סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה סולנים ידועי שם בפסטיבל מוזיקה בינ"ל
 

 
 
פסטיבל מוזיקה בינלאומי המשלב סדרת קונצרטים מלהיבה בהשתתפות הכנר שלמה מינץ, נגן הקלרינט פול מאייר הפסנתרנים אלכסנדר גינדין, ואינגולף וונדר, המנצחים דמיטרי יבלונסקי וקונרד ואן אלפן והתזמורת הסימפונית ירושלים. כל זאת במסגרת תחרות בינלאומית לפסנתר שתארח - 50 משתתפים מכל העולם


חוויה מוזיקלית מהמעלה הראשונה

הצ'לן והמנצח דמיטרי יבלונסקי, המכהן כמרצה וראש המחלקה לקשרים בינלאומיים בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, אוניברסיטת תל אביב, יזם פרוייקט מיוחד שיתקיים בפעם הראשונה בישראל.

במסגרת האירוע המיוחד, מביא מאסטרו יבלונסקי לארץ את תחרות הפסנתר הבינלאומית "14 דרכים למלטה". חמשת הזוכים במקומות הראשונים בה יעלו לתחרות הפסנתר הבינלאומית במלטה שתתקיים בשנת 2021, בה יוענקו פרסים בסך כולל של 300 אלף יורו. התחרות מתקיימת בתמיכתה של הקרן האירופאית. הזוכה בתחרות במלטה יוזמן להופיע גם בסדרה של 20 קונצרטים ברחבי העולם.


   

  
התחרות בישראל היא אחת מתוך 14 תחרויות שונות ברחבי העולם המתקיימות לאורך 2019-2020 בתמיכת הקרן האירופאית כאשר בכל אחת מהן חמשת הזוכים מכל תחרות יעפילו לתחרות הגמר במלטה. התחרות הראשונה התקיימה בהמבורג-גרמניה, ואחריה יתקיימו תחרויות בוינה-אוסטריה, וושינגטון-ארצות הברית, שנחאי-סין, ירבאן-ארמניה, טוקיו-יפן, מוסקבה-רוסיה, לונדון-בריטניה, ציריך-שוויץ, אנטוורפן-בלגיה, סיאול-קוריאה הדרומית, רומא-איטליה וברלין-גרמניה. לכן נקראת התחרות "14 דרכים למלטה". ישראל היא הנקודה החמישית במסע לתחרות במלטה.
 
בישראל יהפוך האירוע לחגיגה מוזיקלית גדולה, כשלצד התחרות תתקיים סדרה של קונצרטים בתל אביב ובירושלים עם גדולי המבצעים. החגיגה הינה יוזמה של מאסטרו יבלונסקי בשיתוף הקרן האירופאית לקידום התרבות,  בראשה עומד נשיא הקרן קונסטנטין אישחנוב. מטרת הקרן היא לגלות באמצעות הפסטיבלים והתחרויות  את המאסטרים הבאים, האמניות והאמנים הגדולים הבאים של עולם הפסנתר ולהעניק לקהל חוויה מוזיקלית מן המעלה הראשונה וגם להעמיק ולהרחיב את קהל חובבי המוזיקה הקלאסית ולהבטיח את המשך קיומה ונגינתה של מוזיקה זו. 


מאסטרו דמיטרי יבלונסקי, תמונת יחסי ציבור



מי ומה בקונצרטים?

אקסטרווגנצה מוזיקלית

מאסטרו דמיטרי יבלונסקי ינצח על התזמורת הסימפונית ירושלים. נגנים אורחים: נגן הקלרינט הידוע פול מאייר והפסנתרן אלכסנדר גינדין. בתכנית: מוסורסקי, "לילה על הר קרח" ו"תמונות בתערוכה", הקונצ'רטו לקלרניט מאת ובר. וכן שתי יצירתו מאת המלחין אלכסיי שור: ספר מסע - סוויטה לפסנתר ולתזמורת ו"ורדיאנה" לקלרניט ותזמורת. 
11 בספטמבר באולם הנרי קראון בירושלים ו-15 בספטמבר בבית האופרה בתל אביב. אקסטרווגנצה מוזיקלית

רכישת כרטיסים  


אלכסנדר גינדין, צילום: Alisa Skalskya
 


קונצרט סימפוני גדול

קונרד ואן אלפן ינצח על התזמורת הסימפונית ירושלים, כנר: שלמה מינץ. בתכנית: פתיחה פנטסיה לרומיאו ויוליה מאת צ'ייקובסקי, "נופי ים" - קונצ'רטו לכינור ותזמורת מאת אלכסיי שור, מבוא ורונדו קפריצ'יוזו מאת סן סאנס, וסימפוניה מס' 7 מאת בטהובן. 
12 בספטמבר באולם הנרי קראון בירושלים ו-14 בספטמבר בבית האופרה בתל אביב. קונצרט סימפוני גדול

רכישת כרטיסים 
 
 
רסיטל לפסנתר

רסיטל לפסנתר בביצוע הפסנתרן אינגולף וונדר, מזוכי תחרות שופן הבינלאומית - רסיטל מהפנט עם יצירות מאת מוצרט, שופן ליסט ושור. מוצרט: פנטזיה ברה מינור ק' 397, אלכסיי שור – זיכרונות ילדות, שופן – נוקטורן בדו דיאז מינור, נוקטורן במי במול מז'ור, ליסט – סונטה בסי מינור.  
13 בספטמבר באולם צוקר בהיכל התרבות תל אביב. רסיטל לפסנתר

רכישת כרטיסים 
 

אינגולף וונדר, תמונת יחסי ציבור



קונצרט הגמר של תחרות הפסנתר

המנצח מאסטרו דמיטרי יבלונסקי, התזמורת הסימפונית ירושלים, זוכי תחרות הפסנתר הבינלאומית.  
16 ספטמבר בבית האופרה המשכן לאמנויות הבמה תל אביב. קונצרט הגמר

רכישת כרטיסים 

אודות האמנים

דמיטרי יבלונסקי: מנהל אמנותי ומנצח

צ'לן ומנצח יליד 1962, שהיה מועמד לכמה פרסי גראמי על הקלטותיו. נולד במוסקבה למשפחה מוזיקלית. כבר בגיל 9 הופיע בקונצרט בכורה בנגינת הקונצ'רטו לצ'לו מאת היידן. במהלך הקריירה שלו כצ'לן הופיע על הבמות הבולטות ברחבי העולם ומופיע עם טובי הנגנים.
במקביל להופעותיו כצ'לן פיתח קריירה מרשימה כמנצח, ניצח על תזמורת רבות ברחבי העולם, יבלונסקי ניצח מספר פעמים על התזמורת הסימפונית ירושלים. בשנת 1977 היגר עם אמו הפסנתרנית אוקסנה יבלונסקיה לניו יורק, ולפני מספר שנים השניים עשו עלייה לישראל. יבלונסקי הוא המנהל המוזיקלי של הווירטואוזים של קייב, מלמד בביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, אוניברסיטת תל אביב ומכהן כראש המחלקה ליחסים בינלאומיים בבית הספר.


דמיטרי יבלונסקי, צילום: Sergey Ilyin


 
קונרד ואן אלפן – מנצח

יליד פרטוריה, דרום אפריקה. בגיל 26 עבר להולנד והצטרף לתזמורת הסימפונית של רדיו הולנד כנגן קונטרה באס. הוא למד ניצוח אצל איר קלאס ורוברטו בנזי. כיום הוא מנצח על תזמורת רבות ברחבי העולם, מכהן ב"חברה הפילהרמונית של מוסקבה", במסגרתה הוא מנצח על התזמורות הבולטות במוסקבה ורבות אחרות ברחבי רוסיה. ואן אלפן כיהן במשך 4 שנים כמנצח הראשי של התזמורת הפילהרמונית של סאפנוב. בראשית המאה הקים קונרד ואן אלפן את סימפוניה רוטרדם, ובה הוא מכהן כמנצח ראשי ומנהל אמנותי עד היום. התזמורת מופיעה בערים הגדולות של הולנד. תחת שרביטו זכתה להכרה בעולם ולסדרת קונצרטים ברחי העולם. הקליט הקלטות רבות בחברות שונות שזכו לפרסים לציונים לשבח.


קונרד ואן אלפן, צילום: Seger Van Wijk
 

 
שלמה מינץ – כנר

נולד במוסקבה בשנת 1957, ועלה לישראל בגיל שנתיים. זכה בפרסים רבים על הופעותיו והקלטותיו, ובתואר ד"ר כבוד מאוניברסיטת באר שבע. היה לבן חסותו של הכנר אייזק שטרן. בארץ למד אצל אילונה פהר, בניו יורק אצל דורותי דה ליי. הופיע עם גדולי המוזיקאים על במות ברחבי העולם. ותחת שרביטם של גדולי המנצחים. במקביל פיתח קריירה מצליחה כמנצח. הוא מרבה לתת כיתות אמן והיה שנים רבות הפטרון של קשת אילון.


                                                                  שלמה מינץ, תמונת יחסי ציבור


 
פול מאייר – קלרינטן

התמנה למנהל האמנותי של התזמורת הקאמרית במנהיים גרמניה לעונת 2019—2020. מן הפריצה שלו בגיל 17 בשנת 1982, הפך לאחד הנגנים המבוקשים בעולם. הופיע לצד מוזיקאים בולטים כתחום המוזיקה הקלאסית בצד הופעות בתחום הג'אז. הקים את ההרכב הסולנים של אלזס, מהלך שזיכה אותו בקריירה מצליחה גם כמנצח.  מאייר ניצח ומונה למנהל מוזיקלי של תזמורת שונות ברחבי העולם. המלחין לוציאנו בריו הקדיש לו יצירה. ומאייר מקפיד לקדם ולנגן יצירות בנות זממנו ויצירות שנכתבות במיוחד עבורו. הקים עם החלילן עמנואל פאיו את הרכב כלי הנשיפה les Vents Francaise. מרבה להתארח בפסטיבל למוזיקה קאמרית בירושלים, בו הופיע גם עם הרכב כלי הנשיפה.




אלכסנדר גינדין – פסנתרן

זכה בתואר אמן של רוסיה, נולד במוסקבה למד שם בקונסרבטוריון. במהרה הפך לאחד הפסנתרנים המבוקשים של דורו. הוא הקליט הקלטות רבות וגם מכהן כשופט בתחרויות מוזיקליות רבות ובתכוניות טלוויזיה. מנהל אמנותי במספר סדרות מוזיקליות במוסקבה וניגן לצידם של כמה מהמנצחים והמוזיקאים הבולטים ביותר ברוסיה ובעולם כולו. הקליט כ-30 אלבומים בחברות שונות ברוסיה ובאירופה.
 
אינגולף וונדר – פסנתרן

החל לנגן בגיל 4 על כינור עד גיל 14. אז התגלה כישרונו לפסנתר על ידי מורה לפסנתר מן העיר לונץ. הוא נטש את הכינור, עבר לקונסרבטוריון בעיר לונץ והחל ללמוד עם פרופסור מתיאוס. מספר חודשים אחר כך, כבר השתתף בתחרות בינלאומית באיטליה וזכה בפרס הראשון אחריה הגיעו פרסים ראשונים בתחרויות נוספות. בגיל 16 זכה בפרס הראשון בתחרות על שם ליסט בהונגריה. השתתף בתחרות שופן בפולין, בשנת 2010. הוא זכה בשלל פרסים: בפרס השני, בפרס חביב הקהל, בפרס על ביצוע הקונצ'רטו, והפרס על הביצוע הטוב ביותר של פלונז פנטסטיק. רבים ראו בעובדה שלא זכה בתחרות במקום הראשון כסקנדל הגדול ביותר מאז התחרות של 1980, שנחשבה לשערורייתית לאחר שאיוו פוגורליץ' לא זכה בה למרות ביצועו המצוין. הוא מקליט בחברה היוקרתית דויטשה גרמופון ומופיע בכל העולם. לפני שנתיים הקים עם רעייתו פולינה אתר ללימוד נגינה בפסנתר און ליין.


אינגולף וונדר, צילום: Patrick Waiter


 
אלכסיי שור – מלחין

נולד בקייב עלה לישראל בשנת 1991 ועתה חי מרבית הזמן בארה"ב. יצירותיו נוגנו בכמה מאולמות הקונצרטים הבולטים ביותר בעולם והוקלטו על ידי החברות היוקרתיות ביותר. הוא מלחין הבית של התזמורת הפילהרמונית של מלטה, התזמורת הארמנית הלאומית, והתזמורת הקאמרית סלואמה. הוא גם מלחין הבית של תחרות הפסנתר הבינלאומית של מלטה. יצירותיו בוצעו על ידי מבחר גדול של אמנים. בנוסף ליצירתו המוזיקלית, שור הוא גם ד"ר למתמטיקה בעל רקע בעולם ההייטק. 


הסימפונית ירושלים, צילום: דוד וינוקור
  
 
הקונצרטים יתקיימו החל מה-11 עד ה-16 בספטמבר, בבית האופרה בתל אביב, תיאטרון ירושלים, אולם צוקר בהיכל התרבות אולם סמולרש. מחירי הכרטיסים לקונצרטים בירושלים ובתל אביב: 99, 149, 189, 239 ₪, מחירי הכרטיסים לרסיטל הפסנתר באולם צוקר, בהיכל התרבות: 149-189  ₪. להזמנות בירושלים, להזמנות בבית האופרה תל אביב, להזמנות בהיכל התרבות תל אביב



11/08/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע