סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ביקורת
 
מאת: נחום מוכיח עולים השבוע: "ג'אנגל קרוז" ועוד
 

 
 
אמילי בלאנט חורשת את האמזונס, "מורטל קומבט" למעריצי הז'אנר ולילי-רוז דפ ב"נוסעים"


"ג'אנגל קרוז" (ארה"ב 2021)
הרפתקאות. סרטו של חאומה קולייט-סרה, המבוסס על אטרקציה למבקרי הפארקים של דיסני. העלילה מתרחשת בשנות ה-30 של המאה ה-20. לאחר שהייתה מעורבת במרדף אחר שורש עץ נדיר, חוקרת צמחי המרפא ד"ר לילי יופטון (אמילי בלאנט) יוצאת מלונדון כשמגמת פניה ג'ונגל האמזונס, שם תנסה לאתר עץ בעל סגולות ריפוי ייחודיות. היא מגייסת את שירותיו של רב החובל פרנק וולף (דוויין ג'ונסון) על מנת שישיט אותה במסעה במורד הנהר בספינתו הרעועה אך הנאמנה "לה קילה". למשימה מצטרף גם אחיה של לילי, מקגרגור (ג'ק ווייטהול). לילי נחושה למצוא בג'ונגל את העץ שעשוי לשנות את עתיד הרפואה, אך בעת מסעם ייתקלו השלושה בסכנות מרובות ובכוחות על טבעיים הממתינים להם לאורך יער הגשם שיופיו עלול להטעות. כאשר נחשפים אט אט הסודות הקשורים בעץ הפלא, הסיכון שלקחו על עצמם לילי ופרנק בהפלגה האמיצה וההרפתקנית שלהם ישפיע על גורלם. יתברר כי גם גורל האנושות מונח כאן על כף המאזניים. עם פול ג'יאמטי, אדגר רמירז, ג'סי פלמונס. 127 דקות.

לבמאי הספרדי חאומה קולייט-סרה יש קבלות על בימוי סרטים בעיקר בז'אנרים אימה ("בית השעווה", "היתומה") ואקשן ("נון סטופ", "מרדף לילי"). כאן הוא נכנס לזירת ההרפתקאות/ לכל המשפחה, אבל בהיותו במאי טכני שלא בדיוק הצלחתי לאתר בסרטיו אמירות כלשהן, הוא מדלג גם מעל המשוכה הזו, אבל בלי לומר דבר. כלומר, לראשונה הוא מביים סרט עם כמה וכמה קומיק-רליפים, ואולי זה סוג של שדרוג מבחינתו, אבל זה הכל. האקשן שלו מודולרי למדי, וסצנות הפעולה מסחררות עד כדי כאב ראש לפעמים. בסך הכל קולייט-סרה מיישר קו עם מתקני השעשועים של דיסני ש"ג'אנגל קרוז" הוא אטרקציה בולטת בהם וסביר להניח שקהל צעיר יתחבר אליו. אמילי בלאנט היא בהחלט שחקנית מובילה בעל נוכחות, וגם בשטותון כזה לא מפשלת. דה רוק קצת משנה כאן פאזה: הוא על תקן הבריון המרוכך, ששובר את השיניים כל פעם שהוא צריך לפלוט בדיחה. מאחר שבז'אנר ההרפתקאות עסקינן - לי הייתה ציפייה לפגוש סרט ששואף לקליבר של אחד מפרקי "אינדיאנה ג'ונס" או לפחות ל"בעקבות האוצר הרומנטי". למרבה הצער הוא ממש לא בכיוון.


ג'אנגל קרוז, תמונת יחסי ציבור

דירוג: ***     

למועדי הקרנות

"ספיריט: לחופש נולד" (ארה"ב 2021)
אנימציה. סרטם של איליין בוגאן ואניו טורסן. במשפחת פרסקוט אף פעם לא מרימים ידיים, אבל כאשר סבה של לאקי מחליט להתמודד על משרת המושל, לאקי ודודתה חייבות לשוב לבית אביה שבעיירה מרוחקת, סטייל המערב הפרוע. לאקי (קולה של איזבלה מרסד) מתיידדת עם שתי צעירות מקומיות ומתוודעת לתחביב של הגברים להשתלט בכוח על הסוסים שבאורוותיהם, עד שיהפכו לכנועים. ללאקי יש משיכה לסוסים ומתברר כי אמה המנוחה הייתה רוכבת להטוטנית מיומנת שנהרגה בתאונת רכיבה. לאקי מנסה להתקרב לסוס פראי יפהפה שקשה מאוד להשתלט ולרכב עליו והוא מסרב להיענות לה. היא קוראת לו ספיריט, מאכילה אותו מרחוק בתפוחים ומקווה שמתישהו יפסיק להיות חשדן כלפיה. בסוף זה קורה, אבל תוך כדי האידיליה מתברר שחבורה של גנבי סוסים זוממים על עדר הסוסים הלא מאולפים שבאזור, שספיריט בראשם. הם לוכדים אותם ומעלים אותם על רכבת, ולאקי לא מצליחה למנוע גם את לכידתו של ספיריט. היא מזעיקה את שתי חברותיה והשלוש מתחילות לנהל מרדף אחר הרכבת. הן יודעות שבסוף קו הרכבת שודדי הסוסים מתכוונים להעלותם על ספינה כדי למכרם, ואז לא ישיגו אותם וכבר לא יוכלו להצילם. 88 דקות.


בתחרות בין ענקיות האנימציה הממוחשבת, דיסני/פיקסאר זכו בהובלה כבר מזמן אבל "ספיריט: לחופש נולד" היא חוליה מוצלחת נוספת של היריבה דרימוורקס, שבעבר הביאה לנו קלאסיקות כמו "נסיך מצרים", "עבודת נמלים", "שרק", "כוורת בסרט" ועוד. זה פחות סרט המשך ל"סוס פרא" (2002) ממשפחת "ספיריט" שהיה מועמד לאוסקר, ויותר יצירת קולנוע המבוססת על הסדרה המקורית המצליחה ששודרה ב"נטפליקס". מעבר להנפשה היפהפייה והמרגשת, מה שעושה כאן את העבודה הוא הסיפור בעל המוטיבים ההומניים, אהבת בעלי החיים והקשר בינם ובין בני האדם. להערכתי, ילדים יאהבו את הסרט בגרסתו המדובבת ואלה המבוגרים יותר, הקוראים כתוביות תרגום ומאזינים לשפת המקור, ייהנו בין היתר מקולותיהם של ג'וליאן מור, על תקן קורה דודתה של לאקי, וג'ייק ג'ילנהול כאביה ג'ים.

לחופש נולד, תמונת יחסי ציבור

דירוג: *** וחצי       

למועדי הקרנות

"מורטל קומבט" (ארה"ב 2021)
אקשן. סרטו של סיימון מקווייד מבוסס, כמו שני קודמיו שיצאו בשנות ה-90, על דמויות משחק המחשב הפופולרי ששמו כשם הסרט. במאה ה-17 ביפן, מתנקשי נינג'ה משבט הלין קווי רוצחים את בני שבט השיראי ריו, בהם אשתו ובנו של הלוחם הנזו הסאשי (הירויוקי סנאדה). בפעולת נקם מצליח הנזו להרוג את כל מתנקשי הלין קווי בעזרת צלצל הקונאי שלו, אך לבסוף מחוסל על ידי בי-האן (ג'ו טסלים) הידוע בכינויו סאב זירו, ונשלח לממלכת העולם התחתון כאל-מת. אל הברק והרעם ריידן מופיע כדי להציל את בתו התינוקת של הסאשי ולוקח אותה למקום מבטחים. מתאבק ה-MMA קול יאנג (לואיס טאן) מתפרנס מהיאבקות, אך לא מודע למורשת שלו, לייחוסו או לסיבה שלשמה קיסר העולם החיצון שאנג טסונג שלח את הלוחם הטוב ביותר שלו, סאב זירו, לרדוף אחריו. קול חושש לחייו ומחפש אחר סוניה בלייד (ג'סיקה מקנמה), אליה שלח אותו ג'קס (מיכד ברוקס), מייג'ור הכוחות המיוחדים, בעל קעקוע הדרקון שיש גם לקול. עד מהרה מוצא יאנג את עצמו במקדש של לורד ריידן (טדאנובו אסאנו), אל בכיר ומגן ממלכת הארץ, שנותן מקלט לאלה הנושאים את הסימן. שם מתאמן קול עם הלוחמים לו קאנג (לודי לין), קונג לאו (מקס הואנג) ושכיר החרב קיינו (ג'וש לוסון). הוא מכין עצמו למאבק, יחד עם אלופי הארץ הגדולים בלוחמי ממלכת העולם החיצון, בקרב גורלי על גורל ממלכת הארץ. 110 דקות.

   

אין לי שום כוונה לנסות לשכנע את מעריצי משחק המחשב האגרסיבי שעל הפרנצ'ייז שלו הוא מבוסס שלא לצפות בסרט הזה. למעט העובדה שכל השחקנים לא ממש מוכרים ולמרות שאין כאן ולו נציגות אחת קצת יותר בכירה, הסרט מופק, מושקע ועשוי במקצועיות, כולל האפקטים המיוחדים התואמים. חובבי משחק המחשב בפרט ואלה הנהנים לראות אקשן וקרבות אמנויות לחימה מסחררים בעלי כוריאוגרפיות עתירות דמיון, בוודאי לא יתאכזבו מ"מורטל קומבט".

מורטל קומבט, תמונת יחסי ציבור

דירוג: ***     

למועדי הקרנות


"הנוסעים" (ארה"ב 2021)
בדיוני. סרטו של ניל ברגר. כשהמין האנושי עומד בפני סכנת הכחדה, קבוצת בחורים ובחורות שנולדו מהפריות מבחנה וכבר לא הכירו את הוריהם, נשלחת לאכלס כוכב מרוחק. איתם נשלח מבוגר אחראי, ריצ'רד (קולין פארל), איש "העולם הקודם", שתפקידו לדאוג לכך שהמשימה תתנהל כפי שתוכננה. במהלך המסע מגלים כמה מחברי הקבוצה, בהם כריסטופר (טיי שרידן), זאק (פין וייטהד) וסלה (לילי-רוז דפ) עובדות שניסו להסתיר מהם בנוגע למשימה. למשל, שהם שותים נוזל כחול המדכא את היצרים שלהם, וזאת על מנת שהדור האנושי הבא ייוולד בהפריות מתוכננות ומחושבות ולא כתוצאה של קיום יחסי מין. התגלית מטלטלת את הצעירים והצעירות והם מתחילים לפקפק בכל הערכים שעליהם חונכו. עם הספק עולים בהם לראשונה גם יצרים של תשוקה, פחד ותאווה לכוח ולשליטה, והמשימה שלהם מקבלת תפנית חדה. 108 דקות.


סרטו הטוב ביותר עד כה של ניל בורגר היה לטעמי "אמן האשליות", אם כי גם "בני המזל" ו"ללא גבולות" היו סבירים. סרטי הקולנוע הבאים שלו, "מפוצלים" והגרסה האמריקנית ל"מחוברים לחיים" היו בעיניי כבר הרבה פחות טובים. "הנוסעים", שברגר גם אחראי לתסריטו, מרגיש בעיקר כמו שימוש בחומרים ממוחזרים מסרטי חלל למיניהם. הוא אמור כנראה לקרב את הנוער לז'אנר המד"ב, אבל זה מרגיש בעיקר כמו "בעל זבוב" בחלל. ברגע שמכניסים חבורה של בחורות ובחורים צעירים לבועה או לקפסולה מבודדת, פורצים מתוכם כל היצרים הקמאיים ונבנית חברה מעוותת נטולת ערכים ובעלת תכונות של אלימות, אכזריות וחוסר אנושיות. וכאמור, בסרט, או בספר, הזה כבר היינו. העשייה הקולנועית קורקטית למדי, אבל חסרת כל ערך מוסף. לפחות ניתן ליהנות מזיו פניה של לילי-רוז דפ, בתם של ונסה פאראדי וג'וני דפ. 

הנוסעים, באדיבות סרטי יונייטד קינג

דירוג: ***     

למועדי הקרנות

"האביר הירוק" (ארה"ב 2021)
דרמה. סרטו של דיוויד לאורי. סר גאווין (דב פאטל), אחיינו העקשן והפזיז של המלך ארתור, יוצא למסע מסוכן בו יידרש להתעמת עם האביר הירוק הידוע לשמצה, יצור ענק בעל עור אזמרגד המעמיד בני אדם במבחן. עם אליסיה וויקנדר, ג'ואל אדגרטון. 129 דקות.


האביר הירוק, תמונה באדיבות פורום פילם

למועדי הקרנות

"בקצב הג'ונגל" (ארה"ב 2020)
אנימציה. החיות בג'ונגל הקצב חושבות שזה דבר נפלא שחייזר נוחת בג'ונגל ומעניק להן את יכולת הדיבור. כאשר הן מגלות שהחייזר נשלח כדי לכבוש את מרחב המחיה שלהן, באופן מפתיע החיות חושבות שגם זה דבר נפלא. הסיפור על חברות מענגת וכיפית וקבלת האחר – יתגלו כמעוררות אשליה מסוכנת כאשר יתברר מי באמת כובש את מי. 90 דקות.

 


בקצב הג'ונגל, תמונת יחסי ציבור

למועדי הקרנות   



28/07/2021   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע