סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ריאיון
 
מאת: יוסי שיפמן האחים גריילסאמר נפגשים בסימפונט
 

 
 
אם המוזיקה תהיה גדולה והאנרגיה על הבמה עוצמתית ורווית קסם, הקהל יחווה ערב נפלא יחד איתנו. אני מאמין שזה בדיוק מה שיקרה. לא בכל ערב אתה נחשף לרצף מוזיקלי שכולל יצירות מופת של מוצרט והיידן ושירים עכשוויים מעולים במקום ובזמן אחד."
סימפונט רעננה מארחת מפגש פסגה של האחים המוזיקאים דויד ומיכאל גריילסאמר. ריאיון כפול


לא בכל יום, כפי שאומר אחד משני המרואיינים, גריילסאמר & גריילסאמר, נחשף הקהל לשילוב מנצח כמו זה שיעלה על במת הקונצרט הקרוב של תזמורת סימפונט רעננה. דויד גריילסאמר, מהבולטים שבאמני ישראל העכשוויים, מנצח ומנהל מוזיקלי של התזמורת הקאמרית של ז'נבה ופסנתרן מחוזר ברחבי העולם, חובר לאחיו מיכאל, זמר וכנר שהופיע עם גדולי הזמרים בעולם המתמחה במוזיקת רגאיי, נשמה וג'אז.
 
הסקרנות ההדדית מלווה את צמד האחים מאז היו ילדים. הם כבר נפגשו על במות בעבר אבל רק במופעים שהועלו במועדוני רוק, במסגרתם דויד הצטרף למיכאל כפסנתרן. המפגש של שניהם עם תזמורת הוא חדש - להם, לתזמורת וכמובן לקהל. דויד זבה, מוזיקאי עתיר כישרונות בזכות עצמו הצטרף למסע המשפחתי, כשכתב את העיבודים לשירים של מיכאל.   
 

ס×?מ×₪×?× ×?-רע× × ×?-×?×?צ1.jpg
תזמורת סימפונט רעננה, צילום: יח"צ


"הלכנו הרבה מכות בילדות"

 
"אנחנו חמישה אחים בנים בבית", מספר מיכאל. "ההורים שניהם מרצים - אבא במדעי המדינה ואימא בהיסטוריה. דויד הוא הבכור, אני השני, ובנימין שמנגן צ'מבלו קלאסי וחי באיטליה. הרביעי הוא אלישע, הכבשה השחורה במשפחה שמסיים לימודי רפואה, ובן הזקונים איתמר שלומד ספרות לתואר שני בתל אביב וכותב שירה."
 
איך זה לגדול עם ארבעה אחים בבית?
 
"היו המון אנרגיות", עונה מיכאל. "שברתי יותר מקשת כינור אחת על האחים שלי. ככה זה, כשיש רק בנים הולכים הרבה מכות. היום אנחנו חברים טובים והקשר בינינו מצוין ואוהבים לעשות דברים ביחד ולבלות  בחופשות ביחד."  

חמישה בנים... נשמע כמו קבוצת כדורסל?
 
"ממש לא. אנחנו צריכים לשמור על הידיים. אנחנו לא ספורטאים... היום גם יש לנו יותר אחריות כי שלושה מאתנו נשואים. אשתי שמרית מצטרפת לקונצרט בנגינה בגיטרה ובשירה. שלושת הילדים שלנו, לבי, אייל ושיר, לא יהיו על הבמה".   
 
מתי התחלת לנגן בכינור?
 
"כשהייתי בן חמש ההורים לקחו אותנו לשבתון בפירנצה ושם התחלתי.  כשחזרנו לירושלים המשכתי ללמוד אצל דויד חן, שנחשב לאחר המורים הטובים." 
  
 

מיכאל גריילסאמר צילום: נעם ריבקין פנטון



"מוזיקת פופ אהבתי יותר"
 
ממתי אתם מופיעים ביחד?
 
"התחלנו להופיע כשהיינו קטנים", משיב דויד. "כשמיכאל למד כינור בקונסרבטוריון הירושלמי הלכתי אתו לשיעורים וליוויתי אותו. ככה ניגנו ביחד יצירות של באך, מוצרט, שומן. "כבר אז הרגשתי שאני מעדיף להיות מחוץ לעולם הקלאסי", מוסיף מיכאל, "אבל חלפו שנים רבות עד שהצלחתי לומר את האמת על חוסר ההתאמה שלי למסגרת הקלאסית לעצמי ולסביבה. אהבתי הרבה יותר מוזיקת פופ."
 
איך יצאת מהארון?
 
"זה היה בבית הספר התיכון הדתי הניסויי בירושלים. אז התחלתי לחבר עיבודים משלי לשירים של בוב דילן ובוב מארלי, בקיצור לעשות את מה שאני יותר אוהב."
 
הקשר המוזיקלי ביניכם נמשך גם אחרי הילדות?
 
"הקשר הזה נותק כשנסעתי להמשך הלימודים בניו יורק", מציין דויד, "הפסקנו לנגן ביחד לתקופה מאוד ארוכה. חזרנו רק אחרי הרבה שנים, כשמיכאל פנה לקריירה של כנר וזמר בפופ, רוק ופולק ואני פניתי לנגינה בפסנתר ולניצוח. יום אחד נעצרנו וקלטנו שחלף יותר מדי זמן מאז שעשינו משהו ביחד. אחרי התובנות באו המעשים - התחלנו לשתף פעולה מחדש ושנינו הרי רגילים לחשוב בצורה דומה. שנינו שאלנו איש את אחיו ואת עצמו "למה חיכינו כל כך הרבה זמן?"  
 
"הרעיון בא לראשונה באחד מפסטיבלי הפסנתר", ממשיך מיכאל. חשבנו על רעיון שדויד העלה - הוא שמע שיר וחשב איזה קטע קלאסי יתאים, וכך הצטברו רעיונות שהפכו למופעים במועדונים בתל אביב. הדפוס היה שהפסנתר פותח עם אזכורים קלאסיים, ומשם פרצנו למוזיקה שלי." 


×?×?×?-×?ר×?×?לסאמר01.jpg
דוד גריילסאמר צילום: ג'וליאן מיגנוט 

ממוצרט עד הקדם אירוויזיון
 
 
איך בחרתם את החומרים לתכנית עם סימפונט רעננה?
 
"זה היה פשוט יחסית," אומר דויד. "רצינו להתמקד בלהיטים הגדולים של מיכאל, כשהם מעובדים לצליל סימפוני. נכון שכבר הופענו יחד קודם אבל אני תמיד הצטרפתי ללהקה של מיכאל, אף פעם לא ניגנו עם תזמורת. כאן הרעיון, אם תרצה, הוא ביקור מחודש, אינטרפרטציה חדשה, לשירים האלה."
 
"השירים באים מתחום הגרוב והקצב," מוסיף מיכאל. "יהיה שילוב מיוחד וכמובן שבכמה מן השירים דויד לא רק ינצח אלא גם ינגן בפסנתר. אנחנו בני מזל שהמעבד הוא דודי זבה שיצר עיבודים חדשים ומדהימים לסדרת הקונצרטים. התוצאה מאוד יפה."
 
 
במחצית הראשונה דויד ינצח על היידן וינצח מן הפסנתר על מוצרט. מה יקרה בחלק השני?
 
"כמו שמיכאל הזכיר, הבחירה נעשתה בשיתוף פעולה עם דודי זבה," מציין דויד. "נבצע שישה שירים, כל אחד עם סיפור משלו. 'אשתי היקרה' נכנס לפלייליסט של גלי צה"ל לפני עשור ופרץ את הדרך למיכאל. השירים האחרים מהדהדים או מרפררים להיסטוריה המשפחתית – 'בוא אתי' הוא של שמרית, רעייתו של מיכאל, שנכתב לפסקול של סרט על קברניטי האנייה אקסודוס. שיר אחר, 'תרקדי', נכתב בהשראת הכנר הגדול סטפן גרפלי. עוד שיר מחבר את מיכאל עם קדם האירוויזיון של 2011 ויש אפילו שיר של להקת קווין בעיבוד מקומי.  
 




מיכאל גריילסמאייר, צילום: סוהיני טל


דיאלוג בין פלנטות מוזיקליות

 
הקשר הקרוב שלכם מקל על שיתוף הפעולה ביניכם, בזמן החזרות למשל? 
 
"נראה לי שלכל  עשייה מוזיקלית יש אתגרים משלה", אומר דויד. "יש לה משהו ייחודי ואפילו יחידאי, ולכן די ברור שכאשר אתה עושה חזרות על סימפוניה של מוצרט, האתגר שלך שונה לחלוטין מאשר כשאתה עובד על קטע רוק או שיר פופ. האתגר הגדול ביותר בעבודה עם תזמורת, ובה בעת עם זמר רוק או זמר פופ, הוא להבטיח ששני העולמות המוזיקליים ייוצגו בצורה שווה. מצד אחד אתה חותר להציג את הצליל התזמורתי במיטבו ובמלוא יופיו, ואתה רוצה שהגוונים השונים שלו יקבלו נוכחות מלאה. במקביל אתה לא רוצה לאבד את תחושת החופש והאנרגיה הפרועה  שמאפיינת להקות רוק. איך לגרום לשני העולמות לחיות בכפיפה אחת כשווים? זה האתגר הגדול שלי בקונצרט הזה, ובעיניי זה מרתק ומקסים."
 
 
למה עמדת על כך שרמזים לקטעים מובהקים של מוזיקה קלאסית  ישולבו בעיבודים של שירי הרוק והפופ של מיכאל?
 
"כמו שכבר אמרתי, אני רואה את עצמי כאיש של גשרים, כמי שמחבר בין העולמות השונים. בשבילי זה אחד הדברים היפים ביותר שאמן יכול להציע לקהל שלו. אני מאמין באמת ובתמים שיצירת דיאלוג בין פלנטות מוזיקליות שונות היא חיונית, כך שבין כל סוגי המוזיקה יכול להיות קשר אמיתי. בעיה מרכזית בעולם האמנות היא שפעמים רבות מונעים מראש מפגש בין סגנונות וסוגות מוזיקליים שונים. לכן אני חש שזו חובתנו להביא את כל הסגנונות המוזיקליים היפהפיים האלה יחד. בעיני זה חורג מן המוזיקה. יש כאן סימבול מוזיקלי לדיאלוג יסודי ועמוק, שכמותו טוב שיהיה בין כולנו - לא רק על הבמה אלא בחיים האמיתיים." 
 
מה הציפיות שלך מקהל היעד של הקונצרטים שתפגוש ברעננה?
 
"קשה לחזות מה תהיה התגובה, אבל אני מאמין שהיא נמדדת על פי רמות האנרגיה, היופי והאיכות של המוזיקה. אם המוזיקה תהיה גדולה והאנרגיה על הבמה תהיה עוצמתית ורווית קסם, הרי שהקהל יחווה ערב נפלא יחד איתנו. אני מאמין שזה בדיוק מה שיקרה. אחרי הכל, לא בכל ערב אתה נחשף, כמאזין, לרצף מוזיקלי שכולל יצירות מופת של מוצרט והיידן לצד שירים עכשוויים מעולים במקום אחד ובזמן אחד."



דוד גריילסאמר, צילום: Julien Mignot


הקונצרט יתקיים  ב-3, 5 ו-6 ביוני 2019 בשעה 20:30 במשכן העירוני למוזיקה ואמנויות, רעננה. להזמנת כרטיסים: 09-7457773

רכישת כרטיסים


 


למועדי מופעים >

30/05/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע