סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה חגי שחם מארח במוזיאון תל אביב
 

 
 
הכנר חגי שחם מארח נגני כלי קשת בקונצרט מיצירות באך, ברהמס ומנדלסון


במסגרת הסדרה הקלאסית מופת ב' במוזיאון תל אביב יארח הכנר חגי שחם נגני מיתר בקונצרט מיצירות באך, מנדלסון וברהמס.

בקונצרט ישתתפו הנגנים: אריאל שמאי, גיא פיגר, אייל קלס, אברהם לוונטל - כינור, יורם יונגרמן, טלי קרביץ - ויולה, הלל צרי, הרן מלצר, אורי רון - צ׳לו, נעמי שחם - קונטרבס.

התכנית: באך - קונצ׳רטו ברנדנבורגי מס׳ 3 לשלושה כינורות, שלוש ויולות, שלושה צ'לי ובאסו קונטינואו בסול מז'ור רי"ב 1048, ברהמס - שישיית מיתרים אופוס 18 מס.1 בסי במול מז'ור, מנדלסון - שמיניית מיתרים במי במול מז׳ור אופוס 20. לפני הקונצרט תרצה ענת שרון כחצי שעה על תכנית הקונצרט.
 
חגי שחם
 
הכנר הישראלי חגי שחם הוא בוגר האקדמיה למוזיקה בתל אביב ונמנה עם תלמידיה של אילונה פהר. זכה בפרסים ראשונים בתחרויות אילונה קורנהאוזר, רשות השידור, במענקי קלרמונט וכן במלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל. יחד עם שותפו לצמד, הפסנתרן ארנון ארז, זכה חגי שחם בפרס הראשון בתחרות הבינלאומית במינכן 1990. הוא הופיע עם הפילהרמונית הישראלית בניצוח זובין מהטה בישראל ובניו יורק. ובקרנגי ניגן עם אייזק שטרן ופנחס צוקרמן.

כסולן הופיע חגי שחם עם התזמורת הקאמרית האנגלית, הפילהרמונית המלכותית מליברפול, הפילהרמונית של הבי.בי.סי, התזמורות הלאומיות של אירלנד, סלובקיה, טאיוון וטייפה. שחם מופיע ברסיטלים ברחבי אירופה וזוכה להצלחה ולביקורות נלהבות. כיום הוא מלמד באקדמיה למוזיקה ולמחול ירושלים. 

אריאל שמאי
 
אריאל שמאי התחיל את לימודיו בכינור בגיל 6 בהדרכתם של ואלי בלוטנר וחיים טאוב. בגיל 18 הוא עבר לניו יורק והמשיך את לימודיו בבית הספר למוזיקה מנהטן, בהדרכתם של פנחס צוקרמן ופטינקה קופק.  הופיע כסולן עם תזמורות ידועות ובהן התזמורות של שיקאגו, בוסטון, בולטימור, פיטסבורג, והפילהרמונית הישראלית, וכמו כן שיתף פעולה עם נגנים מפורסמים ובהם אייזק שטרן, יצחק פרלמן, ברנרד גרינהאוס, פנחס צוקרמן וזובין מהטה. הופיע בכמה מהאולמות והפסטיבלים היוקרתיים ובכללם קרנגי הול, לינקולן סנטר, פסטיבל רוויניה ובפסטיבל טנגלווד. הוא הופיע בארצות רבות והושמע בתחנות רדיו וטלויזיה ברחבי העולם.
 
גיא פיגר 

הכנר גיא פיגר זכה פעמיים ברצף בפרס הראשון בתחרות פאול בן חיים (בקטגוריות כינור ומוזיקה קאמרית). כמו כן זכה בפרס תומסטיק אינפלד (מאקדמיית הקיץ של פראג, וינה ובודפשט) ובמלגות מטעם קרן התרבות אמריקה־ישראל. פיגר הוא בעל תואר בוגר במוזיקה מבית הספר ע"ש בוכמן-מהטה, אוניברסיטת תל אביב, ותואר מוסמך במוזיקה מהקולג' לאמנויות הביצוע בשיקגו. בימים אלה הוא משלים את לימודיו לדוקטורט באוניברסיטת רטגרס בניו ג'רזי. פיגר הופיע עם תזמורות רבות בישראל ומחוצה לה וביצועיו שודרו בתחנות רדיו בישראל, באוסטריה ובארצות הברית. הוא מרבה להופיע באירופה, באמריקה הצפונית ובישראל.
 
אייל קלס

הכנר הישראלי אייל קלס,  בנו ותלמידו של יאיר קלס, הופיע ולימד ברחבי העולם כמוזיקאי דינמי ורב גוני. בשנותיו הרבות באירופה הופיע אייל עם מוזיקאים כגון ג'ון אוקונור, אדריאן ברנדל, מרטין רוסקו ואחרים ולימד באקדמיה המלכותית באירלנד ובקולג' המלכותי במנצ'סטר. לאחר חזרתו של אייל ארצה בשנת  2002 הקים את רביעיית היידן הישראלית והחל ללמד בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה שבאוניברסיטת תל אביב. תלמידיו זכו בפרסים בתחרויות בין לאומיות והוא מוזמן דרך קבע לכיתות אמן ברחבי העולם.
 
הרומן הראשון שלו, "הכינור של רוקה", פורסם בהוצאת קוראים וספרו המקצועי "זן ואומנות האימון בכינור" התקבל בחום על ידי מוזיקאים ברחבי העולם. בנוסף, פרסם אייל לאחרונה את מאמרו הראשון בסדרת מאמרים על יצירותיו של י.ס. באך לכינור סולו אשר עוסק בפרשנות ביצועית של השאקון.
 
אברהם לבנטל
 
הכנר אברהם לבנטל נולד בברית המועצות ב-1944 ולמד שם כינור. עד לעלייתו לישראל ב-1972 שימש כנגן ראשי של התזמורת הסימפונית של קזחסטן. היה חבר בתזמורת הקאמרית הישראלית והצטרף לקבוצת הויולות בתזמורת הפילהרמונית הישראלית ב-1975. בשנת השבתון שלקח ב-1986 שמש כוויולן ראשי של תזמורת בורדו-אקיטן בצרפת. לאחר שובו לארץ שימש כוויולן ראשי בפועל של התזמורת הפילהרמונית הישראלית ולאחר מכן מונה לעוזר לוויולן ראשי. ב-1997 פרש מן התפקיד כדי להתמסר לנגינת מוזיקה קאמרית. הוא הופיע כסולן עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית ועם תזמורות אחרות בארץ, היה חבר ברביעיית זורין, אנסמבל הסולנים של תל-אביב, רביעיית גרטלר ואנסמבל למוזיקה קאמרית תל אביב והופיע כנגן אורח עם רביעיית תל-אביב והרכבים קאמריים אחרים. חבר ברביעיית הפסנתר פילומוזיקה.
 
יורם יונגרמן  

הויולןיורם יונגרמן התמנה כמנהל המכון למוזיקה ישראלית (IMI) בתל-אביב עם שובו לישראל בשנת 2012. בשהותו רבת השנים בארה"ב הרבה להופיע כסולן וכנגן מוזיקה קאמרית. כחבר לשעבר ברביעיית Amernet הופיע במאות קונצרטים ברחבי העולם. בנוסף הופיע עם מוזיקאים והרכבים קאמריים מן השורה הראשונה, ביניהם רביעיית טוקיו, רביעיית יינג, רביעיית ציומפי ועם חברים מרביעיית קליבלנד. כסולן הופיע בין היתר עם תזמורת סינסינטי תחת שרביטו של אלן גילברט. יונגרמן לימד כינור, ויולה ומוזיקה קאמרית באוניברסיטת סינסינטי,  צפון קנטקי, ומזרח קרולינה - בה גם  ניהל את תוכנית המוזיקה הקאמרית. בשנת 2008 היה מרצה אורח באקדמיה למוזיקה בירושלים לפני שהצטרף לסגל אוניברסיטת צפון קרולינה. בשנת 2005 ייסד את UNC@MYCO, תוכנית למוזיקה קאמרית לנגנים צעירים ומחוננים.  
 
טלי קרביץ

הכנרת והוויולנית הישראלית טלי קרביץ היא בעלת תואר שני מ- Manhattan School of Music, שם למדה בהדרכתם של פנחס צוקרמן ופטינקה קופק. בישראל למדה אצל שמעון אוסטרובסקי. כיהנה כמורה במחלקה המכינה בבית הספר למוזיקה של מנהטן, בפסטיבל סאמיט בניו יורק, ובתכנית לנגנים צעירים של מרכז האומנויות הלאומי (NAC) באוטאווה, קנדה.
 
כיום נמנית על צוות המורים בקונסרבטוריון האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ובקונסרבטוריון הסדנה בירושלים וכן חברה ב רביעיית היידן הישראלית. קרביץ היא זוכת פרסים ומלגות, ביניהם: מקום הראשון בתחרות לכלי קשת של "קרן חמש הערים למוזיקה ואמנויות" בניו-יורק, מקום הראשון בתחרות אגודת ג'ויס דוטקה לכלי קשת בניו-יורק, ועוד רבים. היא הופיעה בפסטיבלים שונים לרבות הפסטיבל למוזיקה קאמרית באקדמיית קרונברג בגרמניה, שם ניגנה עם גדעון קרמר ופרנץ הלמרסון, בפסטיבל רביניה שבשיקגו ובפסטיבל למוזיקה קאמרית של יצחק פרלמן בניו יורק.
 
הלל צרי
 
הצ'לן הלל צרי זכה בכמה פרסים חשובים, ובהם הפרס הראשון ומדליית הזהב בתחרות הבין־לאומית לצ'לו על שם מריה קנלס בברצלונה, פרסים יוקרתיים בתחרות רוסטרופוביץ' בפריז ובתחרות סטרדיבריוס בקרמונה. בתחילת הקריירה שלו זכה בפרס פ' שפירא ובמלגת קרן התרבות אמריקה-ישראל. את לימודיו לתואר בוגר ולתואר מוסמך באקדמיה למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב סיים בהצטיינות. הוא למד אצל עוזי ויזל בישראל ואצל ברנרד גרינהאוס בארצות הברית.
 
מאז הופעת הבכורה הסולנית שלו עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית הוא הופיע עם כמה תזמורות בארץ ומחוצה לה, ובהן התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, התזמורת הקאמרית הישראלית, התזמורת הקאמרית של פילדלפיה והתזמורת הסימפונית של דיסלדורף. צרי מרבה להופיע בתור סולן ונגן בהרכבים קאמריים בפסטיבלים רבים, כמו פסטיבל ישראל ופסטיבל ברלין. הוא מוזמן תכופות ללמד כיתות סדנאות אמן, בין השאר ברוסיה, בסין ובאנגליה. צרי הוא כיום ראש מחלקת כלי הקשת באקדמיה למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב וממייסדי עמותת הצ'לו הישראלית. 

הילל-צרי-צלם-יחיאל-מונטג.jpg
הלל צרי (צילום: יחיאל מונטאג)
 
הרן מלצר 
 
הצ'לן הרן מלצר מופיע דרך קבע ברסיטלים בישראל והופיע בנגינה סולנית, בין היתר, עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הקאמרית הישראלית ותזמורת הקמארטה הישראלית ירושלים. הוא השתתף בתכנית המוזיקה של פרלמן בניו יורק וכן בכיתות אמן להרכבים קאמריים שם ניגן עם הלל צרי, רפאל וולפיש, טימותי אדי ולין הארל. כמו כן הופיע עם הרכבים קאמריים בפסטיבל רבינה, שיקגו. ב־2012 זכה מלצר בפרס ראשון בתחרות צ'לו של מועדון ליונס ישראל וכן בתחרות המוזיקה הקאמרית של בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה. מלצר זכה במלגות קרן התרבות אמריקה־ישראל ועמותת צפונות תרבות.
 
אורי רון 

הצ'לן אורי רון (יליד 1998, ישראל) החל לנגן בגיל שבע ולומד כיום בתלמה ילין, בית הספר התיכון העיוני במגמות אמנותיות, גבעתיים. ב־2014 השתתף רון בתכנית המוזיקה של פרלמן, והוא חבר בתכנית דיוויד גולדמן לנגנים מצטיינים מטעם מרכז המוזיקה משכנות שאננים. כמו כן הוא זכה במלגות קרן התרבות אמריקה־ישראל. רון זכה בפרס שני בתחרות הארצית לנגני כלי קשת ע"ש ערן זולדן, רעננה (2013) ובפרס השלישי בתחרות ע"ש פאול בן־חיים: צעירים מבצעים יצירות ישראליות (2014).
 
נעמי שחם
 
ילידת 1997, החלה ללמוד קונטרבס בגיל 11, לאחר ארבע שנות נגינה בפסנתר. שחם למדה אצל שי אורן במרכז המוזיקה ברעננה וכעת לומדת אצל ניר קומפורטי, חבר הפילהרמונית הישראלית. שחם היא סטודנטית באקדמיה למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה וחברה בתזמורת של בית הספר, עימה ניגנה תחת ניצוחו של זובין מהטה. היא זוכת מלגה גבוהה מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל, במלגה מטעם תכנית מפתח ובמלגה לקורס הקיץ של תכנית פרלמן בארצות הברית.
 
שחם ניגנה כבסיסטית מובילה בתזמורת אשר זכתה בפרס ראשון בתחרות תזמורות נוער באולם קרנגי בניו יורק, בתזמורת הסימפונית הצעירה רעננה, בתזמורת הקאמרית של קונסרבטוריון גבעתיים, הפילהרמונית הצעירה ותזמורת האקדמיה. עם תזמורות אלו טסה לפסטיבלים בצרפת, איטליה וגרמניה. בנוסף לפעילותה בתזמורות, השתתפה בתכניות הרכבים קאמריים בקורסים בחול ובארץ. בקיץ 2014 השתתפה ב"תכנית פרלמן", בו למדה אצל רייצ'ל קיילין, והשתתפה בתזמורת בניצוחו של יצחק פרלמן.
 
הקונצרט יתקיים ביום שלישי, ה-31 במרץ 2015 בשעה 20:30 (ההרצאה תחל ב-19:45), במוזיאון תל אביב, אולם רקנאטי. מחיר כרטיס: 140-100 ש"ח, להזמנת כרטיסים: 03-6077020 

למועדי מופעים >

02/03/2015   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע