סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קולנוע
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ריאיון
 
מאת: יוסי שיפמן קרולין בונה מרימה מסך
 

 
 
הפסטיבל כולל 13 סרטים, צילומים של הפקות מחזות זמר, בלטים, אופרות וגם פורטרטים של אמנים - בחלקם חדשים שצולמו ונערכו זמן קצר לפני הקורונה. הפקות הבמה הן מסנט פטרבורג, לונדון וניו יורק."
יוזמת פסטיבל "אמנות על המסך" הופכת מחזות זמר, מופעי בלט, אופרה ודוקו על אמנים לחמישה ימים של חוויה קולנועית איכותית במוזיאון תל אביב. וגם המלצות חמות על סרטים של יוסי שיפמן


הפקות מרחבי העולם

"הרעיון המקורי לא השתנה", אומרת קרולין בּוֹנֶה, יוזמת ומנהלת פסטיבל אמנות על המסך – שלל אירועי מחול, מחזות זמר, מוזיקה ואמנות מרחבי העולם שיוקרנו השבוע על המסך הגדול באולמות מוזיאון תל אביב. "הפסטיבל נולד לפני שנתיים, ב-2019, וההקרנות הראשונות התקיימו בסינמטק תל אביב. אחר כך פרצה הקורונה וכעת לאחר הפסקה של שנה, אנחנו חוזרים".  
 
בונה מלהטטת בעסקי הקולנוע כבר שנים רבות. "אני בארץ כבר 30 שנה", היא מציינת במבטא צרפתי מובהק, "אבל דיבור ממושך בעברית מעייף אותי. כשזה יקרה, אעבור לאנגלית או צרפתית", היא מזהירה אותי בפתח השיחה, ואחרי כ-20 דקות האיום אכן מתממש. "בשנים 1998-1993 עבדתי בשגרירות צרפת בתל אביב, וגם אז הקולנוע היה עיסוקי המרכזי. כשלוש שנים אחר כך הקמתי את חברת 'עדן סינמה', שהביאה סרטים בעיקר מצרפת ועסקה בהפקת פסטיבלים.
 
ו"אמנות על המסך" ממשיך את הקו הזה?
 
"זה פסטיבל צעיר, הוא מתקיים בסך הכל בפעם השנייה וגם בפעם הזאת הוא נשאר נאמן לקו המחשבה המקורי - להביא סרטים של מופעים מחו"ל, מרחבי אירופה, מופעים שהקהל לא יראה על הבמות בישראל. כבר בפסטיבל הראשון חרגנו מעט מן המתכונת של מופעים בלבד ושילבנו גם סרטים דוקומנטריים. זה קורה גם הפעם. חשוב לי להדגיש שלא מדובר רק בצפייה עצמה, אלא בצפייה בתנאים משופרים: רזולוציה גבוהה על מסך גדול". 
 
הפסטיבל החדש הוא הגשמת תכנית ותיקה של בונה. בעבר יזמה וארגנה את פסטיבל הקולנוע הצרפתי ואת פסטיבל הקומדיות הצרפתיות "או לה לה", אך הרעיון שתעסוק לא רק ביבוא ובהפצה אלא תהיה אחראית גם לתכנים, יקרום עור וגידים השבוע. פסטיבל אמנות על המסך יביא לישראל במרוכז הקרנות של מופעים וסרטים על אמנות כפי שטרם נראו על הבמות בישראל. 


"התלבטתי, והחלטתי ללכת על זה" 
 

הקורונה לא גרמה לך להסס, לחשוב מחדש?
 
"כן, בגלל הקורונה חשבנו להעביר את כל הפסטיבל לפורמט של VOD, אבל בסוף זה קורה באמת באולמות. היתרון לדעתי ברור: לראות את  'קינקי בוטס' ואת 42nd street על מסך גדול, ברזולוציה שתקנה תחושה של צפייה אמיתית במופע כשאיכות הסרטים היא הגבוהה ביותר, זו חוויה מרשימה. הניסיון שלנו מלפני שנתיים הראה שיש בהחלט מקום לפסטיבל כזה. אז למשל, הייתה הקרנה מאוד מוצלחת של 'המופע האחרון של ז'אק ברל'. קיבלתי חיזוק גם מההצלחה של סדרת 'אופרה על המסך' באולמות הקולנוע".
 
מה בעניין עלות הצפייה לקהל?
 
"המחיר לכרטיס אמנם גבוה יותר ממחיר כרטיס קולנוע, אבל הוא עדיין ותמיד נמוך הרבה יותר ממחיר כרטיס למופע כמו זה באולמות או אפילו כרטיס להצגת תיאטרון. גם במהדורה הקודמת וגם הפעם השתדלתי לבחור דברים שהסיכויים שמישהו צפה בהם קודם לכן קטן, וכמובן השתדלתי להביא הפקות חדשות".
     
את הסרטים את בוחרת לבד? 
 
"הבחירה הראשונה היא שלי, ואחר כך אני מתייעצת עם שאולי בסקינד. את שאולי ואת טעמו בסרטים ובמופעים אני מכירה מאז שעבדתי בשגרירות והוא משמש לי יועץ ובדרכו גם שותף".
 
כמה סרטים יהיו בפסטיבל הקרוב?
 
"13 סרטים, צילומים של הפקות מחזות זמר, בלטים, אופרות וגם פורטרטים של אמנים - בחלקם חדשים שצולמו ונערכו זמן קצר לפני הקורונה. הפקות הבמה הן מסנט פטרבורג, לונדון, ניו יורק וסרטים שנוצרו בשנים האחרונות לאחר שהתגלה תיעוד על יוצרים כמו הציירים פרידה קאלו, פול גוגן, אגון שילה וגוסטב קלימט וסרט חדש על המלחין, המשורר והזמר האיטלקי פאולו קונטה".  

לאחר צפייה בחלק מן הסרטים שיוקרנו בפסטיבל, קבלו מספר המלצות: 
 

קרוליין בונה, צילום:  Alma Boneh


קינקי בּוּטס - מתנה חייכנית
 
"קינקי בּוּטס", המחזמר האנגלי שנוצר בעקבות סרט באותו שם, מספר על מנהל מפעל נעליים בעיר מעמד פועלים מובהקת בצפון אנגליה. המפעל עומד להיסגר כי אין קונים לסחורה שהוא מייצר ואז מגיעה למקום דראג קווין מצליחה. השילוב הבלתי מתקבל על הדעת לכאורה בין שמרנות "לייבורית" אנגלית לדראג קווין לא רק מחזיר את החיים למפעל ולעיירה, אלא כובש את מקומו בזירה הקשה של עולם הנעליים - למען הדיוק המגפיים - בתצוגה השנתית במילנו. אהבתי את הסרט החם והאנושי וגם את הנוסח הבימתי שראיתי בלונדון לפני יותר משלוש שנים. הסרט בפסטיבל הוא מתנה חייכנית לימים החמים והטעונים כאן.    

קינקי בוטס
 

קינקי בוטס, תמונת יחסי ציבור


המלך ואני - להיטים מתוקים מדבש
 
"המלך ואני" הוא קלאסיקה אמריקאית, או אם תרצו יהודית-אמריקאית, של היוצרים שחיברו גם את "אוקלהומה", "דרום פסיפיק" ו"צלילי המוזיקה" - התמלילן אוסקר המרשטיין וריצ'רד צ'רלס רוג'רס (שם שאביו אימץ במקום רוגז'ינסקי, המסגיר מיד את מוצאו היהודי-פולני). המחזמר הוא עיבוד של הספר האוטוביוגרפי "אנה ומלך סיאם" שבו מגוללת אלמנה מאנגליה את הרפתקאותיה כמי שהגיעה לבנגנקוק ללמד את ילדים של המלך המקומי אנגלית. הסיפור מתמקד במאבקה של המורה מול המלך ה"כל יכול" בארצו לממש את הסכם העבודה שלה איתו, בטכניקה שבאמצעותה היא מלמדת את הנסיכים הסיאמיים אנגלית ובעיקר, כמו ב"דרום פסיפיק", בעימות בין תרבות המערב לתרבות המזרח. אבל כשאת המחזמר מחברים שני יהודים אמריקאיים ממוצא מזרח אירופי למה אפשר לצפות?   לסדרת להיטים מוכרים ומתוקים מדבש, כמו "הנרקוד?", שיר הלכת המלכותי של הילדים הסיאמיים, "אוהבים צעירים" (שקיים במרשתת אפילו בביצוע של עפרה חזה) ו"אני שורק נעימה עליזה" (I whistle a happy tune).   

  המלך ואני


המלך ואני, צילום: מת'יו מרפי

 
פאולו קונטה - חם ונוגע
 
הסרט שעשה לי את זה באמת הוא "פָּאוּלוֹ קוֹנטֶה", סרט חדש שצולם ערב הסגרים הראשונים - חם ונוגע ממש כמו האיש עצמו. קונטה הוא מחבר מילים, מנגינות, פסנתרן וזמר שה"אין-קול" הצרוד והעשן שלו סוחף הרבה יותר מקולותיהם המהוקצעים של זמרים מקצועיים. הסרט מגולל את סיפור חייו - עבודתו כעורך דין ביום וזמר בערב, הופעותיו, חבריו ודורשי טובתו, בהם השחקניות איזבלה רוסליני וג'יין בירקין. הוא נוצר בדפוס הדוקו המוכר, צילומים מהופעות באיטליה, צרפת, הולנד ועוד, שיחות של קונטה עם חבריו ועם קהל. כן נרשמו כניסות מרנינות של השחקן רוברטו בניני שנמנה עם גדולי חסידיו, והערצתו ניכרת בפניו עוד לפני שהוא פוצה פה. 
 
אבל מה שבאמת עושה את הסרט הוא גיבורו, אישיות מרתקת שאם נודה על האמת הכרנו בעיקר דרך שירו "It's wonderful", שפרץ את דרכו לקהל ברחבי העולם. הסרט הולך מצוין עם יין קל וצונן בערבי הקיץ שלנו.    

פאולו קונטה   


פאולו קונטה, מקור: אתר פסטיבל אומנות על הבמה


פרידה - ויוה לה וידה - שעה של הזדהות
 
"פרידה - ויוה לה וידה" (פרידה - לחיי החיים), הוא סרט שנרקח מחומרים חדשים שנמצאו בעיקר במקסיקו על הציירת פרידה קאלו. דמות המספרת העיקרית בסרט היא מנהלת הבית הכחול, הבית והמוזיאון בקמפוס שכולל גם את ביתו של הצייר דייגו ריברה, מי שהיה בעלה של קאלו. יש הרבה תיעוד רפואי של האסונות הפיזיים שפקדו את קאלו לאורך חייה: הניתוחים, האשפוזים, הבדידות ובאופן טבעי גם האופנים שבהם הדברים עשו את דרכם למכחולים ולבדים שיצרה. שעה של הזדהות עם כאבו של אמן יוצר - נראה לי שזו ההגדרה הטובה ביותר למסמך הקולנועי הזה.       

 פרידה. ויוה לה וידה


מתוך הסרט "פרידה - ויוה לה וידה"
 

פסטיבל "אמנות על המסך" #2 יתקיים בין התאריכים 27-19 בנובמבר 2021 במוזיאון תל אביב. כל הסרטים מתורגמים לעברית. מחירי כרטיסים כולל כניסה למוזיאון בשעות פתיחת הגלריות: מופעים מצולמים: 75 ש"ח, סרטים: 50 ש"ח. רכישת כרטיסים או בטל': *6876



09/08/2021   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע