני האחים וורנר, כוכב ה-NBA לברון ג'יימס ובנו דום נקלעים לעולם המאוכלס על ידי כל הדמויות והסיפורים של האחים וורנר, אלא שעליהם שולט אל ג'י (דון צ'ידל), נבל ערמומי וזומם, החוטף את בנו של לברון. בעזרת באגס באני יוצא לברון אל העולם הדמיוני של הלוני טונס, על מנת להציל את בנו הלכוד. כדי לחזור הביתה יהיה על לברון והמצוירים לחשוף את התוכנית של אל ג'י ולנצח במשחק כדורסל נגד גרסאות דיגיטליות וחזקות של השחקנים המעולים של ליגת ה-NBA וליגת ה-WNBA בזמן שכל העולם צופה במשחק. עם כריס דיוויס, סוניקווה מרטין-גרין, סדריק ג'ו, סאייר רייט, הארפר לייגי אלכסנדר. 120 דקות.


ספייס ג'אם 2: אגדה חדשה, תמונת יחסי ציבור

   

למועדי הקרנות     

"אסקייפ רום – השלב הבא" (ארה"ב 2021)
מתח-אימה. סרטו של אדם רוביטל. המשכון לסרט מ-2019. זואי (טיילור ראסל) סובלת מפחד טיסה ומנסה להיעזר בפסיכולוגית כדי להתגבר עליו. היא קולטת שעליה להביס תחילה את "מינוס". זואי פוגשת את בן (לוגן מילר), והשניים מחליטים לנסוע לניו יורק על מנת לאתר את מיקומו של "מינוס". בניו יורק מאתרים השניים קואורדינטות בהן הארגון ממוקם לכאורה, אך מוצאים במקום זאת בניין נטוש, שם הם נתקלים בהומלס שגונב את שעון הכיס של אמה של זואי ונמלט. בן וזואי רודפים אחריו לרכבת התחתית, אך הוא מצליח להתחמק מהם ומשאיר אותם תקועים ברכבת. כשהרכבת עוזבת את התחנה מבחינה זואי שהקרון שלהם מתנתק משאר הרכבת ומועבר למסלול אחר. לבסוף הרכבת עוצרת בתחנה נטושה והם מבינים שלא רק שהם נמצאים בעוד אחד מחדרי הבריחה של "מינוס", אלא שארבעת הנוסעים האחרים הנמצאים איתם שיחקו גם הם בעבר. את החוויה הטראומטית הקודמת הם שרדו. האם יצליחו בכך גם הפעם? 88 דקות. 


  אסקייפ רום: השלב הבא, תמונה באדיבות פורום פילם


  


 למועדי הקרנות   

 



14/07/2021   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע