סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הקאמרטה ירושלים בסדרה רוסית
 

 
 
הקאמרטה הישראלית ירושלים מקיימת סדרה המוקדשת למוזיקה רוסית – "גברת, הביטי!"


הקונצרט השני בסדרה "כלים וקולות" של הקאמרטה הישראלית ירושלים תוקדש כולה למוזיקה של המלחינים הרוסיים דמיטרי שוסטקוביץ' – סימפוניה מס' 14, ופיוטר צ'ייקובסקי – סרנדה לכלי קשת.

המנצח על הסדרה יהיה קונסטנטין צ'ודובסקי והסולנים בסימפוניה יהיו אולגה מיקיטנקו ודניס סדוב. סדרת קונצרטים זו תפתח את עונת הקונצרטים בבית התרבות החדש בסביון ותנוגן גם בירושלים, תל אביב ורחובות.
 
הסימפוניה ה-14 של שוסטקוביץ'

סימפוניה זו שונה מאוד מן הדגם הסימפוני המוכר: היא מעין מחזור שירים לשני קולות, לתזמורת כלי קשת ולכלי הקשה. העובדה שנקראה בפי שוסטקוביץ' סימפוניה ולא מחזור שירים, נועדה להדגיש את אחדותה: כל שיריה מדברים על מוות, ובעיקר כזה שהאדם גרמו.
 
הסימפוניה הושלמה באביב 1969, ויש הרואים בה התרסה פוליטית נגד פלישת ברית ורשה לצ'כיה המפשירה של דוּבְּצֶ'ק, ב-1968. כמו כן רואים בה המשך למחזור השירים של מוסורגסקי "שירים ומחולות של מוות", שתזמר שוסטקוביץ' ב-1962. כמו מוסורגסקי, גם שוסטקוביץ' משרטט ביצירתו דיוקנאות שונים של המוות. לצורך זה בחר תרגומים לרוסית של 11 שירים משל משוררים בני לאומים שונים, אשר בזעקתם, בטירופם ובמחאתם מספרים את הסיפור.
 
בקונצרט הבכורה, בסוף ספטמבר 1969, בלנינגרד, הזמין המנצח רודולף ברשאי את המלחין לבימה, וזה אמר לקהל: "החיים הם מתנה גדולה וחד-פעמית שניתנה לנו. אל לנו לחיות בצער על שנים שבוזבזו או שעברו עלינו במעשים קטנוניים ומבישים. טוב אם נוכל לומר ברגע מותנו, כי הקדשנו את חיינו ליעד הנשגב מכל – המאבק לשחרור האנושות. הסימפוניה שלי היא מחאה נרגשת נגד המוות...נכון, אין להתכחש לו, אבל אדם יכול וחייב למחות נגד מוות אלים...מוות שבו אדם נקטל בידי אדם."

סרנדה לכלי קשת של צ'ייקובסקי
 
בחורף של 1880 השלים צ'ייקובסקי להלחין שתי יצירות, שיהפכו לא רק ללהיטים צ'ייקובסקיים, כי אם לנכסי צאן ברזל של הרפרטואר העולמי:  את "הפתיחה 1812", שנוהגים להשמיעה בכל העולם בליווי זיקוקין די נור ו/או מטחי תותחים, חיבר על פי הזמנה, לקראת החגיגות שעמדו להיערך ב-1882 לציון שבעים שנה לניצחון רוסיה על צבא נפוליאון, ואת הסרנדה שתבוצע בקונצרט, אותה כתב ללא הזמנה או אפרופו, אלא לשם הנאה בלבד. 
 
ההתקבלות המידית והפופולריות הנמשכת אכן משותפת לשתי היצירות, אך הן מובדלות מאוד באופיין. מיד לאחר חיבורן כתב צ'ייקובסקי: "ברצוני לבשר שהמוזה הייתה טובה אליי במיוחד באחרונה. כתבתי שתי יצירות במהירות מסחררת: פתיחת הפסטיבל (1812) והסרנדה בארבעה פרקים לתזמורת כלי קשת. הפתיחה תהיה רעשנית מאוד. כתבתי אותה בלי יותר מדי חום או התלהבות; לכן אין בה ערך אמנותי רב. את הסרנדה, לעומת זאת, הלחנתי מתוך דחף פנימי. זאת יצירה שנובעת מן הלב, ולכן אני מעז לקוות שלא חסר בה ערך אמנותי".



קונסטנטין-צודובסקי-אירינה-וויטלבה.jpg
קונסטנטין צ'ודובסקי (צילום: אירינה וויטלבה)

קונסטנטין צ'וּדוֹבסקי, מנצח
 
את המנצחקונסטנטין צ'וּדוֹבסקי מנה הפיננשל טיימס הלונדוני בדצמבר 2011, בין 25 הצעירים הרוסים "שראוי לשים לב אליהם". העיתון כתב: "אף כי המנצח בן ה-29 החל ללמוד מוזיקה רק בשנות העשרֶה לחייו, הוא כבר פנים מוכרות בבית האופרה היוקרתי "הליקון" של מוסקבה". ואכן עוד מישהו השכיל לשים לב אליו, וב-2013 נבחר צ'ודובסקי לשמש כמנצח הראשי של הפילהרמונית סנטיאגו דה צ'ילה.

צ'ודובסקי, היום בן 33, למד בתחילה באקדמיה למוזיקה ע"ש גנסין במוסקבה ואחר כך השלים בהצטיינות את לימודיו בקונסרבטוריון צ'ייקובסקי תחת הדרכת ולדימיר פּוֹנקין וגנדי רוז'דסטבנסקי. כבר כסטודנט, ב-2002, זכה בתחרות כל-רוסית לפסנתר ובשנת 2007 הזמינו בית האופרה הליקון לשמש בו מדריך ומנצח. במקביל החל לנצח גם על הפילהרמונית הרוסית, הפילהרמונית של מוסקבה, הסימפונית הממלכתית של רוסיה, הסימפונית של קלינינגרד ותזמורת בית האופרה של קלינינגרד, הפילהרמונית של בקו, תזמורת התיאטרון הממלכתי של טאלין, תזמורת האופרה הממלכתית האסטונית ותזמורת בית האופרה של מאסִי שבצרפת.

אולגה מיקיטנקו 
 
עם תום לימודיה בקונסרבטוריון צ'ייקובסקי בקייב, הוצע לזמרת הסופרן אולגה מיקיטנקו להצטרף לצוות האופרה הלאומית בבירת אוקראינה. במקביל פיתחה קריירה בינלאומית, בזכות שורת פרסים שזכתה בהם: ב-1997 - הפרס הראשון בתחרות מריה קאלאס באתונה והפרס השני בתחרות פרנסיסקו ויניאס בברצלונה וב-2003 - הפרס הראשון בתחרות המלכה סוניה באוסלו. 
  
משנת 2001 שרה מיקיטנקו בבתי אופרה מובילים ברחבי העולם: במטרופוליטן אופרה בניו יורק, בסנטיאגו דה צ'ילה, בנאפולי, בדיסלדורף, במינכן, בסטוקהולם ועוד. בבורנמות' שבאנגליה ובלוזאן שבשווייץ היא שרה את התפקיד שבו אנו שומעים בסדרה זו - הסופרן בסימפוניה מס' 14 מאת דמיטרי שוסטקוביץ'. 
 

אולגה-מיקיטנקו--Mischa-blank.jpg
אולגה מיקיטנקו (צילום: מישה בלאנק)

דניס סדוב

נולד בסנט פטרסבורג, עלה לישראל ב-1991 ולמד שירה באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. אחר כך השתלם בסדנת האופרה בתל אביב בניהולה של ג'ואן דורנמן, ובשנת 1995 נטל חלק בתוכנית האמנים הצעירים של המטרופוליטן אופרה בניו יורק.

בישראל השתתף בקביעות בהפקות האופרה והופיע כסולן עם רוב התזמורות הישראליות החשובות, ובהן הפילהרמונית הישראלית. בזכות קולו והופעתו המרשימים, פיתח קריירה בינלאומית והוא מופיע בבתי אופרה חשובים, כגון המטרופוליטן אופרה בניו יורק, האופרה המלכותית קובנט גרדן בלונדון ותיאטרון מרינסקי בסנט פטרבורג. בעונה הקודמת הופיע באופרת בֶּלֶם שבברזיל, באופרת ניס, באופרה הישראלית, באופרה המלכותית קובנט גרדן, ובלה סקאלה די מילנו, תחת שרביטו של ריקרדו מוטי.

הקונצרט יתקיים ב-28 בנובמבר 2015 בשעה 20:30, מרכז התרבות, סביון. ב-29 בנובמבר בשעה 20:00, ב-4 בדצמבר בשעה 13:00, וב-5 בדצמבר בשעה 20:00, מוזיאון תל אביב. ב-1 בדצמבר בשעה 20:00, תיאטרון ירושלים וב-2 בדצמבר בשעה 20:00, מכון וייצמן, רחובות. להזמנת כרטיסים: 1-700-55-2000.
  
 


למועדי מופעים >

15/11/2015   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע