סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
קלאסי
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה שלישיית מאיסקי בסימפונית ראשון לציון
 

 
 
קונצרט יוצא דופן עם שלישיית הסולנים ממשפחת מאיסקי, שינגנו את הקונצ'רטו המשולש של בטהובן


שלישיית מאיסקי

סימפונית ראשון לציון מציגה: "חגיגה משולשת" - קונצרט יוצא דופן עם שלישיית הסולנים ממשפחת מאיסקי.

לילי וסשה ביחד עם אביהם, מישה, ינגנו את הקונצ'רטו המשולש מאת בטהובן לפסנתר, לכינור, לצ'לו ולתזמורת. מישה, זוכה תחרות צ'ייקובסקי הבינלאומית הוא אחד הצ'לנים המפורסמים והמשפיעים בעולם.

בתכנית: הפתיחה לאופרה "העורב הלקחן" מאת ג'ואקינו רוסיני, קונצ'רטו לצ'לו מאת בנימין יוסופוב, קפריצ'יו איטלקי אופ' 45 מאת צ'ייקובסקי, קונצ'רטו לפסנתר, לכינור, לצ'לו ולתזמורת אופ' 56 ("קונצרטו משולש") מאת בטהובן.

על האמנים:

מישה מאיסקי, צ'לו

נולד בלטביה, למד ברוסיה ולאחר שעלה לישראל התקבל בהתלהבות בכל מרכזי המוזיקה בעולם. כבר יותר מ-30 שנה שלמאיסקי חוזה הקלטות בלעדי עם חברת דויטשה גרמופון. הוא הקליט יצירות סולניות עם הפילהרמוניות של וינה, ברלין וישראל, הסימפונית לונדון, תזמורת פריז, תזמורת אורפיאוס ועוד. השנה מאיסקי מציין את יום הולדתו ה-70 במקומות שונים בעולם ובטורקיה הוא זכה בפרס על מפעל חיים. עוד יובל שיצוין השנה הוא 50 שנות הופעה ביפן שבה ניגן ביותר מ-400 הופעות.


שלישיית מאיסקי, צילום: ברנרד רוזנברג


 
סשה מאיסקי, כינור

סשה מאיסקי נולד בשנת 1989 בבלגיה, והחל ללמוד נגינה בכינור כשהיה בן שלוש. עם מוריו הראשונים נמנו ליאוניד קרבל, לאון סורוג'ון ואיגור אויסטרך. בן 12, למד בבית הספר פרסל בלונדון בהדרכת מאצ'יי רקובסקי ויבגני גראץ'. את לימודיו שם סיים בהצטיינות ובהמשך עבד בהדרכתו של בוריס קושניר. הופיע באולמות מרכזיים בעולם בהם ויגמור והמלכה אליזבת בלונדון, טונהאלה ציריך, מוזיקפראיין וינה, לצדם של מרתה ארגריך, ז'אנין ינסן ויורי בשמט
 
לילי מאיסקי, פסנתר

נולדה בפריז ועברה לבריסל ושם בגיל ארבע החלה לנגן וללמוד בהדרכתם של ליל טיימפו, חגית קרבל, אילנה דווידס ואלן וייס. היא למדה מוזיקה קאלסית וג'אז בבית הספר פרסל בלונדון. כסולנית הופיעה בין היתר תחת שרביטיהם של סלטקין, אלברכט, זנדרלינג ורייסקין. היא מקליטה עבור החברות דויטשה גרמופון ואי.אם.איי. לאחרונה הקליטה עם הכנר זוכה הגראמי פיליפ קווינט.

בנימין יוסופוב, מלחין

בנימין יוסופוב, מנצח ומלחין, נולד בדושנבי, טג'יקיסטן. למד פסנתר, ניצוח והלחנה בקונסרבטוריון צ'ייקובסקי במוסקבה, ואת תואר הדוקטור קיבל מאוניברסיטת בר-אילן. יוסופוב הקים את התזמורת הקאמרית "סולני ישראל", שעליה הוא מנצח ומשמש כמנהלה המוזיקלי. הוא זכה בפרסים רבים, בהם פרס קֽלוֹן, פרס שרובר, פרס ראש הממשלה, פרס לנדאו, פרסי אקו"ם ופרס אנגל. ביצירתו הוא עושה שימוש במסורות מוזיקליות מזרחיות ומערביות, לרבות מקורות מוזיקליים מקהילות אתניות שונות. יצירותיו שרואות אור בהוצאת סיקורסקי המבורג, מנוגנות תדירות במקומות רבים בעולם ועם הגופים המבצעים נמנים הפילהרמוניות של ישראל, לונדון, מינכן, רדיו צרפת, בוגוטה, רדיו צפון גרמניה בהנובר, בלגרד, קופנהגן, והתזמורות הסימפוניות של לוצרן, איסלנד ועוד. 

בנימין-יוסופוב-צילום-יעקב-אבירם.jpg
בנימין יוסופוב, צילום: יעקב אבירם

על היצירות:
 
הפתיחה לאופרה "העורב הלקחן" - רוסיני

"העורב הלקחן" היא אחת מארבע אופרות שחיבר רוסיני בשנת 1817. זוהי אופרה קומית אך גם תוצר של תקופה ושל נסיבות פוליטיות וככזו יש בה לא מעט קטעים השואפים לטרגיות. גיבורת האופרה היא משרתת בחוות משפחה אמידה, המחליטה להסתיר את אביה שערק מן השירות הצבאי מחשש לגזר דין מוות בעקבות ויכוח שניהל עם קצין. האב הנמלט נותן לבתו כף ומבקש שתמכור אותה ובכסף שתקבל יוכל להתקיים רחוק ממבקשי נפשו.
 
קונצ'רטו לצ'לו מס' 26 - בנימין יוסופוב

לקונצ'רטו ארבעה פרקים המנוגנים ברציפות. הוא מספר את סיפורו של אמן החי תוך סבל ומאבקים בעולמנו רווי הפחדים, בנסותו למצוא את הדרך לביטוי עצמי. בפרק הראשון האמן עתיר רגשנות, כוחות, תקוות, כוונות ורעיונות מוזיקליים ממלאים אותו. השגרה הורסת את חלומותיו המתוקים, את הנעימה התמימה והבלתי גמורה. ביטוי למאבק המתמיד מתפתח ומביא את האמן אל סף הייאוש נשמע היטב בקדנצה שבפרק. בפרק השלישי הגיבור, שבור ממאבקו, מנסה להתנהג לפי אמות המידה המצופות ממנו בחברה, לקבל עליו את חוקיה את אורחות חייה. בפרק הרביעי, אפילוג, נשמעים צלילים מענגים של יופי בודד, כמו חלום מרוחק שלאורו ולארכו האמן יתקדם במהלך חייו. את חלומו חולק האמן עם העולם.  


קפריצ'יו איטלקי אופ' 45 - צ'ייקובסקי

בינואר 1880 צ'ייקובסקי ביטא את רצונו לחבר סוויטה איטלקית שמקורותיה הם נעימות עממיות. בתוך שבוע ימים היצירה הייתה כתובה, תחילה בנוסח לפסנתר ובחודש מאי לאחר ששב לרוסיה, הושלם גם הנוסח התזמורתי. מרשימותיו של צ'ייקובסקי עולה שהנעימות מקורן באנתולוגיות של מוזיקה עממית וכן במוזיקה ששמע ברחובות איטליה. מבחינה מבנית, הקפריצ'יו האיטלקי הוא רצף קליל של שירים ומחולות מאיטליה - ספר מסע מזסיקלי. צ'ייקובסקי לא היה רק מתבונן סבלני, אלא גם מאזין חד אוזן ותמיד חריף וחד באבחנותיו. התיזמור עתיר דמיון, צבעוני ומאד מעורר. צ'ייקובסקי גילה במהירות שאפילו זכרונות עתירי עוצמה, כאלה שהיו לו מאיטליה, נמוגים בסופו של דבר, אך הסוויטה התזמורתית שלו היא מעין פורטרט של ארץ שממשיכה לחיות באולמי הקונצרטים מאז ועד בכלל.
 
הקונצ'רטו המשולש אופ' 56 - בטהובן

במרכז הקונצ'רטו הייחודי לפסנתר, לכינור, לצ'לו ולתזמורת, עומדת ההתמודדות שבין הסולנים לתזמורת, וכן עימות בין הסולנים לבין עצמם. בטהובן הניח שמבנה מוזיקלי כה שאפתני, לא יוכל לעבוד כאשר "הנושאים עצמם ימשכו את מלוא תשומת הלב". לכן, העדיף שהנושאים בקונצ'רטו המשולש יהיו ערוכים כתבניות קונבנציונליות, המאפשרות לסולנים להפגין את אישיותם האינדיבידואלית. הפרק הראשון הוא מלכותי ומכובד באופיו. זהו פרק איטי קצר, שתפקידו במערך המבני של היצירה כולה מצטמצם בהובלה לקראת הפרק האחרון וככזה הוא גדול בממדיו היחסיים. הרעיון שבפתיחה השקטה בראשיתו של הפרק השני הוא במעין מזעור צורת הקונצ'רטו - כינורות שקטים המציגים נושא בן ארבע תיבות, ומיד אחריהם מופיע הצ'לו ומשורר את הנושא בליריות לאין שיעור, על רקע נגינה של כינורות מעומעמים. הכינור והצ'לו הסולנים חותמים את הפרק ומובילים אותו אל הפרק השלישי. פרק זה, רונדו אלה-פולקה, כתוב בסגנון הפולונז, כאשר הצ'לו הסולן מסמן את הכיוון הריקודי של הפרק. 

×?×?צא×? ×?מ×?× ×? ×¢×?×?ר ??«×¡×?מ×₪×?× ×?×? ראש×?ן לצ×?×?ן habama??¬??Ž
התזמורת הסימפונית ראשון לציון, צילום: אילן ספירא

 
יום שני, 28 בינואר 2019 בשעה 20:00 בבית העם ברחובות, יום ראשון, 27 בינואר בשעה 20:00 ובמוצאי שבת, 2 בפברואר בשעה 20:30 בהיכל התרבות ראשון לציון, ויום שלישי, 29 בינואר בשעה 20:00 המשכן לאמנויות הבמה- בית האופרה בתל אביב. מחיר כרטיס: 149-215 ₪.  מחירי הכרטיסים נקבעים לפי המושבים באולם, הנחות לגמלאים, תלמידים, סטודנטים וקבוצות. להזמנת כרטיסים: 03-9484840

רכישת כרטיסים

 


למועדי מופעים >

08/01/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע